Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Noul MINI Hatch cu trei uşi, noul MINI Hatch cu cinci uşi şi noul MINI Cabriolet debutează în România cu un proiect de artă în showroomurile mărcii

Artistul Amirou Diallo a răspuns provocării mărcii şi a creat patru picturi în ulei de mari dimensiuni, menite să ilustreze spiritul britanic al mărcii. Artistul a ales să reprezinte simboluri emblematice ale Marii Britanii: Regina Angliei, Beatles după o fotografie faimoasă pe Abbey Road, Union Jack suprapus pe modelul Mini şi o imagine cu Mini în acţiune într-o cursă de raliuri în anii ’60.

Cabriolet
·
MINI Cabriolet
·
MINI
·
MINI 3 uşi
·
MINI 5 uşi
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~110,9 KB)
  
Photos(74x, ~477,57 MB)

Bucureşti. Modelele MINI Hatch şi MINI Cabriolet au primit o actualizare importantă care amplifică imaginea pur britanică a modelelor şi aduce o serie de premiere importante. Noutăţile includ un design reîmprospătat, inovaţii în domeniul tehnologiei transmisiei, opţiuni suplimentare de personalizare care folosesc în premieră mondială printarea 3D, noi combinaţii de transmisie şi motor, o gamă extinsă de dotări standard, faruri şi stopuri nou proiectate, finisaje adiţionale ale caroseriei şi conectivitate de ultimă oră pentru confort şi infotainment.

Debutul noilor modele este marcat de un proiect de artă care va fi prezentat într-un turneu în showroomurile mărcii din Bucureşti, precum şi în cadrul centrelor BMW şi service MINI din Timişoara şi Cluj în perioada 6 iunie – 8 iulie. Artistul Amirou Diallo a răspuns provocării mărcii şi a creat patru picturi în ulei de mari dimensiuni, menite să ilustreze spiritul britanic al mărcii. Artistul a ales să reprezinte simboluri emblematice ale Marii Britanii: Regina Angliei, Beatles după o fotografie faimoasă pe Abbey Road, Union Jack suprapus pe modelul Mini şi o imagine cu Mini în acţiune într-o cursă de raliuri în anii ’60.

"Noul MINI este primul care preia noul logo, simplificat, marchează inovaţii în ceea ce priveşte personalizarea mărcii şi vine cu un design care subliniază încă o dată spiritul pur britanic prin luminile spectaculoase ale stopurilor. Colaborarea cu Amirou Diallo îşi propune să marcheze un moment important în reinventarea mărcii şi o invitaţie în showroom. Mai mult, tablourile sunt oferite spre vânzare clienţilor mărcii. Proiectul de artă pe care îl prezentăm este promisiunea noastră că MINI este mai britanic ca niciodată”, explică Catrinel Tudor, manager MINI România.

"În arta lui Diallo, chiar dacă tehnica este diferită, se recunoaşte explozia de energie din arta urbană precum grafitti sau stencil. Această imagine urbană ilustrează perfect esenţa MINI, unul din cele mai spectaculoase automobile de oraş de pe piaţă. Iar explozia lui de energie în stilul de a picta se regăseşte în dinamismul modelelor noastre. Colaborarea noastră marchează un alt mod, mai discret, de a prezenta spiritul mărcii”, explică Alex Şeremet, corporate communication manager BMW Group România.

Prezentarea noilor modele şi a colecţiei de pictură s-a făcut într-un mediu contrastant, care să evidenţieze imaginea urbană a mărcii. Pentru şedinţele foto au fost alese spaţiul „În cuib”, o clădire plină de istorie din centrul Bucureştiului, renovată cu multă pasiune şi respect de faimosul arhitect Șerban Sturdza, şi pensiunea Contelui Kalnoky, locul care l-a făcut pe Prinţul Charles să se îndrăgostească de România.

Despre Amirou Diallo
Este un autodidact, cu un stil maturizat în peste 20 de ani de experimente. Îşi descrie arta ca fiind „urbană”, bazată pe spontaneitate cu inspiraţii din graffiti şi tatuaje. Lucrările sale se definesc printr-o alternanţă de abstract-figurativ care descompune subiectul şi îl lasă redescoperit în imaginaţia privitorului. Suprapunerea de straturi de culoare, de fiecare dată marcată de contraste puternice, creează imaginea unui spaţiu bidimensional, al unui perete peste care trecerea timpului a lăsat urme puternice şi încercă să ascundă mesajul. Un perete ca o fereastră către o lume personală. http://www.dialloart.com

MINI Hatch cu trei uşi, MINI Hatch cu cinci uşi, MINI Cabriolet: prezentare generală a noilor dotări

 • Faruri LED cu funcţie Matrix pentru faza lungă.
 • Stopuri LED în design Union Jack.
 • Logo MINI nou, finisări noi ale caroseriei, exterior Piano Black.
 • Jante noi din aliaj uşor.
 • Gamă extinsă de decoraţiuni din piele, suprafeţe de interior şi Colour Lines.
 • Personalizare unică prin MINI Yours Customised.
 • Motoare dezvoltate suplimentar, cu eficienţă îmbunătăţită, precum şi capacitate şi cuplu mărite pentru MINI One şi MINI One First.
 • Transmisie Steptronic cu şapte trepte, cu ambreiaj dublu, transmisie Steptronic cu opt trepte.
 • Volan multifuncţional şi radio cu ecran color de 6,5 ţoli (16,51 cm), USB şi interfaţă Bluetooth ca dotare standard.
 • Sisteme opţionale de radio şi navigaţie cu monitor touchscreen.
 • Telefonie cu încărcare wireless.
 • Proiecţie a logoului MINI din oglinda retrovizoare exterioară pe partea conducătorului.
 • MINI Connected şi MINI Connected XL cu funcţii noi.

Luminoase şi cu funcţie antiorbire: farurile LED adaptive cu funcţie Matrix pentru faza lungă

Datorită designului modificat al farurilor circulare caracteristice, partea faţă a noilor MINI Hatch cu trei uşi, MINI Hatch cu cinci uşi şi MINI Cabriolet să fie chiar mai expresivă. La farurile cu halogen disponibile standard se adaugă un accent atractiv prin intermediul black panel. La farurile LED disponibile ca echipare opţională, tehnologia de înaltă calitate este subliniată prin intermediul unui design complet nou al surselor de lumină. Cea mai recentă generaţie a modulelor LED pentru faza scurtă şi cea lungă oferă luminozitate sporită. Luminile de zi şi semnalizatoarele, ambele cu tehnologie LED, sunt generate de un inel care înconjoară întregul contur al farului.

Disponibile opţional, farurile LED adaptive îşi ajustează automat luminozitatea în funcţie de situaţia de pe şosea. La viteze mici, atunci când conduceţi printr-un oraş de exemplul, iluminatul suplimentar în viraje asigură vizibilitatea optimă pe secţiunea laterală a drumului. Totodată, faza scurtă îşi adaptează funcţionarea la viteze mari, de exemplu atunci când conduceţi pe autostradă.

Farurile LED adaptive dispun acum de o funcţie automată antiorbire pentru faza lungă. Tehnologia Matrix asigură folosirea fazei lungi evitând orice efect de orbire pentru ceilalţi utilizatori ai drumului. În acest scop, este împărţit în patru segmente dispuse orizontal, care sunt activate şi dezactivate independent unele de celelalte la viteze de peste 70 km/h. Segmentele de fază lungă sunt controlate în funcţie de situaţia de pe şosea. De îndată ce camera frontală MINI înregistrează un autovehicul care se apropie sau un autovehicul care merge în faţă, spaţiul pe care îl ocupă vehiculul este iluminat doar de faza scurtă. Aceasta se face prin dezactivarea segmentelor de fază lungă Matrix care sunt responsabile pentru spaţiul în cauză. Zonele rămase ale drumului continuă să fie iluminate cu luminozitatea fazei lungi.

Foarte britanic: stopuri în design Union Jack

Stopurile au, de asemenea, un design nou în combinaţie cu farurile LED şi farurile LED adaptive. Ca o referinţă clară la originea britanică a mărcii, blocurile optice spate, dispuse vertical, de la noile MINI Hatch cu trei uşi, respectiv cu cinci uşi şi MINI Cabriolet apar acum într-un design Union Jack.

Motivul atractiv al steagului este recreat în structura funcţiilor luminoase. Semnalizatoarele sunt aranjate orizontal, iar lămpile de frână sunt aliniate vertical, în timp ce stopurile reprezintă suplimentar liniile diagonale ale drapelului britanic. Pentru a asigura un efect de iluminare deosebit de armonios, toate sursele de lumină care formează grafica Union Jack utilizează tehnologia LED.

Noul logo MINI: redus la esenţial

Noul logo MINI este clar şi autentic în stil, fiind prezent pe capotă, hayon, volan, afişajul central al instrumentelor şi telecomandă tuturor modelelor. Este o reinterpretare a logo-ului existent, iar acum are un "design plat" bidimensional. Astfel, logo-ul MINI reflectă noua identitate a mărcii, cu accent pe elementele esenţiale - adică pe valorile cheie precum distracţia condusului, designul distinctiv, calitatea premium şi atracţia emoţională.

Trei culori noi pentru caroserie, premieră pentru Piano Black Exterior

Gama de culori ale caroseriei t include trei variante noi: versiunile metalizate Emerald Grey, Starlight Blue şi Solaris Orange.

În plus, lista dotărilor opţionale prezintă un mijloc suplimentar de personalizare a designului exterior. Cu opţiunea Piano Black Exterior, contururile farurilor, stopurilor şi grilei radiatorului sunt finisate în negru lucios în loc de crom.

De asemenea, a fost extinsă şi lista de jante din aliaj uşor disponibile opţional. Jantele de 17 ţoli, din aliaj uşor, cu design Roulette Spoke în două tonuri şi Propeller Spoke în două tonuri sunt disponibile acum pentru toate variantele de caroserie ale noului MINI. De asemenea, jantele de 17 ţoli, din aliaj uşor, în designul Rail Spoke în două tonuri au fost adăugate recent în program.

Noi tapiţerii cu piele, suprafeţe interioare şi Colour Lines

O gamă largă de tapiţerii pentru scaune, suprafeţe interioare şi Colour Lines adaugă o notă de stil individual interiorului noilor modele. MINI Hatch cu trei uşi şi MINI Hatch cu cinci uşi sunt disponibile şi cu tapiţeria cu piele Chester în nuanţă Malt Brown şi o Colour Line disponibilă acum şi în Malt Brown.

În plus, opţiunea MINI Yours Interior Style Piano Black este disponibilă acum cu iluminare. Pe lângă suprafeţele din zona uşilor şi a consolei centrale finisate în Piano Black, aceasta include şi o bandă decorativă luminată în spate pentru panoul de bord de pe partea pasagerului. De asemenea, acesta din urmă este finisat în Piano Black, purtând şi un motiv Union Jack stilizat. Culoarea luminii de fundal pentru banda decorativă este aceeaşi cu cea a luminii ambientale selectate de conducător ca parte a pachetului MINI Excitement.

Personalizare maximă: MINI Yours Customised

Acum, programul MINI Yours Customised ridică personalizarea specifică mărcii la un nivel cu totul nou. Acesta include produse retrofit al căror design poate fi creat chiar de către clienţi, care apoi sunt produse în conformitate cu aceste specificaţii individuale. Gama MINI Yours Customised include semnalizatoare laterale, benzi decorative pentru interiorul de pe partea pasagerului, finisaje cu LED pentru pragurile uşilor şi proiectoare LED pentru cu uşi.

Produsele MINI Yours Customised pot fi selectate, concepute şi comandate printr-un magazin online special creat. Aici, clienţii pot alege între diferite culori, modele, structuri de suprafaţă şi pictograme, dar pot contribui şi cu propriile texte şi pot conferi designului o notă de stil personal. Această interacţiune creativă între producător şi client permite fanilor MINI să îşi transforme automobilul într-un unicat care reflectă fidel personalitatea lor. Produsele individualizate sunt fabricate folosind tehnici de producţie inovatoare, precum diverse metode de imprimare 3D şi gravură cu laser.

Tren de rulare: plăcere a condusului şi eficienţă crescute, masă redusă

O revizuire detaliată a motoarelor oferite pentru noile MINI Hatch cu trei uşi, MINI Hatch cu cinci uşi şi MINI Cabriolet aduce beneficii în special pentru plăcerea condusului. De asemenea, aceasta duce la o reducere a consumului de combustibil şi a emisiilor CO2 cu până la cinci procente, precum şi la optimizarea emisiilor, astfel încât să fie în măsură să respecte standardele mai riguroase din viitor cu privire la emisiile de gaze de eşapament. Dezvoltarea suplimentară a fost aplicată la scară largă, incluzând motorul de bază, tehnologia MINI TwinPower Turbo, electronica motorului, alimentarea cu ulei, galeria de admisie aer, sistemul de răcire şi sistemele de evacuare. De asemenea, a fost posibilă reducerea masei trenului de rulare. Capacul motorului este fabricat din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP), astfel că acum este mai uşor. Materialul folosit pentru a producţie este reciclat de fibră de carbon, generat în producţia automobilelor BMW i.

Motoarele pe benzină, cu trei cilindri, de la MINI One First şi MINI One îşi obţin puterea dintr-o capacitate de 1,5 litri. Aceasta vine cu o creştere a cuplului maxim cu 10 Nm, ajungând la 160 Nm, respectiv la 190 Nm. În plus, toate motoarele pe benzină sunt echipate cu injecţie directă pe benzină, cu o presiune maximă mărită de la 200 la 350 bar, şi lame ale turbocompresorului din material foarte rezistent la căldură. Injecţia directă common-rail de la motoarele diesel asigură o furnizare şi mai precisă a carburantului în camerele de combustie. În acest scop, presiunea maximă de injecţie a motoarelor cu trei cilindri de la MINI One D şi MINI Cooper D a fost mărită la 2.200 bari, în timp ce la propulsorul cu patru cilindri de la MINI Cooper SD este de până la 2.500 bari.

Nou: transmisie Steptronic cu şapte trepte, cu ambreiaj dublu, transmisie Steptronic cu opt trepte

Ca alternativă la transmisia standard - manuală, cu şase trepte - este disponibilă opţional o transmisie Steptronic cu ambreiaj dublu, cu şapte trepte, pentru modelele MINI One, MINI Cooper, MINI Cooper S şi MINI Cooper D. Noul tip de transmisie este caracterizat printr-o schimbare foarte rapidă a vitezelor, care permite manevre de acceleraţie extrem de sportive, fără sincope ale cuplului. Este acţionată cu ajutorul pârghiei de selecţie electronică nou proiectată. De asemenea, o transmisie Steptronic sport cu şapte trepte, cu ambreiaj dublu, este disponibilă pentru MINI Cooper S. Aceasta include clapete de schimbare pe volan pentru o intervenţie manuală foarte spontană în alegerea vitezei.

Acum, MINI Cooper SD vine echipat standard cu transmisie Steptronic cu opt trepte. Această transmisie automată cu opt trepte este unică în segmentul automobilelor mici şi permite ca puterea celui mai puternic motor diesel să fie transferată către roţile faţă într-o manieră deosebit de sportivă şi armonioasă. Transmisia Steptronic cu opt trepte este acţionată prin intermediul selectorului electronic, în timp ce transmisia Steptronic sport cu opt trepte, cu clapete de schimbare a vitezelor, este disponibilă ca opţiune.

Toate transmisiile Steptronic disponibile pentru noile MINI Hatch cu trei uşi, MINI Hatch cu cinci uşi şi MINI Cabriolet permit utilizarea funcţiei de coastă în modul MID şi GREEN, precum şi cea mai recentă generaţie a funcţiei automate start/stop. Datele de navigaţie şi ale camerei video din faţă pot fi incluse acum în controlul acesteia din urmă. În cazul în care automobilul este echipat corespunzător, acest lucru permite identificarea unor situaţii în care este mai bine să nu se oprească motorul: de exemplu, atunci când se face o scurtă oprire înainte de efectuarea unui viraj sau de intrarea într-un sens giratoriu sau dacă traficul din faţă s-a reluat (acest sistem nu este încă disponibil pentru România).

Volan nou cu butoane multifuncţionale şi radio cu monitor color de 6,5" ca dotări standard

Nou proiectat, volanul cu trei braţe de la noile MINI Hatch cu trei uşi, MINI Hatch cu cinci uşi şi MINI Cabriolet dispune acum de butoane multifuncţionale. În panoul de control din stânga este posibilă activarea Speed Limit pentru setarea unei viteze maxime, în timp ce comenzile audio şi de comunicaţii sunt în partea dreaptă. Un volan sport cu piele, un volan sport MINI Yours cu piele şi un volan John Cooper Works cu piele sunt disponibile opţional.

De asemenea, decoraţiunile standard includ un sistem audio cu ecran color de 6,5 ţoli (16,51 cm) în instrumentul central şi integrarea telefonului mobil prin intermediul Bluetooth. Control Display oferă o funcţie touchscreen în combinaţie cu opţiunea radio MINI Visual Boost şi un sistem de navigaţie.

Opţiuni noi: telefonie cu încărcare wireless, proiecţie a logo-ului MINI

Echipamentul opţional inovator pentru noile MINI Hatch cu trei uşi, MINI Hatch cu cinci uşi şi MINI Cabriolet include telefonie cu opţiune de încărcare wireless. Un compartiment de depozitare integrat în cotiera centrală permite încărcarea wireless a telefoanelor mobile care oferă această funcţie. De asemenea, această opţiune include o a doua priză USB în partea din faţă a consolei centrale.

Pachetul MINI Excitement, disponibil opţional, include acum şi proiecţia logo-ului MINI pe partea conducătorului auto. Când automobilul este deschis şi închis, noul logo MINI este proiectat pe sol în faţa uşii de la o sursă de lumină aflată în oglinda exterioară şi poate fi văzut timp de 20 de secunde sau permanent dacă uşa este lăsată deschisă.

* Datele de consum şi emisii CO2 au fost măsurate prin metodele solicitate în conformitate cu Regulamentul (EC) 2007/715 aşa cum a fost modificat. Datele sunt măsurate în ciclul de consum WLTP. Datele sunt provizorii şi sunt pentru un automobil cu echipare de bază în Germania. Datele depind de dimensiunea anvelopelor alese; specificaţiile din paranteze sunt pentru automobile cu transmisie automată

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare