Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

A zecea Bienală de Artă Contemporană de la Berlin are loc între 9 iunie şi 9 septembrie 2018

BMW este partener corporate şi susţine Workshopul Curatorilor pentru a şaptea oară.

Teme culturale
·
Evenimente lifestyle
·
Corporativ
 

Bucureşti/Berlin. Organizată în perioada 9 iunie-9 septembrie 2018, a zecea ediţie a Bienalei de Artă Contemporană de la Berlin se prezintă sub motto-ul "We don’t need another hero" din acest an, o dată în plus cu BMW ca partener corporate.

 

Având-o pe Gabi Ngcobo drept curator alături de o echipă compusă din Nomaduma Rosa Masilela, Serubiri Moses, Thiago de Paula Souza şi Yvette Mutumba, a zecea ediţie a Bienalei de la Berlin este considerată a fi o conversaţie între artişti şi colaboratori. În lunile următoare, artiştii internaţionali sunt invitaţi să participe la discurs, expunând în diferite spaţii expoziţionale: pe lângă Institutul KW pentru Artă Contemporană, lucrările de artă din acest an vor fi prezentate şi la Academia de Artă (Hanseatenweg), Pavilionul Volksbühne şi ZK/U - Centrul pentru Artă şi Urbanism. În colaborare cu HAU Hebbel am Ufer, două reprezentaţii vor avea loc la HAU2.

 

Pornind de la poziţia europeană, a Germaniei şi a Berlinului ca oraş al dialogului cu lumea, a zecea ediţie a Bienalei de la Berlin confruntă stările actuale, la scară largă, ale psihozei colective. Făcând referite la cântecul Tinei Turner din 1985, "We Don’t Need Another Hero", Gabi Ngcobo şi echipa de custozi pornesc de la un moment ce precede în mod direct schimbările geopolitice majore care au adus schimbări de regim şi noi figuri istorice.

 

Împreună cu Fundaţia Culturală Allianz, Institutul Goethe e. V. şi Institutul pentru Relaţii Externe (ifa), BMW susţine Workshopul Curatorilor - anul acesta sub titlul BBX Crit Sessions - pentru a şaptea oară. După o serie de ateliere de succes, toate cu tematică legată de Bienala de la Berlin (de la ediţia a patra la a noua), atelierul din acest an va avea loc în perioada 31 august-9 septembrie, aducând a zecea ediţie a Bienalei în prim-plan: aşa cum au propus directorii atelierului - Antonia Majaca şi Sohrab Mohebbi -, subiectul principal abordat este problema parametrilor, resurselor şi instrumentelor pe care le oferă Bienala de la Berlin. Atelierul de 10 zile îşi propune să schimbe idei, să discute problemele şi practicile curatoriale şi să consolideze iniţiativa tinerilor custozi de pe mapamond.

 

De la înfiinţarea sa în 1998, Bienala de la Berlin a devenit unul dintre cele mai importante evenimente ale artei contemporane. Se conturează prin diferitele concepte de curatori desemnaţi pentru a intra într-un dialog cu oraşul Berlin, cu publicul său, cu oamenii interesaţi de artă, precum şi cu artiştii.

 

Pe lângă Bienala de la Berlin, lista angajamentelor de lungă durată faţă de arta din capitala Germaniei include art berlin, Gallery Weekend Berlin, Preis der Nationalgalerie, Förderpreis für Filmkunst şi Deutscher Filmpreis. Pe lângă angajamentul vastă faţă de artă, BMW cooperează cu Opera de Stat Unter den Linden şi invită pasionaţii de muzică şi în acest an la formatul în aer liber "State Opera for All", unul cu o lungă tradiţie.

 

Pentru mai multe informaţii despre a zecea ediţie a Bienalei de la Berlin, accesaţi http://www.berlinbiennale.de.

 

Avanpremieră pentru presă

Avanpremiera pentru presă are loc în zilele de 7 şi 8 iunie 2018, între orele 10.00 şi 18.00, în diferite spaţii expoziţionale (HAU2: 7 iunie 2018, 14.0018.00 şi 8 iunie 2018, 14.00-19.00). Pentru avanpremieră este necesară o acreditare de presă.

 

 

 

SPAŢII EXPOZIŢIONALE

 

Academia de Artă

Hanseatenweg 10, 10557 Berlin-Tiergarten

 

HAU Hebbel am Ufer (HAU2)

Hallesches Ufer 32, 10963 Berlin-Kreuzberg

 

Institutul KW pentru Artă Contemporană

Auguststraße 69, 10117 Berlin-Mitte

 

Pavilionul Volksbühne

Rosa-Luxemburg-Platz, 10178 Berlin-Mitte

 

ZK/U - Centrul pentru Artă şi Urbanism

Siemensstraße 27, 10551 Berlin-Moabit

 

ORAR EXPOZIŢIONAL

 

Miercuri- luni 11.00-19.00, Joi 11.00-21.00

 

HAU Hebbel am Ufer (HAU2):

Expoziţii în 9.10 şi 13-16 iunie, 17.00-22.00

Reprezentaţii în 15 şi 16 iunie, 20.00 (este necesar bilet suplimentar)

 

Toate locaţiile sunt închise marţi.

Zile suplimentare când este închis: Pavilionul Volksbühne: 20 iunie, 4, 18 iulie, 8, 22 august şi 5 septembrie 2018

 

Despre angajamentul cultural BMW Group

De aproape 50 de ani, BMW Group a iniţiat şi s-a implicat în peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durată în arta modernă şi contemporană, în muzica jazz şi cea clasică, precum şi în arhitectură şi design. În 1972, trei picturi de mari dimensiuni semnate de Gerhard Richter au fost create special pentru a fi expuse în foaierul sediului central BMW Group de la München. De atunci, artişti precum Andy Warhol, Jeff Koons, Daniel Barenboim, Jonas Kaufmann şi arhitecta Zaha Hadid au cooperat cu BMW. În 2016 şi 2017, artista Cao Fei din China şi americanul John Baldessari au creat două noi automobile pentru colecţia BMW Art Car. Pe lângă iniţiativele comune precum BMW Tate Live, BMW Art Journey şi concertele "Opera for All" din Berlin, München şi Londra, compania este şi partener al unor muzee şi expoziţii de artă de renume, precum şi al unor orchestre şi opere de pe mapamond. BMW Group garantează libertatea absolută de creaţie în toate activităţile culturale în care este implicată - acest aspect este esenţial pentru lucrări de artă revoluţionare, ca şi pentru inovaţiile importante într-o afacere de succes.

 

În România, BMW a consolidat parteneriate de tradiţie, aşa cum este Festivalul de muzică de cameră SoNoRo, şi se implică în diverse proiecte culturale aşa cum a fost colaborarea cu artistul Adrian Mitu pentru seriile Blue Coffee şi Blue Hero. La nivel naţional, prin reţeaua de dealeri BMW, sunt susţinute o gamă largă de proiecte culturale, aşa cum este Festivalul de Teatru de la Sibiu.

 

Mai multe informaţii: www.bmwgroup.com/culture şi www.bmwgroup.com/culture/overview

Facebook: https://www.facebook.com/BMW-Group-Culture-925330854231870

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroupculture

@BMWGroupCulture

#BMWGroupCulture

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare