Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Raliul Kazahstanului 2018 - Etapa a cincea, Cupa Mondială FIA de Raliuri Cross-Country

• Echipajul MINI John Cooper Works Rally format din Yazeed Al Rajhi şi navigatorul Timo Gottschalk a câştigat Raliul Kazahstanului 2018 • Graţie locului al doilea în clasamentul general, Jakub "Kuba" Przygonski îşi măreşte avansul în Cupa Mondială FIA de Raliuri Cross-Country 2018 • Luc Alphand şi Andreas Schulz au obţinut locul al cincilea cu un MINI John Copper Works Buggy • Victor Khoroshavtsev şi Dmitriy Pavlov au ocupat poziţia a şasea la prima lor evoluţie într-un MINI John Cooper Works Rally

Sport
·
Automotive
·
MINI Motorsport
·
Cross Country Rallies
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~84,51 KB)
  
Photos(10x, ~7,04 MB)

Bucureşti/München. Raliul Kazahstanului 2018 s-a dovedit a fi o cursă victorioasă pentru MINI şi cele patru echipaje oficiale din Familia MINI. După şase etape şi 2447,92 kilometri de acţiune, rezultatul final a oferit o dublă impresionantă pentru MINI, iar toate cele patru echipaje MINI oficiale au încheiat competiţia în Top 10.

Yazeed Al Rajhi (Arabia Saudită) şi navigatorul Timo Gottschalk (Germania), aflaţi la comenzile unui MINI John Cooper Works Rally, au părut să aibă o misiune uşoară în lupta pentru victorie, date fiind condiţiile aride din Kazahstan, dar în realitate cursa lor a fost marcată de pene de cauciuc, traversarea multor zone cu fesh-fesh şi iarbă de deşert. În ciuda tuturor acestor aspecte, Al Rajhi şi Gottschalk au obţinut patru victorii de etapă cu MINI John Cooper Works Rally şi au condus competiţia de la început până la final.

Două etape câştigate şi clasările în Top 3 au făcut ca Jakub "Kuba" Przygonski (Polonia), alături de navigatorul obişnuit Tom Colsoul (Belgia) din ORLEN Team, a încheiat cursa pe locul al doilea în clasamentul general. Determinarea lui Przygonski de a reuşi a fost subliniată de diferenţa de timp din cursă: 4m:07s l-au separat pe Przygonski de câştigătorul Al Rajhi. Rezultatul acesta face ca starul polonez să-şi menţină poziţia din fruntea clasamentului Cupei Mondiale FIA.

Luc Alphand (Franţa) şi navigatorul Andreas Schulz (Germania) şi-au continuat activitatea de dezvoltare a MINI John Cooper Works Buggy, chiar cu succes după ce au încheiat competiţia pe locul al cincilea. Cu toate acestea, Raliul Kazahstanului a fost, fără îndoială, o dovadă a ceea ce puteau obţine Alphand şi MINI Motorsport; Alphand şi Schulz au fost ghinionişti, suferind numeroase pene de cauciuc, iar în prima etapă au rămas blocaţi în nisipul moale pentru aproape o oră.

Victor Khoroshavtsev (Rusia) şi Dmitriy Pavlov (Rusia), nou veniţi în Familia MINI, au reuşit un rezultat remarcabil în clasamentul general - locul al şaselea -, chiar dacă Raliul Kazahstanului a fost prima lor participare în raliul de anduranţă la comenzile unui MINI John Cooper Works Rally. Încântarea lor a fost mai mult decât evidentă la finalul ultimilor 235,6 km ai competiţiei (etapa a şasea).

Jakub "Kuba" Przygonski: Până la finalul raliului, nimeni nu a ştiut care va fi rezultatul. Aşa că a trebuit să forţăm tot timpul, până la final. Ne-a plăcut competiţia, chiar dacă a fost una pe distanţă mare. A fost o cursă bună pentru Yazeed şi duelul nostru a fost unul strâns. Ca de obicei, nu am avut probleme majore cu MINI John Cooper Works Rally, iar acest lucru ne-a ajutat să avem un raliu bun!

Luc Alphand: După o săptămână grea, am avut în cele din urmă două zile bune. MINI John Cooper Works Buggy se îmbunătăţeşte de la o cursă la alta - am fost competitivi şi în ritm cu echipajele mai rapide. Acum ne întoarcem la muncă şi ne pregătim pentru următoarea cursă. 

Raliul Kazahstanului 2018: rezultatele finale ale echipajelor MINI

Pilot

Navigator

Maşină

#

Echipă

Loc

Yazeed Al Rajhi (Arabia Saudită)

Timo Gottschalk (Germania)

MINI John Cooper Works Rally

208

X-raid Team

1

Jakub Przygonski (Polonia)

Tom Colsoul (Belgia)

MINI John Cooper Works Rally

201

Orlen Team

2

Luc Alphand (Franţa)

Andreas Schulz (Germania)

MINI John Cooper Works Buggy

206

X-raid Team

5

Victor Khoroshavtsev (Rusia)

Dmitriy Pavlov (Rusia)

MINI John Cooper Works Buggy

210

X-raid Team

6

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare