Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW M Motorsport News - Numărul 10/18

Românul Răzvan Umbrărescu aduce prima victorie pentru BMW M4 GT4 în Seria Europeană GT4 - Trei modele BMW M6 GT3 s-au clasat în Top 10 în VLN

Automotive
·
BMW Motorsport
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~228,05 KB)
  
Photos(6x, ~18,88 MB)

Bucureşti. Nu contează că vorbim de DTM, de Campionatul Mondial FIA de Anduranţă, de IMSA WeatherTech SportsCar Championship sau de nenumăratele campionate regionale: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale. "BMW Motorsport News" ne permite să rezumăm constant acţiunea într-o manieră compactă şi informativă. Aşa vei fi mereu la curent cu toate informaţiile.

Seria Europeană GT4: Victorie românească la primul succes pentru BMW M4 GT4
10 modele BMW M4 GT4 au fost în mijlocul acţiunii când Seria Europeană GT4 a vizitat Misano (Italia) - iar rezultatul final a fost un adevărat succes. În cursa de sâmbătă, Răzvan Umbrărescu (România) şi Gabriele Piana (Italia) au obţinut victoria pentru echipa RN Vision STS. După 32 de tururi, #111 BMW M4 GT4 a trecut linia de sosire cu un avans de 1,398 secunde faţă de cel mai apropiat adversar. A fost prima victorie a pilotului român şi, totodată, cel dintâi succes în acest campionat pentru nou dezvoltatul BMW M4 GT4. "În primele două week-enduri de cursă am avut ceva ghinion, dar acum lucrurile s-au îmbunătăţit şi norocul ne-a surâs, aşa că am câştigat", a declarat Umbrărescu. "Performanţa a fost acolo. Sunt foarte fericit." Duminică, cei doi au urcat din nou pe podium, ocupând locul al doilea. RN Vision STS a obţinut victorie şi în categoria Pro-Am; Pavel Lefterov (Bulgaria) şi Miguel Cristovao (Portugalia) au triumfat cu #112 BMW M4 GT4, datorită unei manevre de depăşire în ultimul tur.

Cei doi juniori BMW Motorsport - Beitske Visser (Olanda) şi Nico Menzel (Germania) - au concurat şi ei la Misano. Ei au fost obligaţi să abandoneze în prima cursă din cauza problemelor tehnice. Cei doi tineri piloţi au performat mai bine duminică, când, după 34 de tururi, #110 BMW M4 GT4 a trecut linia de sosire pe poziţia a şaptea. Seria Europeană GT4 continuă în perioada 20-22 iulie cu etapele a şaptea şi a opta ale sezonului la Spa-Francorchamps (Belgia).

VLN: Trei BMW M6 GT3 în Top 10 - victorie la clasă pentru BMW M4 GT4
Week-end de cursă de succes pe Nordschleife: trei modele BMW M6 GT3 s-au clasat în Top 10 la cea- de-a 60-a ediţie a Cupei ADAC ACAS H&R, a treia etapă a sezonului 2018 din campionatul de anduranţă VLN ce se desfăşoară la Nürburgring. Alexandre Imperatori (Elveţia) şi Jens Klingmann (Germania) au ratat de puţin o clasare pe podium cu #3 BMW M6 GT3 înscris de Falken Motorsports. Jonathan Hirschi (Elveţia), Hunter Abbott (Marea Britanie) şi Jordan Tresson (Franţa) au dus #35 BMW M6 GT3 pe poziţia a şasea pentru Walkenhorst Motorsport. Şi cel de-al doilea BMW M6 GT3 al echipei Walkenhorst Motorsport a încheiat în Top 10. Henry Walkenhorst, Andreas Ziegler şi Rudi Adams (toţi din Germania) au format echipajul care a pilotat maşina #36 pe parcursul celor patru ore. Locul al nouălea din clasamentul general a însemnat că cei trei au obţinut victoria în categoria SP9 Masters. Securtal Sorg Rennsport a obţinut o altă victorie la clasă. Echipa a rezistat concurenţei din categoria SP10 şi a sărbătorit o dublă clasare pe podium cu BMW M4 GT4. Heiko Eichenberg şi Yannick Mettler (ambii din Germania) au reuşit victoria cu #828 BMW M4 GT4, în timp ce locul al treilea a revenit #180 BMW M4 GT4, echipajul fiind format din Torsten Kratz (Austria), Stefan Beyer şi Emin Akata (ambii din Germania).

Spectatorii au asistat la o cursă palpitantă şi în clasa V4, unde 20 de modele BMW 325i s-au luptat pentru victorie. Christopher Rink, Danny Brink şi Philipp Leisen (toţi din Germania) au obţinut victoria pentru Pixum Team Adrenalin Motorsport. În cea de-a treia etapă a campionatului de anduranţă VLN, peste 50 de maşini BMW s-au aflat la start, obţinând cinci victorii de clasă. A ptra etapă a sezonului are loc la 7 iulie. Echipele vor concura pentru puncte şi clasări în cea de-a 49-a ediţie a Trofeului Adenauer ADAC Rundstrecken.

Cupa BMW M235i Racing: Schrey şi Ehret ocupă primul loc
Michael Schrey şi Marc Ehret (ambii din Germania) au obţinut victoria în Cupa BMW M235i Racing pentru Hofor Racing powered by Bonk Motorsport în cea de-a treia cursă din campionatul de anduranţă VLN ce are loc la Nürburgring. A fost şi prima victorie din acest sezon pentru #1 BMW M235i Racing. Tristan Viidas (Estonia) şi Inge Hansesaetre (Norvegia), piloţi ai Securtal Sorg Rennsport, şi Tobias Müller, Nico Otto şi Lars Peucker (toţi din Germania) - trio înscris de Team Scheid – Honert Motorsport - au obţinut locurile al doilea, respectiv al treilea. Iniţial, victoria fusese obţinută de David Griessner (Austria) şi Yannick Fübrich (Germania), cei care trecuseră primii linia de sosire cu #650 BMW M235i Racing după 26 de tururi, dar au fost descalificaţi ca urmare a unei încălcări a regulamentului tehnic. În total, 16 BMW M235i Racing au concurat în "Infernul Verde".

Blancpain GT Series Sprint Cup: 3Y Technology la Misano
Echipa 3Y Technology a concurat în cel de-al treilea week-end de cursă din Blancpain GT Series Sprint Cup ce a avut loc la Misano (Italia). În cursa de calificare de sâmbătă, Andrew Watson (Marea Britanie) şi Lukas Moraes (Brazilia) au obţinut locul al şaselea în categoria "Silver" cu #37 BMW M6 GT3. Cei doi au obţinut aceeaşi poziţie şi în cursa principală de duminică.

Blancpain GT Sports Club: încă un podium pentru Ojjeh
Blancpain GT Sports Club a avut programată o nouă reuniune la "Misano World Circuit" (Italia). Karim Ojjeh (Arabia Saudită) era liderul clasamentului general înaintea celor două curse şi a obţinut rezultate bune şi de această dată. Sâmbătă, pilotul Boutsen Ginion Racing a trecut linia de sosire pe locul al patrulea cu BMW M6 GT3. În manşa de duminică, Ojjeh a încheiat pe poziţia a doua, în spatele modelului Ferrari învingător. Aceasta a însemnat că el a triumfat în "Titanium Cup". În ierarhia generală, Ojjeh rămâne pe primul loc cu 76 de puncte.

Pirelli World Challenge: locul al doilea pentru BMW M4 GT4
Două BMW M4 GT4 au concurat în cel de-al şaptelea week-end de cursă din Pirelli World Challenge, găzduit de Road America (SUA) - iar unul s-a clasat pe podium. James Clay (SUA) a lupta contrat adversarilor din categoria GTSA, la comenzile  #83 BMW M4 GT4 înscris de BimmerWorld  şi a încheiat pe poziţia a doua după 20 de tururi parcurse pe circuitul istoria din Elkhart Lake (SUA). Aflat la comenzile celui de-al doilea BMW M4 GT4, Marko Radisic (Serbia) a ratat la limită o clasare în Top 10. Pilotul echipei Precision Driving a încheiat pe locul al 11-lea cu #22 BMW M4 GT4. În cea de-a doua cursă, Clay s-a clasat al şaselea în categoria GTSA, în timp ce Radisic a fost al 14-lea. Următorul week-end de cursă din Pirelli World Challenge are loc la 13-15 iulie, la "Portland International Raceway" (SUA).

British Touring Car Championship: un alt podium pentru Turkington
Seria de succes continuă pentru Colin Turkington (Marea Britanie) în campionatul de turisme al Marii Britanii (BTCC). În cel de-al şaselea week-end de cursă, pilotul West Surrey Racing a obţinut o nouă clasare pe podium în manşa a doua. La Croft (Marea Britanie), el a încheiat pe poziţia a treia cu #2 BMW 125i M Sport. Coechipierul său Andrew Jordan (Marea Britanie), aflat la comenzile #77 BMW 125i M Sport, a terminat la două locuri în urma lui, astfel că a sărbătorit o clasare în Top 5. În prima cursă a week-endului, Turkington a ratat de puţin podiumul, ocupând locul al cincilea, rezultat repetat de britanic şi în a treia şi ultima manşă. În ce de-a treia maşină a echipei West Surrey Racing, #5 BMW 125i M Sport, Rob Collard (Marea Britanie) a obţinut locul al şaselea în prima cursă, dar a fost în afara Top 10 în celelalte două manşe. Jordan a obţinut alte două clasări în Top 10, încheind pe poziţiile a 10-a (prima cursă), respectiv a şaptea (manşa a treia). Al şaptelea week-end de cursă din BTCC va avea loc la Snetterton (Marea Britanie), la 28-29 iulie.

DTM: Tomczyk şi Eng conduc BMW M5
Cu o săptămână în urmă, piloţii oficiali BMW Martin Tomczyk (Germania) şi Philipp Eng (Austria) au concurat împreună cu BMW M8 GTE în cursa de 24 de ore de la Le Mans (Franţa). Ceva ghinion în cursă a făcut ca week-endul loc să nu se desfăşoare conform planului, dar ambii au avut ceva de sărbătorit luni. Imediat după revenirea de la Le Mans, ei au fost la München (Germania) pentru a intrat în posesia noilor automobile de serviciu: noul BMW M5 cu un pachet vast de accesorii BMW M Performance. Cei doi ambasadori de brand pentru accesorii BMW M Performance vor conduce acum la fel de sportiv şi atunci când sunt în afara circuitului. Cei doi piloţi au avut şansa de a vedea de aproape şi un model BMW special - BMW M2 Competition de culoare neagră, cu accesorii M Performance purtând tricolorul negru-roşu-auriu.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare