Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

GT4 European Series: Două recuperări inspirate pentru Răzvan Umbrărescu la Spa-Francorchamps

Fascinantul traseu belgian de Grand Prix a fost gazda unor reveniri remarcabile pentru echipajul Umbrărescu/Piana în ambele manșe de campionat.

F82
·
Răzvan Umbrărescu
·
BMW Motorsport
·
Customer Racing
·
Coupé
·
Automobile BMW M
·
M4
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~208,88 KB)
  
Photos(6x, ~5,11 MB)

Răzvan Umbrărescu și Gabriele Piana au început cea de-a doua jumătate a sezonului din seria europeană GT4 cu moralul ridicat după runda de la Misano, unde obținuseră o victorie și un loc secund atât la general, cât și în ierarhia Silver Cup. Cei doi veneau cu încredere pe cel mai spectaculos circuit din calendar, unul ce se plia pe punctele forte ale BMW-ului M4 GT4 – accelerația și plusul pe virajele de mare viteză.

Testele din săptămâna anterioară etapei au fost promițătoare, însă organizatorii au intervenit cu o modificare a BoP (Balance of Performance), ridicând cu 3mm spatele mașinii. Comportamentul s-a schimbat considerabil și pneurile noi montate înaintea calificărilor n-au reprezentat un beneficiu notabil. Umbrărescu s-a calificat pe 17, iar Piana a stabilit al șaptelea timp în secvența sa, însă a fost trimis de organizatori la coada grilei după o penalizare discutabilă pentru depășirea limitelor pistei.

Astfel, misiunea celor doi piloți RN Vision STS se complica în ziua de duminică, în căutarea punctelor. Umbrărescu a luat un start precaut în prima manșă, apoi a progresat pas cu pas și i-a predat mașina lui Piana. Italianul a continuat să progreseze loc după loc, sosind după 60 de minute pe poziția a opta, atât la general, cât și în Silver Cup.

Mult mai complicată se anunța cursa a doua, în care Piana se lansa de pe 44. Doar că, la finele unui tur de generic în care și-a asumat riscuri măsurate, italianul urcase deja până pe 23, apoi a continuat să urce în clasament. Răzvan Umbrărescu a preluat ștafeta și a adus BMW-ul în puncte, pe 10 la general și pe 8 la categoria sa. 34 de poziții câștigate curat într-o oră de cursă – n-a fost de mirare că întreaga echipă a fost impresionată de performanța celor doi!

Alte opt puncte obținute la Spa s-au adăugat în clasament în dreptul echipajului #111, care și-a prelugit seria clasărilor în top 10 la clasă, ajungând la cota 5. Seria europeană GT4 se va încheia în septembrie, cu etapele programate la Hungaroring (Ungaria) și Nurburgring (Germania). Umbrărescu și Piana se află în momentul de față pe poziția a șasea în ierarhia categoriei supreme, Silver Cup, cu 52 de puncte.

Mai multe despre echipă și despre BMW M4 GT4:
http://www.rn-vision-sts.com/
https://www.bmw-motorsport.com/en/topics/fahrzeuge/bmw-m4-gt4.html

Cursele pot fi urmărite live aici (Canalul de YouTube official GT4 European Series:
https://www.youtube.com/channel/UCLKDc9r7EjOtfOpytVbpDyg

Următoarea cursă:
Hungaroring, 1-2 septembrie

GT4 European Series:
https://european.gt4series.com/

Credit foto: Gabi Tomescu
Comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion
Contact: Alexandru Șiclovan
+40729476569
alexandru@westcompetition.ro

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare