Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW M Motorsport News - Numărul 12/18

Podium dublu pentru BMW M6 GT3 în VLN - BMW M Motorsport se simte ca acasă în Anglia

M Motorsport Newsletter
·
Automotive
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~111,99 KB)
  
Photos(46x, ~109,2 MB)

Bucureşti. Nu contează că vorbim de DTM, de Campionatul Mondial FIA de Anduranţă, de IMSA WeatherTech SportsCar Championship sau de nenumăratele campionate regionale: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale. "BMW Motorsport News" ne permite să rezumăm constant acţiunea într-o manieră compactă şi informativă. Aşa vei fi mereu la curent cu toate informaţiile.

VLN: dublă clasare pe podium pentru BMW M6 GT3 în clasamentul general
Week-end de cursă de succes pe Nordschleife (Germania): în cea de-a cincea etapă a sezonului 2018 din campionatul de anduranţă VLN ce se dispută la Nürburgring, Philipp Eng (Austria) şi Tom Blomqvist (Marea Britanie) s-au clasat pe locul al doilea cu ROWE Racing. Cei doi piloţi oficiali BMW BMW au alternat la comenzile #99 BMW M6 GT3. În urma lor, Stef Dusseldorp (Olanda) şi Alexandre Imperatori (Elveţia) au obţinut locul al treilea pentru Falken Motorsports, cu #3 BMW M6 GT3. Completând un rezultat general bun pentru BMW. Pe poziţia a şaptea, Peter Posavec, Alex Lambertz şi Jörg Müller (toţi Germania) au obţinut o clasare în Top 10 pentru Walkenhorst Motorsport, care a înscris #22 BMW Z4 GT3. Au existat numeroase motive de bucurie pentru BMW M Motorsport şi în celelalte clase prezente la startul cursei ROWE 6 Hours ADAC Ruhr Cup. În total, maşinile BMW au obţinut şase victorii la clasă. În foarte disputata categorie SP10, Heiko Eichenberg (Germania) şi Yannick Mettler (Elveţia) au fost învingători cu #828 BMW M4 GT4 al echipei Securtal Sorg Rennsport. Uwe Kleen, Horst Baumann şi Michael Tischner (toţi Germania) au obţinut o clasare pe podium, terminând pe locul al treilea cu #178 BMW M4 GT4. În clasa V4, victoria a revenit echipei Pixum Adrenalin Motorsport. Christopher Rink, Danny Brink şi Phillipp Leisen (toţi Germania) cu câştigat cu #490 BMW 325i, fiind urmaţi de Marcel Manheller şi Carsten Knechtges (ambii Germania) cu #492 BMW 325i. Kevin şi Cedrik Trotz (ambii Germania) şi Torsten Kratz (Austria) au trecut linia de sosire pe poziţia a treia, cu #479 BMW 325i. În categoria SP5, Michael Hess, Harald Rettich şi Klaus-Dieter Frommer (toţi Germania) au adus victoria pentru Leutheuser Racing&Events, cu #232 BMW Seria 1 M Coupé. Christian Heuchemer şi Thomas Heuchemer, aflaţi la comenzile #153 BMW M2, au triumfat în clasa SP8T, iar Reiner Thomas, Manfred Schmitz şi Katja Thomas (toţi Germania) au câştigat cu #548 BMW 118iS în categoria V2. În total, peste 60 de maşini BMW au fost prezente pe grila de pe Nordschleife.

ADAC GT Masters: Rezultat în Top 10 pentru Jensen şi Scheider la Zandvoort
Juniorul BMW Motorsport Mikkel Jensen (Danemarca) şi Timo Scheider (Germania) au obţinut o clasare în Top 10 la cel de-al cincilea week-end de cursă din ADAC GT Masters, găzduit la Zandvoort (Olanda). În cursa de sâmbătă, cei doi - aflaţi la comenzile #42 BMW M6 GT3 înscris de BMW Team Schnitzer - au încheiat pe locul al şaptelea. În competiţia modelelor GT, Jensen a luat startul de pe locul al optulea al grilei şi i-a predat BMW M6 GT3 lui Scheider pe poziţia a şasea la jumătatea cursei. Scheider a rezistat numeroaselor atacuri din partea adversarilor şi a încheiat pe locul al şaptelea. Juniorul BMW Motorsport Dennis Marschall (Germania) şi Victor Bouveng (Suedia), care au urcat în cockpitul celui de-al doilea BMW M6 GT3 - #43 - înscris de BMW Team Schnitzer, au fost ghinionişti. După ce au luat startul de pe locul al 28-lea, Bouveng a reuşit o cursă de recuperare consistentă, astfel că urcase până pe poziţia a 18-a la momentul schimbări de pilot. Cu toate acestea, o defecţiune a unui pneu, pentru care Marschall nu a fost vinovat, l-a făcut pe Dennis să efectueze un pit stop suplimentar. În cele din urmă, echipajul a încheiat pe poziţia a 27-a. În cel de-al treilea BMW M6 GT3, #14 înscris de echipa MRS GT-Racing, Jens Klingmann (Germania) şi Christopher Zöchling (Austria) au fost obligaţi să abandoneze timpuriu în cursa de sâmbătă. În manşa de duminică, Marschall şi Bouveng au fost cel mai bine clasat echipaj BMW, pe poziţia a 19-a. Jensen şi Scheider au trecut linia de sosire pe locul al 25-lea, iar Klingmann şi Zöchling au încheiat pe locul al 29-lea. "Chiar dacă circuitul nu s-a potrivit maşinii noastre, am îmbunătăţit în comparaţie cu Nürburgring", a declarat Jensen. "Am fost implicaţi în numeroase dueluri aprinse de-a lungul cursei de sâmbătă, dar cred că am reuşit maximum posibil. Ţinând cont de toate acestea, a fost un nou week-end dificil pentru noi. Dar cred că vom avea mai multe şanse la Sachsenring." Week-endul de cursă de la Sachsenring (Germania) va avea loc în perioada 7-9 septembrie.

BMW M235i Racing Cup: victorie pentru Griessner şi Fübrich
Au revenit în rândul învingătorilor: David Griessner (Austria) şi Yannick Fübrich (Germania) au reuşit victoria în BMW M235i Racing Cup la cea de-a cincea etapă din campionatul de anduranţă VLN ce are loc la Nürburgring. Echipajul înscris de Pixum Team Adrenalin Motorsport a fost victorios după 38 de tururi Nordschleife cu #650 BMW M235i Racing. A fost cea de-a treia victorie obţinută de cei doi în acest an la categoria Cup5, după ce au ratat de două ori podiumul în ultimele etape. Tobias Müller, Nico Otto şi Lars Peucker (toţi Germania), aflaţi la comenzile #666 BMW M235i Racing înscris de ADAC Nordrhein e. V., au trecut linia de sosire pe locul al doilea. Campionul en-titre Michael Schrey (Germania), alături de Marc Ehret (Germania), a completat podiumul, graţie ajutorului primit din partea #1 BMW M235i Racing al Hofor Racing powered by Bonk Motorsport. În total, 18 modele BMW M235i Racing au fost pe grila de pe Nordschleife. În cockpiturile acestora au urcat câteva nume faimoase: Fabian Vettel (Germania), fratele cvadruplului campion mondial de Formula 1 Sebastian Vettel (Germania), şi Georg Bellof (Germania), fratele lui Stefan Bellof (Germania) - decedat într-un accident în 1985 -, au fost alături de Andre Duve (Germania) în echipajul înscris de Pixum Adrenalin Motorsport pentru maşina #652 BMW M235i Racing, dar au abandonat după 15 tururi.

ESET V4 Cup: podium pentru BMW M6 GT3 pe Slovakiaring
Slovakiaring, circuit din apropierea Bratislavei (Slovacia),a găzduit penultima etapă din sezonul2018 al ESET V4 Cup - iar BMW M6 GT3 a încheiat pe podium. În cursa de anduranţă de sâmbătă, Štefan Rosina şi Josef Král (ambii Cehia) au ocupat locul al doilea cu BMW M6 GT3 înscris de Trevor Racing.

CTSC: BimmerWorld Racing s-a clasat pe podium cu BMW 238i
Nick Galante şi Devin Jones (ambii SUA), echipaj înscris de BimmerWorld Racing, a obţinut un nou podium în Continental Tire SportsCar Challenge (CTSC) în etapa desfăşurată pe Virginia International Raceway (SUA). Cei doi piloţi au ocupat locul al doilea în categoria ST, cu #81 BMW 328i. Cel mai bine clasat BMW în ierarhia generală a cursei de două ore a fost #19 BMW M4 GT4 al Stephen Cameron Racing. Echipajul format din Greg Liefooghe şi Ari Balogh (ambii SUA) a încheiat pe poziţia a şaptea. Şase maşini BMW au fost la startul cursei din Virginia.

DTM şi FIA WEC: BMW M Motorsport în Anglia
Echipele BMW M Motorsport au fost în acţiune în Anglia în două week-enduri consecutive. În perioada 10-12 august, BMW Team RMG şi BMW Team RBM au participat la cursele DTM de la Brands Hatch (Marea Britanie), după care BMW Team MTEK a concurat în Campionatul Mondial FIA de Anduranţă (FIA WEC) ce a avut loc la Silverstone (Marea Britanie) în week-endul trecut. Călătoria spre şi dinspre Marea Britanie a dus caravana peste Canalul Mânecii - cu feribotul între Dover şi Calais (Franţa). Pe drum, aproape că şi-au predat ştafeta. Camioanele BMW DTM au plecat luni din Dover, iar echipa WEC a sosit marţi din Franţa. Înainte de a ajunge la Silverstone, BMW Team MTEK s-a oprit în paddockul de la Brands Hatch pentru a prelua un alt camion care a fost utilizat în ambele week-enduri de cursă. Transportoarele de curse BMW au parcurs aproape 3.800 de kilometri din Germania la Brands Hatch şi Silverstone şi înapoi - inclusiv traversarea cu feribotul a 200 de kilometri peste Canalul Mânecii. Călătoria camioanelor BMW a fost surprinsă în imagini. Fotografiile sunt disponibile în BMW Group PressClub: www.press.bmwgroup.com/global.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

BMW GROUP AT CES 2023.

Las Vegas. Here you can see the webcasts of the BMW Group Keynote at the CES 2023 and the Digital World Premiere of BMW i Vision Dee.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare