Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Baja Poland 2018 - etapa a noua, Cupa Mondială FIA de Raliuri Cross-Country

• MINI câştigă Baja Poland 2018 cu o dublă de senzaţie • Pilotul polonez Jakub "Kuba" Przygonski a dus MINI John Cooper Works Rally la victorie pe propriul teren • Przygonski îşi consolidează poziţia de lider în sezonul 2018 al Cupei Mondiale FIA de Raliuri Cross-Country • Conaţionalul Krzysztof Holowczyc a plasat un alt model MINI John Cooper Works Rally pe treapta a doua a podiumului

Sport
·
Automotive
·
MINI Motorsport
·
Cross Country Rallies
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~81,81 KB)
  
Photos(12x, ~10,02 MB)

Bucureşti/München. Etapa a noua a sezonului 2018 din Cupa Mondială FIA de Raliuri Cross-Country nu putea fi un rezultat mai bun pentru MINI Motorsport şi partenerul său din motorsport, X-raid. Ambele MINI John Cooper Works Rally au fost înaintea concurenţei la finalul celor trei zile din Baja Poland. Rezultatul final a fost o dublă pentru MINI; şi un triumf glorios pentru cei doi piloţi polonezi care au concurat pe teren propriu, în faţa a mii de fanii ai raliurilor.

Przygonski şi navigatorul Tom Colsoul (Belgia) au făcut prima mişcare, în ceea ce avea să fie o dispută strânsă de-a lungul week-endului, prin câştigarea superspecialei de deschidere, disputată în seara zilei de 31 august. Compatriotul lui Przygonski şi cvintuplul câştigător al Baja Poland, Krzysztof Holowczyc, a încheiat SS pe locul al patrulea. Cum cei clasaţi în Top 10 au putut să îşi aleagă poziţiile de start pentru următoarea etapă, Holowczyc a ales să fie primul, urmat de Przygonski.

Sâmbătă (1 septembrie), etapa de dimineaţă i-a avut pe Holowczyc şi navigatorul Lukasz Kurzeja (Polonia) în fruntea plutonului urmăritor, în timp ce Przygonski şi Colsoul au pierdut timp din cauza unei pene de cauciuc - o problemă cu care s.au confruntat şi alţi concurenţi în perimetrul bazei militare Drawsko Pomorskie. Cu toate acestea, la finalul celei de-a doua treceri prin aceeaşi locaţie, rolurile de lider s-au inversat, în principal după ce modelul MINI John Cooper Works Rally al echipajului Holowczyc-Kurzeja a rămas blocat într-un vad de apă.

Etapele finale ale Baja Poland, desfăşurate duminică, au înregistrat o evoluţie determinată şi sub control a tandemului Przygonski-Colsoul, astfel că maşina MINI John Cooper Works Rally a celor doi a trecut linia de sosire pe primul loc. Timpul de cursă al lui Przygonski a fost 5h27:04. La doar trei minute şi 34 de secunde în urma lui s-a clasat Holowczyc, aflat în cel de-al doilea MINI JCW Rally.

Cu această victorie - prima lui Przygonski în Baja Poland -, pilotul polonez îşi consolidează poziţia de lider în sezonul 2018 al Cupei Mondiale FIA de Raliuri Cross-Country. Mai sunt două etape în calendar, iar Przygonski mai are nevoie de doar 19 puncte pentru a-şi asigura titlul Cupei Mondiale.

Jakub "Kuba" Przygonski: "Tom şi cu mine suntem mulţumiţi. A fost o cursă foarte importantă pentru mine pentru că am concurat în ţara mea natală, iar obiectivul a fost să fiu cât mai rapid posibil. Maşina noastră MINI John Cooper Works Rally a fost foarte bună; perfectă de la start aşa că am putut forţa de la început. Am avut o pană, dar restul cursei a fost perfect. Tom a făcut o cursă bună - el era pregătit pentru această cursă încă dinainte de start. Rezultatul înseamnă mai multe puncte în campionat... aşa că sunt fericit."

Baja Poland 2018: rezultate finale ale echipajelor MINI

Pilot

Navigator

Maşină

#

Echipă

Loc

Jakub Przygonski (Polonia)

Tom Colsoul (Belgia)

MINI John Cooper Works Rally

101

Orlen Team

1

Krzysztof Holowczyc (Polonia)

Lukasz Kurzeja (Polonia)

MINI John Cooper Works Rally

104

X-raid Team

2

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

ON DEMAND WEBCAST.

Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference and the BMW Group Analyst- and Investor Conference 2019.

open streaming site

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare