Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Motorrad prezintă BMW R 1200 GS cu conducere autonomă. O privire înspre viitorul siguranței și tehnologiei moto în Miramas

Prima motocicletă autonomă BMW Motorrad a fost prezentată săptămâna trecută la BMW Motrrad Techday 2018. Un BMW R 1200 GS a făcut primele ture în fața jurnaliștilor adunați, ca prin magie, la terenul de teste al BMW Group din Miramas, în sudul Franței. Dezvoltat de inginerul Stefan Hans și echipa sa, vehiculul pornește independent, accelerează, dă ture pe o pistă de teste virajată și se oprește independent.

Comunicare de design, concept cars
·
Tehnologie motociclete
·
Rider Training, Evenimente, Travel
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(19x, ~162,01 MB)
  More below article text

Munchen. Prima motocicletă autonomă BMW Motorrad a fost prezentată săptămâna trecută la BMW Motrrad Techday 2018. Un BMW R 1200 GS a făcut primele ture în fața jurnaliștilor adunați, ca prin magie, la terenul de teste al BMW Group din Miramas, în sudul Franței. Dezvoltat de inginerul Stefan Hans și echipa sa, vehiculul pornește independent, accelerează, dă ture pe o pistă de teste virajată și se oprește independent.

Cu această dezvoltare care privește în viitor, BMW Motorrad, ca pionier în ceea ce privește inovațiile în domeniul motociclismului, nu caută sub nicio formă să realizeze motocicleta complet autonomă. Ci, mai degrabă, tehnologia folosită ar trebui să devină o platformă pentru dezvoltarea viitoarelor sisteme și funcții pentru a face motociclismul mai sigur, mai confortabil și pentru a spori plăcerea pilotajului. Scopul prototipului este acumularea de cunoștințe legate de dinamica pilotajului pentru a detecta situațiile periculoase din timp și pentru a ajuta pilotul cu sisteme de siguranță adecvate, în timpul virării în intersecții sau la frânările bruște, spre exemplu.

Pe lângă orientarea către o mai mare plăcere a pilotajului și o siguranță sporită, BMW Motorrad a prezentat multe alte proiecte tehnologice interesante. Farurile care luminează în viraj și farurile cu laser au fost câteva dintre elementele principale, la fel ca un cadru de motocicletă fabricat în întregime folosind un proces de printare 3D, care include și bascula spate. La fel ca în cazul dezvoltării motocicletelor autonome, BMW Motorrad a folosit și aici sinergii cu automobilele BMW – acest proces de producție a fost folosit deja în producția de serie pentru diferite vehicule. Avantajul imprimării 3D este libertatea completă de a proiecta componente care nu ar putea fi produse în alte moduri.

Procesele inovatoare folosite în producția componentelor ciclisticii motocicletelor, precum cadrul, bascula și roțile care sunt realizate din fibră de carbon ușoară și foarte rezistentă (deja produsă industrial pentru modelul BMW HP4 RACE) demonstrează din nou competența tehnică și excelența BMW Motorrad în acest domeniu. Cu scopul inovației duse la maximum și al celei mai înalte calități posibile, BMW Motorrad și BMW Automobile au o alianță puternică și în acest domeniu, unde acest material a fost folosit vreme îndelungată în producția de serie.

În concluzie, BMW Motorrad a demonstrat cum ritmul rapid de digitalizare va schimba viitorul motociclismului. BMW Motorrad ia în considerare nevoile vehiculelor pe două roți pentru lumea transportului de mâine și se pregătește pentru acest viitor, din punct de vedere tehnologic. Mai presus de tot, comunicarea V2V între vehicule este în prim-plan, sporind și mai mult siguranța și confortul motociclistului prin rețelele digitale. Și aici, BMW Motorrad beneficiază de cooperarea strânsă cu BMW Automobile.

BMW Group

Datorită celor patru mărci ale sale - BMW, MINI, Rolls-Royce şi BMW Motorrad -, BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete şi oferă servicii financiare şi de mobilitate premium. Reţeaua de producţia a BMW Group cuprinde 31 de facilităţi de producţie şi asamblare în 14 ţări; compania are o reţea globală de vânzări în peste 140 de ţări.

În 2017, BMW Group a vândut, la nivel mondial, peste 2.463.500 de automobile şi peste 164.000 de motociclete. În anul fiscal 2016, ărofitul brut a fost de aproximativ 9,67 miliarde de euro, iar veniturile au fost de 94,16 miliarde de euro. La 31 decembrie 2016, BMW Group dispunea de o forţă de muncă de 124.729 de angajaţi.

Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Astfel, compania a pus bazele unei dezvoltări durabile în plan ecologic şi social prin lanţul de valori, responsabilitatea vastă a produselor şi un angajament clar pentru conservarea resurselor ca parte integrantă a strategiei sale.

www.bmw-motorrad.ro

Facebook: https://www.facebook.com/BMW.Motorrad.Romania

Instagram: https://www.instagram.com/bmwmotorrad_ro

YouTube: http://www.youtube.com/bmwgroupromania
Site-uri de presă: press.bmwgroup.com/romania

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare