Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW M Motorsport News - Numărul 15/18

Victorii şi podiumuri: succes pentru juniorii BMW Motorsport la Nürburgring şi Silverstone

M Motorsport Newsletter
·
Automotive
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~101,3 KB)
  
Photos(6x, ~10,13 MB)

Bucureşti. Nu contează că vorbim de DTM, de Campionatul Mondial FIA de Anduranţă, de IMSA WeatherTech SportsCar Championship sau de nenumăratele campionate regionale: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale. "BMW Motorsport News" ne permite să rezumăm constant acţiunea într-o manieră compactă şi informativă. Aşa vei fi mereu la curent cu toate informaţiile.

Seria Europeană GT4: final de sezon de succes pentru BMW M4 GT4
Juniorii BMW Motorsport, Beitske Visser (Olanda) şi Nico Menzel (Germania), au încheiat sezonul 2018 din Seria Europeană GT4 cu un week-end de succes la Nürburgring (Germania). Cei doi au obţinut o victorie şi un loc secund cu #110 BMW M4 GT4, înscris de echipa RN Vision STS. Visser şi Menzel au obţinut prima lor victorie a sezonului în urmă cu două săptămâni, la Hungaroring (Ungaria). Ei şi-au continuat evoluţia bună în cursa de sâmbătă, urcând de pe locul al patrulea, ocupat pe grila de start, până pe primul la trecerea liniei de sosire după 28 de tururi palpitante. Duminică, în manşa a doua, cei doi au reuşit o recuperare spectaculoasă. Luând startul de pe poziţia a 14-a, Visser şi Menzel au urcat până pe locul al doilea, astfel că au obţinut al treilea podium consecutiv. În total, 11 modele BMW M4 GT4 s-au aflat pe grila circuitului din regiunea Eifel (Germania). Asemenea celor doi juniori BMW Motorsport, Simon Knap şi Max Koebolt (ambii din Olanda) au reuşit performanţe bune. Echipajul batav, aflat la comenzile #1 BMW M4 GT4, a încheiat pe locul al cincilea pentru MDM Motorsport în cursa de sâmbătă. Echipajul 3Y Technology, format din Jamie Vandenbalck (Belgia) şi Luiz Floss (Brazilia), au ocupat poziţia a doua în clasamentul Pro-Am cu #38 BMW M4 GT4. Duminică, Miguel Cristovao (Portugalia) şi Pavel Lefterov (Bulgaria) au ocupat locul al optulea în clasamentul general (al treilea în clasa Pro-Am) cu #112 BMW M4 GT4 al RN Vision STS. Răzvan Umbrărescu (România) şi Gabriele Piana (Italia) au încheiat cursa de sâmbătă pe locul al 12-lea, recuperând 14 poziţii faţă de start - duminică, cei doi au ocupat locul al nouălea, în ciuda faptului că au fost în prima linie a grilei la startul manşei.

BTCC: Podium pentru Ricky Collard - titlul urmează să se decidă
Juniorul BMW Motorsport Ricky Collard (Marea Britanie) a urcat pentru prima dată pe podium în British Touring Car Championship (BTCC) cu ocazia celui de-al nouălea week-end de cursă găzduit la Silverstone (Marea Britanie). El a fost al treilea în prima cursă de duminică, la comenzile #55 BMW 125i M Sport înscris de echipa West Surrey Racing. Collard, care îl înlocuieşte pe tatăl său Rob, şi-a făcut debutul în BTCC la începutul lunii august. Tânărul pilot a impresionat şi în manşa a doua, pe care a încheiat-o pe poziţia a patra. În cea de-a treia şi ultima cursă a week-endului, el a fost al zecelea. Pe de altă parte, lupta pentru titlul este departe de a fi încheiată. Colin Turkington (Marea Britanie), aflat la comenzile #2 BMW 125i M Sport al West Surrey Racing, a ajuns la Silverstone ca lider al campionatului şi şi-a păstrat prima poziţia în clasamentul general. În ciuda faptului că a avut cel mai mare balast la bord, el a luptat din greu şi a recuperat zece poziţii în prima cursă, după ce a fost al 18-lea pe grila de start. Aceeaşi poziţie a ocupat-o şi în manşa a doua. Locul al treilea din cursa finală i-a adus cel de-al zecelea podium din această stagiune. Acum, Turkington va aborda finala sezonului de la Brands Hatch (Marea Britanie), unde titlul va fi decis la 29 septembrie, cu un avans de 34de puncte. BMW şi West Surrey Racing sunt lideri în clasamentele constructorilor, respectiv echipelor. Andrew Jordan (GBR), aflat în cel de-al treilea BMW 125i M Sport, nu a încheiat prima cursă, apoi s-a clasat al 22-lea şi al nouălea în ultimele două manşe.

Campionatul Super GT al Japoniei: ARTA îşi menţine şefia în clasamentul general
Autobacs Racing Team Aguri (ARTA) şi-a păstrat poziţia de lider în categoria GT300 şi după a şasea etapă din campionatul Super GT al Japoniei, desfăşurată la Sugo (Japonia). O sesiune de calificări dificilă a făcut ca Shinichi Takagi (Japonia) şi Sean Walkinshaw (Marea Britanie) să ia startul pe locul al 23-lea cu #55 BMW M6 GT3. Cu toate acestea, ei au început o recuperare de succes, urcând 13 locuri de-a lungul celor 76 de tururi şi au cucerit un punct. Cei doi au un avans de şapte puncte când mai sunt două curse în program. Penultimul week-end de cursă din campionatul Super GT al Japoniei are loc la 2-21 octombrie, la Autopolis (Japonia).

M Festival: BMW M4 GT4 încântă fanii din China
După premiera de succes de anul trecut, M Festival a încântat din nou fanii din metropola chineză Shanghai pe parcursul week-endului. După evenimentul de presă de vineri, oaspeţii au avut ocazia de a experimenta BMW M de aproape în sesiunile de sâmbătă şi duminică. Printre cei prezenţi la eveniment a fost şi pilotul oficial BMW Motorsport Jens Klingmann (Germania), care a împărtăşit fanilor propriile sale experienţe din motorsport şi a făcut numeroase fotografii şi a semnat autografe. Un alt punct de atracţie a fost BMW M4 GT4. Înscris de echipa de client japoneză BMW Studie AG, cel mai nou membru al gamei BMW Customer Racing i-a încântat pe cei prezenţi cu curse demonstrative şi taxi rides pe "Shanghai International Circuit". Cu toate acestea, nu doar cei prezenţi au făcut ca a doua ediţie M Festival să fie un aşa succes; aproape 10 milioane de persoane au urmărit evenimentul prin livestream.

Seria Blancpain GT Sprint Cup: BMW M6 GT3 în Top 3
Denis Dupont (Belgia) şi Lukas Moraes (Brazilia) au reuşit o clasare pe podium pentru echipa 3Y Technology în cel de-al nouălea week-end de cursă din Seria Blancpain GT. Cei doi, aflaţi la comenzile #37 BMW M6 GT3, au încheiat pe poziţia a treia a categoriei Silver în cursa de duminică de la Nürburgring (Germania). Echipajul părea capabil să urce pe podiumul clasei şi în manşa de sâmbătă, dar o pană l-a oprit pe Dupont la doar câteva tururi după schimbarea de pilot. Ultimul week-end de cursă are loc peste două săptămâni, 28-30 septembrie, la Barcelona (Spania).

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

BMW GROUP AT CES 2023.

Las Vegas. Here you can see the webcasts of the BMW Group Keynote at the CES 2023 and the Digital World Premiere of BMW i Vision Dee.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare