Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Agnieszka Polska expune o nouă instalaţie video la Hamburger Bahnhof Berlin

BMW este partener exclusiv al Premiului Galeriei Naţionale.

Corporativ
·
Teme culturale
·
Lifestyle
·
Evenimente lifestyle
 

Bucureşti/Berlin. În perioada 27 septembrie 2018 - 3 martie 2019, „Hamburger Bahnhof . Museum für Gegenwart – Berlin” prezintă o nouă instalaţie video multicanal a câştigătoarei celei de-a noua ediţii a Premiului Galeriei Naţionale, Agnieszka Polska (s-a născut în 1985 la Lublin, locuieşte şi lucrează la Berlin). Sub titlul "The Demon's Brain", artista combină filmul realist şi secvenţele animate în specialitatea ei pentru lucrări produse pentru expoziţii solo.

Preis der Nationalgalerie (Premiul Galeriei Naţionale) este organizat de „Prietenii Galeriei Naţionale”, iar de 12 ani este susţinut de BMW pentru a recompensa câştigătorul cu o expoziţie solo, precum şi cu o publicaţie însoţitoare.

"The Demon's Brain"
Universul artistic creat de Agnieszka Polska urmărşte lumea actuală şi rolul şi reseponsabilitatea pe care le avem în cadrul ei. Pentru cel mai recent proiect al ei, Polska se foloseşte pe ea ca punct de pornire al unui corespondenţe istorice din secolul XV între Mikołaj Serafin - funcţionarul care a guvernat minele de sare ale Poloniei -, lucrătorii săi şi o reţea de creditori şi debitori. Într-un eveniment fără precedent, minele de sare i-au fost închiriate lui Serafin de către rege şi au funcţionat ca o formă timpurie de entitate capitalistă în cadrul sistemului feudal.

Instalaţia de sunet şi lumină captivantă creată de Polska prezintă povestea mesagerului analfabet care livrează scrisorile lui Serafin şi care într-o zi rămâne blocat în pădure. Aici, o întâlnire bruscă şi neaşteptată îi oferă protagonistului o viziune halucinantă care îmbină noţiunile contemporane de utilizare nesustenabilă a materiilor prime şi capitalul bazat pe informaţie, cu teologia apocaliptică creştină.

Pentru mai multe informaţii şi descărcarea fotografiilor de presă, accesaţi secţiunea de presă de pe site-urile www.preisdernationalgalerie.de sau www.smb.museum.

Premiul Galeriei Naţionale a fost posibil datorită Prietenilor Galeriei Naţionale în urmă cu 18 ani. De 12 ani, BMW susţine Premiul Galeriei Naţionale ca partener pe termen lung, precum şi Premiul pentru Artă Cinematografică în cooperare cu Academia de Film din Germania.

Conferinţă de presă
Marţi, 25 septembrie 2018, ora 11.00
Artista va fi prezentă.
Pentru a participa la conferinţa de presă, vă rugăm să trimiteţi un e-mail până luni, 24 septembrie 2018, la presse@freunde-der-nationalgalerie.de

Deschidere
Miercuri, 26 septembrie 2018, ora 20.00

Orar
Marţi, miercuri, vineri 10.00-18.00
Joi 10.00-20.00
Sâmbătă, duminică 11.00-18.00
Luni închis
www.smb.museum/hbf
www.preisdernationalgalerie.de
#preisdernationalgalerie

Despre angajamentul cultural BMW Group
De aproape 50 de ani, BMW Group a iniţiat şi s-a implicat în peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durată în arta modernă şi contemporană, în muzica jazz şi cea clasică, precum şi în arhitectură şi design. În 1972, trei picturi de mari dimensiuni semnate de Gerhard Richter au fost create special pentru a fi expuse în foaierul sediului central BMW Group de la München. De atunci, artişti precum Andy Warhol, Jeff Koons, Daniel Barenboim, Jonas Kaufmann şi arhitecta Zaha Hadid au cooperat cu BMW. În 2016 şi 2017, artista Cao Fei din China şi americanul John Baldessari au creat două noi automobile pentru colecţia BMW Art Car. Pe lângă iniţiativele comune precum BMW Tate Live, BMW Art Journey şi concertele "Opera for All" din Berlin, München şi Londra, compania este şi partener al unor muzee şi expoziţii de artă de renume, precum şi al unor orchestre şi opere de pe mapamond. BMW Group garantează libertatea absolută de creaţie în toate activităţile culturale în care este implicată - acest aspect este esenţial pentru lucrări de artă revoluţionare, ca şi pentru inovaţiile importante într-o afacere de succes.

În România, BMW a consolidat parteneriate de tradiţie, aşa cum este Festivalul de muzică de cameră SoNoRo, şi se implică în diverse proiecte culturale aşa cum a fost colaborarea cu artistul Adrian Mitu pentru seriile Blue Coffee şi Blue Hero. La nivel naţional, prin reţeaua de dealeri BMW, sunt susţinute o gamă largă de proiecte culturale, aşa cum este Festivalul de Teatru de la Sibiu.

Mai multe informaţii: www.bmwgroup.com/culture şi www.bmwgroup.com/culture/overview

Facebook: https://www.facebook.com/BMWGroupCulture

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroupculture

@BMWGroupCulture

#BMWGroupCulture

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare