Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW M Motorsport News - Numărul 16/18

Titlu pentru BMW M4 GT4 în campionatul GT al Marii Britanii - nou record mondial pentru Alex Zanardi

M Motorsport Newsletter
·
Automotive
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~108,25 KB)
  
Photos(11x, ~11,82 MB)

Bucureşti. Nu contează că vorbim de DTM, de Campionatul Mondial FIA de Anduranţă, de IMSA WeatherTech SportsCar Championship sau de nenumăratele campionate regionale: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale. "BMW Motorsport News" ne permite să rezumăm constant acţiunea într-o manieră compactă şi informativă. Aşa vei fi mereu la curent cu toate informaţiile.

Campionatul GT al Marii Britanii: Jack Mitchell şi Century Motorsport sunt noii campioni GT4
Misiune îndeplinită: Jack Mitchell (Marea Britanie) şi Century Motorsport au obţinut titlul GT4 în ultima cursă din campionatul GT al Marii Britanii desfăşurată la Donington Park (Marea Britanie). Mitchell şi coechipierul Dean MacDonald (Marea Britanie), aflaţi la comenzile #43 BMW M4 GT4, au avut nevoie doar de o clasare pe poziţia a opta în categoria lor pentru a păstra un avans de un punct în clasamentul piloţilor. Coechipierii lor Ben Green şi Ben Tuck (ambii Marea Britanie) au încheiat pe locul al cincilea cu maşina #42 şi au obţinut poziţia a doua în competiţia piloţilor. Aceasta a făcut ca Century Motorsport să poată confirma câştigarea titlului echipelor în sezonul său de debut cu BMW M4 GT4.

VLN: pole position şi podium pentru BMW M6 GT3
A şaptea etapă a sezonului din campionatul de anduranţă VLN ce are loc la Nürburgring (Germania) a fost una de succes pentru BMW M6 GT3. După patru ore de cursă, Falken Motorsports a sărbătorit o clasare pe podium cu maşina #3. Stef Dusseldorp (Olanda) şi Peter Dumbreck (Marea Britanie) au ocupat locul al treilea. Cele două modele BMW M6 GT3 ale Walkenhorst Motorsport au trecut linia de sosire pe poziţiile a opt, respectiv a noua în clasamentul general, astfel că au ocupat locurile al treilea şi al patrulea în clasa SP9 PRE. Jordan Tresson (Franţa), Rudi Adams (Germania) şi Hunter Abbott (Marea Britanie) au luat sartul în cursă din pole position cu #35 BMW M6 GT3.

Victoria în clasa BMW M235i Racing Cup i-a revenit lui Tristan Viidas (Estonia), pilot al echipei Securtal Sorg Rennsport. El a triumfat înaintea echipajului FK Performance format din Juha Hannonen (Finlanda) şi Patrick Hinte (Germania) şi a celui înscris de Hofor Racing powered by Bonk Motorsport, Florian Naumann (Germania) - Michael Fischer (Austria). Victoria în clasa V4 a fost obţinută de Pixum Team Adrenalin Motorsport, al cărei echipaj - Christopher Rink, Danny Brink şi Philipp Leisen (toţi Germania) - a pilotat un BMW 325i. În categoria V2, primul loc a revenit duetului Reiner Thomas - Manfred Schmitz (ambii Germania), cu BMW 318is. Maşinile #828 şi #178 BMW M4 GT4 înscrise de Securtal Sorg Rennsport, respectiv de Ring Racing au obţinut locurile al doilea şi al treilea în categoria SP10.

ADAC GT Masters: BMW Team Schnitzer a ratat la limită un podium în finala sezonului
La finala sezonului din ADAC GT Masters ce a avut loc la Hockenheim (Germania), Timo Scheider (Germania) şi juniorul BMW Motorsport Mikkel Jensen (Danemarca) au obţinut locul al patrulea în ultima cursă, ratând de puţin o clasare pe podium în clasamentul general. Cum pista s-a uscat pe durata sesiunii de calificări, Scheider a obţinut locul al cincilea pe grila de start. Pilotul oficial BMW a fost al treilea în faza iniţială a cursei, dar Jensen nu a putut să se apere întrucât aderenţa pneurilor s-a diminuat în partea a doua a cursei. Cu toate acestea, cei doi au fost totuşi pe podium, încheind pe poziţia a treia în ierarhia Juniorilor. "Fără îndoială a fost un mod plăcut de a încheia sezonul", a spus Scheider, care a sărbătorit un reper personal -a 350-a participare într-o cursă. "Multe mulţumiri celor de la BMW Motorsport, BMW Team Schnitzer şi lui Mikkel Jensen pentru un an deosebit în ADAC GT Masters. M-am distrat şi am învăţat multe lot, chiar dacă fac acest lucru de ceva vreme."

În cel de-al doilea BMW M6 GT3 al BMW Team Schnitzer, juniorul BMW Motorsport Dennis Marschall (Germania) şi Victor Bouveng (Suedia) au încheiat pe locul al şaptelea, repetând astfel rezultatul din manşa de sâmbătă. Scheider şi Jensen au fost pe poziţia a 14-a în acea cursă. Jens Klingmann (Germania) şi Christopher Zöchling (Austria) au abandonat devreme în cursa de sâmbătă. Modelul BMW M6 GT3 înscris de MRS GT-Racing a fost al 20-lea duminică.

Openul GT Internaţional: BMW Team Teo Martín câştigă la Monza
A fost un week-end de cursă remarcabil pentru BMW Team Teo Martín în penultima etapă din Openul GT Internaţional ce a avut loc la Monza (Italia). Fran Rueda (Spania) şi Andrés Saravia (Guatemala) au câştigat cursa de duminică, iar BMW M6 GT3 al celor doi a fost al doilea în manşa de duminică. Înaintea finalei stagiunii ce are loc la Barcelona (Spania), cei doi sunt la doar trei puncte de liderii clasamentului piloţilor şi încă au şanse de a obţine titlul. Piloţii brazilieni Márcio Basso şi Guilherme Salas au fot primii, cu BMW M6 GT3, în clasamentul amatorilor în ambele curse ale week-endului. Ultimele două curse au loc la 20 şi 21 octombrie pe "Circuit de Catalunya".

Seria GT Blancpain Asia: BMW Team Studie a sărbătorit o dublă
BMW Team Studie este pe punctul de a obţine titlul echipelor în clasa GT4 a Seriei GT Blancpain Asia, având un avans de peste 100 de puncte cu două curse rămase în program. Echipa japoneză, participantă cu două BMW M4 GT4, a sărbătorit o dublă în cursa de duminică a penultimului week-end de cursă al sezonului, desfăşurat la Shanghai (China). Takayuki Kinoshita şi Sunako Jukuchou (ambii Japonia) au câştigat cu maşina #81, înaintea coechipierilor Max Chen şi Ken Urata (ambii Japonia). Kinoshita şi Jukuchou au obţinut locul al doilea în manşa de sâmbătă, în care Chen şi Urata au fost pe poziţia a cincea. Ultimele două curse ale stagiunii au loc la 13-14 octombrie la "Ningbo International Speedpark" (China). Kinoshita şi Jukuchou se află la doar 11 puncte de liderul clasamentului piloţilor GT4 şi încă au şanse de a câştiga titlul.

Alessandro Zanardi: nou record mondial în triatlonul de anduranţă
Acum patru săptămâni, pilotul oficial BMW Alessandro Zanardi (Italia) a creat senzaţie la apariţia sa specială în etapa DTM de la Misano (Italia). Acum, el s-a bucurat de un alt succes într-o disciplină diferită, la doar 50 de kilometri mai la nord. Sâmbătă, Zanardi a luat parte la "Ironman Italy Emilia-Romagna" de la Cervia (Italia) - şi a stabilit un nou record mondial. Ambasadorul mărcii BMW a avut nevoie de un timp total de 8h26:06 pentru a parcurge 3,8 kilometri de înot în Mediterană, 180 de kilometri de ciclism pe handbike şi apoi un maraton de 42,2 kilometri în scaunul cu rotile de cursă. Acesta a fost cel mai rapid timp înregistrat vreodată de un triatlonist cu dizabilităţi fizice. Zanardi şi-a îmbunătăţit precedentul record personal cu peste o jumătate de oră. El a fost unul dintre cei mai rapizi sportivi ai evenimentului, încheind pe locul al cincilea al clasamentului general dintr-un total de aproape 2.700 de participanţi. Zanardi a înregistrat precedentul său record în triatlonul de anduranţă de la Barcelona, în urmă cu un an, când a încheiat traseul în 8h58:59, coborând pentru prima dată sub bariera celor nouă ore. "Nou record mondial şi locul al cincilea în clasamentul general - sunt lucruri fantastic", a declarat Zanardi. "Secretul succesului într-un triatlon de anduranţă este să înveţi cum să-ţi repartizezi energia. Înconjurat de aproape 3.000 de sportivi, trebuie să faci lucrurile în ritmul tău, să te concentrezi la plan de la început la final şi să respecţi fiecare detaliu. De asemenea, am făcut câteva îmbunătăţiri la echipamentul de concurs. Am un nou costum de înot şi am avut nevoie de mai puţin de o oră. 58 de minute a fost mult mai bine decât mă aşteptam. Am dezvoltat o nouă poziţie de şezut pentru handbike, concepută special pentru viteză, şi mi-am îmbunătăţit tehnica în scaunul cu rotile de cursă. Toate acestea au duc la acest succes. Dar acum mă concentrez complet pe motorsport. Este un mare privilegiu în viaţa mea să pot trece mereu de la o disciplină la alta."

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

BMW GROUP AT CES 2023.

Las Vegas. Here you can see the webcasts of the BMW Group Keynote at the CES 2023 and the Digital World Premiere of BMW i Vision Dee.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare