Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW M Motorsport News - Numărul 17/18

Colin Turkington este campionul BTCC 2018 - Tripla de titluri completată de BMW şi West Surrey Racing

M Motorsport Newsletter
·
Automotive
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~93,77 KB)
  
Photos(2x, ~1,98 MB)

Bucureşti. Nu contează că vorbim de DTM, de Campionatul Mondial FIA de Anduranţă, de IMSA WeatherTech SportsCar Championship sau de nenumăratele campionate regionale: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale. "BMW Motorsport News" ne permite să rezumăm constant acţiunea într-o manieră compactă şi informativă. Aşa vei fi mereu la curent cu toate informaţiile.

BTCC: Colin Turkington, BMW şi WSR câştigă titlurile piloţilor, constructorilor şi echipelor
Colin Turkington (Marea Britanie) este noul campion al turismelor din Marea Britanie. Pilotul în vârstă de 36 de ani a obţinut titlul în British Touring Car Championship (BTCC) în penultima cursă a sezonului, la Brands Hatch (Marea Britanie). El a devenit al şaptelea pilot din istoria BTCC care câştigă titlul în trei rânduri. West Surrey Racing a avut mai multe motive de bucurie la finalul stagiunii după ce a câştigat titlul echipelor, în timp ce BMW a fost victorioasă în competiţia constructorilor. Prin urmare, toate cele trei titluri disponibile în BTCC 2018 au revenit BMW 125i M Sport.

Andrew Jordan (Marea Britanie) a impresionat şi el în finala de la Brands Hatch. După ce s-a clasat al optulea în prima cursă, el a fost al treilea la finalul celei de-a doua manşe, după ce a urcat cinci poziţii pentru a ajunge pe podium. Jordan a fost al nouălea în ultima cursă a stagiunii. Juniorul BMW Motorsport Ricky Collard (Marea Britanie) l-a înlocuit din nou pe tatăl său, Rob Collard (Marea Britanie). El a încheiat pe poziţiile a 16-a, a 22-a şi a 13-a în cele trei curse care au încheiat sezonul 2018.

Seria Blancpain GT Endurance Cup: două BMW M6 GT3 în Top 10
Philipp Eng (Austria) şi Tom Blomqvist (Marea Britanie) erau printre candidaţii pentru titlul piloţilor înaintea cursei finale din Seria Blancpain GT Endurance Cup de la Barcelona (Spania). Eng a împărţit cockpitul #99 BMW M6 GT3, înscris de ROWE Racing, cu Alexander Sims (Marea Britanie) şi Jesse Krohn (Finlanda). Blomqvist (Marea Britanie) a concurat alături de Nick Catsburg (Olanda) şi Jens Klingmann (Germania) în #98 BMW M6 GT3. În timp ce Eng şi colegii lui au trecut linia de sosire a "Circuit de Barcelona-Catalunya" (Spania) pe locul al optulea după trei ore de cursă, Blomqvist a ocupat locul al nouălea pe circuitul cu o lungime de 4,655 kilometri. În cele din urmă, Eng a încheiat sezonul pe locul al patrulea în clasamentul piloţilor, cu 47 de puncte. Blomqvist a fost al cincilea, cu 45 de puncte. În categoria Am-Cup a cursei de la Barcelona, Henry Walkenhorst, Ralf Oeverhaus şi Immanuel Vinke (toţi Germania) s-au clasat pe locul al patrulea cu #36 BMW M6 GT3 al Walkenhorst Motorsport.

GT4 Franţa: clasare în Top 10 pentru Beitske Visser
Juniorul BMW Motorsport Beitske Visser (Olanda) a fost în acţiune la Barcelona (Spania) în acest week-end. Ea a concurat în ambele curse din Campionatul GT4 al Franţei pentru echipa 3Y Technology. Duminică, ea şi coechipierul Akhil Rabindra (India) au fost cei mai bine clasaţi piloţi BMW, pe locul al optulea - urmaţi de Laurent Hurgon şi Julien Piguet (ambii Franţa) într-un BMW M4 GT4 înscris de BMW Team France. Un incident a făcut ca Visser şi Rabindra să ocupe doar locul al 20-lea în cursa de sâmbătă. Hurgon şi Piguet au încheiat pe poziţia a opta, fiind singurii piloţi BMW în Top 10. În total, şase BMW M4 GT4 au concurat în cele două curse.

Blancpain GT Sports Club: finala stagiunii la Barcelona
Karim Ojjeh (Arabia Saudită) a fost urmărit de ghinion în Blancpain GT Sports Club, când, după 18 tururi ale Circuit de Barcelona-Catalunya (Spania), cursa principală s-a încheiat prematur pentru pilotul saudit. Week-endul începuse promiţător pentru pilotul Boutsen Ginion Racing, modelul #2 BMW M6 GT3 încheind pe locul al doilea atât în calificări, cât şi în cursa de calificare de sâmbătă. În timp ce retragerea din ultima cursă a sezonului a fost dezamăgitoare, Ojjeh obţinuse deja titlul în Blancpain GT Sports Club la începutul lunii septembrie, graţie victoriei de la Hungaroring (Ungaria). Jean-Paul Buffin (Franţa), în BMW M6 GT3 înscris de 3Y Technology, s-a clasat al 15-lea în cursa principală.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

BMW GROUP AT CES 2023.

Las Vegas. Here you can see the webcasts of the BMW Group Keynote at the CES 2023 and the Digital World Premiere of BMW i Vision Dee.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare