Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

"Nimeni altcineva nu a influenţat BMW aşa cum a făcut-o el"

Eberhard von Kuenheim, cel mai important CEO din istoria companiei, sărbătoreşte 90 de ani la 2 octombrie 2018, chiar la fabrica BMW Group din Dingolfing pe care acesta o inaugura în 1973, dând dovadă de multă viziune şi curaj.

Corporativ
·
Oameni
·
Resurse umane
·
Alţi oameni la BMW Group
·
Preşedintele Consiliului de Supraveghere BMW Group
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~64,45 KB)
  
Photos(1x, ~6,67 MB)

Bucureşti/München. Când a preluat preşedinţia Consiliului de Administraţie al BMW AG la 1 ianuarie 1970, a fost cel mai tânăr lider de companie din industria de mari dimensiuni din Germania. Iar când a intrat în Consiliul Director la 13 mai 1993, el a fost cel mai îndelungat director executiv din istoria constructorului de automobile din München. În 1970, BMW îşi definea o identitate nouă şi lăsase în urmă, de numai un deceniu, o criză care aproape însemnase falimentul. În 1993, BMW devenise deja cel mai important producător de automobile premium din lume.

"Nimeni nu a influenţat BMW la fel de eficient precum Eberhard von Kuenheim", a declarat Norbert Reithofer, preşedintele Consiliului Director al BMW AG, ca recunoaştere a realizărilor fostului preşedinte al Consiliului de Administraţie şi al Consiliului Director. "A transformat compania dintr-una de dimensiuni medii într-o corporaţie globală de succes", continuă Reithofer. Astăzi, Eberhard von Kuenheim împlineşte 90 de ani.

Dingolfing, Regensburg, Wackersdorf şi Eisenach: sub conducerea lui Eberhard von Kuenheim s-a pus piatra de temelie pentru o bază de producţie puternică în Germania. În acelaşi timp, a deschis compania pentru pieţele mondiale, cu companii proprii de import, dar şi primele centre de producţie în afara Germaniei, în Africa de Sud, SUA şi Austria. "Orientarea către viitor, curajul şi caracterul cosmopolit nu numai că au stat la baza deciziilor lui Eberhard von Kuenheim în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi al Consiliului Director - datorită lui, valori şi maxime au intrat ferm în cultura companiei", a declarat Harald Krüger, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG. "Este o onoare şi o plăcere să-l felicit din partea întregii companii şi a angajaţilor noştri cu ocazia zilei sale de naştere", a adăugat Harald Krüger.

Eberhard von Kuenheim şi-a început cariera profesională în 1954, la fabrica de maşini-unelte Max Müller din Hanovra, după ce studiase ingineria mecanică. În 1965, s-a alăturat Grupului Quandt, în calitate de consilier şi coordonator tehnic al companiilor. În cadrul grupului, el a fost - printre altele - vicepreşedinte al Comitetului Executiv al Industriewerke Karlsruhe Augsburg (IWKA). De acolo avea să fie numit, în 1970, director executiv al BMW AG la München. După mai bine de 23 de ani la conducerea producătorului de automobile, în 1993 a intrat în Consiliul Director al BMW AG, al cărui preşedinte a fost timp de aproape şapte ani. Sub egida sa, numărul de locuri de muncă a crescut de peste trei ori, de la 23.000 în 1970 la aproape 74.000 în ultimul său an fiscal (1992). În acest interval de timp, cifra de afaceri a companiei a crescut chiar de peste 18 ori, de la 1,7 miliarde de mărci la 31 de miliarde de mărci.

BMW Group îi va serba a 90-a aniversare chiar în prezenţa sa. Dar va fi şi o sărbătorire a realizărilor sale - într-un loc emblematic atât pentru perioada lui, cât şi pentru viitorul BMW Group. În 1973, Eberhard von Kuenheim a deschis uzina din Dingolfing, care continuă să fie şi în prezent cea mai mare fabrică pe care BMW o deţine în Europa. Inaugurarea a venit în mijlocul crizei petroliere, o decizie criticată de mulţi, dar o mişcare curajoasă şi de perspectivă. Atunci când primul BMW iNEXT va ieşi de pe linia de producţie din Dingolfing în 2021 şi va inaugura o nouă eră a mobilităţii pentru BMW Group, tradiţia "Viitorului" a lui von Kuenheim va fi continuată.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare