Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Week-end de succes pentru BMW M8 GTE pe două continente: locul al doilea la Fuji, poziţia a treia la Road Atlanta

Două continente, două competiţii, două podiumuri: BMW M Motorsport poate privi retrospectiv al un week-end de succes cu noul BMW M8 GTE.

BMW Motorsport
·
FIA WEC
·
IMSA Series
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~109,22 KB)
  
Photos(36x, ~63,58 MB)
  
Videos(1x, ~550,65 MB)

Bucureşti/München. Două continente, două competiţii, două podiumuri: BMW M Motorsport poate privi retrospectiv al un week-end de succes cu noul BMW M8 GTE. António Félix da Costa (Portugalia) şi Tom Blomqvist (Marea Britanie) au încheiat pe locul al doilea pentru BMW Team MTEK în etapa Campionatului Mondial FIA de Anduranţă de la Fuji (Japonia), cie doi aflându-se la comenzile #82 BMW M8 GTE în categoria LM GTE Pro. În finala sezonului din IMSA WeatherTech SportsCar Championship, desfăşurată la Road Atlanta (SUA), echipajul BMW Team RLL format din John Edwards (SUA), Jesse Krohn (Finlanda) şi Chaz Mostert (Australia) s-a clasat pe locul al treilea în categoria GTLM şi au avut motive de a sărbători pe podium.

BMW Team MTEK a reuşit o performanţă consistentă de-a lungul întregului week-end de la Fuji. În calificări, maşina #82 a reuşit al doilea cel mai rapid timp. În cursă, Félix da Costa şi Blomqvist au obţinut acelaşi loc în clasament şi cel mai rapid tur din cursă la categoria lor. Maşina #81, pilotată de Martin Tomczyk (Germania) şi Nick Catsburg (Olanda), a trecut linia de sosire pe locul al optulea.

BMW Team RLL a avut toate motivele de bucurie după un nou rezultat impresionant al echipei la Petit Le Mans: după ce Edwards a reuşit pole position la categorie, maşina #24 a încheiat cursa de 10 ore pe poziţia a treia. Alexander Sims (Marea Britanie), Connor de Phillippi (SUA) şi Bill Auberlen (SUA) au ocupat locul al patrulea.

Jens Marquardt (director BMW Motorsport): "Acesta a fost un week-end de cursă foarte consistent pentru modelele noastre BMW M8 GTE - şi am obţinut clasări pe podium pe două continente. BMW Team MTEK a reuşit prima sa clasare în Top 3 în WEC, la Fuji. Totodată, BMW Team RLL a înregistrat un nou rezultat bun în finala stagiunii IMSA de la Road Atlanta, cu pole position şi locurile al treilea şi al patrulea în cursă. Este plăcut vezi că ne putem implica în bătălia pentru victorie şi în America de Nord, dar şi în WEC. De-a lungul ultimelor luni, echipele noastre, precum şi grupul BMW M Motorsport de la München au lucrat din greu pentru aceste rezultate. Categoric, ne îndreptăm în direcţia cea bună cu BMW M8 GTE."

Rudolf Dittrich (director general BMW Motorsport pentru dezvoltarea vehiculelor): "Am văzut o cursă WEC foarte interesantă, cu numeroase schimbări de poziţie în tot plutonul GTE de la Fuji, unde BMW M8 GTE a petrecut o bună perioadă de timp în poziţia de lider. În continuare este primul nostru sezon în WEC cu această maşină şi această echipă, aşa că pentru mulţi a fost prima participare la Fuji. În ciuda condiţiilor meteorologice dificile de-a lungul week-endului, maşina a funcţionat perfect, iar echipa a făcut o treabă foarte bună şi a meritat clasarea pe podium. Felicitări #92 Porsche pentru victorie."

Ernest Knoors (directorul echipei BMW Team MTEK): "Cred că încă o dată ne-am bazat pe performanţele solide pe care le-am avut de-a lungul sezonului şi sunt fericit că am ajuns la Fuji şi am putut să luptăm până la final. Echipa a funcţionat foarte bine în privinţa adoptării strategiilor, a pit stopurilor şi a deciziilor inginerilor, iar toate acestea sunt rezultatul unei mai bune înţelegeri a maşinii noastre. Ca întotdeauna, piloţii merită aprecierea noastră. Au adus maşina în locul potrivit pentru noi pentru a putea capitaliza, iar rezultatul reflectă pe deplin această muncă de echipă."

Tom Blomqvist (BMW Team MTEK, #82 BMW M8 GTE, locul 2): "Cred că avem toarte motivele să fim fericiţi cu acest rezultat. Am crezut că vom fi ceva mai competitivi aici, dar nu poţi fi sigur de nimic dinainte. În antrenamente a fost mai dificil, dar am progresat mult şi ne-am calificat în prima linie a grilei. În cele din urmă, victoria nu era posibilă astăzi, aşa că suntem fericiţi cu locul al doilea."

António Félix da Costa (BMW Team MTEK, #82 BMW M8 GTE, locul 2): "Suntem foarte fericiţi pentru locul al doilea. Echipa a reuşit o performanţă foarte bună - strategia a fost foarte bună, nu am făcut nici o greşeală, iar pit stopurile au fost precise. BMW M8 GTE a fost perfect. Să închei la zece secunde de învingător după şase ore de cursă este frustrat, dar arată cât de strâns a fost acest week-end competiţional."

Bobby Rahal (directorul echipei BMW Team RLL): "Ambele echipaje au făcut o treabă foarte bună. În cele din urmă, nu a fost suficient pentru victorie, dar locurile al treilea şi al patrulea reprezintă un rezultat excelent. Entuziasmul nostru pentru acest BMW M8 GTE continuă să crească după fiecare cursă."

John Edwards (BMW Team RLL, #24 BMW M8 GTE, locul 3): "Un podium este un mod plăcut de a încheia sezonul. Echipa a făcut o treabă bună. Am început să înţelegem maşina mai bine. Rezultatele vorbesc pentru toată munca depusă de băieţii de la sediu de-a lungul anului. Toate această muncă a început să dea rezultate spre finalul anului şi sunt sigur că va continua şi în sezonul următor."

Jesse Krohn (BMW Team RLL, #24 BMW M8 GTE, locul 3): "Per total, o treabă excelentă din partea echipei pe tot parcursul week-end. Nu ştiu ce am fi putut face mai mult pentru a obţine victoria. BMW M8 GTE este o bestie complet diferită acum faţă de cum era la începutul anului. Dezvoltarea acestei maşini a fost pur şi simplu incredibilă, cele două victorii vorbesc de la sine. A fost un an aproape perfect în ceea ce priveşte ritmul de progresie şi aştept cu nerăbdare anul următor."

Chaz Mostert (BMW Team RLL, #24 BMW M8 GTE, locul 3): "Chiar nu mă aşteptam la acest fel de week-end. Am vrut să urc în maşină şi să fac o treabă bună. Am fost ajutat de John şi Jesse; băieţii aceştia sunt superstaruri. Eu am fost alături şi nimic mai mult. Sunt extrem de recunoscător BMW Motorsport şi BMW Team RLL pentru că mi-au oferit ocazia de a face parte din această cursă."

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare