Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Timo Glock şi Marco Wittmann obţin podiumuri pentru BMW în ultimele curse DTM din acest sezon

După un sezon în care a obţinut patru victorii, trei pole position şi 16 clasări pe podium, BMW Motorsport a încheiat stagiunea 2018 din Deutsche Tourenwagen Masters cu rezultate bune în finala de la Hockenheim. Timo Glock, în cursa de sâmbătă, şi Marco Wittmann, în cea de duminică, au urcat pe podiumul de premiere. Mai mult, la finalul ultimei manşe a anului, toate cele şase modele BMW M4 DTM au încheiat cursa în Top 10.

DTM
·
BMW Motorsport
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~117,17 KB)
  
Photos(47x, ~67,06 MB)

Bucureşti/Hockenheim. După un sezon în care a obţinut patru victorii, trei pole position şi 16 clasări pe podium, BMW Motorsport a încheiat stagiunea 2018 din Deutsche Tourenwagen Masters cu rezultate bune în finala de la Hockenheim. Timo Glock, în cursa de sâmbătă, şi Marco Wittmann, în cea de duminică, au urcat pe podiumul de premiere. Mai mult, la finalul ultimei manşe a anului, toate cele şase modele BMW M4 DTM au încheiat cursa în Top 10.

Prima cursă: Cursa de sâmbătă de pe Hockenheimring (Germania) a consemnat revenirea lui Timo Glock (Germania, DEUTSCHE POST BMW M4 DTM) la forma bună demonstrată la deschiderea sezonului de pe acelaşi circuit. Germanul s-a clasat al treilea în penultima cursă a anului, în timp ce Bruno Spengler (Canada, BMW Bank M4 DTM) a ocupat poziţia a noua şi a marcat două puncte.

Philipp Eng (Austria, SAMSUNG BMW M4 DTM) şi Joel Eriksson (Suedia, BMW M4 DTM) au încheiat pe locurile al 12-lea, respectiv al 15-lea la finalul unei curse plină de evenimente. Marco Wittmann (Germania, BMW Driving Experience M4 DTM) şi Augusto Farfus (Brazilia, Shell BMW M4 DTM) au abandonat. René Rast (Germania, Audi) a câştigat manşa.

Declaraţii după cursa de sâmbătă:

Jens Marquardt (director BMW Motorsport): "A fost o cursă plină de evenimente şi putem fi mulţumiţi cu locul al treilea. Am luat startul de pe poziţiile a patra, a opta şi a 12-a. Timo Glock s-a descurcat foarte bine prin pluton. Îmi pare rău pentru Augusto Farfus şi Marco Wittmann, care nu au putut încheia cursa. Se poate observa că s-au întâmplat multe pe circuit. Fără îndoială, se putea obţine mai mult astăzi (n.a. sâmbătă), dar, cu atât de multă acţiune, trebuie să fii mulţumit cu orice maşină care a ajuns la final. Per total, cursa a oferit tot ce face DTM atât de special: cursă strânsă, dueluri deosebite şi numeroase depăşiri. Fără îndoială, a fost o reclamă bună pentru DTM."

Timo Glock (#16 DEUTSCHE POST BMW M4 DTM, BMW Team RMR - calificări: locul 3, cursă: locul 3): "Hockenheim este sufrageria mea. Fiecare cursă aici este ceva deosebit. Circuitul se potriveşte de minune maşinilor noastre. Este ideal pentru a oferi un spectacol pe cinste - şi am făcut-o şi astăzi. Am urmărit disputa dintre René Rast şi Gary Paffett pe ecranele mari de fiecare dată când treceam pe lângă ele şi mă gândeam: «Hei, aşteptaţi-mă şi pe mine. Curând sunt acolo». În final, a trebuit să ne mulţumim cu locul al treilea. Este păcat că după neutralizarea cu Safety Car nu am avut şansă împotriva lui Robin Frijns, care avea pneuri mai noi - şi totuşi, ritmul nostru a fost bun. Felicitări lui René pentru cea de-a cincea victorie consecutivă. A fost un efort remarcabil."

Cursa a doua: BMW M Motorsport a încheiat sezonul DTM 2018 cu un rezultat de echipă consistent. Marco Wittmann s-a clasat al doilea în ultima cursă a stagiunii şi a urcat pe podium pentru a şasea oară în 2018. Înainte de cursă, el a obţinut primul său pole position din acest an. Wittmann a fost însoţit pe podium de câştigătorul cursei, René Rast, şi de noul campion DTM, Gary Paffett (Marea Britanie, Mercedes).

Toţi cei şase piloţi BMW au ocupat locuri în Top 10 şi au obţinut puncte în cea de-a20-a manşa a anului. Bruno Spengler a trecut linia de sosire pe locul al şaselea, urmat de Augusto Farfus, Philipp Eng, Joel Eriksson şi Timo Glock, ocupanţi ai poziţiilor 7-10. A fost prima dată în acest an când toţi cei şase piloţi BMW Motorsport s-au clasat simultan în puncte.

BMW încheie sezonul DTM 2018 cu un total de 623 de puncte şi ocupă poziţia secundă în clasamentul constructorilor - după Mercedes, dar înaintea Audi. Wittmann, cu 164 de puncte în cont, a fost cel mai bine clasat pilot BMW în ierarhia piloţilor. Glock a fost chiar în urma lui, cu 144 de puncte. BMW Team RMR a terminat anul pe locul al cincilea în competiţia echipelor. Eng este debutantul anului, cu 102 puncte.

Declaraţii după cursa de duminică:

Jens Marquardt (director BMW Motorsport): "Sezonul DTM se încheie cu încă o cursă atractivă la Hockenheim - cu Marco Wittmann pe podium, toţi piloţii BMW în puncte şi o concluzie palpitantă în cursa pentru titlu. A fost încă un sezon spectaculos, cu suişuri şi coborâşuri pentru noi. Un aspect pozitiv a fost faptul că bine poziţionaţi în pluton. Fiecare dintre cei şase piloţi ai noştri a urcat pe podium cel puţin într-o cursă de-a lungul acestui sezon şi am obţinut patru victorii. Au fost numeroase puncte de atracţie, inclusiv disputa fantastică dintre Timo Glock şi Gary Paffett la etapa de deschidere de la Hockenheim, victoria lui Marco Wittmann de pe teren propriu la Norisring şi apariţia de neuitat a lui Alex Zanardi în cursele nocturne de la Misano. Per ansamblu, DTM 2018 a încântat încă o dată fanii cu motorsport fantastic - exact ce ar trebui să facă. Fără îndoială, ne-ar fi plăcut să ne luptăm pentru titluri până la final. În ciuda multor succese individuale, succesul deplin ne-a evitat de această dată. Felicitări pentru Mercedes şi Gary Paffett pentru câştigarea titlurilor la constructori şi piloţi: este greu de crezut că Mercedes întoarce spatele acestei competiţii fantastice şi fanilor săi. Acum privim cu încredere spre sezonul 2019 - cu o maşină nouă, adversari noi şi, fără nici o îndoială, acelaşi entuziasm pentru campionat."

Marco Wittmann (#11 BMW Driving Experience M4 DTM, BMW Team RMG - calificări: locul 1, cursă: locul 2): "Sunt foarte fericit cu locul al doilea, în special după ziua rea pe care am avut-o ieri (n.a. sâmbătă). Băieţii au lucrat din greu şi am putut să le mulţumesc prin pole position şi locul al doilea. Din păcate, am ratat de puţin victoria, dar René a fost pur şi simplu un pic mai rapid astăzi. Podiumul este totuşi un mod plăcut de a încheia sezonul."

Clasamente generale (etapa 10/10)

Piloţi: 1. Gary Paffett 255p; 2. René Rast 251p; 3. Paul Di Resta 233p; 4. Marco Wittmann 164p; 5. Timo Glock 144p; 6. Edoardo Mortara 140p; 7. Lucas Auer 121p; 8. Pascal Wehrlein 108p; 9. Philipp Eng 102p; 10. Nico Müller 96p; 11. Mike Rockenfeller 87p; 12. Bruno Spengler 85p; 13. Robin Frijns 84p; 14. Joel Eriksson 72p; 15. Daniel Juncadella 61p; 16. Augusto Farfus 56p; 17. Loïc Duval 54p; 18. Jamie Green 27p.

Echipe: 1. Mercedes-AMG Motorsport PETRONAS 363p; 2. Mercedes-AMG Motorsport REMUS 294p; 3. Audi Sport Team Rosberg 278p; 4. SILBERPFEIL Energy Mercedes-AMG Motorsport 261p; 5. BMW Team RMR 246p; 6. BMW Team RMG 220p; 7. Audi Sport Team Abt Sportsline 180p; 8. BMW Team RBM 157p; 9. Audi Sport Team Phoenix 141p.

Constructori: 1. Mercedes-Benz 903p; 2. BMW 623p; 3. Audi 599p.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare