Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

GT4 Sprint Cup Europe: Ultim efort individual pentru Răzvan Umbrărescu

Al doilea an de colaborare dintre Răzvan Umbrărescu și echipa germană RN Vision STS s-a încheiat într-un cadru festiv, cu evoluțiile din noua cupă de sprint organizată în weekendul finalei DTM de la Hockenheim.

BMW Motorsport
·
Customer Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 212,3 KB)
  
Photos(12x, 132,44 MB)

După o campanie europeană marcată de o primă victorie cu modelul BMW M4 GT4 și alte trei podiumuri, Răzvan Umbrărescu și Gabriele Piana au decis să se prezinte la ediția inaugurală a GT4 Sprint Cup Europe la mijloc de octombrie, de această dată în calitate de adversari. Formatul propus de SRO pentru această cupă includea două manșe de sprint a câte 40 de minute, fără trecere pe la standuri și cu un singur titular pe fiecare mașină înscrisă.

Umbrărescu a rămas la bordul modelului cu numărul 111 pe care l-a pilotat de-a lungul întregului sezon 2018 și a început lungul demers de punere la punct a mașinii pe un circuit pe care evoluase în trecut doar la bordul unui Porsche Cayman într-un alt campionat. Adversarii de la Mercedes, Porsche și Ginetta au părut mult mai confortabili în antrenamentele libere, apoi în calificări românul a plasat mașina de ambele dăți în linia a patra a grilei.

Manșa I a fost marcată de incidente în turul inaugural și de retragerea din rațiuni mecanice a liderului de după start. Astfel, Umbrărescu a progresat până pe poziția a cincea și a luptat timp de mai bine de 30 de minute pentru a ține în spate un rival din tabăra Mercedes ce avea un avantaj considerabil în viteză pură. Pilotul din Bacău s-a folosit de întreaga experiență acumulată în două sezoane de competiții de nivel GT4 pentru a rezista în acest duel, în pofida alertelor date de motor și de cutia de viteze și a unei setări deficitare a geometriei. La trecerea liniei de sosire, doar nouă sutimi de secundă a fost ecartul pentru care Umbrărescu și-a păstrat locul.

Cursa a doua s-a desfășurat după un tipar similar, de această dată pilotajul defensiv fiind etalat în fața Ginettei în primele 20 de minute. Aceleași erori raportate de sistem încă din primul tur și o uzură pronunțată au împiedicat progresul mașinii #111 ce s-a clasat în final pe poziția a opta la ultimul episod al colaborării dintre Umbrărescu și RN Vision STS, în fața a peste 100.000 de fani ce au gustat din plin pachetul de competiții de la Hockenheim în cele trei zile.

Mai multe despre echipă și despre BMW M4 GT4:

http://www.rn-vision-sts.com/

https://www.bmw-motorsport.com/en/topics/fahrzeuge/bmw-m4-gt4.html

 

Credit foto: Gabi Tomescu

Comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion

Contact: Alexandru Șiclovan

+40729476569

alexandru@westcompetition.ro

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare