Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

GT4 Sprint Cup Europe: Ultim efort individual pentru Răzvan Umbrărescu

Al doilea an de colaborare dintre Răzvan Umbrărescu și echipa germană RN Vision STS s-a încheiat într-un cadru festiv, cu evoluțiile din noua cupă de sprint organizată în weekendul finalei DTM de la Hockenheim.

BMW Motorsport
·
Customer Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~211,76 KB)
  
Photos(12x, ~133,08 MB)

După o campanie europeană marcată de o primă victorie cu modelul BMW M4 GT4 și alte trei podiumuri, Răzvan Umbrărescu și Gabriele Piana au decis să se prezinte la ediția inaugurală a GT4 Sprint Cup Europe la mijloc de octombrie, de această dată în calitate de adversari. Formatul propus de SRO pentru această cupă includea două manșe de sprint a câte 40 de minute, fără trecere pe la standuri și cu un singur titular pe fiecare mașină înscrisă.

Umbrărescu a rămas la bordul modelului cu numărul 111 pe care l-a pilotat de-a lungul întregului sezon 2018 și a început lungul demers de punere la punct a mașinii pe un circuit pe care evoluase în trecut doar la bordul unui Porsche Cayman într-un alt campionat. Adversarii de la Mercedes, Porsche și Ginetta au părut mult mai confortabili în antrenamentele libere, apoi în calificări românul a plasat mașina de ambele dăți în linia a patra a grilei.

Manșa I a fost marcată de incidente în turul inaugural și de retragerea din rațiuni mecanice a liderului de după start. Astfel, Umbrărescu a progresat până pe poziția a cincea și a luptat timp de mai bine de 30 de minute pentru a ține în spate un rival din tabăra Mercedes ce avea un avantaj considerabil în viteză pură. Pilotul din Bacău s-a folosit de întreaga experiență acumulată în două sezoane de competiții de nivel GT4 pentru a rezista în acest duel, în pofida alertelor date de motor și de cutia de viteze și a unei setări deficitare a geometriei. La trecerea liniei de sosire, doar nouă sutimi de secundă a fost ecartul pentru care Umbrărescu și-a păstrat locul.

Cursa a doua s-a desfășurat după un tipar similar, de această dată pilotajul defensiv fiind etalat în fața Ginettei în primele 20 de minute. Aceleași erori raportate de sistem încă din primul tur și o uzură pronunțată au împiedicat progresul mașinii #111 ce s-a clasat în final pe poziția a opta la ultimul episod al colaborării dintre Umbrărescu și RN Vision STS, în fața a peste 100.000 de fani ce au gustat din plin pachetul de competiții de la Hockenheim în cele trei zile.

Mai multe despre echipă și despre BMW M4 GT4:

http://www.rn-vision-sts.com/

https://www.bmw-motorsport.com/en/topics/fahrzeuge/bmw-m4-gt4.html

 

Credit foto: Gabi Tomescu

Comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion

Contact: Alexandru Șiclovan

+40729476569

alexandru@westcompetition.ro

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare