Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Baja Portalegre 500 - Etapa a 11-a, Cupa Mondială FIA de Raliuri Cross-Country 2018

• Dublă pentru MINI în Baja Portalegre 500. • MINI John Cooper Works Rally a ocupat primele două poziţii ale clasamentului. • Joan "Nani" Roma şi Alex Haro au câştigat în Portugalia. • Stéphane Peterhansel şi navigatorul David Castera au încheiat cu succes prima participare cu MINI înainte de Dakar 2019.

MINI Motorsport
·
Cross Country Rallies
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~82,54 KB)
  
Photos(6x, ~5,42 MB)

Bucureşti/München. Cea de-a 11-a şi ultima etapă din sezonul 2018 al Cupei Mondiale FIA de Raliuri Cross-Country, Baja Portalegre 500, s-a încheiat cu o dublă MINI. Acest succes vine după ce, în urmă cu câteva săptămâni, MINI şi-a asigurat cel de-al şaselea titlu în Cupa Mondială după ce Jakub "Kuba" Przygonski a obţinut un avans insurmontabil după Raliul Marocului (etapa a zecea).

Echipajul spaniol format din Joan "Nani" Roma şi navigatorul Alex Haro (Spania) a avut un ritm rapid cu MINI John Cooper Works Rally în timpul primei etape, desfăşurată vineri în Portugalia. În ciuda unei pene, urmată de ploaie torenţială şi traseu alunecos de-a lungul ultimilor 15 km, ei au încheiat prima etapă cu un avantaj minim faţă de plutonul urmăritor.

Etapa a doua s-a derulat tot într-un ritm foarte rapid, astfel că Roma a avut alte două pene şi a încheiat ultima probă pe locul al doilea, dar cu un avans fracţional în clasamentul general, ceea ce le-a conferit spaniolului şi navigatorului Haro victoria în competiţie.

Stéphane Peterhansel (Franţa) şi nouă său navigator, David Castera (Franţa), au încheiat cu succes debutul competiţional în Portugalia pentru X-raid MINI JCW Team. Concurând în Baja Portalegre 500 cu un model MINI John Cooper Works Rally, pentru a finaliza pregătirile de cursă înainte de Dakar 2019, cei doi au pierdut timp din cauza unei pene ce a intervenit în prima etapă. Cu toate acestea, ei au forţat în a doua etapă, obţinând o victorie de probă specială şi locul al doilea în clasamentul general. Acum, cei doi privesc spre Dakar 2019 şi prima lor participare în competiţie cu MINI John Cooper Works Buggy.

Joan "Nani" Roma: "Ultima etapă nu a fost uşoară şi am avut două pene în decurs de 70 de kilometri, care ne-au obligat să ne oprim de două ori, dar suntem fericiţi şi a fost important să testăm totul din maşină înainte de Dakar. MINI John Cooper Works Rally a funcţionat foarte bine. Nu a fost o cursă uşoară; a fost un traseu foarte virajat şi au fost mulţi copaci pe margine, aşa că a fost foarte complicat."

Stéphane Peterhansel: "A fost un week-end bun pentru noi şi o oportunitate bună pentru mine de a încheia ultimul antrenament cu David Castera înaintea Dakarului. Ca întotdeauna, Baja Portalegre este o cursă foarte interesantă; pilotajul nu este uşor. Am încheiat pe locul al doilea, ceea ce nu este cel mai bun loc, dar nu am fost concentraţi pe victorie. Obiectivul nostru a fost pregătirea pentru Dakar; maşina a fost bună, nu am avut probleme, viteza nu a fost deloc rea. Pentru mine, a fost aşa cum mă aşteptam, ritm bun şi un sentiment bun cu David, aşa că week-endul a fost perfect."

Baja Portalegre 500, ediţia 2018 - rezultate finale MINI

Pilot

Navigator

Maşină

#

Echipă

Loc

Joan "Nani" Roma (Spania)

Alex Haro (Spania)

MINI John Cooper Works Rally

604

X-raid Team

1

Stéphane Peterhansel (Franţa)

David Castera (Franţa)

MINI John Cooper Works Rally

601

X-raid MINI JCW Team

2

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare