Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW extinde parteneriatul tehnologic cu Federaţia de Bob, Sanie şi Skeleton din Germania (BSD) şi colaborează pentru dezvoltarea unui prototip de bob două persoane

Bucureşti/München. BMW şi Federaţia de Bob, Sanie şi Skeleton din Germania (BSD) s-au angajat într-o colaborare intensă încă din anii '80, perioadă în care au conlucrat îndeaproape pentru optimizarea echipamentului, a costumelor şi a căştilor de cursă. Din 2010, BMW este partener premium şi tehnologic, un rol prin care compania cu sediul la München şi-a utilizat competenţa auto pentru a ajuta federaţia să câştige numeroase medalii şi titluri. Susţinerea tehnologică primită din partea inginerilor BMW este acum extinsă - un prototip de bob două persoane este dezvoltat pentru Germania. Primele teste pe pista de gheaţă sunt kplanificate pentru finalul anului 2018.

More Sports
·
BMW Winter Sport
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~76,49 KB)
  
Photos(2x, ~2,99 MB)

În trecut, BSD s-a putut baza pe competenţa inginerilor BMW în domeniile aerodinamicii, ergonomicii şi analizei structurale când şi-a dezvoltat echipamentul. Acum, BMW face un pas în plus pentru campania olimpică din 2022 şi lucrează cu BSD la dezvoltarea unui prototip de bob două persoane.

BMW a fost cunoscută mereu pentru spiritul său de pionierat şi inovaţie - două atribute datorită cărora competenţa BMW în domeniul auto a putut fi aplicată cu succes în sporturile şi cursele high-tech precum America's Cup (navigaţie competiţională). Prin colaborarea cu experţii tehnici şi piloţii BSD, acest transfer aduce beneficii pentru disciplina bobului. Primul pas este dezvoltarea unui aşa-numit "pilot al inovaţiei" cu care sunt încercate diverse concepte tehnice. Un sistem de măsurare modificat la BMW Motorsport este utilizat pentru analizarea performanţelor inovaţiilor tehnice.

"Anul acesta ne-am bucurat de foarte mult succes la Jocurile Olimpice. Cu toate acestea, rezultatele strânse au arătat că nu ne putem permite să ne culcăm pe lauri şi că adversarii noştri fac tot posibilul pentru a ne prinde şi a ne depăşi", declară Thomas Schwab, secretar general şi director sportiv al BSD. "În BMW avem un partener tehnologic care ştie foarte bine că fiecare succes este doar motivaţia pentru mai multe idei şi concepte. Prin urmare, suntem încântaţi să putem adopta o altă abordare inovatoare cu prototipul BMW."

"Experienţa pozitivă a campaniei olimpice din 2018 a arătat cât de reuşită este utilizarea conceptelor de alunecare concurente", declară antrenorul-coordonator de bob, René Spies. "Aşteptăm cu nerăbdare să încercăm o nouă perspectivă în dezvoltarea bobului alături de partenerul nostru BMW. Suntem într-o poziţie fericită în ceea ce priveşte dezvoltarea tehnică, prin faptul că putem beneficiat de competenţa lor tehnică în producţia de automobile, precum şi de infrastructura unică."

Thomas Hahn, care este responsabil pentru transferul de tehnologie la BMW, explică: "Aerodinamica, dezvoltarea şasiului şi producţia carbonului sunt domenii în care BMW lucrează la cel mai înalt nivel - şi care sunt extrem de importante pentru un bob de competiţie. Împreună cu experienţa practică a experţilor tehnici şi piloţilor BSD, avem o platformă de inovaţie cu care putem testa sisteme şi componente inovatoare. Suntem încântaţi să vedem cum bobul performează în primele sale teste şi aşteptăm cu nerăbdare dezvoltarea ulterioară pe parcursul anilor următori."

Designul bobului BMW subliniază şi elemente din cercetarea şi dezvoltarea automobilelor. În culorile BSD tradiţionale - galben şi negru -, designul aminteşte de modelul "Dazzle", care este purtat de automobilele-prototip BMW camuflate.

Noul bob două persoane al BSD nu este primul de acest fel ce este dezvoltat cu ajutorul competenţei tehnologice a BMW. BMW of North America şi Federaţia de Bob şi Skeleton din SUA au colaborat pentru dezvoltarea unui bob două persoane care, în 2014, a câştigat prima medalie olimpică la bob în 62 de ani pentru SUA.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare