Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Group Rusia şi Muzeul de Artă Contemporană Garage anunţă al doilea sezon al "Garage/BMW: Art/Tech Grant" – call for entries pentru proiecte de artă.

BMW Group Rusia şi Muzeul de Artă Contemporană Garage acceptă acum înscrieri pentru a doua serie "Art/Tech Grant" în Rusia.

Corporativ
·
Teme culturale
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~91,79 KB)
  
Photos(6x, ~34,99 MB)

Bucureşti/Moscova. "Garage/BMW: Art/Tech Grant" îşi propune să sprijine noii artişti aspiranţi care aduc tehnologia IT, ingineria şi ştiinţa în arta lor. Fiecare câştigător al unui premiu va primi un grant lunar de 30.000 de ruble şi ocazia de a-şi executa proiectul. Mai mult, câştigătorii vor fi invitaţi la München pentru a se consulta cu specialiştii în tehnică ai BMW Group şi să viziteze reperele semnificative ale companiei, inclusiv Muzeul BMW. Grantul este deschis pentru artiştii şi colectivele artistice din toată Rusia, vârsta participanţilor fiind cuprinsă între 18 şi 35 de ani. Participanţii trebuie să completeze o cerere de înscriere, însoţită de informaţii detaliate despre proiect şi o estimare de buget. Execuţia proiectului nu trebuie să fie mai mare de 12 luni.

 

Pentru BMW Group Rusia, cooperarea cu Muzeul de Artă Contemporană Garage este un alt pas spre recunoaşterea nevoii de sprijin instituţional a tinerilor artişti. Lansat în 2015, BMW Art Journey este o colaborare între Art Basel şi BMW, creată pentru recunoaşterea şi susţinerea artiştilor în dezvoltare din lumea întreagă. Acest premiu unic este deschis artiştilor care expun în secţiunea Discoveries a Art Basel Hong Kong. Un juriu de specialitate, compus din specialişti recunoscuţi internaţional, se reuneşte iniţial pentru selectarea unei liste scurte de trei artişti din secţiune, care apoi sunt invitaţi să-şi prezinte propunerile pentru o călătorie care să le dezvolte suplimentar ideile şi lucrările artistice. Juriul se reuneşte din nou pentru a alege un câştigător dintre cele trei propuneri.

 

Stefan Teuchert, director executiv al BMW Group Rusia, a comentat: "BMW Group are o lungă tradiţie în susţinerea tinerelor talente în activitatea lor inspiraţională. În acest spirit, suntem încântaţi să anunţăm cel de-al doilea sezon «Garage/BMW: Art/Tech Grant». Sincer, sperăm că iniţiativa noastră va crea oportunităţi pentru ca cele mai ambiţioase proiecte să devină realitate. Aş dori să mulţumesc echipei Muzeului Garage pentru că a fost îndrăzneaţă şi determinată pentru a deschide noi orizonturi pentru arta modernă şi contemporană din Rusia".

 

Din partea Muzeului de Artă Contemporană Garage, Anton Belov a declarat: "Datorită parteneriatului cu BMW Group Rusia, programul Art/Tech Grant are un nou început. Prin susţinerea artiştilor care lucrează în domeniul artei şi ştiinţei, dezvoltăm nu numai arta, ci şi tehnologia".

 

Invitaţii evenimentului s-au bucurat de un concert la căşti oferit de pianiştii Arseniy Trofim, Ivan Balev şi DJ-ul Evgeniy Kovalenko: piese de muzică electronică combinate cu muzică clasică au creat o experienţă acustică extraordinară. Toţi invitaţii au primit căşti wireless individuale pe care le-au folosit pentru a asculta concertul. Publicul a avut şi şansa exclusivă de a vedea noul BMW X7 - primul automobil al mărcii care oferă prezenţa, exclusivitatea şi spaţiul unui model de lux îmbinate cu agilitatea şi versatilitatea pe care le aştepţi de la un Sports Activity Vehicle (SAV).

 

Grantul este deschis pentru înscrieri în perioada 10 decembrie 2018 - 10 martie 2019. Formularul de înscriere este disponibil pe site-ul oficial al Muzeului Garage. Pentru mai multe informaţii, contactaţi echipa la grant@garagemca.org.

 

Despre angajamentul cultural BMW Group

Cu peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial, angajamentul cultural al BMW Group a fost o parte esenţială a comunicării corporate de aproape 50 de ani. Compania pune accentul principal pe implicarea de durată în arta modernă şi contemporană, în muzica jazz şi cea clasică, precum şi în arhitectură şi design. În 1972, trei picturi de mari dimensiuni semnate de Gerhard Richter au fost create special pentru a fi expuse în foaierul sediului central BMW Group de la München. De atunci, artişti precum Andy Warhol, Jeff Koons, Daniel Barenboim, Jonas Kaufmann şi arhitecta Zaha Hadid au cooperat cu BMW. În 2016 şi 2017, artista Cao Fei din China şi americanul John Baldessari au creat două noi automobile pentru colecţia BMW Art Car. Pe lângă iniţiativele comune precum BMW Tate Live, BMW Art Journey şi concertele "Opera for All" din Berlin, München şi Londra, compania este şi partener al unor muzee şi expoziţii de artă de renume, precum şi al unor orchestre şi opere de pe mapamond. BMW Group garantează libertatea absolută de creaţie în toate activităţile culturale în care este implicată - acest aspect este esenţial pentru lucrări de artă revoluţionare, ca şi pentru inovaţiile importante într-o afacere de succes.

 

În Rusia, BMW Group a susţinut Teatrul Balşoi şi anumite iniţiative culturale de aproape 15 ani. În iunie 2018, Moscova a asistat la un eveniment muzical unic - festivalul "BMW Opera for All", organizat de BMW Group Rusia împreună cu Teatrul Academic de Stat Balşoi din Rusia. Cea mai veche orchestră din ţară - Orchestra Simfonică a Teatrului Balşoi, sub bagheta dirijorului-şef şi directorului muzical Tugan Sokhiev - a oferit un concert gratuit în aer liber în decorul spectaculos a Pieţei Teatrului din Moscova. În iulie 2018, BMW Group Rusia a prezentat prima expoziţie personală a faimosului fotograf Steve McCurry, "Povestea nespusă", la Muzeul de Artă Modernă din Moscova.

 

Muzeul de Artă Contemporană Garage

Fondată în 2008 de Dasha Zhukova şi Roman Abramovicch, Garage este prima instituţie filantropică din Rusia care creează un mandat public cuprinzător pentru arta contemporană. Oferind oportunităţi de dialog şi producţie de noi lucrări şi idei, programul extins al muzeului - expoziţii, evenimente, educaţie, cercetare şi publicare - reflectă evoluţiile actuale din cultura rusă şi internaţională. Piesa centrală a acestor activităţi este colecţia muzeului, care este singura arhivă publică din ţară legată de dezvoltarea artei contemporane ruse din anii '50 până în prezent.

 

Iniţial, organizaţia a fost găzduită (şi şi-a primit numele) de la renumitul garaj de autobuze Bakhmetevsky din Moscova, proiectat iniţial de arhitectul constructivist Konstantin Melnikov. La 12 iunie 2015, Garage şi-a întâmpinat vizitatorii la primul său sediu permanent. Proiectat de OMA, acesta este un proiect inovator de conservare, care a transformat faimosul restaurant Vremena Goda (trad. Anotimpurile Anului) - locaţie modernistă sovietică -, construit în 1968 în Parcul Gorky, într-un muzeu contemporan.

 

Fundaţia Iris a fost înfiinţată în 2008 de Daria Zhukova şi este o organizaţie nonprofit dedicată promovării înţelegerii şi dezvoltării culturii contemporane. Fundaţia Iris sprijină toate activităţile Garage din Rusia şi din întreaga lume.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

GENEVA MOTOR SHOW

Geneva, 03.March - 08:15 CET.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Geneva International Motor Show.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare