Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Raliul Dakar 2019 - Etapa 3, San Juan de Marcona - Arequipa

Stéphane Peterhansel obţine prima sa victorie de etapă cu MINI John Cooper Works Buggy la Dakar 2019. +++ Patru echipaje MINI au încheiat etapa a treia în top 5. +++ Cinci echipaje MINI se află în top 6, în clasamentul general, după ziua a treia a Raliului Dakar 2019. +++ Carlo Sainz are probleme în urma unui incident şi a ieşit din cursa pentru victorie cu o întârziere de peste 4 ore în clasamentul general.

Dakar
·
Dakar 2019
·
Sport
·
Automotive
·
MINI Motorsport
·
Dakar Rally
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~202,09 KB)
  
Photos(14x, ~8,46 MB)

Bucureşti. Stéphane Peterhansel (Franţa) şi navigatorul David Castera (Franţa) au reuşit o evoluţie uluitoare, care s-a încheiat cu câştigarea etapei a treia. Rezultatul urcă echipajul francez şi modelul MINI John Cooper Works Buggy pe locul al treilea în clasamentul general, recuperând minute importante după problemele întâmpinate cu o etapă înainte.

MINI John Cooper Works Rally al tandemului format din Jakub "Kuba" Przygonski (Polonia) şi navigatorul Tom Colsoul (Belgia) a fost a doua maşină MINI ajunsă la final în top 5 al rundei. După doar un minut au sosit Yazeed Al-Rajhi (Arabia Saudită) şi navigatorul Timo Gottschalk (Germania), care au încheiat pe poziţia a patra. Performanţa l-a propulsat pe Al-Rajhi pe treapta a doua a ierarhiei generale. Joan "Nani" Roma (Spania) şi navigatorul Alex Haro (Spania) nu au avut un început bun de zi, dar au recuperat rapid locuri în a doua parte a etapei a treia. Evoluţia lor determinată a dat roade şi au obţinut locul al cincilea.

Cyril Despres (Franţa) şi Jean Paul Cottret (Franţa) au reuşit să încheie etapa a treia pe locul al şaselea, ceea ce a replicat rezultatul din ziua anterioară (etapa 2). Consistenţa lor a dat rezultate, astfel că acum ocupă poziţia a şasea în clasamentul general. Boris Garafulic (Chile) şi navigatorul Filipe Palmeiro (Portugalia) şi-au menţinut ofensiva pentru a intra în top 10 prin încheierea etapei a treia pe locul al 14-lea.

Norocul nu a fost de partea lui Carlos Sainz şi a navigatorului Lucas Cruz. După doar 40 de kilometri din proba specială, echipajul MINI a avut un incident de cursă care a dus la mai multe daune în partea frontală a MINI John Cooper Works Buggy. Cei doi au pierdut foarte mult timp până au pus totul la punct pentru a putea încheia etapa - iar echipa tehnică are de muncă serios pentru ca maşina să fie gata pentru startul rundei a patra.

Stéphane Peterhansel: "Astăzi a fost foarte dificil, cu o navigaţie complicată prin dunele mari şi cu nisip fin din Peru. Nu a fost uşor pentru că a trebuit să rămânem concentraţi timp de patru ore; dacă pierdeai doar o piesă din informaţie, era uşor să te pierzi. Astăzi era foarte uşor să comiţi o eroare, dar David a făcut o treabă bună. Am rulat bine şi este prima etapă câştigată împreună, aşa că este o veste bună."

Yazeed Al Rajhi: "Astăzi a fost bine. Am avut două probleme mici, unde am pierdut timp, din cauza unei pene lente după ce am lovit o piatră, dar am reuşit să încheiem etapa şi totul este ăn regulă."

Cyril Despres: "A fost o etapă foarte frumoasă şi ne-am distrat mult, am avut o navigaţie bună şi am trecut cu bine printre dune. Dar am căutat o navigaţie GPS care clar nu era la kilometrul corect în rule book. Este un loc cu multe suişuri şi coborâşuri şi multe dune; am depăşit şase motociclete..."

Urmează etapa a patra care duce concurenţii de la Arequipa la Tacna. Pentru mai multe informaţii despre Dakar 2019, accesaţi site-ul competiţiei

 

Ştiaţi că...

În cadrul comunicatelor de presă zilnice despre Raliul Dakar, alături de rezultate şi cele mai importante declaraţii ale echipei, vă prezentăm informaţii, cifre şi detalii istorice despre Raliul Dakar.

Date tehnice: MINI John Cooper Works Rally vs. MINI John Cooper Work Buggy

Cu opt echipaje şi două tipuri de automobile (MINI John Cooper Works Rally şi MINI John Cooper Work Buggy), X-raid şi MINI au cea mai puternică prezenţă la Dakar. Este al treilea an când, aliniindu-se regulamentului, MINI se prezintă cu un buggy special construit pentru Dakar.

Conform regulamentului Dakar, modelele buggy beneficiază de posibilitatea asigurării unei mase reduse (1675 kg vs. 1850 kg), dar şi de un plus de stabilitate printr-un avantaj la capitolul dimensiuni. În plus, cu un amplasament diferit pentru motor şi rezervoare, modelele buggy vin cu o distribuţie diferită a maselor. Modelele 4x4 vin cu o cursă a suspensiei limitată la 280 mm, în dezavantaj faţă de modelele buggy. Dar sunt mai versatile şi au şi avantajul de a putea transporta trei roţi de rezervă faţă de două la buggy.

MINI John Cooper Works RallyMINI John Cooper Work Buggy
Sistem de tracţiune integrală.Tracţiune spate.
Motor: diesel, 2993 cmc, 6 cilindri în linie, restrictor 39 mm, dezvoltare BMW Group, o turbină cu geometrie variabilă (vs. twin-turbo în 2018), carter uscat.
350 CP @ 3500 rpm / 770 Nm @ 2150 rpm
Viteză maximă 190 km/h
Cutie de viteze secvenţială Sadev, cu şase trepte. Diferenţial central Xtrac.Cutie de viteze secvenţială Xtrac, cu şase trepte.
Masă minimă conform regulament: 1850 kg.Masă minimă conform regulament: 1675 kg.
Motor amplasat pe puntea faţă, rezervor amplasat în zona punţii spate.Motor amplasat în zona punţii spate, rezervor amplasat sub scaunele faţă.
Diametru roată: 16", 810 mm.Diametru roată: 17", 940 mm.
Lungime: 4350 mmLungime: 4332 mm
Lăţime: 1999 mmLăţime: 2200 mm
Înălţime: 2000 mmÎnălţime: 1935 mm

 

Istoric X-raid şi MINI la Dakar

2002: Înfiinţare X-rRaid. Start dezvoltare BMW X5 pentru Dakar.

2003: Prima participare cu BMW X5 pentru Dakar.

2003-2005: Participare cu BMW X5 la Dakar. Cea mai bună clasare în 2004, poziţia a patra, echipaj Luc Alphand - Henri Magne.

2005: Start dezvoltare BMW X3 pentru Dakar.

2006-2011: Participare cu BMW X3 la Dakar. Cea mai bună clasare în 2010 şi 2011 - Stéphane Peterhansel - Jean-Paul Cottret, poziţia a patra.

2010: Start dezvoltare MINI ALL4 Racing pentru Dakar.

2012: MINI ALL4 Racing - victorie la Dakar de la prima participare, echipaj Stéphane Peterhansel - Jean-Paul Cottret. X-raid aliniază cinci echipaje la start, toate termină în primele 10 poziţii, cu Joan "Nani" Roma - Michel Périn pe poziţia a doua.

2013: Încă o victorie MINI ALL4 Racing pentru Stéphane Peterhansel şi Jean-Paul Cottret. Din şase echipaje aliniate la start, patru termină în Top 10. Pe poziţia a treia se clasează echipajul MINI Leonid Novitskiy - Konstantin Zhiltsov.

2014: Din primele şase poziţii, cinci au fost ocupate de MINI: 1. Joan "Nani" Roma - Michel Périn; 2. Stéphane Peterhansel - Jean-Paul Cottret; 3. Nasser Al-Attiyah - Lucas Cruz; 5. Orlando Terranova - Paulo Fiúza; 6. Krzysztof Holowczyc - Konstantin Zhiltsov. Prezenţă record cu 12 echipaje la Dakar.

2015: Victorie şi alte trei echipaje MINI în Top 5: 1. Al-Attiyah - Baumel; 3. Holowczyc - Panseri; 4. Van Loon - Rosegaar; 5. Vasilyev - Zhiltsov. Prezenţă cu 10 echipaje.

2016: Participare cu 10 echipaje. Cel mai bine clasat MINI pe locul 2, Al-Attiyah - Baumel.

2017: Participare cu 8 echipaje. Cel mai bine clasat MINI pe locul al şaselea, Terranova - Schulz.

2018: Participare cu 7 echipaje. Cel mai bine clasat MINI pe locul al cincilea, Przygonski - Colsoul.

Raliul Dakar la televizor şi on-line
Reportaje şi ştiri pot fi urmărite zilnic pe Eurosport 1 şi pe platforma Eurosport Player. De asemenea, reportaje şi diverse materiale pot fi urmărite pe aplicaţia Red Bull TV, Red Bull fiind susţinătorul mai multor echipaje MINI.


Raliul Dakar 2019: echipajele MINI după etapa 3

LocPilotNavigator#MINIEchipăTimp
2Yazeed Al-Rajhi (Arabia Saudită)Timo Gottschalk (Germania)314MINI John Cooper Works RallyX-raid MINI JCW Rally Team8h40:56, +6:48
3Stéphane Peterhansel (Franţa)David Castera (Franţa)304MINI John Cooper Works BuggyX-raid MINI JCW Team8h41:11, +7:03
4Joan Roma (Spania)Alex Haro (Spania)307MINI John Cooper Works RallyX-raid MINI JCW Rally Team8h46:10, +12:02
5Jakub Przygonski (Polonia)Tom Colsoul (Belgia)303MINI John Cooper Works RallyOrlen X-raid Team8h47:53, +13:45
6Cyril Despres (Franţa)Jean Paul Cottret (Franţa)308MINI John Cooper Works BuggyX-raid MINI JCW Team8h58:48, +24:40
13Boris Garafulic (Chile)Filipe Palmeiro (Portugalia)321MINI John Cooper Works RallyX-raid MINI JCW Rally Team9h38:27, +1h04:19
36Carlos Sainz (Spania)Lucas Cruz (Spania)300MINI John Cooper Works BuggyX-raid MINI JCW Team12h50:02, +4h15:54

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare