Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Proiectul de artă Amirou Diallo - Auto Cobălcescu la final, suma încastă pentru portretul „Brâncuşi” donată către HOSPICE Casa Speranţei

La finalul proiectului, lucrarea „Brâncuşi”, semnată de artist, a fost oferită la licitaţie prin LavaCow, prima casă de Licitaţii Internaţionale din România. Sumele obţinute au fost donate, la alegerea câştigătorului licitaţie, către HOSPICE Casa Speranţei. Tabloul a fost vândut cu 2200 de Euro.

Diallo
·
Amirou Diallo
·
MINI Auto Cobălcescu
·
Auto Cobălcescu
·
LavaCow
·
Lifestyle
·
Evenimente lifestyle
·
Teme culturale
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~138,36 KB)
  
Photos(12x, ~54,91 MB)

Bucureşti. MINI Auto Cobălescu, al doilea dealer al mărcii din România, a marcat inaugrarea din noimebrie anul trecut printr-un proiect de pictură semnat de Amirou Diallo. Arta sa a creat o legătură unică între simboluri britanice şi cultura românească în cel mai nou showroom MINI din Bucureşti. Povestea puternică a atras atenţia Excelenţie Sale, Ambasadorului Marii Britanii la Bucureşti, Andrew James Noble şi s-a bucurat de susţinerea mai multor perteneri importanţi: LavaCow, Camera de Comerţ Britanica Romana şi o serie de organizaţii neguveramentale britanice active în România.

La finalul proiectului, lucrarea „Brâncuşi”, semnată de artist, a fost oferită la licitaţie prin LavaCow, prima casă de Licitaţii Internaţionale din România. Sumele obţinute au fost donate, la alegerea câştigătorului licitaţie, către HOSPICE Casa Speranţei. Tabloul a fost vândut cu 2200 de Euro.

Expoziţia „British Icons” a fost creată de Diallo pentru lansarea noilor modele MINI Hatch şi Cabriolet este expusă în prezent în showroom-ul mărcii. Auto Cobălcescu a comandat, special pentru deschidere, un portret al unei personalităţi din România, Constantin Brâncuşi. S-a pus astfel baza unui legături speciale între reperele emblematice britanice şi o personalitate puternică a culturii româneşti. Lucrarea „Brâncuşi” a fost punctul central al lansării dealerului MINI Auto Cobălescescu ca parte din complexul auto integrat din Bucureşti. Evenimentul de lansare a fost organizat în prezenţa Ambasadorului Marii Britanii la Bucureşti, Andrew James Noble. Tema dialogului intercultural a fost completată de un recital susţinut de artiştii Theodor Andreescu (vioară) şi Mădălina Petre (chitară şi voce).

Cu  sprijinul Artmark şi LavaCow, Camera de Comerţ Britanica Română, British Council şi cu susţinerea unor organizaţii neguveramnetale beneficiari ca potenţiali beneficiari, lucrarea „Brâncuşi” a fost oferită la licitaţie în decembrie, anul trecut. Opera s-a bucurat de o primire foarte bună şi după o licitaţie disputată s-a adjudecat în final cu suma de 2200 de Euro. Banii încasaţi din licitaţie au fost oferiţi la alegerea câştigătorului, către organizaţia HOSPICE Casa Speranţei.

Despre Auto Cobălcescu
Auto Cobălcescu este cel mai mare complex auto integrat din România, reprezentând mărcile BMW, MINI, Renault, Dacia, Nissan. Cu o tradiţie de peste 60 de ani în industria auto şi peste 40.000 de autoturisme vândute, Auto Cobălcescu a unit sub acelaşi acoperiş, într-un complex integrat de vânzări şi service, în locaţia din Splaiul Unirii 311, toate mărcile reprezentate începând cu anul 2009.

Portofoliul său s-a îmbogăţit cu brandul premium BMW în decembrie 2015, iar începând cu vara anului 2018 a integrat şi brandul MINI, atingând astfel necesităţile unui public foarte larg. Brandul MINI este reprezentat la standardele mărcii, cu o abordare creativă, dinamică, precum este specificul mărcii cu o istorie remarcabila.

Despre Amirou Diallo
Este un autodidact, cu un stil maturizat în peste 20 de ani de experimente. Îşi descrie arta ca fiind "urbană", bazată pe spontaneitate cu inspiraţii din graffiti, jazz si chiar sculptură. Lucrările sale, care se definesc printr-o alternanţă de abstract şi figurativ, descompun subiectul şi îl lasă redescoperit în imaginaţia privitorului. Suprapunerea de straturi de culoare, de fiecare dată marcată de contraste puternice, creează imaginea unui spaţiu bidimensional, al unui perete peste care trecerea timpului a lăsat urme puternice şi încercă să ascundă mesajul. Un perete ca o fereastră către o lume personală.
http://www.dialloart.com  


Despre LavaCow
Prima casa de Licitatii Internationala din Romania. Lavacow.com, este locul in care arta se intalneste cu noile tehnologii pentru a oferi iubitorilor de contemporana o experienta completa si aidoma realitatii. Singularitatea conceptului propus de Lavacow consta in camera de licitatii virtuala ce permite utilizatorilor sa experimenteze fiorul unei licitatii de arta intr-o stimulare online de tip joc. Fiecare utilizator isi poate personaliza prezenta printr-un avatar. Lavacow revolutioneaza solutia de participare la licitatii si este prima care se adreseaza iubitorilor de arta de oriunde, punand in vanzare arta emergenta din Estul Europei. Astfel, Lavacow contribuie la cresterea vizibilitatii artistilor est-europeni in afara spatiului national.
www.lavacow.com

 


Despre La HOSPICE Casa Speranţei: "Credem în îngrijirea paliativă ca drept al omului"
Îngrijirea paliativă vizează îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor şi familiilor acestora atunci când se confruntă cu problemele unei boli incurabile, prin îngrijire medicală pentru pacient, sprijin social şi consiliere psihoemoţională şi spirituală pentru pacient şi aparţinători.

De-a lungul celor 26 de ani de existenţă, 26.000 de pacienţi şi familiile lor au primit sprijin gratuit şi au aflat că nu sunt singuri în lupta grea pe care o duc. Sprijinul tău ne va ajuta să ajungem la un număr cât mai mare de pacienţi care au nevoie de servicii specializate de îngrijire paliativă. Fii alături de HOSPICE şi oferă grijă, speranţă şi empatie copiilor şi adulţilor care înfruntă un diagnostic incurabil!

HOSPICE Casa Speranţei a introduce în România conceptul de îngrijire paliativă şi este cea mai mare fundaţie din ţară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. Organizaţia are două centre integrate, în Braşov şi Bucureşti, iar în 2018 a deschis la Adunaţii Copăceni primul centru socio-medial din ţară destinat exclusiv copiilor diagnosticaţi cu o boală incurabilă.
www.hospice.ro

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

GENEVA MOTOR SHOW

Geneva, 03.March - 08:15 CET.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Geneva International Motor Show.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare