Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Sheldon van der Linde completează lista piloţilor BMW pentru DTM 2019 şi este primul sud-african în DTM

Sheldon van der Linde (Africa de Sud) îşi va face debutul în DTM 2019 alături de BMW Motorsport, completând lista piloţilor BMW. Când va începe sezonul la Hockenheim la 5 mai 2019, el va avea 19 ani şi 356 de zile, fiind "mai bătrân" cu doar 45 de zile faţă de vârsta pe care o avea pilotul oficial BMW Joel Eriksson (Suedia) când şi-a făcut debutul în urmă cu un an.

DTM 2019
·
DTM
·
BMW Motorsport
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~104,92 KB)
  
Photos(3x, ~7,17 MB)

Bucureşti/München. Sheldon van der Linde (Africa de Sud) îşi va face debutul în DTM 2019 alături de BMW Motorsport, completând lista piloţilor BMW. Când va începe sezonul la Hockenheim la 5 mai 2019, el va avea 19 ani şi 356 de zile, fiind "mai bătrân" cu doar 45 de zile faţă de vârsta pe care o avea pilotul oficial BMW Joel Eriksson (Suedia) când şi-a făcut debutul în urmă cu un an. Van der Linde va deveni primul sud-african ce a concurat vreodată în DTM de la lansarea competiţiei în urmă cu 35 de ani.

"Bun venit în familia BMW Motorsport, Sheldon van der Linde", a declarat directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. "Este plăcut să avem un alt tânăr talentat în echipa noastră. Sheldon a făcut o impresie fantastică la volanul BMW M4 DTM în timpul Young Driver Test de la jumătatea lunii decembrie. Anterior, i-am urmărit cu mare atenţie cariera în curse GT. Viteza şi versatilitatea lui Sheldon l-au făcut alegerea perfectă pentru programul BMW M Motorsport. Sunt încrezător că se va adapta foarte repede în DTM."

Van der Linde a declarat: "Young Driver Test în BMW M4 DTM a fost deja un vis devenit realitate pentru mine. Faptul că acum am un loc în echipă pentru 2019 este incredibil. Sunt foarte mândru să continui o tradiţie de familie de la tatăl meu cu un constructor atât de faimos, unul care este foarte popular în patria mea - şi să fiu primul sud-african din istoria DTM. În cele din urmă, le mulţumesc celor de la BMW Motorsport pentru încredere."

Asemenea fratelui său Kelvin, care este mai vârstnic cu trei ani, Sheldon van der Linde - născut la Johannesburg - a început cariera competiţională în karting la vârsta de şase ani. Ambii fraţi au luat "microbul" motorsportului din familie. Bunicul Hennie a fost un pilot de turisme de succes, câştigând numeroase titluri în Africa de Sud, în timp ce tatăl Shaun a gustat succesul cu turismele BMW în Africa de Sud şi în Europa. Unchiul său, Etienne, a concurat şi el în diferite competiţii naţionale şi internaţionale.

După ce a obţinut succes în lumea kartingului, Sheldon van der Linde a trecut în competiţiile auto începând cu 2014 şi imediat a câştigat Cupa Volkswagen Polo din Africa de Sud de la prima încercare. Având doar 15 ani la acea vreme, el rămâne cel mai tânăr pilot din Africa de Sud care a câştigat un campionat naţional - record deţinut anterior de fratele lui Kelvin şi de unchiul său Etienne anterior. Sheldon şi-a apărat cu succes titlul în sezonul următor, după care a părăsit Africa de Sud natală şi l-a urmat pe fratele său, care se bucura deja de succes în ADAC GT Masters, la Kempten (Germania).

După un sezon în Audi TT Cup, cu patru victorii de cursă în palmares, şi o victorie şi locul al treilea la general în ADAC TCR Germania 2017, van der Linde a concurat în primul său sezon din competiţiile GT3 în 2018 - cu mare succes. Împreună cu fratele său, el a obţinut două victorii de cursă în ADAC GT Masters şi alte patru apariţii pe podium, astfel că a încheiat anul pe locul al doilea în clasamentul general, la doar un punct de campion. De asemenea, el a acumulat experienţă şi în IMSA WeatherTech SportsCar Championship, unde a reuşit victoria în clasa GTD la ultima etapă a stagiunii, "Petit Le Mans". În Seria GT Blancpain, el şi fratele lui au încheiat în spatele celor două echipe BMW, Walkenhorst Motorsport şi ROWE Racing, la cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia). De asemenea, la finalul sezonului a fost recompensat şi cu Trofeul Sean Edwards pentru tinerii piloţi GT în ascensiune.

Cu toate acestea, cireaşa de pe tort avea să vină la finalul anului 2018: invitaţia din partea BMW Motorsport pentru a participa la DTM Young Driver Test, la care şi-a asigurat un loc pentru 2019 printr-o evoluţie impresionantă. Prin urmare, în doar cinci ani, van der Linde şi-a îndeplinit visul de a concura în DTM.

Van der Linde va concura pentru BMW Team RBM în sezonul 2019, alături de Philipp Eng (Austria) şi Joel Eriksson (Suedia). Bruno Spengler (Canada) trece la BMW Team RMG şi va pilota alături de Marco Wittmann (Germania) şi Timo Glock (Germania).

Echipele şi piloţii BMW DTM pentru sezonul 2019

BMW Team RMG:
Timo Glock (campionatul echipelor: BMW Team RMR)
Bruno Spengler
Marco Wittmann

BMW Team RBM:
Philipp Eng (campionatul echipelor: BMW Team RMR)
Joel Eriksson
Sheldon van der Linde

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

GENEVA MOTOR SHOW

Geneva, 03.March - 08:15 CET.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Geneva International Motor Show.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare