Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Group şi Daimler AG investesc peste un miliard de euro în furnizorul de servicii de mobilitate comune

Un nou jucător revoluţionar pe piaţa în creştere pentru mobilitate urbană. +++ Viziunea: mobilitate la cerere, complet electrică şi autonomă. +++ Se creează cinci joint-venture-uri: REACH NOW, CHARGE NOW, FREE NOW, PARK NOW şi SHARE NOW. +++ Serviciile au deja aproape 60 de milioane de clienţi la nivel global. +++ Planurile prevăd crearea a până la 1.000 de noi locuri de muncă pe mapamond. +++ BMW Group şi Daimler AG împart investiţiile şi maximizarea şanselor. +++ În 2017, Daimler AG a achiziționat start-up-ul românesc Clever.

Corporativ
·
Cifre şi informaţii corporate
·
Evenimente corporate
·
Tehnologie
·
Sistem de propulsie alternativă, mobilitatea viitorului
·
Management trafic
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~278,75 KB)
  
Photos(11x, ~59,27 MB)

Bucureşti/Berlin . BMW Group şi Daimler AG îşi unesc serviciile de mobilitate pentru a crea un nou jucător global care oferă clienţilor mobilitate urbană sustenabilă. Cele două companii investesc peste un miliard de euro pentru dezvoltarea şi alăturarea a serviciilor de car-sharing, ride-hailing, parcare, încărcare şi transport multimodal. Colaborarea cuprinde cinci joint-venture-uri: REACH NOW pentru servicii multimodale de transport, CHARGE NOW pentru încărcare, FREE NOW pentru taxi ride-hailing, PARK NOW pentru parcare şi SHARE NOW pentru car-sharing.

"Serviciile noastre de mobilitate au dezvoltat o bază de clienţi puternică, iar acum facem următorul pas strategic. Reunim forţa şi competenţa a 14 mărci de succes şi investim peste un miliard de euro pentru a pune bazele unui nou jucător pe piaţa în continuă dezvoltare pentru mobilitate urbană", a declarat Dieter Zetsche, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Daimler AG şi director executiv al Mercedes-Benz Cars. "Prin crearea unei reţele inteligente de joint-venture-uri, vom putea modela mobilitatea urbană actuală şi viitoare şi vom obţine beneficii maxime din oportunităţile deschise de digitalizare, servicii partajate şi nevoile de mobilitate în creştere ale clienţilor noştri. O opţiune posibilă o reprezintă colaborări suplimentare cu alţi furnizori, inclusiv participaţii în companii start-up şi jucători consacraţi."

"Creăm un important jucător revoluţionar la nivel gloabl. Cei 60 de milioane de clienţi pe care îi avem în prezent vor beneficia de un ecosistem sustenabil, integrat perfect, de servicii de car-sharing, ride-hailing, parcare, încărcare şi transport multimodal. Avem o viziune clară: aceste cinci servicii vor îmbina tot mai mult pentru a forma un singur portofoliu de servicii de mobilitate cu o flotă de automobile electrice autonome, care se încarcă şi parchează autonom şi se interconectează cu alte moduri de transport", a declarat Harald Krüger, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG. "Acest portofoliu de servicii va fi un reper al strategiei noastră ca furnizor de mobilitate. Colaborarea este modul perfect pentru noi de a ne maximiza şansele într-o piaţă în creştere, în timp ce împărţim investiţiile.

În România, Daimler AG este prezent încă din anul 2017 pe segmentul de mobilitate urbană atunci când Intelligent Apps, parte a companiei Daimler Mobility Services, a achiziționat în proporție de 100% start-up-ul românesc Clever.

 “Suntem foarte entuziasmați de acest parteneriat între grupurile Daimler AG și BMW în domeniul serviciilor de mobilitate. Vorbim deja la nivel global despre o nouă viziune care integrează serviciile de transport public cu cele de taxi sau car-sharing, așa cum evidențiază și parteneriatul de astăzi. Suntem mândri că o inovație 100% românească, așa cum este Clever, este astăzi susținută de expertiza și viziunea acestor doi mari jucători globali, ceea ce ne oferă perspective excelente pentru dezvoltare și creștere pe piața din România. Clever a devenit în mai puțin de 5 ani, prin inovație și investiții susținute, lider pe piața locală pe segmentul aplicațiilor mobile de taxi, având în prezent peste 1 milion de utilizatori și 30.000 de șoferi prezenți în aplicație. Acest nou parteneriat ne responsabilizează să continuăm să aducem în România cele mai noi soluții și servicii în domeniul mobilității urbane și să fim mereu, la rândul nostru, generatori de inovație în beneficiul clienților noștri”, spune Andrei Frunză, General Manager Clever.

Serviciile de mobilitate ale celor două companii au o bogată experienţă şi o bază de clienţi consistentă, totalul numărând peste 60 de milioane de clienţi activi până în prezent. Bazându-se pe gama actuală de produse atractive şi pe o bază de clienţi consistentă în regiunile principale precum Europa şi America, companiile îşi vor extinde amprenta globală întrucât serviciile de mobilitate existente se vor combina pentru a forma cinci joint-venture-uri:

·        REACH NOW oferă unui număr de peste 6,7 milioane de utilizatori acces simplu şi direct la o gamă de servicii de mobilitate printr-o singură platformă multimodală. Aplicaţiile REACH NOW vor oferi o gamă de opţiuni pentru a ajunge de la A la B, permiţând utilizatorilor să rezerve şi să plătească direct pentru transport public şi diferite alte opţiuni de mobilitate, precum car-sharing, ride-hailing şi închiriere biciclete. REACH NOW va fi condus de Daniela Gerd tom Markotten ca director executiv (CEO), iar Johannes Prantl va fi director financiar (CFO).

·        CHARGE NOW este un serviciu al Digital Charging Solutions GmbH (DCS), iar reţeaua sa de încărcare are o contribuţie importantă la condusul cu emisii zero. CHARGE NOW permite identificarea, utilizarea şi plata rapidă şi uşoară a punctelor de încărcare publice, atât acasă, cât şi peste graniţă. Digital Charging Solutions GmbH dezvoltă acces simplu şi standardizat la punctele de încărcare publice pentru producătorii de automobile şi operatorii de flote. Cu peste 100.000 de puncte de încărcare în 25 de ţări, soluţiile sale personalizate ajută producătorii de automobile şi operatorii de flote să-şi realizeze strategiile pentru mobilitate electrică. Clienţii beneficiază de accesul transfrontalier la una dintre cele mai mari şi cu dezvoltare rapidă reţele de încărcare din lume, în prezent alăturând peste 250 de operatori de puncte de încărcare.

·        PARK NOW permite parcarea uşoară în spaţii stradale sau parcări dedicate. Serviciul digital inovator de parcare oferă utilizatorilor cele mai bune soluţii posibile, permiţându-le să rezerve locuri de parcare şi să-şi gestioneze timpii de parcare, şi le permite intrarea şi ieşirea fără bilet în/din parcările publice, precum şi plata automată a taxelor de parcare. În plus, în condiţiile în care căutarea parcărilor reprezintă în prezent aproximativ 30% din traficul de pe drumurile urbane, PARK NOW ajută oraşele să reducă volumele de trafic, contribuind astfel la transformarea centrului oraşelor într-unul mai curat, mai sănătos şi îmbunătăţind calitatea vieţii. În Europa şi America de Nord, peste 30 de milioane de clienţi folosesc deja serviciul în peste 1100 de oraşe. CHARGE NOW şi PARK NOW sunt conduse de Jörg Reimann în calitate de director executiv, în timp ce Thomas Menzel este director financiar.

·        FREE NOW oferă o varietate de servicii de mobilitate, inclusiv taxiuri, şoferi privaţi cu automobile de închiriat şi scutere electrice de ultimă oră, totul la îndemână în aplicaţie. Unul dintre cele mai mari servicii de ride-hailing din Europa şi America Latină, FREE NOW deserveşte deja peste 21 de milioane de clienţi şi peste 250.000 de şoferi care au o contribuţie importantă la reducerea traficului în centrele oraşelor. FREE NOW este condus de Marc Berg ca director executiv, iar Sebastian Hofelich ocupă poziţia de director financiar.

·        SHARE NOW este un serviciu de car-sharing pe sistem free-floating care permite clienţilor să închirieze şi să plătească automobilele prin smartphone - oricând şi oriunde. Flota sa se va fi extinsă acum pentru a încorpora o gamă mai largă de modele şi pentru a creşte acoperirea pieţei. În total, peste 4 milioane de clienţi utilizează în prezent cele 20.000 de automobile ale flotei din 31 de oraşe de pe mapamond. Car-sharing măreşte rata de utilizare a unui automobil, contribuind la reducerea numărului total de automobile pe şoselele din oraşe. Olivier Reppert a fost numit director executiv al SHARE NOW, iar Stefan Glebke va fi director financiar.

REACH NOW, CHARGE NOW, FREE NOW, PARK NOW şi SHARE NOW reprezintă soluţii inovatoare ale BMW Group şi Daimler AG pentru oraşele şi municipalităţile care caută să-şi facă traficul mai eficient şi mai sustenabil. Datorită serviciilor lor consacrate, grupul de joint-venture-uri foloseşte deja resurse importante pentru a sprijini şi pentru a îmbunătăţit sistematic mobilitatea urbană sustenabilă.

"Ne îndreptăm în mod clar spre creştere şi, împreună, vom continua să investim în mod consecvent în serviciile noastre comune de mobilitate. Pe lângă corelarea opţiunilor de transport suplimentare, dorim să ajungem la şi mai mulţi oameni din oraşele din întreaga lume, îmbunătăţind astfel calitatea vieţii urbane", a explicat Krüger.

Noul portofoliu de mobilitate va fi uşor accesibil, intuitiv de utilizat şi va răspunde nevoilor clienţilor. Ecosistemul său integrat şi sustenabil va face mobilitatea mai convenabilă - deoarece oraşele sunt locul unde se va decide viitorul mobilităţii. Acest lucru este confirmat de alegerea Berlinului ca bază pentru sediul organizaţiei. Un centru de creativitate şi inovaţie, capitala germană este o locaţie atractivă pentru angajaţi şi talente viitoare. În următorii ani vor apărea până la 1.000 de noi locuri de muncă create la nivel mondial - inclusiv în Berlin şi Germania. După o fază iniţială de investiţii şi creştere, noul grup de joint-venture-uri va oferi o rentabilitate atractivă, esenţială pentru succesul său.

"În calitate de producători premium, am stabilit de mult standarde în industria automobilelor şi pentru clienţii noştri. În afacerile cu automobile premium, vom continua să concurăm pentru clienţi. Dar noul nostru portofoliu de mobilitate urbană individuală la cerere reprezintă o extensie logică a lanţului de valori. În cele din urmă, dorim să oferim clienţilor noştri cât mai multe opţiuni posibil pentru a ajunge de la A la B. Pe scurt, este vorba de condus, călătorie sau de a fi condus", a spus Zetsche.

Cu ajutorul serviciilor comune de mobilitate, BMW Group şi Daimler AG răspund nevoilor de mobilitate ale prezentului şi viitorului, cu accent pe zonele urbane. Digitalizarea este un factor cheie, deoarece creează noi oportunităţi pentru mobilitatea individuală. În perioada următoare, clienţii vor putea să utilizeze şi să experimenteze noi opţiuni de mobilitate pe baza unor flotele de automobile autonome electrice care sunt disponibile la cerere, se încarcă şi se parchează singure şi se conectează cu alte moduri de transport, alături de cele rutiere şi feroviare. În competiţia pentru cea mai bună soluţie de mobilitate urbană, promisiunea de siguranţă şi confort oferită de către cei doi producători germani de automobile premium oferă baza pentru ca acest lucru să se întâmple.

---
Acest document conţine declaraţii orientate spre viitor care reflectă opiniile noastre actuale cu privire la evenimentele viitoare. Cuvintele "anticipează", "asumă", "cred", "estimează", "aşteaptă", "intenţionează", "ar putea", "planifică", "plănuieşte", "ar trebui" şi expresiile similare sunt utilizate pentru a identifica declaraţiile orientate spre viitor. Aceste declaraţii sunt supuse la numeroase riscuri şi incertitudini, inclusiv o dezvoltare nefavorabilă a condiţiilor economice globale, în special un declin al cererii în cele mai importante pieţe ale noastre; o agravare a crizei datoriilor suverane în zona euro; o deteriorare a posibilităţilor noastre de refinanţare pe pieţele de credit şi financiare; evenimentele de forţă majoră, inclusiv dezastrele naturale, actele de terorism, tulburările politice, accidentele industriale şi efectele acestora asupra activităţilor noastre de vânzări, achiziţii, producţie sau servicii financiare; modificări ale ratelor de schimb valutar; o schimbare în preferinţele de consum spre automobile mai mici, cu marjă redusă; sau o posibilă lipsă de acceptare a produselor sau serviciilor noastre, ceea ce limitează capacităţile noastre de a atinge preţurile dorite şi de a utiliza în mod adecvat capacităţile de producţie; creşteri de preţ pentru combustibil sau materii prime; întrerupere a producţiei din cauza lipsei de materiale, greve ale angajaţilor sau insolvenţe ale furnizorilor; o scădere a preţului de revânzare a automobilelor second-hand; implementare eficientă a măsurilor de reducere a costurilor şi de optimizare a eficienţei; perspective de afaceri pentru companiile în care deţinem o cotă de participaţie semnificativă; implementarea cu succes a cooperărilor strategice şi a joint-venture-urilor; schimbări legislative, ale regulilor şi politicilor guvernamentale, în special cele cu privire la emisiile automobilelor, economia de combustibil şi siguranţa; rezoluţia investigaţiilor guvernamentale în desfăşurare şi încheierea procedurilor legale în desfăşurare sau viitoare ameninţări; şi alte riscuri şi incertitudini, unele dintre acestea fiind descrise sub titlul "Raport de Riscuri" în cel mai recent Raport Anual al Daimler. Dacă unele dintre aceste riscuri şi incertitudini se materializează sau dacă ipotezele care stau la baza oricăreia dintre declaraţiile noastre orientate spre viitor se dovedesc a fi incorecte, rezultatele reale pot fi semnificativ diferite de cele pe care le-am exprimat sau care implică astfel de declaraţii. Nu intenţionăm şi nu ne asumăm nici o obligaţie de a actualiza aceste declaraţii orientate spre viitor din moment ce ele sunt bazate exclusiv pe situaţia de la data publicării.

BMW Group, prezentare pe scurt

Datorită celor patru mărci ale sale - BMW, MINI, Rolls-Royce şi BMW Motorrad -, BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete şi oferă servicii financiare şi de mobilitate premium. Reţeaua de producţia a BMW Group cuprinde 30 de facilităţi de producţie şi asamblare în 14 ţări; compania are o reţea globală de vânzări în peste 140 de ţări.

În 2018, BMW Group a vândut, la nivel mondial, peste 2.490.000 de automobile şi peste 165.000 de motociclete. În anul fiscal 2017, profitul brut a fost de 10,655 miliarde de euro, iar veniturile au fost de 98,678 miliarde de euro. La 31 decembrie 2017, BMW Group dispunea de o forţă de muncă de 129.932 de angajaţi.

Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Astfel, compania a pus bazele unei dezvoltări durabile în plan ecologic şi social prin lanţul de valori, responsabilitatea vastă a produselor şi un angajament clar pentru conservarea resurselor ca parte integrantă a strategiei sale.

 

Daimler, prezentare pe scurt

Daimler AG este una dintre cele mai de succes companii auto din lume. Prin diviziile sale Mercedes-Benz Cars, Daimler Trucks, Mercedes-Benz Vans, Daimler Buses şi Daimler Financial Services, Daimler Group este unul dintre cei mai mari producători de automobile premium şi cel mai mare constructor de camioane de peste 6 tone din lume. Daimler Financial Services oferă servicii de finanţare, leasing, management de flote, produse de investiţii şi brokeraj de carduri de credit şi asigurări, precum şi servicii de mobilitate inovatoare. Fondatorii companiei, Gottlieb Daimler şi Carl Benz, au făcut istorie cu inventarea automobilului în anul 1886. Ca pionier al ingineriei auto, este o motivaţie şi un angajament pentru Daimler de a modela sigur şi sustenabil viitorul mobilităţii. Concernul este orientat spre tehnologii inovatoare şi ecologice, precum şi spre automobile sigure şi superioare care atrag şi fascinează. Daimler investeşte constant în dezvoltarea sistemelor de propulsie eficiente, obiectivul pe termen lung fiind condusul fără emisii: de la motoare termice high-tech, trecând pe la automobile hibrid, până la trenuri de rulare electrice propulsate de baterii sau pile de combustie. Mai mult, compania urmează un drum constant spre conectivitatea inteligentă a automobilelor, condusul autonom şi noi concepte de mobilitate. Acesta este doar un exemplu al modului în care Daimler acceptă, de bună voie, provocarea îndeplinirii responsabilităţilor sale faţă de societate şi mediu. Daimler îşi comercializează automobilele şi serviciile în aproape toate ţările lumii şi are facilităţi de producţie în Europa, America de Nord şi de Sud, Asia şi Africa. Actualul portofoliu de mărci include, pe lângă cel mai valoros brand auto premium din lume - Mercedes-Benz (sursă: studiul Interbrand, 10/4/2018) -, şi Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach şi Mercedes me, mărcile smart, EQ, Freightliner, Western Star, BharatBenz, FUSO, Setra şi Thomas Built Buses, dar şi brandurile Daimler Financial Services: Mercedes-Benz Bank, Mercedes-Benz Financial Services, Daimler Truck Financial, moovel, car2go şi mytaxi. Compania este listată la bursele de valori de la Frankfurt şi Stuttgart (simbol bursier DAI). În 2018, concernul a vândut 3,4 milioane de vehicule şi a avut o forţă de muncă de aproximativ 298,700 de angajaţi. veniturile concernului s-au ridicat la 167,4 miliarde de euro, iar EBIT a fost de 11,1 miliarde de euro.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE

Munich, 18 March 2020. 
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference 2020.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare