Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Un nou instrument puternic pentru a descoperii arta: BMW partener al ghidului urban în cadrul aplicaţiei Artsy

Utilizatorii pot explora principalele expoziţii muzeale, târguri de artă şi galerii din lumea întreagă. Funcţia augmented reality dă posibilitatea de a plasa virtual lucrări de artă din expoziţie în propria locuinţă. Noul ghid este o resursă unică pentru a descoperi şi colecţii private deschise publicului prin colaborarea cu proiectul BMW Art Guide.

Corporativ
·
Teme culturale
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~95,02 KB)
  
Photos(1x, ~765 KB)

Bucureşti/Hong Kong. În seara zilei de miercuri, 27 martie 2019, la timp pentru a coincide cu expoziţia Art Basel Hong Kong, BMW şi Artsy (una din cele mai importante aplicaţii din lumea artei) continuă parteneriatul pe termen lung şi lansează o nouă funcţie de ghid urban în cadrul aplicaţiei Artsy. Funcţia va fi prezentată utilizatorilor în cadrul unui eveniment găzduit în comun de BMW şi Artsy şi va permite explorarea principalelor expoziţii muzeale, a târgurilor de artă şi a galeriilor din şase centre de artă de pe mapamond de pe trei continente, printre care New York, Londra, Hong Kong, Paris, Los Angeles şi Berlin. Actualizarea aplicaţiei va fi disponibilă pentru utilizatorii iOS în curând.

 

Bazându-se pe experienţa de cumpărare de artă personalizată, intuitivă şi amplă a Artsy, noua funcţie de ghid urban va crea o experienţă perfectă de descoperire şi acumulare pentru utilizatorii for Artsy. Utilizatorii acestei facilităţi vor putea să navigheze în jurul unuia dintre cele şase oraşe, să descopere expoziţiile şi târgurile curente ce au loc în proximitate, să viziteze şi vizioneze lucrările şi artiştii prezentaţi şi să cumpere direct din galerii şi târguri, totul în cadrul aplicaţiei Artsy. Pentru că Artsy are cea mai mare reţea de parteneri din lume - peste 3.000 de galerii, peste 800 de muzee şi peste 80 de târguri de artă din peste 90 de ţări -, ghidul urban va oferi cele mai vaste oportunităţi pentru descoperirea artei disponibile.

 

Suplimentar, utilizatorii care anterior au utilizat deja Artsy vor vedea selecţii personalizate de artişti şi lucrări de artă pe baza preferinţelor lor. De asemenea, vor putea să exploreze expoziţiile fie virtual, fie în persoană, să aleagă expoziţiile preferate precum şi să profite de funcţia de augmented reality pentru a plasa virtual lucrări de artă din expoziţie în propria locuinţă. Datorită BMW, noua funcţie va include şi anumite colecţii private localizate peste tot în lume şi accesibile publicului, toate preluate din BMW Art Guide, a cărei a cincea ediţie tocmai a fost lansată, un ghid unic al colecţiilor private de artă. Mai mult, utilizatorul va avea şansa de a găsi activările expoziţionale ale BMW în lumea întreagă, de la expuneri de automobile din colecţia BMW Art Car, până la alte numeroase iniţiative din îndelungatul angajament cultural al mărcii - toate vor face parte din funcţie.

 

Fatma Collins, vicepreşedinte de produs Artsy: "Suntem încântaţi să ne parteneriemi pentru funcţia de ghid urban Artsy cu BMW, cu care împărtăşim pasiunea pentru calitate şi inovaţie. Nu numai că funcţia este prima de acest gen care oferă experienţă perfectă şi personalizată de descoperire şi colecţionare, dar lansarea ei exemplifică competenţa inginerească şi de produs profundă a Artsy, fără egal în reţeaua industriei, şi angajamentul faţă de legătura dintre artă şi cultură. Prin oferirea unui acces mai mare la artă şi angajamentul mai profund faţă de aceasta, această iniţiativă continuă obiectivul Artsy de a susţine tot mai mult artişti mai mulţi de pe mapamond şi de a face arta mai accesibilă pentru pasionaţi şi cumpărători la scară globală."

 

Thorsten Mattig, director BMW pentru marketing sportiv şi colaborări de brand: "Ca pionier în tehnologie şi design, precum şi susţinător îndelungat al artei, BMW vede un partener firesc în Artsy. Crezând în forţa inovaţiei şi a esteticii şi în crearea unor experienţe unice şi captivante, ambii parteneri îşi propun să avansăm discuţia din jurul artei şi al culturii de pe mapamond. Suntem foarte încântaţi să anunţăm lansarea noii facilităţi de ghid urban, care este nu doar următorul pas al parteneriatului multicanal, ci şi primul de acest gen pentru conectarea tehnologiei, a digitalizării şi a artei. Cum interacţiunea dintre conducător, automobil şi lumea digitală este un element central pentru BMW, ghidul urban este soluţia perfectă pentru experienţa de artă personalizată pentru fiecare persoană din lumea întreagă."

 

Cu BMW în avanpostul inovaţiei tehnologice şi poziţia de lider digital când vine vorba de afacerea principală, Artsy este un partener firesc în peisajul cultural. De-a lungul ultimilor 50 de ani, BMW s-a implicat în sute de iniţiative culturale la nivel mondial. Atât Artsy, cât şi BMW îşi reunesc minţile, cunoştinţele şi reţeaua pentru a crea platforme semnificative pentru arta contemporană din viitor.

 

Parteneriatul dintre BMW şi Artsy include un alt proiect în derulare: o serie de filme, numită Future of Art (Viitorul Artei) care creează profiluri ale artiştilor şi ale minţilor creative precum Trevor Paglen, Carrie Mae Weems şi Elizabeth Diller.

 

Pentru a urmări seria de filme Future of Art şi pentru mai multe informaţii, accesaţi: https://www.artsy.net/series/artsy-editors-future-art.

 

Despre angajamentul cultural BMW Group

De aproape 50 de ani, BMW Group a iniţiat şi s-a implicat în peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durată în arta modernă şi contemporană, în muzica jazz şi cea clasică, precum şi în arhitectură şi design. În 1972, trei picturi de mari dimensiuni semnate de Gerhard Richter au fost create special pentru a fi expuse în foaierul sediului central BMW Group de la München. De atunci, artişti precum Andy Warhol, Jeff Koons, Daniel Barenboim, Jonas Kaufmann şi arhitecta Zaha Hadid au cooperat cu BMW. În 2016 şi 2017, artista Cao Fei din China şi americanul John Baldessari au creat două noi automobile pentru colecţia BMW Art Car. Pe lângă iniţiativele comune precum BMW Tate Live, BMW Art Journey şi concertele "Opera for All" din Berlin, München, Moscova şi Londra, compania este şi partener al unor muzee şi expoziţii de artă de renume, precum şi al unor orchestre şi opere de pe mapamond. BMW Group garantează libertatea absolută de creaţie în toate activităţile culturale în care este implicată - acest aspect este esenţial pentru lucrări de artă revoluţionare, ca şi pentru inovaţiile importante într-o afacere de succes.

 

În România, BMW a consolidat parteneriate de tradiţie, aşa cum este Festivalul de muzică de cameră SoNoRo, şi se implică în diverse proiecte culturale aşa cum a fost colaborarea cu artistul Adrian Mitu pentru seriile Blue Coffee şi Blue Hero. La nivel naţional, prin reţeaua de dealeri BMW, sunt susţinute o gamă largă de proiecte culturale, aşa cum este Festivalul de Teatru de la Sibiu.

 

Mai multe informaţii: www.bmwgroup.com/culture şi www.bmwgroup.com/culture/overview

Facebook: https://www.facebook.com/BMWGroupCulture

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroupculture

@BMWGroupCulture

#BMWGroupCulture

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE

Munich, 18 March 2020. 
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference 2020.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare