Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Noul BMW Seria 3 debutează în cel mai important campionat din motorsportul britanic – BTCC

Cel mai bine vândut automobil BMW revine pe grila BTCC în 2019. +++ Campionul en-titre Colin Turkington va conduce ofensiva BMW.

Seria 3
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~82,47 KB)
  
Photos(2x, ~582 KB)

Bucureşti/Londra. Seria 3 va reveni în acest an în principala competiţie din motorsportul britanic, după ce BMW a confirmat că va readuce cel mai bine vândut model al său pe mapamond în Kwik Fit British Touring Car Championship (BTCC), una din cele mai spectaculoase campionate de turisme de pe mapamond.

Un câştigător prolific aproape de la început, povestea BMW Seria 3 în BTCC este una lungă şi remarcabilă. Cuprinde cinci titluri ale piloţilor şi două coroane ale constructorilor între 1988 şi 2009, de la succesul lui Frank Sytner cu M3 până la triumful lui Colin Turkington cu 320Si (E90). Între aceste două momente au fost titlurile consecutive pentru Will Hoy (1991), Tim Harvey (1992) şi Joachim Winkelhock (1993).

BMW Seria 3 a fost înlocuit de 125i M Sport în 2013; de atunci, BMW a obţinut de două ori titlul piloţilor (ambele cu Turkington - în 2014 şi 2018), alte trei distincţii la constructori şi onorurile echipelor în fiecare dintre ultimele trei sezoane. Acum, BMW Seria 3 revine în BTCC cu o formulă revizuită de piloţi pentru Team BMW.

În completarea lansării pe piaţă a celei de-a şaptea generaţii a modelului de serie care va avea loc în martie, modelul BMW 330i pregătit pentru curse se va alătura pe grilă la deschiderea sezonului 2019 din BTCC, care va fi găzduită de circuitul Brands Hatch pe 6-7 aprilie. Va fi pilotat de triplul campion Turkington - cel mai de succes pilot din ilustra istorie a mărcii în BTCC - şi noua achiziţie Tom Oliphant, care a impresionat pe parcursul anului trecut, odată cu campania sa de debutant în campionat.

Turkington este unul dintre cei mai galonaţi piloţi de turisme din lume, 31 dintre cele 46 de victorii în BTCC fiind cu un model bavarez -, inclusiv victoria 100 a BMW la Thruxton în 2017. Cu pedigri de învingător în campionatul GT britanic şi Supercupa Ginetta GT4, Oliphant este considerat pe drept a fi unul din starurile în devenire ale acestui sport. Anul trecut, în sezonul de debut, a totalizat 12 clasări în puncte în BTCC.

Maşinile vor fi înscrise de partenerul BMW tradiţional, West Surrey Racing, un al treilea BMW 330i fiind pus la dispoziţie campionului BTCC din 2013, Andrew Jordan, care va concura tot pentru WSR, dar sub culorile BMW Pirtek Racing, nume oferit de sponsorul său principal.

Condusă de legendarul Dick Bennetts, WSR a fost fondată acum aproape 40 de ani şi a jucat un rol important în formarea carierelor unor nume celebre ale motorsportului precum Mika Hakkinen, Rubens Barrichello şi triplul campion mondial de Formula 1 Ayrton Senna.

Gruparea din Surrey gestionează participarea BMW în BTCC din 2007 şi a lucrat intens pentru pregătirea noului BMW Seria 3.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE

Munich, 18 March 2020. 
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference 2020.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare