Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Cursă plină de evenimente în condiţii dificile: Félix da Costa în puncte pe ploaie în Hong Kong

BMW i Andretti Motorsport nu a putut continua performanţele impresionantă din cursele recente în condiţiile dificile ale celui de-al 50-lea E-Prix din istoria Campionatului FIA Formula E ABB. Cu toate acestea, echipa a reuşit să puncteze şi în cea de-a cincea cursă a sezonului, graţie locului al zecelea reuşit de António Félix da Costa (Portugalia). Alexander Sims (Marea Britanie) nu a ajuns la finalul Hong Kong E-Prix (China) după ce a deteriorat monopostul BMW iFE.18 când a lovit glisierele de protecţie.

BMW Motorsport
·
FIA Formula E
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~114,81 KB)
  
Photos(27x, ~52,43 MB)

Bucureşti/Hong Kong. BMW i Andretti Motorsport nu a putut continua performanţele impresionantă din cursele recente în condiţiile dificile ale celui de-al 50-lea E-Prix din istoria Campionatului FIA Formula E ABB. Cu toate acestea, echipa a reuşit să puncteze şi în cea de-a cincea cursă a sezonului, graţie locului al zecelea reuşit de António Félix da Costa (Portugalia). Alexander Sims (Marea Britanie) nu a ajuns la finalul Hong Kong E-Prix (China) după ce a deteriorat monopostul BMW iFE.18 când a lovit glisierele de protecţie.

Aversele repetate au făcut calificările o provocare majoră. Cu condiţii de pistă schimbătoare continuu, cursa pentru cele mai bune locuri pe grilă a fost pe alocuri asemenea unei loterii. Sims şi Félix da Costa au obţinut doar locurile al 13-lea, respectiv al 20-lea.

Cursa a fost neutralizată de mai multe ori după incidente şi a fost oprită o dată, ceea ce a permis ca BMW i8 Coupé Safety Car să aibă mai multe apariţii pe circuit. În timp ce Sims a coborât în clasament ca urmare a unor incidente, înainte de a abandona, Félix da Costa a reuşit să stea departe de probleme şi treptat şi-a făcut loc prin pluton - mulţumită şi FANBOOST. În ultimele tururi, recuperarea lui a fost recompensată cu locul al zecelea şi un punct în clasamentul general.

Reacţii după Hong Kong E-Prix:

Roger Griffiths (director de echipă BMW i Andretti Motorsport): "Nu este rezultatul pe care îl speram în Hong Kong. Am venit aici cu aşteptări mari. Circuitul ar fi trebuie să fie bun pentru noi, iar António a fost foarte competitiv aici în trecut. Condiţiile au fost foarte dificile, iar calificările, când pista a fost udă la început, au însemnat că trebuie să facem o cursă de recuperare. Calificările sunt cheia succesului în Formula E. Acest week-end a arătat din nou cât de dificil este să ajungi în faţă dacă porneşti din a doua jumătate a plutonului. Alex a reuşit un start bun şi a urcat cinci locuri. Din păcate, a făcut o greşeală care l-a coborât în clasament. A încercat să recupereze terenul pierdut, dar a trebuit să abandoneze din cauza ruperii suspensiei după lovirea zidului de protecţie. António a recuperat bine, după care a rămas blocat în afara Top 10. În cele din urmă a beneficiat de jocul rezultatelor şi a acumulat un punct. Fiecare punct ajută, dar nu este ce voiam să obţinem aici."

António Félix da Costa (#28 BMW iFE.18, calificări: locul 20, cursă: locul 10, vot FANBOOST: locul 2, puncte: 47): "A fost clar după calificări că urma să fie dificil. În special pe un circuit unde cu greu ai vreo şansă de a depăşi. Toate neutralizările au însemnat că nimeni nu a trebuit să-şi conserve energia, iar ritmul tuturor maşinilor a fost aproape acelaşi. A fost aproape imposibil să fac vreo manevră de depăşire. Acestea fiind date, am obţinut un punct. Trebuie să analizăm de ce ritmul nostru a fost atât de slab pe ploaie, mai ales că a fost în regulă în condiţii similare la Ad Diriyah şi în testul de la Valencia. Acum trebuie să ne concentrăm pe deplin pe următoarea cursă de la Sanya."

Alexander Sims (#27 BMW iFE.18, calificări: locul 13, cursă: abandon, vot FANBOOST: locul 14, puncte: 18): "A fost o zi cu suişuri şi coborâşuri. Unele sesiuni au fost mai bune decât altele. Ritmul a fost chiar bun. În cursă, am avut un prim tur fantastic. Am fost agresiv, dar moderat, ceea ce a dat rezultate. Cu toate acestea, am învăţat încă o lecţie despre Formula E: în această competiţie, este atât de uşor să greşeşti în aceste maşini, pentru că sunt dificil de pilotat la limită. Roţile faţă s-au blocat pe frânare în turul 2 şi am ratat un viraj. Cursa mea a fost compromisă din acel moment. M-am trezit din nou la coada plutonului. Am forţat şi am testat limitele, după care am lovit zidul şi acela a fost finalul de cursă pentru mine. Voi încerca să trag concluzii pozitive din aceasta şi în cele din urmă să am un week-end curat. Dacă pot face aşa ceva, vom obţine rezultatul pe care munca noastră îl merită."

Flota BMW i
BMW i este "Official Vehicle Partner" al Campionatului FIA Formula E ABB în Sezonul 5. Liderul flotei BMW i este BMW i8 Coupé Safety Car, modificat cu componente BMW M. Pe lângă BMW i8 Coupé, flota BMW i include BMW i3s în rol de "Maşină a Directorului de Cursă" (Race Director Car) şi BMW 530e iPerformance în rol de "Maşină Medicală" (Medical Car).

Clasamente după etapa 5/13

Piloţi: 1. Sam Bird 54p; 2. Jérôme d'Ambrosio 53p; 3. Lucas di Grassi 52p; 4. Edoardo Mortara 52p; 5. António Félix da Costa 47p; 6. Robin Frijns 43p; 7. Daniel Abt 34p; 8. Mitch Evans 34p; 9. Pascal Wehrlein 30p; 10. André Lotterer 29p; 11. Jean-Éric Vergne 28p; 12. Alexander Sims 18p; 13. Sébastien Buemi 15p; 14. Felipe Massa 14p; 15. Oliver Rowland 6p; 16. Oliver Turvey 6p; 17. Gary Paffett 4p; 18. Stoffel Vandoorne 3p; 19. José María López 2p; 20. Nelson Piquet Jr. 1p.

Echipe: 1. Envision Virgin Racing 97p; 2. Audi Sport ABT Schaeffler 86p; 3. Mahindra Racing 83p; 4. Venturi Formula E Team 66p; 5. BMW i Andretti Motorsport 65p; 6. DS Techeetah Formula E Team 57p; 7. Panasonic Jaguar Racing 35p; 8. Nissan e.Dams 21p; 9. HWA RACELAB 7p; 10. NIO Formula E Team 6p; 11. Geox Dragon 2p.

Ce urmează
Următoarea etapă din Sezonul 5 al Campionatului FIA Formula E ABB va avea loc la 23 martie, la Sanya (China).

Unde se vede Formula E
Sezonul 2018/2019 al Campionatului FIA Formula E ABB este transmit în România pe canalul pan-european Eurosport şi prin intermediul platformei Eurosport Player.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE

Munich, 18 March 2020. 
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference 2020.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare