Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Bilanţ BMW Group - compania îşi păstrează direcţia strategică de dezvoltare

Krüger: "Lucrăm sistematic pentru a asigura excelenţa operaţională". +++ Excelenţă operaţională: Performance > NEXT oferă potenţial de eficientizare de peste 12 miliarde de euro până în 2022. +++ Se aşteaptă ca cheltuielile în avans să rămână ridicate. +++ Structură nouă a diviziilor de vânzări. +++ Marja EBIT de 8-10% rămâne ambiţioasă. +++ Schimbările influenţează perspectivele pentru 2019. +++

Corporativ
·
Evenimente corporate
·
Cifre şi informaţii corporate
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~152,28 KB)
  
Photos(18x, ~46,96 MB)

Bucureşti/München. În drumul său spre mobilitatea viitorului, BMW Group face paşi strategici pentru îmbunătăţirea performanţelor operaţionale pe o bază durabilă. Pe lângă implementarea sistematică a strategiei NUMBER ONE > NEXT, compania pune accentul şi pe procese mai rapide, structuri mai clare şi, prin urmare, pe o eficienţă mai mare. Având în vedere numeroasele provocări cu care sectorul auto se confruntă în prezent, BMW Group se asigură că-şi menţine forţa financiară pentru a asigura dezvoltarea în următorul deceniu, la fel cum a făcut-o pe parcursul ultimilor 10 ani.

"După trei ani de strategie NUMBER ONE > NEXT, ne menţinem clar pe drumul stabilit, după ce ne-am creat o poziţie puternică ca unul dintre principalii furnizori de mobilitate electrică din lume. Conducem piaţa din Europa, iar curând vom lansa producţia de serie a celei de-a cincea generaţii de sisteme de propulsie electrică. Ne extindem semnificativ prezenţa în clasa de lux superioară. Primul nostru automobil foarte automatizat va deveni disponibil în 2021 şi deja deschidem calea pentru dezvoltarea următoarei generaţii a tehnologiei inovatoare. În domeniul serviciilor de mobilitate, ne unim forţele cu Daimler AG pentru a crea un potenţial important de dezvoltare", a declarat Harald Krüger, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG, la München. "Vrem să lucrăm sistematic la excelenţa noastră operaţională pentru a stimula aceste evoluţii strategice şi pentru a asigura abilitatea de a utiliza propria forţă pentru a contribui la modelarea transformării sectorului", a adăugat el.

Pentru a compensa creşterea de volum a cheltuielilor în avans necesare pentru dezvoltarea  mobilităţii viitorului, BMW Group îşi îmbunătăţeşte performanţele de business printr-o lansare vastă de modele noi. De exemplu, în clasa de lux superioară, noul BMW Seria 8 (Coupé şi Cabriolet) şi noul BMW X7 şi-au făcut deja debutul. Complet revizuit, BMW Seria 7 este aşteptat la dealeri. Calendarul de noutăţi este completat şi de lansarea noului BMW Seria 8 Gran Coupé pe parcursul acestui an.

Următorul pas al companiei va fi revizuirea şi extinderea semnificativă a gamei sale din clasa compactă. Având acest obiectiv, următoarea generaţie BMW Seria 1 va fi lansată în toamna 2019, iar BMW Seria 2 Gran Coupé, un model nou şi plin de emoţie, va fi adăugat în segmentul compact din primăvara 2020, cu obiectivul de atrage noi clienţi pentru marcă.

Potenţial ridicat pentru îmbunătăţirea eficienţei cu Performance > NEXT

Din 2017, BMW Group a lucrat sistematic şi cu Performance > NEXT pentru a îmbunătăţi eficienţa structurală de-a lungul întregului lanţ valoric. În acest sens, numeroase decizii au fost luate sau sunt deja puse în aplicare. Având în vedere provocările şi cererile tot mai mari privind resursele, BMW Group intenţionează să extindă şi să intensifice aceste eforturi. Până la sfârşitul anului 2022, se aşteaptă obţinerea unor eficienţe potenţiale de peste 12 miliarde de euro. Multe dintre măsurile care vizează reducerea complexităţii produselor îşi vor arăta pe deplin efectele în următorii ani.

"Industria noastră se confruntă cu o transformare rapidă. În acest mediu, un nivel înalt susţinut de rentabilitate este esenţial pentru continuarea schimbării", a declarat Nicolas Peter, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru finanţe. "Având în vedere numeroşii factori suplimentari care au avut un impact negativ asupra câştigurilor, am început să introducem contramăsuri într-o fază incipientă şi am luat o serie de decizii pe scară largă. Disciplina şi concentrarea clară asupra implementării riguroase sunt esenţiale pentru că vrem să ieşim din aceste provocări mai puternici ca niciodată."

Performance > NEXT va beneficia şi de faptul că procesele pot fi accelerate semnificativ de noile oferte de digitalizare a oportunităţilor. De exemplu, timpii de dezvoltare pentru modelele noi de automobile vor fi reduşi cu o treime. Printre alte măsuri care vor îmbunătăţi eficienţa, simulările digitale şi validarea virtuală ar putea elimina necesitatea pentru aproximativ 2.500 de prototipuri scumpe până în anul 2024.

BMW Group continuă să recruteze lucrători calificaţi şi specialişti IT pe o bază de selecţie pentru a se angaja în proiecte de viitor, cum ar fi digitalizarea, condusul autonom şi mobilitatea electrică. Cu toate acestea, obiectivul pentru 2019 este menţinerea forţei de muncă la nivelul anului precedent. În comparaţie cu anii anteriori, amploarea pensionărilor naturale a fost exacerbată de factorii demografici (inclusiv fenomenul "baby boomer"), situaţie în care BMW Group se poate concentra şi mai intens pe probleme care vor modela viitorul şi vor spori eficienţa. În plus, începând cu 1 aprilie 2019, mărcile BMW, MINI şi Rolls-Royce vor fi combinate într-o singură divizie de vânzări, un semnal clar al mişcării spre procese mai liniare şi structuri mai eficiente în întreaga companie.

Pe partea de produs, începând cu 2021, până la 50% din actualele variante de trenuri de rulare vor fi eliminate în trecerea la arhitecturi de automobile mai sofisticate şi flexibile. Această abordare va permite şi ca BMW Group să se concentreze asupra celor mai solicitate produse. La nivel de model, nu va fi dezvoltat un succesor pentru actuala generaţie BMW Seria 3 Gran Turismo. În plus, modelul de portofoliu este evaluat în mod regulat în vederea identificării unui potenţial suplimentar de reducere a complexităţii. Sunt utilizate şi oportunităţi de sinergie şi eficienţă în achiziţiile indirecte, precum şi în materie de materiale şi de costuri de producţie.

Cheltuieli în avans ridicate într-un mediu volatil

BMW Group intenţionează să implementeze măsurile descrise anterior pentru a compensa nivelul ridicat al cheltuielilor în avans necesare pentru mobilitatea viitorului. Şi pentru 2019 sunt planificate volume substanţiale de cheltuieli orientate spre viitor.

Totalizând 5,029 miliarde de euro, cheltuielile de capital din 2018 au fost cu 7,3% mai mari decât nivelul ridicat al anului anterior (4,688 miliarde €). Raportul Capex a urcat la 5,2% (2017: 4,8%). Investiţiile au inclus activitatea legată de introducerea noilor modele la uzinele din Spartanburg, Dingolfing şi München şi construcţia noii uzine a companiei din Mexic. Aşa cum era planificat, cheltuielile de cercetare şi dezvoltare din 2018 au fost semnificativ mai mari decât în anul anterior şi au totalizat 6,890 miliarde de euro (2017: 6,108 miliarde €; +12,8%). Cheltuielile de cercetare şi dezvoltare pentru întregul an au reprezentat 7,1% din veniturile BMW Group (2017: 6,2%). Pe lângă accelerarea lansării noilor modele, accentul este pus şi pe temele orientate spre viitor precum condusul autonom şi extinderea sistematică a mobilităţii electrice.

Pionierul îşi extinde sistematic gamei de produse de mobilitate electrică

Cu peste 350.000 de unităţi (peste 130.000 de automobile electrice şi peste 220.000 de modele plug-in hybrid) livrate clienţilor până la finalul anului 2018, BMW Group este deja un furnizor principal de automobile electrificate şi se aşteaptă să aibă peste o jumătate de milion de unităţi pe şosele până la finalul anului. La începutul lunii martie, noile versiuni plug-in hybrid ale BMW Seria 3, BMW Seria 7, BMW X5 şi BMW X3, care acum vin cu autonomie electrică extinsă, au fost prezentate la Salonul Auto de la Geneva. Până la finalul anului următor, BMW Group va avea peste 10 de modele noi şi revizuite echipate cu a patra generaţie a tehnologiei de propulsie electrică ("Gen 4") pe şosele.

Până la finalul anului 2019, portofoliul va include modelul electric MINI Electric produs la uzina din Oxford şi, din 2020, BMW iX3, care va fi produs pe piaţa mondială la Shenyang (China). Împreună cu avangardistul BMW i3, BMW i4 şi BMW iNEXT, BMW Group va avea cinci modele complet electrice pe piaţă până în 2021, iar numărul este prevăzut să crească la cel puţin 12 modele până în 2025. Incluzând gama de modele plug.in hybrid în creştere rapidă, portofoliul de produse al BMW Group va cuprinde atunci cel puţin 25 de modele electrificate.

Această gamă largă de modele electrificate disponibilă va fi posibilă datorită arhitecturii de automobil foarte flexibile şi unui sistem de producţie global la fel de agil. Mergând mai departe, BMW Group va fi capabil să producă modele cu tren de rulare complet electric (BEV), plug-in hybrid (PHEV) şi convenţional (ICE) pe o singură linie de producţie. Abilitatea de a integra mobilitatea electrică în reţeaua sa de producţie vor permite BMW Group să răspundă şi mai flexibil pe măsură ce cererea creşte.

În prezent, BMW Group dezvoltă a cincea generaţie a trenului de rulare electric, în care interacţiunea dintre motorul electric, transmisie, electronica de putere şi baterie vor fi optimizate suplimentar. Prin integrarea motorului electric, transmisia şi electronica de putere joacă un rol şi în reducerea costurilor. Mai mult, motorul electric nu are nevoie de pământuri rare, ceea ce permite BMW Group să-şi reducă dependenţa de disponibilitatea acestora. A cincea generaţie a tehnologiei trenului de rulare electric va fi montată în premieră la BMW iX3 din 2020.

Cooperare pentru generaţia următoare a condusului autonom

BMW Group consideră că parteneriatele pe termen lung în cadrul unei platforme flexibile, scalabile şi non-exclusive reprezintă cheia pentru evoluţia industrializării condusului autonom. Încă din 2016, BMW Group a pus bazele unei platforme non-exclusive cu specialişti în tehnologie, furnizori şi producători de echipamente originale pentru a duce tehnologia la maturitatea de serie şi acum a consolidat cu succes activitatea în acest domeniu la Campusul de Condus Autonom din Unterschleißheim, în apropiere de München. Generaţia de tehnologii aflată în prezent în dezvoltare va intra în producţia de serie ca automatizare Nivel 3 odată cu BMW iNEXT în 2021, automobil care va fi permite şi Nivel 4 pentru proiecte-pilot.

BMW Group şi-a unit forţele cu Daimler AG pentru evoluţia dezvoltării următoarei generaţii de tehnologii necesare pentru condusul autonom. La finalul lunii februarie, cele două companii au semnat un memorandum pentru dezvoltarea în comun a tehnologiilor care sunt vitale pentru mobilitatea viitorului. Iniţial, accentul va fi pe evoluţia dezvoltării tehnologiilor de generaţie următoare pentru sistemele de asistare a condusului, condusul automatizat pe autostrăzi şi funcţiile de parcare (în fiecare caz până la SAE Nivel 4).

BMW Group şi Daimler AG văd parteneriatul lor ca o cooperare strategică pe termen lung şi îşi propune să facă tehnologiile de ultimă generaţie disponibile pe scară largă până la mijlocul deceniului următor. Combinarea competenţei remarcabile a celor două companii va spori forţa de inovaţie comună. În plus, va accelera şi va eficientiza dezvoltarea generaţiilor viitoare de tehnologie. Dezvoltarea tehnologiilor de generaţie curentă şi colaborările actuale pe care le au ambele companii în acest domeniu vor rămâne neafectate şi vor continua conform planificării. De asemenea, ambele părţi vor explora parteneriate suplimentare cu alte companii de tehnologie şi producători de automobile care ar putea contribui la succesul platformei.

Investiţii majore în joint-venture-ul pentru servicii de mobilitate

BMW Group şi Daimler AG colaborează şi în domeniul serviciilor de mobilitate, creând un nou jucător global care asigură mobilitatea urbană durabilă pentru clienţii săi. Cele două companii investesc peste un miliard de euro pentru a-şi dezvolta şi interconecta mai atent ofertele lor de car-sharing, ride-hailing, parcare, încărcare şi transport multimodal. Cooperarea cuprinde cinci joint-venture-uri: REACH NOW (multimodal), CHARGE NOW (încărcare), FREE NOW (ride-hailing), PARK NOW (parcare) şi SHARE NOW (car-sharing).

Viziunea comună este clară: cele cinci servicii se vor îmbina din ce în ce mai mult pentru a forma un singur portofoliu de servicii de mobilitate cu o flotă de automobile electrice, care se încarcă şi parchează autonom şi care se interconectează cu alte moduri de transport. Acest portofoliu de servicii va fi un reper-cheie în strategia BMW Group ca furnizor de mobilitate orientat spre viitor. Cooperarea reprezintă abordarea ideală pentru maximizarea oportunităţilor pe o piaţă în plină dezvoltare, în timp ce se asumă în mod comun costul inevitabil al investiţiilor.

Condiţii dificile în anul financiar 2018

În ceea ce priveşte activitatea principală, BMW Group s-a aşteptat întotdeauna ca 2018 să fie un an dificil. În comparaţie cu 2017, alături de cheltuielile în avans suplimentare pentru mobilitatea viitorului, impactul negativ de câteva sute de milioane de euro din evoluţia cursului valutar şi dezvoltări ale preţurilor materiilor prime a fost calculat în veniturile preconizate pentru anul respectiv. Aşa cum a fost anunţat la 25 septembrie 2018, mai mulţi factori suplimentari au diminuat performanţele afacerii în cel de-al treilea trimestru. Spre deosebire de mulţi dintre concurenţii noştri, BMW Group a implementat devreme cerinţele reglementărilor WLTP. Trecerea la nivel de industrie la noul ciclu de testare WLTP a dus la denaturări considerabile ale ofertei în Europa şi la o concurenţă neaşteptat de intensă, având în vedere că numeroase modele ale concurenţei care nu obţinuseră încă certificarea WLTP au fost înmatriculate înainte de termenul-limită de 1 septembrie. În cadrul strategiei sale flexibile de producţie şi vânzări, BMW Group a reacţionat la situaţie, reducându-şi planificarea volumului pentru a se concentra asupra calităţii câştigurilor. În acelaşi timp, sporirea măsurilor legale şi non-statutare de garanţie a dus la adăugări semnificativ mai mari în provizioanele din segmentul auto. Actualele conflicte comerciale internaţionale au contribuit la accentuarea situaţiei pieţei şi au alimentat incertitudinile. Aceste circumstanţe au condus la o denaturare peste aşteptări a cererii şi la o presiune neaşteptată asupra preţurilor pe mai multe pieţe.

Cu toate acestea, livrările celor trei mărci premium (BMW, MINI şi Rolls-Royce) ale BMW Group au crescut cu 1,1%, la un nou nivel-record de 2.490.664 de unităţi în 2018 (2017: 2.463.526). Totalizând 97,480 miliarde de euro, veniturile BMW Group au fost la nivelul anului anterior (2017: 98,282 miliarde €; -0,8%). Ajustate la factorii de curs valutar, ele au crescut cu 1,2%. Din cauza diverselor aspecte nefavorabile apărute în trimestrul al treilea, combinat cu nivelurile ridicate de cheltuieli în avans  pentru cercetare şi dezvoltare, profitul anterior exerciţiului financiar a scăzut la 9,121 miliarde de euro (2017: 9,899 miliarde €; -7,9%). Ajunse la 9,815 miliarde de euro, profitul brut al BMW Group din 2018 a scăzut moderat faţă de anul anterior - totuşi a fost a doua cea mai bună performanţă înregistrată în istoria companiei (2017: 10,675 miliarde €; -8,1%). Situată la 10,1% (2017: 10,9%), randamentul brut al vânzărilor (marja EBT) a depăşit valoarea propusă de 10%.

Profitul brut al companiei a urcat la 7,207 miliarde de euro (2017: 8,675 miliarde €; -16,9%). În anul anterior, profitul net a fost foarte mare datorită efectelor de evaluare de aproximativ un miliard de euro apărute în legătură cu reforma fiscală din SUA. În ciuda condiţiilor foarte dificile, segmentul auto a generat un cash flow liber de 2,713 miliarde de euro în 2018 (2017: 4,459 miliarde €).

Pe baza declaraţiei financiare anuale, Consiliul de Administraţie şi Consiliul Director vor propune, la Adunarea Generală Anuală din 16 mai 2019, plata unui dividend de 3,50 euro per acţiune ordinară şi 3,52 euro per acţiune preferenţială. Aceasta este a doua cea mai mare plată din istoria companiei. Plata totală a dividendelor va creşte la 2,3 miliarde de euro - 32,0% din profitul net (anul anterior: 30,3%).

Segmentul auto, expus la condiţiile volatile de business

Cu un total de 85,846 miliarde de euro, veniturile segmentului auto au fost la nivelul celor din urmă cu un an (2017: 85,742 miliarde €; +0,1%). Influenţat de factorii menţionaţi anterior şi combinat cu nivelurile ridicate ale cheltuielilor în avans pentru cercetare şi dezvoltare, EBIT a fost de 6,182 miliarde de euro (2017: 7,888 miliarde €; -21,6%). Din cauza diferiţilor factori adverşi, marja EBIT a fost de 7,2% (2017: 9,2%). Profitul brut a urcat la 6,977 miliarde de euro (2017: 8,717 miliarde €; -20,0%).

În total, 2.125.026 de automobile ale mărcii BMW au fost livrate clienţilor de pe mapamond (2017: 2.088.283; +1,8%). Pe lângă BMW Seria 5 (382.753 de unităţi; +10,2%), familia BMW X în special s-a bucurat de o cerere ridicată în 2018, livrările în lume crescând semnificativ faţă de anul precedent la 792.605 unităţi (+12,1%). BMW X3 a avut o contribuţie importantă la această performanţă, cu livrări mai mari cu peste o treime, totalul fiind de 201.637 de unităţi (+37,7%).

Livrările la nivel mondial de automobile ale mărcii MINI au totalizat 361.531 de unităţi (2017: 371.388; -2,8%). MINI Countryman a înregistrat creştere de peste 10 procente, totalul fiind de 99.750 de unităţi (+17,5%). Aproape fiecare al şaptelea MINI Countryman a fost o versiune plug-in hybrid (13,3%).

În 2018, Rolls-Royce Motor Cars a obţinut cel mai bun rezultat de vânzări din istoria sa de peste 100 de ani, cu 4.107 livrări la nivel global (2017: 3.362; +22,2%). Rolls-Royce Phantom a contribuit substanţial la această performanţă.

În timp ce livrările celor trei mărci auto ale BMW Group în Europa au rămas la nivelul ridicat de anul trecut (1.098.523; -0,3%), regiunile America (457.715 unităţi; +1,5%) şi Asia (876.614; +3,3%) au înregistrat o creştere uşoară. În China, volumele au crescut semnificativ după ce a demarat producţia locală a noului BMW X3 în a doua jumătate a anului 2018. În total, 640.803 automobile BMW Group au fost livrate clienţilor chinezi pe parcursul anului 2018 (+7,7%).

Segmentul motocicletelor a revizuit gama de modele

BMW Motorrad şi-a revizuit masiv gama de produse în 2018, adăugând nouă modele noi. Ajustările de producţie necesare în timpul fazei de lansare au avut impact negativ asupra livrărilor din prima jumătate a anului. Pe parcursul întregului an, 165.566 de motociclete şi maxiscutere BMW au fost livrate clienţilor (2017: 164.153; +0,9%).

Veniturile au totalizat 2,173 miliarde de euro (2017: 2,272 miliarde €; -4,4%). Profitul anterior exerciţiului financiar a fost de 175 de milioane de euro (2017: 207 milioane €; -15,5%), ceea ce a corespuns unei marje EBIT a segmentului de 8,1% (2017: 9,1%). Profitul brut a urcat la 169 de milioane de euro (2017: 205 milioane €; -17,6%).

Segmentul Financial Services înregistrează creştere a portofoliului de contracte

Segmentul Financial Services a continuat să performeze bine în 2018. În total, 1.908.640 de contracte noi au fost semnat cu clienţii retail în 2018 (2017: 1.828.604; +4,4%). Portofoliul de contracte cu clienţii retail a cuprins 5.708.032 de contracte la 31 decembrie 2018 (31 decembrie 2017: 5.380.785; +6,1%). Veniturile segmentului au totalizat 28,165 miliarde de euro (2017: 27,567 miliarde €; +2,2%). Profitul brut a fost de 2,161 miliarde de euro (2017: 2,207 miliarde €; -2,1%).

Creştere uşoară a forţei de muncă

Forţa de muncă a BMW Group a cuprins 134.682 de angajaţi la 31 decembrie 2018, cu 3,7% mai mulţi decât la finalul anului 2017. Compania continuă să recruteze personal calificat şi specialişti IT în domeniile orientate spre viitor precum digitalizare, condus autonom şi mobilitate electrică.

Dezvoltarea afacerii în 2019 este influenţată de mediul dificil

BMW Group îşi stabileşte obiective ambiţioase, chiar şi în perioade turbulente din punct de vedere politic şi economic. Cu portofoliul tânăr de produse, reînnoit de noile modele precum BMW X7 şi cea de-a şaptea generaţie a BMW Seria 3, compania îşi propune să rămână cel mai important producător mondial în segmentul premium, susţinut de creşterea în toate regiunile importante de vânzări. Având în vedere diversele schimbări de model aflate în prezent în desfăşurare, este de aşteptat ca afacerile să se dezvolte mai puternic în a doua jumătate a anului.

În 2019, BMW Group va continua să investească sume substanţiale în noile tehnologii şi în mobilitatea viitorului. Cu toate acestea, costurile sunt direcţionate şi în alte domenii, inclusiv un cost semnificativ mai mare al respectării unei legislaţii mai stricte privind emisiile CO2. În acest context, creşterea costurilor de producţie ar putea avea un efect de atenuare a câştigurilor. În plus, este de aşteptat ca ratele de schimb nefavorabile şi preţurile mai mari ale materiilor prime să aibă un impact negativ de câteva sute de milioane de euro. În acelaşi timp, problema continuă a conflictelor comerciale internaţionale rămâne o sursă de incertitudine.

Luând în considerare toţi aceşti factori, BMW Group este încrezător în capacitatea sa de a realiza o creştere a volumului în segmentul auto, unde se doreşte o uşoară creştere a numărului de livrări către clienţi în 2019. Într-un mediu de afaceri stabil, o marjă EBIT în intervalul de 8-10% rămâne ambiţia pentru BMW Group. Cu toate acestea, capacitatea sa de a influenţa condiţiile de bază este limitată. Pe baza condiţiilor predominante descrise anterior, se estimează o marjă EBIT de 6-8% pentru segmentul auto în 2019.

Segmentul moto este prognozat să obţină o creştere solidă a livrărilor către clienţi datorită gamei de modele reînnoite. Ca şi în 2018, marja EBIT este de aşteptat să se situeze în intervalul propus de 8-10%. Pentru segmentul Financial Services, BMW Group prognozează o rentabilitate a capitalului propriu la nivelul anului precedent şi, prin urmare, depăşeşte ţinta de 14%.

Pe lângă diferitele influenţe negative descrise anterior, faptul că unele efecte de evaluare pozitive înregistrate în 2018 nu vor fi repetate în 2019 va determina o scădere semnificativă a rezultatului financiar al BMW Group. Profitul brut al companiei este de aşteptat să fie mult sub nivelul anului precedent.

Prognozele pentru anul în curs se bazează pe ipoteza că nu vor exista schimbări semnificative ale condiţiilor economice şi politice la nivel mondial. Orice deteriorare a condiţiilor ar putea avea un impact negativ asupra previziunii.

BMW Group va continua cu fermitate să pună în aplicare măsurile necesare pentru promovarea creşterii, a performanţelor şi eficienţei îmbunătăţite, creând astfel libertatea de a-şi permite să modeleze viitorul şi să-şi asigure propria competitivitate. Datorită puterii sale operaţionale şi financiare, BMW Group este într-o poziţie excelentă de a modela transformarea actuală a sectorului auto şi de a-şi dezvolta în continuare rolul de lider în industrie.

BMW Group - privire de ansamblu

2018

2017

Evoluţie (%)

Livrări către clienţi

 

Automobile (unităţi)

2.490.664

2.463.526

1,1

Din care:
BMW (unităţi)


2.125.026


2.088.283


1,8

MINI (unităţi)

361.531

371.881

-2,8

Rolls-Royce (unităţi)

4.107

3.362

22,2

Motociclete (unităţi)

165.566

164.153

0,9

Forţă de muncă 1 (comparativ cu 31.12.2017)

134.682

129.932

3,7

Marjă EBIT segment auto3 (%)

7,2

9,2

-2,0 puncte %

Marjă EBIT segment moto3 (%)

8,1

9,1

-1,0 puncte %

Marjă EBT BMW Group3 (%)

10,1

10,9

-0,8 puncte %

Venituri 3 (miliarde €)

97,480

98,282

-0,8

Din care: Automobile3 (miliarde €)

85,846

85,742

0,1

Motociclete3 (miliarde €)

2,173

2,272

-4,4

Financial Services (miliarde €)

28,165

27,567

2,2

Alte entităţi (milioane €)

6

7

-14,3

Eliminări3 (miliarde €)

-18,710

-17,306

-8,1

Profit anterior exerciţiului financiar (EBIT) 3 (miliarde €)

9,121

9,899

-7,9

Din care: Automobile3 (miliarde €)

6,182

7,888

-21,6

Motociclete (milioane €)

175

207

-15,5

Financial Services (miliarde €)

2,190

2,194

-0,2

Alte entităţi (milioane €)

-27

14

-

Eliminări3 (milioane €)

601

-404

-

Profit brut (EBT) 3 (miliarde €)

9,815

10,675

-8,1

Din care: Automobile3 (miliarde €)

6,977

8,717

-20,0

Motociclete (milioane €)

169

205

-17,6

Financial Services (miliarde €)

2,161

2,207

-2,1

Alte entităţi (milioane €)

-45

80

-

Eliminări3 (milioane €)

553

-534

-

Impozit pe profit 3 (miliarde €)

-2,575

-2,000

-28,8

Profit net 3,4 (miliarde €)

7,207

8,675

-16,9

Venituri per acţiune 2,3 (€)

10,82/10,84

13,07/13,09

-17,2/-17,2

1 Datele exclud contractele de muncă latente, angajaţii în faza de activitate sau non-activitate din angajamentele part-time anterioare prepensionării şi cei cu venituri reduse

2 Venituri per acţiune ordinară/preferenţială

3 Datele pentru anul anterior ajustate ca urmare a aplicării în premieră a IAS 15 revizuită, vezi nota [6] din Declaraţia Financiară a BMW Group

4 Date pentru 2018 (inclusiv o pierdere de 33 de milioane de euro din operaţiuni întrerupte)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare