Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Expoziţia BMW Tate Live: Anne Imhof. Tate Modern prezintă o nouă lucrare majoră semnată Anne Imhof

În perioada 22-31 martie, Tate Modern găzduieşte a treia ediţie a expoziţiei anuale BMW Tate Live în ambianţa subterană a Tanks. Instalaţia dinamică "Sex" semnată de Anne Imhof este primul proiect al unui artist solo care ocupă întreaga suită de spaţii de la Tanks. Anne Imhof este unul dintre artiştii contemporani cu cel mai puternic caracter de pionierat al generaţiei ei, câştigătoare a Preis der Nationalgalerie în 2015, partener de lungă durată al BMW şi câştigătoare a prestigiosului Leu de Aur la ediţia 2017 a Bienalei de la Veneţia.

Corporativ
·
Teme culturale
 

Bucureşti/Londra. În perioada 22-31 martie, Tate Modern găzduieşte a treia ediţie a expoziţiei anuale BMW Tate Live în ambianţa subterană a Tanks. Instalaţia dinamică "Sex" semnată de Anne Imhof este primul proiect al unui artist solo care ocupă întreaga suită de spaţii de la Tanks. Anne Imhof este unul dintre artiştii contemporani cu cel mai puternic caracter de pionierat al generaţiei ei, câştigătoare a Preis der Nationalgalerie în 2015, partener de lungă durată al BMW şi câştigătoare a prestigiosului Leu de Aur la ediţia 2017 a Bienalei de la Veneţia.

Lucrarea înseamnă atât o expoziţie de zi, cât şi o serie de şase spectacole live pe timp de noapte. Întitulată "Sex", lucrarea se referă la fluiditatea dintre binare - femeia şi bărbatul, sus şi jos, noapte şi zi - şi linia neclară unde se întâlnesc două zone opuse. Intervenţiile structurale se îmbină prin fiecare dintre spaţiile mari. În South Tank, vizitatorii păşesc într-un spaţiu pe o platformă ridicată, un scenariu reflectat în East Tank unde ierarhia vizionării este inversată, iar vizitatorii sunt situaţi la sol, sub un dig. Galeriile Transformer adiacente prezintă o colecţie de picturi Gradient şi Schiţe ale lui Imhof, alături de elemente de sculptură care intervin în arhitectură.

Din 2012, Imhof a lucrat cu un grup de colaboratori din diverse medii pentru a-şi face performanţele durabile. În timpul a şase seri remarcabile la Tate Modern, ei vor locui spaţiul, în timp ce interacţionează unul cu celălalt şi se angajează cu situaţii şi obiecte care servesc ca setări pentru personajele lor. Imhof nu se regăseşte în lucrare, însă este prezentă, orchestrând lucrarea şi trimiţând note şi instrucţiuni colaboratorilor ei. De asemenea, dinamica puterii dintre interpret şi spectator este o componentă-cheie a "Sex". Poziţiile de vizionare alternează între perspectivele înalte şi cele joase, schimbând perspectivele pe tabloul viu. De asemenea, interpreţii ocupă o zonă inaccesibilă în spatele unui perete despărţitor de sticlă din East Tank, pe care îl vopsesc. Deşi structura şi coloana sonoră ale lucrării live sunt dezvoltate cu atenţie de Imhof, ceea ce se întâmplă în timpul celor patru ore depinde de individualitatea şi de agitaţia interpreţilor, ceea ce face ca fiecare reprezentaţie să fie unică şi irepetabilă.

Graeme Grieve, director executiv al BMW Group Regatul Unit şi Irlanda, a declarat: "Prin parteneriatul cu Tate Modern, BMW Tate Live s-a dezvoltat într-o expoziţie inovatoare, care atrage cei mai importanţi artişti din lume la Londra. Suntem încântaţi că Anne Imhof îşi va lansa programul său interesant în spaţiul Tanks în martie şi aşteptăm cu nerăbdare o altă expoziţie de succes".

Anne Imhof este renumită pentru realizarea unor proiecte de reprezentaţie complexe pe perioade lungi de timp, cum ar fi "Faust", o instalaţie intensă şi captivantă creată pentru pavilionul Germaniei la a 57-a ediţie a Bienalei de la Veneţia, în 2017. Artistul a împărţit interiorul cu pereţi despărţitori de sticlă şi podele locuite de un grup coreografic de interpreţi. Alte proiecte recente au inclus "Angst", prezentat în trei acte la Kunsthalle Basel, Hamburger Bahnhof - Museum für Gegenwart - Berlin şi Bienala de la Montréal în 2016.

Expoziţia din acest an continuă succesul primelor două expoziţii BMW Tate Live din 2017 şi 2018. Aceste programe inovatoare au fost pionieri ai unui model nou pentru formatul de expoziţie, cu o serie de instalaţii în continuă schimbare şi performanţe live pe parcursul a 10 zile. Luând loc la Tanks, primele spaţii muzeale din lume dedicate reprezentaţiilor, filmului şi instalaţiilor, expoziţiile BMW Tate Live au prezentat o gamă largă de artişti printre care Joan Jonas, Fujiko Nakaya, Isabel Lewis, Jason Moran, Mark Leckey, Jumana Emil Abboud , Wu Tsang şi Fred Moten.

BMW Tate Live Exhibition le are drept curatori pe Catherine Wood şi Isabella Maidment şi este produsă de Judith Bowdler.

"Sex" este primul din cele trei capitole ale unui proiect comandat de Tate Modern (Londra), Institutul de Artă din Chicago şi Muzeul de Artă Contemporană Castello di Rivoli (Torino).

Despre BMW Tate Live

BMW Tate Live este un parteneriat internaţional major între BMW şi Tate, care îşi propune să aducă în prim-plan rolul central al experimentării live în istoria artei şi în rândul artiştilor care lucrează în prezent. Programul a prezentat până acum peste 50 de artişti, incluzând atât figurile emergente, cât şi cele mai cunoscute din întreaga lume. A început în 2012 cu primul program de reprezentaţii din lume creat pentru difuzarea online live şi a evoluat într-o serie continuă de spectacole la Tate Modern. Pe măsură ce spectacolul a jucat un rol din ce în ce mai important în viziunea Tate Modern pentru viitorul muzeului, prima expoziţie anuală BMW Tate Live a fost deschisă la Tanks în 2017. Pentru informaţii suplimentare, vă rugă accesaţi tate.org.uk/bmwtatelive.

Despre Anne Imhof

Anne Imhof (născută în 1978) locuieşte şi lucrează în Berlin şi Frankfurt am Main (Germania). Ea a reprezentat Germania la Bienala de la Veneţia din 2017, unde a primit Leul de Aur pentru cea mai bună participare naţională, şi a câştigat Premiul Absolut Art (2017) şi Preis der Nationalgalerie (2015). Spectacolele lui Imhof au fost organizate în expoziţii solo la principalele locaţii internaţionale, printre care Hamburger Bahnhof, Bienala de la Montreal, Kunsthalle Basel şi Portikus Frankfurt (2016), MoMA PS1 (New York, 2015) şi Muzeul de Artă Contemporană din Nîmes (2014). Lucrările ei au fost prezentată şi în numeroase expoziţii de grup, inclusiv la Palais de Tokyo (Paris), Centrul Pompidou (Paris, 2015) şi Muzeul pentru Artă Modernă din Frankfurt (2014).

BMW Art Guide

Cea de-a cincea ediţie a BMW Art Guide by Independent Collectors prezintă 270 de colecţii private accesibile public de artă contemporană - cu creaţii mari şi mici, faimoase şi relativ necunoscute. Portretele succinte ale colecţiilor cu fotografii color duc cititorul în 43 de ţări şi în 196 de oraşe, adesea în regiuni mai puţin accesibile. Acest compendiu incomparabil al colecţiilor private internaţionale de artă contemporană este disponibil online sau în formă tipărită.

Despre angajamentul cultural BMW Group

De aproape 50 de ani, BMW Group a iniţiat şi s-a implicat în peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durată în arta modernă şi contemporană, în muzica jazz şi cea clasică, precum şi în arhitectură şi design. În 1972, trei picturi de mari dimensiuni semnate de Gerhard Richter au fost create special pentru a fi expuse în foaierul sediului central BMW Group de la München. De atunci, artişti precum Andy Warhol, Jeff Koons, Daniel Barenboim, Jonas Kaufmann şi arhitecta Zaha Hadid au cooperat cu BMW. În 2016 şi 2017, artista Cao Fei din China şi americanul John Baldessari au creat două noi automobile pentru colecţia BMW Art Car. Pe lângă iniţiativele comune precum BMW Tate Live, BMW Art Journey şi concertele "Opera for All" din Berlin, München, Moscova şi Londra, compania este şi partener al unor muzee şi expoziţii de artă de renume, precum şi al unor orchestre şi opere de pe mapamond. BMW Group garantează libertatea absolută de creaţie în toate activităţile culturale în care este implicată - deoarece această iniţiativă este tot atât de esenţială pentru producerea unei lucrări de artă revoluţionare ca şi pentru inovaţiile importante într-o afacere de succes.

În România, BMW a consolidat parteneriate de tradiţie, aşa cum este Festivalul de muzică de cameră SoNoRo, şi se implică în diverse proiecte culturale aşa cum a fost colaborarea cu artistul Adrian Mitu pentru seriile Blue Coffee şi Blue Hero. La nivel naţional, prin reţeaua de dealeri BMW, sunt susţinute o gamă largă de proiecte culturale, aşa cum este Festivalul de Teatru de la Sibiu.

Mai multe informaţii: www.bmwgroup.com/culture şi www.bmwgroup.com/culture/overview

Facebook: https://www.facebook.com/BMWGroupCulture

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroupculture

@BMWGroupCulture

#BMWGroupCulture

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare