Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Romanian Endurance Series: BMW - mașina oficială a competiției în acest sezon

BMW este una dintre mărcile cele mai active în domeniul sporturilor cu motor, iar expansiunea celui mai important campionat de circuit din România a dus la o asociere naturală cu Romanian Endurance Series.

Automotive
·
BMW Motorsport
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~313,63 KB)
  
Photos(1x, ~3,44 MB)
Fotografii de la eveniment vor fi disponibile în urma unui update săptămâna viitoare.

Bucureşti. Pe plan internațional, BMW derulează programe de uzină în DTM (din 2012), WEC, IMSA și Formula E (din 2018). Totodată, divizia de Customer Racing susține zeci de concurenți cu modele de categorie GT3 și GT4, iar BMW Classic restaurează la cele mai înalte standarde exponatele care au făcut istorie pe circuite. Acest an va fi marcat de aniversarea a 40 de ani de la debutul seriei Procar cu modele M1 și de ambiții tot mai mari în universul anduranței.

Dat fiind progresul rapid al curselor de circuit în România, odată ce constrângerea de ordin logistic a fost înlăturată, ambițiile au crescut și pentru piloții români. O serie de premiere însemnate s-au produs pe circuitele europene în 2018 la bordul mașinilor BMW: prima victorie pentru modelul M4 GT4 în seria europeană GT4 a fost adusă la Misano (Italia) de Răzvan Umbrărescu, iar Alexandru Cascatău a devenit primul român ce se aliniază la start în clasica de 24 de ore de la Zolder (Belgia), la comenzile unui Seria 3 de specificație Clubsport Trophy.

Cei cu experiență internațională continuă să fie prezenți în Romanian Endurance Series by ACR în acest an, dobândind o experiență tot mai relevantă odată cu orele petrecute pe circuit. Mai mult, formatul curselor a fost adaptat tocmai în funcție de campionatele către care românii promovează cel mai adesea în ultimii ani - fiecare etapă din RES constă în două manșe a câte o oră. Plutonul include un grup consistent ce-și va disputa victoria la categoria A1 (1600cmc), dar și lupte intense la clasele superioare. Ca peste tot în Europa, rămâne de văzut cine se va impune la general într-o bătălie TCR versus GT4 cu factorul egalizator al anvelopei Michelin stipulate prin regulament.

Concurenții vor demara în turul de formare din spatele unui Safety Car BMW Seria 4 oferit de APAN Motors Brăila, dealer autorizat BMW M, împreună cu BMW Group România. Uzina germană are deja o tradiție în ceea ce privește impactul vizual al mașinilor de siguranță văzute în MotoGP sau DTM, iar modelul ales pentru Romanian Endurance Series nu va face excepție. Totodată, în paddock APAN Motors Brăila va organiza pentru spectatorii prezenţi la eveniment o competiţie aparte: o probă de îndemânare la volanul noului BMW X5. Câștigătorul va urca pe podiumul RES în compania piloților de top în cadrul festivității de premiere de la finele zilei

”După trei ani în care mașina oficială a fost contractată prin asocieri one-event, anul acesta ne-am dorit stabilitatea unui parteneriat anual. În virtutea colaborărilor ireproșabile cu BMW Group România, au fost prima noastră opțiune și am ajuns imediat la un numitor comun, în beneficiul imaginii acestui sport aflat într-o continuă creștere. E momentul să mai dezvăluim o surpriză: 2019 aduce și primul model BMW înscris în competiție, un M3 ce va fi pilotat de Augustin Drăghiceanu și George Vintilă.”
Alexandru Șiclovan, co-organizator Romanian Endurance Series

Romanian Endurance Series by ACR se bucură în 2019 de sprijinul partenerilor Michelin, APR Competition, BMW, Repsol, vinul.ro și Crama Histria.

Phoenix Media, revista 100% Sport și anuarul 100% Motorsport asigură expunerea mediatică a campionatului.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare