Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

24H Series: Alexandru Cascatău debutează în campionatul european

Pilotul constănțean de 26 de ani va debuta în campionatul european 24H Series la bordul unui BMW E90 330i al echipei BMW Team Van der Horst (Olanda). Alexandru va concura în cea de-a doua etapă a stagiunii – cursa de 12 ore de la Spa-Francorchamps.

Alexandru Cascatău
·
Automotive
·
BMW Motorsport
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~283,2 KB)
  
Photos(6x, ~94,6 MB)

Pilotul constănțean de 26 de ani va debuta în campionatul european 24H Series la bordul unui BMW E90 330i al echipei BMW Team Van der Horst (Olanda). Alexandru va concura în cea de-a doua etapă a stagiunii – cursa de 12 ore de la Spa-Francorchamps.

Progres și continuitate

După ce a participat în campionatul belgian de anduranță - Belcar Endurance Championship - în 2018, Alexandru își începe sezonul internațional tot cu echipa olandeză BMW Team Van der Horst, cu care a reușit să își asigure poziția a treia la clasă în sezonul precedent. El va face parte dintr-un echipaj internațional, alături de Bjorn Vinken (BEL), Mauro Mercuri (ITA) și Steven Dewulf (BEL).

24H Series îl va vedea pe Alexandru la bordul unui model mai performant decât cel precedent, el făcând tranziția de la 325i la 330i. Mașina va fi înscrisă la clasa A3, dedicată motoarelor de o capacitate cilindrică de până la 3000 de centimetri cubi, unde se anunță o luptă interesantă. Lista de înscrieri pentru această clasică din Ardeni numără în prezent nu mai puțin de 66 de mașini.

Weekendul competițional va începe vineri, 19 aprilie cu antrenamentele libere, calificările, și primele patru ore de cursă. Formatul întrecerii va fi de 4+8 ore – primele patru ore de concurs având loc în ziua de vineri. Clasamentul va fi apoi înghețat iar cursa efectiv neutralizată până sâmbătă, când restul parcursului de 8 ore va avea loc. Competiția va fi transmisă în direct pe YouTube și pe canalul de Facebook al campionatului.

O nouă provocare

După reprezentanții români din anii precedenți, Alex se alatură unui trend promițător ce își are originea în cursele autohtone de anduranță. Acesta se declară pregătit să atace din nou podiumul pe un circuit pe care a câștigat în trecut: “mă bucur foarte mult să pot face acest pas anul acesta și să pot participa la o etapă din campionatul european 24H Series. Vreau să mulțumesc echipei pentru încrederea acordată, dar și partenerului meu, Tactile Technologies, fără de care participarea la această etapă nu ar fi fost posibilă. Am amintiri plăcute de la Spa și este o pistă pe care am fost mereu rapid, dar provocarea va fi și mai mare de această dată, din cauza grilei multi mai numeroase decât în Belcar. Managementul traficului va fi crucial pentru cursă, mai ales prin prisma prezenței multor modele de categorie GT3 în cursă. Ținta este ca întotdeauna să terminăm pe podium, și abia aștept să încerc modelul BMW mai puternic decât anul trecut.”

Puteți sta la curent cu progresul lui pe pagina sa de Facebook:
https://www.facebook.com/alexcascatau/

Mai multe despre echipă
https://www.facebook.com/BmwTeamVanDerHorst/

și despre 24H Series
https://www.24hseries.com/

Credit foto: ©️ Bram Vanuytven / Ollivision Photography / AB Images / Mihai Fira
Comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion
Alexandru Șiclovan

+40729476569

alexandru@westcompetition.ro

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE

Munich, 18 March 2020. 
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference 2020.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare