Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW M Motorsport News - Numărul 01/19

BMW M Motorsport prezintă primul design al unei maşini DTM pentru 2019 - ZF este partener premium BMW M Motorsport în DTM

M Motorsport Newsletter
·
Automotive
·
BMW M Motorsport
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~292,74 KB)
  
Photos(8x, ~7,85 MB)

Bucureşti. Nu contează că vorbim de DTM, de Campionatul Mondial FIA de Anduranţă, de IMSA WeatherTech SportsCar Championship, de Campionatul FIA Formula E ABB sau de nenumăratele alte campionate: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale. "BMW Motorsport News" ne permite să rezumăm constant acţiunea într-o manieră compactă şi informativă. Aşa vei fi mereu la curent cu toate informaţiile.

W Series: Beitske Visser obţine un loc în noua competiţie
Beitske Visser (Olanda) - parte a programului BMW Motorsport Junior din 2017 şi pilot oficial de teste şi rezervă în acest sezon al Campionatului FIA Formula E ABB - a reuşit! Pilotul olandez şi-a asigurat unul dintre cele 18 locuri în W Series, prima competiţie formulă destinată exclusiv femeilor. Visser a impresionat juriul la barajul crucial de la Almería (Spania). Cursele W Series împart acelaşi calendar cu DTM. Pe lângă apariţiile sale în Formula E şi W Series, Visser va concura în 2019 şi în anumite curse la volanul unui BMW M6 GT3.

Trei întrebări pentru... Beitske Visser.

Beitske, eşti unul dintre cei 18 piloţi care vor participa la W Series. Cum te-ai simţit după anunţul oficial?
Beitske Visser: Am fost foarte încântată când s-a anunţat decizia. În dimineaţa celei de-a patra zile de selecţie, am sosit la circuit şi ni s-a spus că primii 12 piloţi care au reuşit vor fi anunţaţi chiar atunci. Ceilalţi candidaţi mai aveau o zi pe circuit şi trebuiau să se lupte pentru cele şase locuri rămase. Am fost între primii 12, lucru pentru care am fost foarte fericită. Chiar dacă mi-ar fi plăcut să pilotez din nou şi în ultima zi, m-am simţit bine că am reuşit din prima.

Ce aşteptări ai de la tine în noul campionat?
Visser: Fără îndoială mi-ar plăcea să fiu în disputa pentru victorii de etapă. Categoric, acest lucru nu va fi uşor. Ultimele zile în Spania au arătat că va fi o luptă foarte strânsă. Avem un al doilea test la Lausitzring, în mai puţin de două săptămâni. Voi munci din greu pentru a îmbunătăţi situaţia şi pentru a fi sigură că sunt bine pregătită pentru cursa de deschidere de la Hockenheim, dar sper că mă voi implica în lupta pentru victorie.

Formula E, W Series şi curse GT: cum vei gestiona trecerea de la o competiţie la alta?
Visser: Categoric, va fi un an aglomerat pentru mine, cu Formula E, W Series şi apariţiie în curse GT. Jobul meu principal va fi să mă pregătesc foarte bine pentru fiecare cursă - oricare ar fi aceasta - şi să ştiu exact ce trebuie să fac. Dacă reuşesc acest lucru, atunci nu ar trebui să fie o problemă trecerea de la o maşină la alta. Maşini de curse GT sunt foarte diferite de monoposturi, dar acest lucru face mai uşor schimbul între ele.

--

DTM: Philipp Eng va pilota ZF BMW M4 DTM în 2019
BMW M Motorsport intră în viitorul sezon DTM cu un nou partener premium. La etapa de deschidere de la Hockenheim (Germania) ce va avea loc la 4 mai, BMW M4 DTM al lui Philipp Eng (Austria) va fi pe grilă în culorile ZF. BMW M Motorsport s-a bucurat de un parteneriat îndelungat cu ZF Friedrichshafen AG. Până în prezent, grupul tehnologic a fost implicat în DTM ca "Partener oficial al BMW M Motorsport", oferind ambreiaje şi amortizoare de curse destinate întrecerilor de turisme, Formulei E şi cursei de 24 de ore de la Nürburgring (Germania). Acum vine pasul următor. "În acest sezon suntem încântaţi să ducem colaborarea pe termen lung cu ZF la nivelul următor", a declarat directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. "Prin aceasta, nu numai că vom continua succesul pe care l-am avut împreună, ci vom sublinia şi încrederea reciprocă existentă între noi. Pe această bază, vrem să continuăm povestea noastră de succes în 2019." Eng, care a debutat în DTM în sezonul trecut şi imediat a obţinut rezultate importante în primul său an, va pilota maşina #25 şi în 2019. "Sunt încântat că ZF este partenerul meu premium în DTM", a declarat Eng. "Este o companie imensă cu cele mai evoluate produse în aproape orice domeniu al mobilităţii, iar eu sunt mândru că pot reprezenta compania cu BMW în DTM. Desigur, sper ca maşina noastră să fie văzută în partea fruntaşă a grilei şi în fruntea clasamentului cât mai des posibil. Privesc cu încredere spre un sezon de succes cu ZF."

Norbert Odendahl, directorul general al ZF Race Engineering, a adăugat: "DTM este şi va rămâne o platformă importantă pentru noi, pe care în mod repetat am demonstrat performanţele tehnologiei noastre în cele mai dificile condiţii. Philipp Eng a arătat în primul său sezon în DTM că este capabil să concureze în plutonul fruntaş. Prin urmare, suntem mai mult decât încântaţi că putem să extindem implicarea noastră în DTM împreună cu BMW M Motorsport şi Philipp." Conform tradiţiei, sezonul DTM 2019 începe cu cursele de deschidere de la Hockenheim, care au loc la 4 şi 5 mai. Sezonul cuprinde nouă etape şi se încheie în octombrie, tot la Hockenheim. Între aceste două evenimente de pe Hockenheimring, DTM va vizita şi Zolder (Belgia), Misano (Italia), Norisring (Germania), Assen (Olanda), Brands Hatch (Marea Britanie), Lausitzring şi Nürburgring (ambele Germania).

Despre ZF:
ZF este lider mondial în tehnologia de transmisie şi şasiu, precum şi în tehnologia de siguranţă activă şi pasivă. Are o forţă de muncă la nivel mondial de aproximativ 146.000 de angajaţi, cu aproximativ 230 de locaţii în circa 40 de ţări. ZF şi BMW se bucură de un parteneriat istoric pe scena principală, pentru că nicăieri altundeva ZF nu poate demonstra mai bine capacitatea componentelor sale decât în motorsport. ZF colaborează cu BMW în gama de automobile de serie, dar dezvoltă şi ambreiaje şi amortizoare de curse pentru DTM, Formula E, IMSA WeatherTech SportsCar Championship şi cursa de 24 de ore la Nürburgring ca partener oficial BMW Motorsport. Experienţa câştigată în curse este utilizată deja în activitatea de cercetare şi dezvoltare pentru industria auto, oferind multe avantaje pentru fiecare conducător BMW.

BMW Motorsport: rezultate de top în sondajul "MOTORSPORT AKTUELL"
Modelele BMW Motorsport s-au bucurat de succes la mai multe categorii ale sondajului anual efectuat în rândul cititorilor revistei auto "MOTORSPORT AKTUELL". În "Clasa Medie (Superioară)", cititorii au ales BMW M4 DTM/BMW Seria 4 ca "Model of the Year" cu 21,6% din voturi. În "Clasa Compactă", BMW M235i Racing/BMW Seria 2 a fost liderul categoriei cu 16,2%. BMW M8 GTE/BMW Seria 8 a fost al doilea în "Clasa Automobile Sport/de Lux". În total, 71 de modele diferite au făcut parte din selecţia celor cinci categorii. Pilotul oficial BMW Philipp Eng a avut şi el motive de bucurie: el a ocupat locul al doilea în clasamentul "Pilotul de anduranţă al anului".

12H MUGELLO: echipele BMW au sărbătorit şase clasări pe podium
12H MUGELLO, prima cursă din Campionatul European 24H SERIES, a avut loc în week-end pe Autodromo Internazionale del Mugello (Italia). Echipele BMW au sărbătorit şase clasări pe podium. În clasa GT4, echipa Hofor Racing by Bonk Motorsport a obţinut victoria cu un avantaj important. Martin Kroll (Elveţia), Michael Schrey (Germania), Michael Fischer, Gustav Engljaehringer şi Thomas Jäger (toţi Austria) au format echipajul maşinii #50 BMW M4 GT4. Franjo Kovac (Croaţia), Thomas Tekaat (Germania) şi Tomas Pekar (Cehia) au obţinut locul al treilea cu maşina #426 înscrisă de MRS GT-Racing. În categoria A3, Dave Cox, Jason Cox, George Hayes şi Guy Povey (toţi Marea Britanie) au obţinut locul al doilea cu #639 BMW M3 al WEC Motorsport. Echipa Munckhof Racing a trecut linia de sosire pe aceeaşi poziţie în categoria SP3, Eric van den Munckhof şi Marco Poland (ambii Olanda) fiind la volanul #310 BMW M4 GTR. JR Motorsport a completat week-endul de succes de la Mugello, sărbătorind locul al doilea şi al treilea în clasa SP2. Ted van Vliet şi Ruud Olij (ambii Olanda), cu #202 BMW M3, s-au clasat înaintea coechipierilor Ward Sluys (Belgia), Michael Verhagen şi Max Weering (ambii Olanda), echipajul #203 BMW M4 Silhouette.

GT4 SprintX West: BMW M4 GT4 a dominat la Laguna Seca
În week-end, BMW M4 GT4 a fost maşina-reper în ambele curse din Pirelli GT4 SprintX West desfăşurate la Laguna Seca (SUA), parte a programului California 8 Hours. În prima cursă de vineri dimineaţă, Greg Liefhooghe şi Sean Quinlan (ambii SUA) au obţinut victoria în maşina Stephen Cameron Racing după o dispută palpitantă cu modelul Ginetta de pe locul secund. A doua manşă a avut loc după-amiază şi a consemnat o dublă a echipelor BMW Customer Racing. Jon Miller şi Harry Gottsacker (ambii SUA), concurenţi ai ST Racing Team, au ieşit învingători în disputa cu Liefhooghe şi Quinlan. 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

BMW GROUP AT CES 2023.

Las Vegas. Here you can see the webcasts of the BMW Group Keynote at the CES 2023 and the Digital World Premiere of BMW i Vision Dee.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare