Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Spectacol la Londra: Sir Simon Rattle prezintă, la mijlocul verii, concertul în aer liber BMW CLASSICS din Trafalgar Square

BMW CLASSICS revine în Trafalgar Square duminică, 30 iunie 2019, cu Sir Simon Rattle şi Orchestra Simfonică din Londra pentru cel mai mare concert de muzică clasică în aer liber din Londra. Acest concert gratuit de la mijlocul verii scoate în evidenţă parteneriatul continuu dintre BMW şi Orchestra Simfonică din Londra, oferind acces la muzică live la superlativ într-unul dintre cele mai emblematice spaţii publice din lume. Evenimentul reprezintă începutul unui program de mutică estival incredibil pe care îl oferă Londra şi este o dovadă a implicării culturale unice a BMW Group la nivel global.

Corporativ
·
Teme culturale
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~107,61 KB)

Related Links.

Bucureşti/Londra. BMW CLASSICS revine în Trafalgar Square duminică, 30 iunie 2019, cu Sir Simon Rattle şi Orchestra Simfonică din Londra pentru cel mai mare concert de muzică clasică în aer liber din Londra. Acest concert gratuit de la mijlocul verii scoate în evidenţă parteneriatul continuu dintre BMW şi Orchestra Simfonică din Londra, oferind acces la muzică live la superlativ într-unul dintre cele mai emblematice spaţii publice din lume. Evenimentul reprezintă începutul unui program de mutică estival incredibil pe care îl oferă Londra şi este o dovadă a implicării culturale unice a BMW Group la nivel global.

 

Cu o audienţă de 7.000 de persoane în Square, concertul va fi din nou transmis în direct pe canalul YouTube al Orchestrei, ajungând la zeci de mii de oameni de pe mapamond. În mod constant, LSO transmite gratuit pe internet concertele de la Barbican şi din turnee.

 

Programul include muzică de dans de Dvořák, Poulenc, Ravel, dar şi "The Young Person's Guide to the Orchestra" de Britten. Punctul de atracţie al BMW CLASSICS 2019 va fi premiera mondială a unei lucrări special comandate compozitorului Bushra El-Turk. Această piesă nouă de muzică pentru dans va reuni muzicienii LSO cu 55 de tineri muzicieni din East London în programul LSO On Track şi 20 de studenţi Guildhall.

 

Comentând despre eveniment, Sir Simon Rattle a declarat: "Am fost încântat de experienţa BMW CLASSICS de anul trecut şi mă bucur să împărtăşesc scena din nou cu Orchestra Simfonică din Londra, aceşti tineri muzicieni talentaţi, şi să ofer publicului o nouă lucrare de Bushra El-Turk. Acest eveniment evidenţiază faptul că bucuria de a asculta muzică de orchestră live nu este limitată doar la sălile de concerte şi că poate şi trebuie să fie accesibilă pentru toată lumea. Fără BMW şi Primarul Londrei, organizarea unui eveniment gratuit de acest gen nu ar fi fost posibilă şi le sunt foarte recunoscător".

 

Nicolas Peter, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, a declarat: "Datorită parteneriatului nostru de lungă durată cu Orchestra Simfonică din Londra, Trafalgar Square se va transforma şi în această vară în cea mai mare sală de concerte din Londra. Până acum, peste 100.000 de ascultători au fost prezenţi la faţa locului şi online şi este plăcerea noastră să întâmpinăm rezidenţii şi vizitatorii Londrei pentru a se bucura de un alt concert gratuit fenomenal. Suntem deosebit de încântaţi că va fi pentru a doua oară când Sir Simon Rattle va conduce Orchestra Simfonică din Londra la BMW CLASSICS".

 

Viceprimarul pentru cultură şi industrii creative, Justine Simons, a declarat: "Este minunat că Trafalgar Square va fi transformată din nou într-o sală de concerte în aer liber, ceea ce va permite londonezilor şi vizitatorilor să asiste gratuit la o reprezentaţie fascinantă de muzică live în centrul capitalei. De asemenea, sunt încântată că următoarea generaţie de talente muzicale va avea şansa de a evolua alături de artişti profesionişti sub conducerea renumitului dirijor Sir Simon Rattle. Va fi o oportunitate deosebită pentru aceşti 55 de muzicieni tineri şi talentaţi la începutul carierelor lor".

 

Bushra El-Turk a declarat: "Ce provocare interesantă de a scrie pentru o orchestră de abilităţi mixte, compusă din toate elementele care înseamnă atât de mult pentru mine! Sunt încântată să fac parte dintr-un vis din copilărie devenit realitate pentru aceşti tineri, să colaborez cu LSO, să aduc un omagiu anilor mei la Şcoala de Muzică şi Dramă Guildhall şi, bineînţeles, să lucrez cu unul dintre cei mai respectaţi dirijori, Sir Simon Rattle într-unul din locurile emblematice ale Londrei, Trafalgar Square".

 

BMW CLASSICS face parte din serie de concerte în aer liber la care BMW Group este partener la Londra, München, Berlin şi Moscova.

 

 

 

 

INFORMAŢII PENTRU PUBLIC

BMW CLASSICS

Sir Simon Rattle & Orchestra Simfonică din Londra

Duminică 30 iunie 2019

Trafalgar Square, ora 17.00

 

Gratuit, nu sunt necesare bilete. Este esenţială sosirea din timp. Accesul în Square nu este permis cu sticle sau mobilier. Programul include muzică din Dansurile Slavone de Dvořák, La valse de Ravel, Suite les biches de Poulenc, The Young Person's Guide to the Orchestra de Britten şi premiera mondială a Tuquos de Bushra El-Turk.

 

Alătură-te audienţei online într-un livestream YouTube gratuit şi exclusiv: youtube.com/lso.

lso.co.uk/bmwclassics

@londonsymphony

#bmwclassics

 

Despre Orchestra Simfonică din Londra

Orchestra Simfonică din Londra (LSO) a fost fondată în 1904 şi are particularităţile sale unice. Ca ansamblu muzical, este bazată pe proprietate artistică şi parteneriat. Cu o acustică-semnătură inconfundabilă, misiunea LSO este aceea de a duce muzica cea mai bună către cel mai mare număr de oameni. LSO a fost singura orchestră rezidentă la Barbican Centre din Londra de la deschiderea acestuia în 1982 - anual, acolo au loc 70 de concerte simfonice. Orchestra lucrează cu o familie de artişti care include unii dintre cei mai importanţi dirijori din lume - Sir Simon Rattle ca director muzical, Gianandrea Noseda şi François-Xavier Roth ca dirijori invitaţi principali şi Michael Tilson Thomas ca dirijor laureat. Prin intermediul LSO Discovery, orchestra este un pionier al educaţiei muzicale, oferind anual experienţe muzicale pentru 60.000 de oameni la centrul său de educaţie muzicală LSO St Luke's de pe Old Street, prin East London şi mai departe. LSO se străduieşte să îmbrăţişeze noi tehnologii digitale pentru a-şi extinde publicul şi, prin înfiinţarea propriei sale case de discuri LSO Live în 1999, a fost un pionier în revoluţionarea înregistrării muzicii de orchestră live. Cu o discografie ce acoperă mai multe genuri şi include unele dintre cele mai emblematice înregistrări făcute vreodată, LSO este acum cea mai înregistrată şi ascultată orchestră din lume, ajungând constant la peste 3,5 milioane de oameni de pe mapamond, în fiecare lună, prin Spotify. Orchestra continuă să inoveze prin parteneriate cu companii de tehnologie care sunt lideri de piaţă, precum şi prin iniţiative precum LSO play şi un program de concerte livestreamed care sunt disponibile gratuit prin canalul YouTube LSO. LSO este o întreprindere creativă de mare succes, unde 80% din fondurile totale sunt autogenerate. lso.co.uk

 

Despre angajamentul cultural BMW Group

De aproape 50 de ani, BMW Group a iniţiat şi s-a implicat în peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durată în arta modernă şi contemporană, în muzica jazz şi cea clasică, precum şi în arhitectură şi design. În 1972, trei picturi de mari dimensiuni semnate de Gerhard Richter au fost create special pentru a fi expuse în foaierul sediului central BMW Group de la München. De atunci, artişti precum Andy Warhol, Jeff Koons, Daniel Barenboim, Jonas Kaufmann şi arhitecta Zaha Hadid au cooperat cu BMW. În 2016 şi 2017, artista Cao Fei din China şi americanul John Baldessari au creat două noi automobile pentru colecţia BMW Art Car. Pe lângă iniţiativele comune precum BMW Tate Live, BMW Art Journey şi concertele "Opera for All" din Berlin, München, Moscova şi Londra, compania este şi partener al unor muzee şi expoziţii de artă de renume, precum şi al unor orchestre şi opere de pe mapamond. BMW Group garantează libertatea absolută de creaţie în toate activităţile culturale în care este implicată - deoarece această iniţiativă este tot atât de esenţială pentru producerea unei lucrări de artă revoluţionare ca şi pentru inovaţiile importante într-o afacere de succes.

 

În România, BMW a consolidat parteneriate de tradiţie, aşa cum este Festivalul de muzică de cameră SoNoRo, şi se implică în diverse proiecte culturale aşa cum a fost colaborarea cu artistul Adrian Mitu pentru seriile Blue Coffee şi Blue Hero. La nivel naţional, prin reţeaua de dealeri BMW, sunt susţinute o gamă largă de proiecte culturale, aşa cum este Festivalul de Teatru de la Sibiu.

 

Mai multe informaţii: www.bmwgroup.com/culture şi www.bmwgroup.com/culture/overview.

Facebook: https://www.facebook.com/BMWGroupCulture

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroupculture

@BMWGroupCulture

#BMWGroupCulture

Article Offline Attachments.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE

Munich, 18 March 2020. 
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference 2020.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare