Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Mii de "lucrători" noi la uzina BMW Group din Landshut

Cinci colonii de albine pe terenul uzinei şi colivii pentru păsări cântătoare - contribuţia uzinei la biodiversitate şi protecţia mediului.

Oameni
·
Mediu
·
Corporate Media
·
BMW Welt, Museum, fabrici
·
Fabrici
·
Dezvoltare durabilă
·
Societate
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~78,37 KB)
  
Photos(2x, ~24,57 MB)

Related Links.

Bucureşti/Landshut. Apicultorul Johann Wimmer deschide cu grijă capacul stupului din lemn şi inserează fagurii de miere cu albine. În jurul lui, există un zumzet şi un bâzâit continuu. Johann Wimmer nu este deranjat. El poartă o mantie protectoare care îl fereşte de înţepături. Se mişcă foarte încet - spre deosebire de albinele agitate. "Este important să fiu calm, altfel albinele vor deveni agresive", explică apicultorul experimentat. Pentru astăzi şi-a terminat treaba. Fostul angajat BMW a stabilit cinci colonii de albine la limita de nord a fabricii. Fiecare colonie va creşte până la 40.000 de albine în timpul verii. În următoarele luni, aceste mii de ajutoare mici ar trebui să colecteze atâta polen din jurul fabricii încât prima miere să poată fi recoltată în curând. "Sper ca albinele să se obişnuiască rapid cu noul mediu", spune Wimmer. Uzina BMW Group din Landshut a plantat arbuşti înfloriţi în jurul stupilor şi a amenajat o luncă de flori.

 

Willibald Löw, preşedintele sindicatului uzinei din Landshut, este un mare susţinător al proiectului cu albine: "Odată cu aşezarea coloniilor de albine pe teritoriul fabricii, arătam că şi noi dorim să contribuim la conservarea biodiversităţii. Sunt încântat că prin Johann Wimmer - fost angajat al turnătoriei de metale uşoare - am reuşit să câştigăm un apicultor experimentat şi pasionat".

 

În plus, coliviile din perimetrul fabricii oferă acum oportunităţi de cuibărit pentru păsările cântătoare. Pe măsură ce clădirile moderne oferă tot mai puţine spaţii de reproducere, coliviile dispuse în zona verde din apropierea stupilor ar trebui să ofere un adăpost suplimentar.

 

"Ca cel mai mare angajator din regiune, este important să devenim un semn al dezvoltării durabile. Pe lângă amplasarea coloniilor de albine şi a coliviilor, există numeroase alte iniţiative la această locaţie", spune directorul uzinei, Dr. Peter Fallböhmer. De exemplu, acestea includ centrale de cogenerare, care funcţionează în incinta uzinei începând cu vara anului trecut. Comparativ cu tehnologia convenţională, generarea foarte eficientă de energie electrică şi termică din gaze naturale reduce emisiile CO2 cu 40.000 de tone pe an. Pentru această contribuţie la protecţia climei, compania a investit aproximativ 35 de milioane de euro.

 

Explicaţii foto:

P90346480: Albinele melifere sunt binevenite: fostul angajat BMW şi apicultor Johann Wimmer a pus bazele a cinci colonii în noii stupi ai uzinei BMW Group din Landshut. În timpul verii este aşteptată prima recoltă de miere.

 

P90346481: Fiind una din diferitele măsuri de dezvoltare durabilă, uzina BMW Group din Landshut a instalat o duzină de stupi pe terenul fabricii. Colonizarea albinelor, precum şi amenajarea unei lunci cu flori şi plantarea de pomi înfloriţi sunt alte activităţi de sustenabilitate ale uzinei.

 

Uzina BMW Group din Landshut

Cei aproximativ 4.300 de angajaţi ai uzinei BMW Group din Landshut produc componente pentru moto, şasiu şi structura caroseriei din fontă uşoară, piese de exterior din plastic, componente de caroserie din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP), piese pentru cockpit şi echipamente, trenuri de rulare electrice, motoare speciale şi arbori de transmisie. Aceste componente sunt livrate la toate fabricile de automobile şi motoare ale reţelei de producţie a BMW Group. În fiecare BMW, MINI şi Rolls-Royce există o dovadă a forţei inovatoare "made in Landshut".

 

Ca centru de competenţă pentru tehnologii viitoare, precum construcţia uşoară şi electromobilitatea, uzina BMW Group din Landshut joacă un rol important în dezvoltarea noilor modele. În plus, uzina din Bavaria Inferioară este un furnizor pentru componentele-cheie ale modelelor BMW i şi BMW Seria 7. De asemenea, uzina BMW Group din Landshut găzduieşte Centrul de Inovaţie şi Design Ultrauşor al BMW Group (LuTZ). În cadrul acestui think tank auto, specialişti din diferite divizii colaborează pentru a dezvolta concepte inovatoare de materiale şi proceduri de producţie pentru viitoarele generaţii de automobile. www.bmw-werk-landshut.de

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare