Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Performanţele operaţionale BMW Group în prognoză

Acceptarea provizioanelor pentru procedurile Comisiei Europene. +++ Creştere de vânzări în contextul unui trend negativ în piaţa premium - cotă de piaţă mărită. +++ Creştere suplimentară a cheltuielilor în avans pentru mobilitatea de mâine. +++ Creştere semnificativă a EBIT în segmentul moto. +++ Trimestru bun pentru segmentul Financial Services. +++ Livrările de automobile electrificate continuă să crească. +++ Mobilitatea viitorului necesită deschidere spre noi tehnologii. +++ Krüger: "Context pozitiv aşteptat pentru al doilea semestru".

Corporativ
·
Evenimente corporate
·
Cifre şi informaţii corporate
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~1,53 MB)
  
Photos(1x, ~4,71 MB)
  • Acceptarea provizioanelor pentru procedurile Comisiei Europene.
  • Creştere de vânzări în contextul unui trend negativ în piaţa premium - cotă de piaţă mărită.
  • Creştere suplimentară a cheltuielilor în avans pentru mobilitatea de mâine.
  • Creştere semnificativă a EBIT în segmentul moto.
  • Trimestru bun pentru segmentul Financial Services.
  • Livrările de automobile electrificate continuă să crească.
  • Mobilitatea viitorului necesită deschidere spre noi tehnologii.
  • Krüger: "Context pozitiv aşteptat pentru al doilea semestru".

 

Bucureşti/München. Cu un mediu de piaţă dificil, BMW Group a început anul financiar 2019 în conformitate cu aşteptările în ceea ce priveşte termenii operaţionali. Contrar tendinţei predominante din piaţa premium, gama de modele atractive şi semnificativ mai noi a BMW Group a permis companiei să stabilească un nou record în ceea ce priveşte livrările către clienţi în primul trimestru, extinzând astfel cota sa de piaţă din segmentul premium în regiunile importante. Aceste evoluţii pozitive au fost însoţite însă de o presiune în creştere asupra preţurilor pe anumite pieţe.

 

"Noul record privind vânzările BMW Group în primul trimestru dovedeşte că oferim produsele potrivite şi astfel atragem clienţi noi, dar îi şi inspirăm pe clienţii existenţi. În termeni operaţionali, ne continuăm traseul şi ne aşteptăm ca business-ul să crească într-un context pozitiv, în special în a doua jumătate a anului, atunci când numeroase modele noi devin disponibile. În acelaşi timp, resimţim impactului nivelurilor ridicate ale cheltuielilor din numeroase domenii care afectează întregul sector auto. În plus, este necesar şi să admitem un provizion cu privire la procedurile în derulare ale Comisiei Europene", a declarat Harald Krüger, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG, la München. "În cadrul acestui mediu dificil, rămânem fideli modului BMW de a face lucrurile. Suntem concentraţi pe deplin asupra planului nostru pentru mobilitatea viitorului şi implementarea cu rigurozitate a strategiei NUMBER ONE > NEXT."

 

Aceasta înseamnă că BMW Group este angajat în implementarea unor procese mai rapide şi a unor structuri mai clare pentru a obţine o eficienţă mai mare. Obiectivul este a asigura puterea financiară necesară BMW Group pentru a influenţa şi a modela decisiv lumea mobilităţii premium individuale la intrarea în următorul deceniu.

 

Mobilitatea electrică continuă să genereze impuls

BMW Group este deja un furnizor de top al mobilităţii electrice şi se aşteaptă ca până la finalul anului să aibă pe şosele peste o jumătate de milion de automobile electrificate. Gama largă de automobile electrificate oferite de BMW Group a rămas foarte populară de-a lungul primelor trei luni din 2019. Livrările de BMW i3 şi-au continuat tendinţa ascendentă, urcând la 9.227 de unităţi cu un plus de 16,2% în comparaţie cu acelaşi trimestru din 2018. Aceste date reprezintă de departe cel mai de succes trimestru întâi pentru inovatorul BMW i3 de la lansarea sa în 2013.

 

Automobilele plug-in hybrid ale BMW Group sunt şi ele foarte solicitate. De exemplu, peste un sfert din totalul de livrări BMW Seria 2 Active Tourer sunt versiuni electrificate, în timp ce aproape 20% din toate MINI Countryman vândute sunt echipate cu tren de rulare plug-in hybrid. În Norvegia, una din principalele pieţe mondiale pentru automobile electrificate, automobilele electrice şi plug-in hybrid reprezintă aproximativ trei sferturi din totalul de livrări BMW şi MINI.

 

La începutul lui martie, versiunile plug-in hybrid revizuite ale BMW Seria 3, BMW Seria 7 şi BMW X5, precum şi noul BMW X3 cu autonomie electrică extinsă au fost prezentate la Salonul Auto de la Geneva. În aprilie, versiunea plug-in hybrid revizuită a BMW X1 a fost lansată la Shanghai ca variantă cu ampatament extins produsă local pentru piaţa chineză. Până la finalul anului viitor, BMW Group va avea pe piaţă peste 10 modele noi sau actualizate cu a patra generaţie ("Gen 4") de tehnologie electrificată.

 

De la finalul anului 2019, printre acestea se va numărul şi modelul MINI Electric, produs la uzina din Oxford, iar din 2020 va face parte şi BMW iX3, care va fi produs la Shenyang (China) pentru piaţa mondială. Împreună cu pionierul BMW i3, BMW i4 şi BMW iNEXT, concernul va avea cinci modele pur electrice pe piaţă până în 2021, iar numărul este prevăzut să crească la cel puţin 12 modele până în 2025. Incluzând şi o creştere rapidă a gamei de versiuni plug-in hybrid, portofoliul de produse al BMW Group va cuprinde la acel moment la cel puţin 25 de modele electrificate.

 

Deschiderea către tehnologiile noi este importantă

"Deschiderea către noile tehnologii este o condiţie de bază pentru a îndeplini diferitele cerinţe de reglementare şi de client de pe diferite pieţe. Acest lucru este valabil mai ales având în vedere faptul că introducerea trenurilor de rulare alternative se desfăşoară într-un ritm diferit în diferite regiuni ale lumii", a accentuat Krüger. "Deschiderea tehnologică înseamnă şi că vom continua îmbunătăţirea eficienţei motoarelor termice, în timp ce vom promova strategia noastră de mobilitate electrică, cu automobile electrice şi plug-in hybrid, şi vom investi în tehnologii noi precum propulsia cu hidroge", a continuat el.

 

Pe drumul spre asigurarea mobilităţii viitorului, BMW Group a suportat cheltuieli în avans substanţiale în primul trimestru din 2019. Aşa cum era de aşteptat, cheltuielile în acest domeniu au depăşit din nou nivelul ridicat de anul trecut. Cheltuielile de cercetare şi dezvoltare din primul trimestru au totalizat 1,396 miliarde de euro, o creştere de 8,4% faţă de anul precedent. Investiţiile în proprietăţi, uzine şi echipamente au crescut cu peste o treime, la 999 de milioane de euro (2018: 734 milioane €; +36,1%). Creşterea a avut legătură în principal cu modernizarea şi flexibilizarea structurilor uzinelor, precum şi cu construcţia noii fabrici a companiei, din Mexic. Proporţia ridicată de automobile electrificate contribuie şi ea la costurile de producţie mai mari. Factorii nefavorabili ai cursului de schimb şi preţurile mai mari ale materiilor prime au avut şi ele un efect de atenuare asupra câştigurilor în perioada ianuarie-martie 2019. O cheltuială de aproximativ 1,4 miliarde de euro a fost acceptată ca provizion pe baza Declaraţiei de Obiecţie primită din partea Comisiei Europene în legătură cu procedurile antitrust în curs. Acest provizion reduce marja EBIT a segmentului auto cu aproximativ şapte puncte procentuale în comparaţie cu primul trimestru al anului anterior.

 

BMW Group va contesta acuzaţiile Comisiei Europene

Aşa cum s-a comunicat la 5 aprilie 2019, provizionul a fost acceptat pe baza Declaraţiei privind Obiecţiunile, care duce BMW Group la concluzia că este probabilă acordarea unei amenzi semnificative de către Comisia Europeană. În conformitate cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară, situaţia declanşează cerinţa de a accepta un provizion. Revizuirea Declaraţiei şi inspectarea dosarelor conexe va lua ceva timp. În consecinţă, nu este posibil în prezent să se evalueze pe deplin rezultatul financiar. Cu toate acestea, BMW Group a clarificat faptul că, dacă este necesar, va contesta acuzaţiile Comisiei Europene prin toate mijloacele legale pe care le are la dispoziţie.

 

BMW Group priveşte aceste proceduri ca o încercare de echivala coordonarea acceptată a poziţiilor actorilor din industrie cu privire la cadrul legsilativindustrie cu privire la cadrul de reglementare cu acorduri de cartel ilegale. Pe baza cunoştinţelor actuale, Comisia Europeană investighează dacă producătorii germani de automobile au cooperat în grupuri de lucru tehnice pentru restricţionarea competiţiei în dezvoltarea şi lansarea tehnologiilor de reducere a emisiilor. Din perspectiva BMW Group, situaţia nu poate fi comparată, de exemplu, cu anchetele de cartel referitoare la acorduri de teritoriu sau de stabilire a preţurilor.

 

În mod fundamental, inginerii participanţi din departamentele de dezvoltare ale producătorilor s-au preocupat de îmbunătăţirea tehnologiilor de tratare a gazelor de eşapament. Spre deosebire de acordurile de cartel, întreaga industrie era conştientă de aceste discuţii, care nu implicau aşa-numitele acorduri secrete şi nu intenţionau să aducă vreun prejudiciu clienţilor sau furnizorilor, sub orice formă.

 

Rezultatele companiei, influenţate de provizion

În primul trimestru din 2019, BMW Group a livrat 605.333 de automobile ale mărcilor premium BMW, MINI şi Rolls-Royce, un nou record pentru primele trei luni ale anului (2018: 604.629; +0,1%). Această evoluţie a fost influenţată de contribuţia avută de joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive din China. Totalizând 22,462 miliarde de euro, veniturile BMW Group au fost la nivel similar cu cele de anul trecut (2018: 22,665 miliarde €; -0,9%). Influenţat de factorii adverşi descrişi anterior, inclusiv provizionul acceptat în legătură cu procedurile UE, profitul anterior exerciţiului financiar (EBIT) pentru primul trimestru a fost de 589 de milioane de euro, semnificativ mai mic decât în anul precedent (2018: 2,707 miliarde €; -78,2%). Profitul brut (EBT) al BMW Group a totalizat 762 de milioane de euro (2018: 3,139 miliarde €; -75,7%). Marja EBT a companiei este de 3,4% (2018: 13,8%). Profitul net al BMW Group a fost de 588 milioane de euro (2018: 2,282 miliarde €; -74,2%).

 

"Obiectivele noastre rămân ridicate: ne dorim să creştem durabil, dar şi profitabil. Prin programul Performance > NEXT, luăm măsuri proactive de compensare a situaţiilor potrivnice şi am adoptat deja o serie de decizii de amploare. Disciplina şi accentul clar pe implementarea cu rigurozitate a strategiei noastre rămân criteriile principale", a comentat Nicolas Peter, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru finanţe. "Vedem inovaţia şi profitabilitatea ca fiind cruciale pentru menţinerea poziţiei de lider în industria auto. Acesta este motivul pentru care continuă să investim în viitor. Cheltuielile în avans pe care le efectuăm în prezent pentru dezvoltarea suplimentară a mobilităţii electrice şi a condusului autonom sunt condiţii prealabile pentru succesul de mâine."

 

De exemplu, unul din rezultatele Performance > NEXT este faptul că timpii de dezvoltare pentru noi modele de automobile vor fi reduşi cu până la o treime. Pe parte de produs, cu începere din 2021, până la 50% din variantele de trenuri de rulare din prezent vor fi eliminate în tranziţia spre arhitecturi de automobil flexibile. Mai mult, portofoliul de modele este evaluat în mod regulat pentru identificarea potenţialului suplimentar pentru reducerea complexităţii. De asemenea, sunt utilizate oportunităţi de sinergie şi de eficienţă atât în materie de achiziţii indirecte, cât şi în materie de costuri cu materialele şi de producţie. Până la sfârşitul anului 2022, BMW Group se aşteaptă să realizeze economii potenţiale de eficienţă care depăşesc 12 miliarde de euro.

 

În special segmentul auto este afectat de provizion şi ale cheltuieli ridicate

Factorii negativi descrişi anterior au afectat în special câştigurile segmentului auto în primul trimestru. Ajunse la 19,213 miliarde de euro, veniturile BMW Group pentru perioada ianuarie-martie au fost similare cu cele ale anului anterior (2018: 19,326 miliarde €; -0,6%). Din cauza efectelor negative de mai sus, EBIT a înregistrat o pierdere de 310 milioane de euro (2018: profit de 1,881 miliarde €). Astfel, marja EBIT a fost de -1,6% (2018: +9,7%). Excluzând efectul provizionului, marja EBIT a fost de +5,6%. Pierderea brută a fost de 27 de milioane de euro (2018: profit brut 2,281 miliarde €).

 

La nivel mondial, marca BMW a livrat 519.307 unităţi (2018: 517.447; +0,4%) către clienţi, cel mai bun prim trimestru din istorie. Modelele BMW X au fost foarte populare, în special BMW X3 care este produse local în China din vara anului 2018. Numărul de livrări ale acestui model sunt mai mari de peste două ori în primul trimestru.

 

Marca MINI a livrat 84.820 de unităţi (-1,8%) către clienţii din lume în cele trei luni de raportare. Versiunea revizuită a MINI Clubman a avut premiera mondială la Salonul Auto de la Shanghai în aprilie. Pregătirile continuă şi pentru lansarea noului model MINI electric în cursul acestui an. Producţia este prevăzută să înceapă la uzina BMW Group din Oxford, la finalul lui 2019.

 

După ce în 2018 a avut cele mai bune rezultate de vânzări din cei 115 ani de istorie, marca Rolls-Royce a rămas pe o tendinţă de creştere şi în primul trimestru din 2019. La nivel mondial, 1.206 automobile Rolls-Royce au fost livrate clienţilor (+49,4%), cu creşteri înregistrate în toate regiunile. Cererea pentru toate modelele Rolls-Royce rămâne ridicată, vectorul principal fiind foarte popularul Phantom. Interesul clienţilor pentru Cullinan este şi el unul foarte important. În consecinţă, lista de comenzi este completă până spre finalul celui de-al patrulea trimestru al anului.

 

 

 

BMW Group încearcă să obţină un echilibru al livrărilor pe mapamond

BMW Group îşi menţine angajamentul faţă de strategia sa de a realiza o distribuţie echilibrată a livrărilor la nivel mondial, prin utilizarea unor structuri de producţie, vânzări şi marketing foarte flexibile care să compenseze cererea fluctuantă între regiuni individuale.

 

În Europa, livrările din primul trimestru - 270.950 de unităţi - au fost la un nivel similar cu cele din 2018 (2018: 270.725; +0,1%). În Germania, BMW Group a înregistrat o creştere solidă, cu livrări de 72.592 de unităţi (2018: 68.294; +6,3%).

 

În Asia, livrările din primul trimestru de automobile ale mărcilor BMW, MINI şi Rolls-Royce au crescut uşor la 217.200 de unităţi (2018: 212.693; + 2,1%). China a contribuit semnificativ la această performanţă, cu livrări ale celor trei mărci ale companiei mai mari cu 10,2%, totalul fiind de 168.663 de automobile (2018: 153.094).

 

În regiunea America, livrările au scăzut uşor până la 104.215 unităţi (2018: 106.348; -2,0%) în perioada ianuarie-martie. Datele pentru SUA au arătat şi ele o scădere uşoară, la 83.158 de unităţi (2018: 84.630; -1,7%).

 

Segmentul moto îşi măreşte semnificativ veniturile şi câştigurile

BMW Motorrad şi-a extins livrările de motociclete şi maxiscutere cu 7,7%, la 38.606 unităţi (2018: 35.858), stabilind un nou record pentru primul trimestru pentru al optulea an consecutiv. Veniturile au crescut cu 11,8%, la 586 de milioane de euro (2018: 524 milioane €). Şi EBIT s-a îmbunătăţit semnificativ, crescând la 89 de milioane de euro pentru cele trei luni de raportare (2018: 77 milioane €; +15,6%). Marja EBIT a trimestrului a fost de 15,2% (2018: 14,7%).

 

Început de an de succes pentru segmentul Financial Services

Portofoliul de contracte în gestiune în cadrul segmentului Financial Services a crescut cu 0,5%, la 5.735.975 de contracte, la finalul perioadei de raportare (31 decembrie 2018: 5.708.032 contracte). Pe parcursul primului trimestru, 469.624 (2018: 451.908; +3,9%) de noi contracte de credit şi leasing au fost semnate cu clienţii retail. Veniturile au crescut cu 8,9%, la 7,146 miliarde de euro (2018: 6,561 miliarde €). Profitul brut a urcat semnificativ, cu 13,4%, până la 627 de milioane de euro (2018: 553 milioane €).

 

Forţa de muncă la nivelul anului anterior

BMW Group are o forţă de muncă de 134.849 de angajaţi la finalul trimestrului I din 2019, similar cu nivelul de la 31 decembrie 2018 (134.682; +0,1%). Compania continuă să recruteze personal calificat şi specialişti IT care să lucreze la temele orientate spre viitor, inclusiv digitalizare, condus autonom şi mobilitate electrică. Cu toate acestea, obiectivul pentru 2019 este menţinerea forţei de muncă la nivelul anului anterior.

 

BMW Group îşi reafirmă obiectivele pentru actualul an financiar

BMW Group îşi stabileşte obiective ambiţioase, chiar şi în perioade turbulente din punct de vedere politic şi economic. Cu portofoliul tânăr de produse, reînnoit de noile modele, compania îşi propune să rămână cel mai important producător auto în segmentul premium din lume, susţinut de creşterea în toate regiunile importante de vânzări. Având în vedere diversele schimbări de model aflate în prezent în desfăşurare, este de aşteptat ca afacerile să se dezvolte mai puternic în a doua jumătate a anului.

 

În 2019, BMW Group va continua să investească sume substanţiale în noile tehnologii şi în mobilitatea viitorului. Costurile sunt direcţionate şi în alte domenii, inclusiv un cost semnificativ mai mare al respectării unei legislaţii mai stricte privind emisiile CO2. În acest context, creşterea costurilor de producţie ar putea avea un efect de atenuare a câştigurilor. În plus, este de aşteptat ca ratele de schimb nefavorabile şi preţurile mai mari ale materiilor prime să aibă un impact negativ de câteva sute de milioane de euro. În acelaşi timp, problema continuă a conflictelor comerciale internaţionale rămâne o sursă de incertitudine.

 

Luând în considerare toţi aceşti factori, BMW Group este încrezător în capacitatea sa de a realiza o creştere a volumului în segmentul auto, unde se doreşte o uşoară creştere a numărului de livrări către clienţi în 2019. Într-un mediu de afaceri stabil, o marjă EBIT în intervalul de 8-10% rămâne ambiţia pentru BMW Group. Cu toate acestea, capacitatea sa de a influenţa condiţiile de bază este limitată. Fără efectul provizionului de 1,4 miliarde de euro constituit pentru anchetele antitrust în desfăşurare, intervalul propus pentru marja EBIT, de 6-8%, nu s-a schimbat. Cu toate aceste, din moment ce provizionul are un impact negativ de 1,5 puncte procentuale asupra marjei EBIT, BMW Group se aşteaptă ca marja pentru segmentul auto să fie de 4,5-6,5% în 2019.

 

Segmentul moto este prognozat să obţină o creştere solidă a livrărilor către clienţi datorită gamei de modele reînnoite. Ca şi în 2018, marja EBIT este de aşteptat să se situeze în intervalul propus de 8-10%.

 

Pe lângă influenţe negative asupra câştigurilor descrise anterior, faptul că unele efecte de evaluare pozitive înregistrate în 2018 nu vor fi repetate în 2019 va determina o scădere semnificativă a rezultatului financiar al BMW Group. Profitul brut al companiei este de aşteptat să fie mult sub nivelul anului precedent.

 

Prognozele pentru anul în curs se bazează pe ipoteza că nu vor exista schimbări semnificative ale condiţiilor economice şi politice la nivel mondial. Orice deteriorare a condiţiilor ar putea avea un impact negativ asupra previziunii. BMW Group va continua cu fermitate să pună în aplicare măsurile necesare pentru promovarea creşterii, pe de-o parte, şi pentru îmbunătăţirea performanţelor şi a eficienţei, pe de altă parte, creând astfel libertatea de a-şi permite să modeleze viitorul şi să-şi asigure propria competitivitate. Datorită puterii sale operaţionale şi financiare, BMW Group este într-o poziţie excelentă de a juca un rol important în modelarea transformării actuale a sectorului auto şi de a-şi îmbunătăţi rolul de lider în industria auto.

 

* * *

 

BMW Group - privire de ansamblu

Trimestrul I 2019

Trimestrul I 2018

Evoluţie (%)

Livrări către clienţi

 

Automobile (unităţi)

605.333

604.629

0,1

Din care: BMW (unităţi)

519.307

517.447

0,4

MINI (unităţi)

84.820

86.375

-1,8

Rolls-Royce (unităţi)

1.206

807

49,4

Motociclete (unităţi)

38.606

35.858

7,7

Forţă de muncă1 (comparativ cu 31.12.2018)

134.849

134.682

0,1

Marjă EBIT segment auto3 (%)

-1,6

9,7

-11,3 puncte %

Marjă EBIT segment moto3 (%)

15,2

14,7

+0,5 puncte %

Rentabilitate brută a vânzărilor3 (%)

3,4

13,8

-10,4 puncte %

Venituri3 (miliarde €)

22,462

22,665

-0,9

Din care: Automobile3 (miliarde €)

19,213

19,326

-0,6

Motociclete3 (milioane €)

586

524

11,8

Financial Services (miliarde €)

7,146

6,561

8,9

Alte entităţi (milioane €)

1

2

-50,0

Eliminări3 (miliarde €)

-4,484

-3,748

-19,6

Profit anterior exerciţiului financiar (EBIT)3 (milioane €)

589

2.707

-78,2

Din care: Automobile3 (milioane €)

-310

1.881

-

Motociclete (milioane €)

89

77

15,6

Financial Services (milioane €)

648

561

15,5

Alte entităţi (milioane €)

4

9

-55,6

Eliminări3 (milioane €)

158

179

-11,7

Profit brut (EBT)3 (milioane €)

762

3.139

-75,7

Din care: Automobile3 (milioane €)

-27

2.281

-

Motociclete (milioane €)

87

78

11,5

Financial Services (milioane €)

627

553

13,4

Alte entităţi (milioane €)

-58

70

-

Eliminări3 (milioane €)

133

157

-15,3

Impozit pe profit3 (milioane €)

-218

-857

74,6

Profit net3,4 (milioane €)

588

2.282

-74,2

Venituri per acţiune2,3 (€)

0,85/0,85

3,44/3,44

-75,3/-75,3

1 Datele exclud contractele de muncă latente, angajaţii în faza de activitate sau non-activitate din angajamentele part-time anterioare prepensionării şi cei cu venituri reduse

2 Venituri per acţiune ordinară/preferenţială

3 Datele pentru anul anterior ajustate ca urmare a aplicării în premieră a IFRS 16 revizuită, vezi nota [5] din Declaraţia Financiară a BMW Group la 31 decembrie 2018

4 Date pentru trimestrul I 2019 (inclusiv 44 de milioane de euro din operaţiuni întrerupte)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare