Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Oliver Zipse a fost numit noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al BMW AG

Oliver Zipse va prelua postul de preşedinte al Consiliului de Administraţie al BMW AG cu începere de la 16 august 2019. Consiliul Director al companiei a luat această decizie la Spartanburg, Carolina de Sud (SUA). Zipse îi va urma lui Harald Krüger, care a informat preşedintele Consiliului Director la începutul lunii iulie că nu va dori să obţină un al doilea mandat.

Corporativ
·
Cifre şi informaţii corporate
·
Oameni
·
Membrii Consiliul de Administraţie BMW Group
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~62,84 KB)
  
Photos(6x, ~11,27 MB)

Zipse va prelua noul rol la 16 august 2019

Bucureşti/München. Oliver Zipse va prelua postul de preşedinte al Consiliului de Administraţie al BMW AG cu începere de la 16 august 2019. Consiliul Director al companiei a luat această decizie la Spartanburg, Carolina de Sud (SUA). Zipse îi va urma lui Harald Krüger, care a informat preşedintele Consiliului Director la începutul lunii iulie că nu va dori să obţină un al doilea mandat. Krüger va demisiona din postul de preşedinte şi va părăsi Consiliul de Administraţie prin acordul părţilor la 15 august 2019.

"Prin Oliver Zipse, un puternic lider strategic şi analitic va prelua preşedinţia Consiliului de Administraţie al BMW AG. El va oferi BMW Group un impuls nou în modelarea mobilităţii viitorului", a declarat Dr. Norbert Reithofer, preşedintele Consiliului Director al BMW AG.

Zipse, preşedintele desemnat al Consiliului de Administraţie, a fost membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG din 2015 şi în prezent este responsabil pentru divizia de producţie. Şi-a început cariera profesională în companie în 1991 ca stagiar, iar de atunci a deţinut numeroase poziţii de conducere, inclusiv director executiv al uzinei din Oxford şi vicepreşedinte executiv pentru planificare corporate şi strategie de produs.

Reithofer a continuat: "Consiliul Director respectă pe deplin decizia lui Harald Krüger şi astăzi îşi exprimă aprecierea sa sinceră pentru numeroşii ai în care a activat cu succes în cadrul BMW Group. În numele întregii companii, dorim să-i urăm toate cele bune în viitor şi sperăm că BMW Group va avea mereu o însemnătate specială pentru el".

În prezent, Consiliul Director este întrunit la locaţia de producţie din Spartanburg, statul Carolina de Sud (SUA), pentru a discuta actualele dezvoltări de business de pe piaţa americană, precum şi producţia la cea mai mare uzină din reţeaua globală de producţie a BMW Group. Reithofer a accentuat: "Prin forţa sa de inovaţie, mărcile puternice şi angajaţii dedicaţi, BMW Group îşi va consolida rolul de lider în segmentul premium mergând înainte pe drumul spre succes pe termen lung".

Manfred Schoch, preşedinte al sindicatului global şi vicepreşedinte al Consiliului Director, a spus: "Parteneriatul puternic dintre sindicat şi conducerea companiei are o lungă tradiţie şi reprezintă baza poveştii noastre de succes. Privim cu încredere spre continuarea acestei colaborări şi modelarea viitorul companiei - împreună".

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare