Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW i Ventures anunţă o investiţie la Recogni

Recogni îşi propune să furnizeze o platformă care foloseşte algoritmi de inteligenţă artificială pentru procesarea datelor senzorilor pentru automobile autonome.

Tehnologie
·
BMW i Beyond Automobiles
·
BMW i Incubator for Innovations

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~71,53 KB)

Bucureşti/Mountain View. BMW i Ventures a anunţat o investiţie la Recogni Inc., designerii platformei de inteligenţă artificială pentru procesarea datelor senzorilor destinată automobilelor autonome. Recogni este orientată spre crearea de procese cu inteligenţă artificială, de înaltă performanţă şi cu consum redus de energie, care contribuie la transformarea automobilelor autonome în realitate.

"Capacitatea de a procesa datele de la senzori în mod eficient şi în timp real este esenţială în dezvoltarea automobilelor autonome", a declarat Marcus Behrendt, partener la BMW i Ventures. "Considerăm că Recogni are abordarea potrivită şi o echipă experimentată pentru a contribui la rezolvarea acestor probleme critice deoarece industria auto îşi continuă drumul spre automobile semiautonome şi complet autonome."

Fondată în 2018 şi având sediul la San Jose (California), compania are operaţiuni la München (Germania) şi se poziţionează pentru a revoluţiona procesele de percepţie pentru automobilele autonome Nivel 2+. Prin utilizarea unui procesor de viziune cognitivă, Recogni va rezolva în mod eficient problema de interferenţă finală cu automobilele autonome şi va schimba traiectoria automobilelor de Nivel 3, 4 şi 5. Fondatorii companiei deţin o experienţă bogată în industrie în designul sistemelor, inteligenţă artificială, viziune şi design electronic personalizat.

"Problema în cadrul ecosistemelor autonome de Nivel 2+, 3, 4 şi 5 cuprinde de la captarea/generarea datelor de instruire, la procesare în timp real. Aceste vehicule au nevoie de performanţe din nivel de datacenter, în timp ce consumă cantităţi foarte mici de energie", a declarat RK Anand, director executiv al Recogni. "Prin utilizarea experienţei noastre în machine learning, viziune computerizată, electronică şi design de sisteme, realizăm un sistem complet nou care aduce beneficii industriei auto prin eficienţa foarte mare cu cel mai redus consum de energie. Această rundă, una dintre cele mai mari investiţii iniţiale obţinute de vreo companie electronică de inteligenţă artificială, este dovada experienţei noastre şi a abordării responsabile."

Recogni îşi propune să utilizeze finanţarea pentru a furniza cele mai capabile sisteme de deducţie pentru a permite fuziunea senzorilor de ultimă generaţie cu datele senzorilor vizuali şi de profunzime, în timp ce continuă să îşi extindă echipa de ingineri de top.

# # #

Despre BMW i Ventures
BMW i Ventures, fondul de investiţii de 500 de milioane de euro al BMW, investeşte bani şi resurse în companii start-up din domeniul condusului autonom, automobilelor digitale şi cloud auto, al mobilităţii electrice, inteligenţei artificiale şi datelor, al industriei 4.0, mobilităţii comune şi la cerere, al vieţii digitale a clienţilor şi al serviciile energetice. Fondul a avut deja parteneriate cu companii inovatoare precum Bright Machines, Carbon3D, Chargepoint, Claorty, DesktopMetal, Graphcore, JustPark, Life360, Moovit, Nauto, Scoop, Stratim, Tekion, Xometry, Zendrive şi Zūm. BMW i Ventures investeşte în toate etapele, de la bază şi incubaţie până la companii în creştere.

Despre Recogni
Misiunea Recogni este aceea de a concepe, de la zero, un sistem de inteligenţă artificială pentru procesare de senzori. Sistemul va livra performanţe fără precedent, la o putere a eficienţei de peste 500 de ori mai bună a altor soluţii, care să permită noi soluţii de procesare. Compania are sediul central în San Jose (California), cu operaţiuni în München (Germania), şi este susţinută de fonduri de investiţii de calibru precum GreatPoint Ventures, cu participaţii de la Toyota Ventures, BMW iVentures, Faurecia, Fluxunit (divizie a producătorului de sisteme de iluminat Osram) şi DNS Capital. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.recogni.com.

Article Offline Attachments.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare