Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW la ediţia 2019 a Salonului Auto de la Frankfurt (IAA)

Standul BMW la ediţia 2019 a Salonului Auto de la Frankfurt (IAA) se construit în jurul temei "viitorul plăcerii condusului".

Europe
·
Corporativ
·
Evenimente corporate
·
Frankfurt
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~121,98 KB)
  
Photos(7x, ~41,37 MB)

Bucureşti/Frankfurt am Main. Standul BMW la ediţia 2019 a Salonului Auto de la Frankfurt (IAA) se construit în jurul temei "viitorul plăcerii condusului". Alături de cele mai noi apariţii într-o gamă largă de segmente pe care le constructorul de automobile premium le aduce în cadrul actualei ofensive de produse, BMW expune şi noi concept cars şi prezintă tehnologii de avangardă care vor avea un impact major asupra mobilităţii individuale a viitorului. Noile produse prezentate la IAA Cars 2019 reflectă ofensiva fără precedent de modele, cât şi capacitatea de inovaţie a companiei în domeniile strategice de dezvoltare identificate prin strategia NUMBER ONE > NEXT şi cunoscută prin acronimul D+ACES (Design, Condus Autonom, Conectivitate, Electrificare şi Servicii).

Rezultatul cele mai mari ofensive de modele din istoria companiei a fost că BMW Group a vândut, la nivel mondial, mai multe automobile în perioada ianuarie-iunie 2019 decât în oricare alte prime şase luni ale unui an financiar. BMW Group continuă să fie cel mai de succes furnizor de automobile premium din lume şi este capabil să ofere clienţilor din peste 160 de ţări selecţia potrivită de modele care îndeplinesc condiţii legale, cerinţe tehnice şi preferinţe individuale tot mai variate. Cel mai importantă refelexie a flexiblităţii este în ceea ce priveşte sistemele de propulsie care va include motoare pe benzină şi diesel foarte eficiente, trenuri de rulare pur electrice şi sisteme plug-in hybrid, toate asamblate pe aceeaşi linie de fabricaţie. BMW Group a obţinut un avantaj clar faţă de concurenţă prin dezvoltarea unor noi platforme care vor permite ca orice model să fie produs rapid cu tehnologii de propulsie diferite în funcţie de cerere, în aceeaşi fabrică, pe aceeaşi linie de fabricaţie. Gradul ridicat de flexibilitate este ilustrat în premieră de BMW X3, model Sports Activity Vehicle cu succes la nivel global, care de anul viitor va fi disponibil cu o varietate de motoare convenţionale, un sistem plug-in hybrid şi un ten de rulare electric.

BMW Group, lider de piaţă în electrificare
În urma unei ofensive iniţiale de produse, care a dus la o selecţie mai largă de modele decât pot oferi oricare dintre rivalii săi, BMW Group a devenit şi o forţă principală în fabricarea de automobile cu sisteme de acţionare electrificate. Compania este lider de piaţă în Germania pentru înmatriculările de maşini noi electrificate cu sisteme de propulsie pur electrice sau plug-in hibrid in şi cel mai de succes brand premium consacrat atât la nivel european, cât şi la nivel global. (Sursa: Raportul IHSMarkit 8/2019)

Introducerea celei mai noi tehnologii a celulelor de baterii la versiunile plug-in hybrid ale BMW Seria 2, BMW Seria 3, BMW Seria 5, BMW Seria 7, BMW X5 şi MINI Countryman, precum şi la automobilele BMW i, creşte suplimentar autonomia electrică. În acest fel, condusul electric devine o alternativă pentru segmente de clienţi tot mai largi. Prin creşterea proporţiei de condus electric şi prin utilizarea serviciilor digitale precum funcţia BMW eDrive Zones pentru detectarea automată a zonelor verzi, noile modele plug-in hybrid, care pot fi văzute şi la ediţia 2019 a salonului de la Frankfurt, vor putea contribui major la reducerea emisiilor CO2 în zonele urbane.

BMW Group va lansa mai multe modele cu sisteme de propulsie electrificată încă din 2020, inclusiv variantele plug-in hybrid ale BMW X3, BMW X1 şi BMW Seria 3 Touring şi modelul electric MINI Cooper SE, a cărui premieră la un salon auto va avea loc tot la Frankfurt. Aceasta va implica, din nou, valorificarea competenţei în domeniul sistemelor de propulsie electrificate, care a fost acumulată pe parcursul dezvoltării modelelor BMW i pentru transferul de tehnologie către mărcile BMW şi MINI. Până în 2023, numărul de modele cu tren de rulare electrificat oferite de mărcile BMW Group va creşte la 25.

Plăcerea condusului într-o varietate fără precedent: premierele de la IAA Cars 2019
Familia de modele BMW X, foarte populară pe mapamond şi în special în România, primeşte o consolidare suplimentară sub forma celui mai recent Sports Activity Coupé: noul BMW X6 îşi face debutul global la IAA Cars 2019, marcând sosirea celei de-a treia generaţii a modelului BMW care a pus bazele acestui segment de automobile.

Cei care vor vizita Pavilionul 11 de lângă intrarea principală a complexului expoziţional din Frankfurt, în perioada 12-22 septembrie 2019, vor putea să descopere modul în care plăcerea de a conduce BMW este pregătită să evolueze. Cea de-a treia generaţie a compactului BMW Seria 1 are premiera de salon - la fel automobilul sport cu patru uşi din segmentul de lux BMW Seria 8 Gran Coupé, noul model sportiv şi versatil BMW Seria 3 Touring şi veriunea îmbunătăţită a BMW X1. Noul model de securitate BMW X5 Protection VR6, care are prima apariţie la Frankfurt, combină capacitatea de a trece pe orice teren cu un nivel ridicat de protecţie personală.

Totodată, prezentarea BMW Vision M NEXT oferă o avanpremieră a condusului în viitor motorizării în forma sa cea mai sportivă. Acest automobil sport plug-in hybrid revoluţionar reprezintă o combinaţie captivantă de design plin de emoţie şi tehnologie de propulsie de pionierat.

____________________

Premieră mondială: noul BMW X6 - calităţi atletice şi aură dominantă într-o formă impunătoare
La Salonul Auto de la Frankfurt din 2007, BMW a prezentat pentru prima dată BMW Concept X6 şi prin aceasta a creat un nou segment de automobile - Sports Activity Coupé. Acum, 12 ani mai târziu, a treia generaţie a versiunii de serie are premiera mondială în acelaşi loc. Noul BMW X6 reuşeşte să îmbine agilitatea şi versatilitatea unui model BMW X cu aspectul atrăgător al unuia dintre coupé-urile mărcii într-o manieră mai spectaculoasă ca niciodată. Liniile clare, suprafeţele sculptate puternic şi proporţiile alunginte pentru un efect şi mai dinamic oferă exteriorului un aspect atletic, dominant şi impunător. Opţiunea BMW Laserlight adaugă un detaliu atractiv la designul părţii frontale, la fel cum face şi grila BMW iluminată, o premieră absolută  care se regăseşte pe lista de accesorii opţionale.

Interiorul noului BMW X6 creează o atmosferă exclusivă, accentuată de note sportive. Specificaţia standard include BMW Live Cockpit Professional, ce dispune de un panoul de instrumente complet digital şi display central, fiecare cu ecran de 12,3 ţoli (31,24 cm). Unul dintre elementele principale ale conceptului de operare este Asistentul Personal Inteligent BMW, care poate fi controlat folosind instrucţiuni vocale formulate în mod natural. În ceea ce priveşte echiparea opţională, punctele de atracţie sunt aplicaţii din sticlă pentru anumite butoane de control, acoperişul panoramic de sticlă Sky Lounge, pachetul Ambient Air pentru parfumarea interiorului şi sistemul de sonorizare Bowers & Wilkins Diamond+ 3D Surround. Noul BMW X6 va fi lansat în noiembrie 2019 cu patru motorizări disponibile. Portofoliul va fi condus de două modele pregătite de M GmbH, unul cu motor V8 pe benzină şi un diesel cu şase cilindri dispuşi în linie.

Prezentat în premieră la un salon auto: noul BMW Seria 1 - plăcere sofisticată a condusului în segmentul compact
Noul BMW Seria 1 îşi propune să se poziţioneze încă o dată în topul sportivităţii, de această dată folosit o soluţie bazată pe tracţiunea faţă. Noul model foloseşte, în premieră, arhitectura sofisticată cu tracţiune faţă dezvoltată de BMW Group începând cu 2001. Acest lucru contribuie la creşterea substanţială a spaţiului interior, asigurând, în acelaşi timp, că a treia generaţie BMW Seria 1 rămâne etalonul pentru agilitate şi dinamică. Mai mult, tracţiunea integrală inteligentă BMW xDrive este disponibilă încă de la lansarea modelului în septembrie 2019 - la BMW M135i xDrive (225 kW/306 CP) şi la BMW 120d xDrive (140 kW/190 CP).

Această nouă formă a plăcerii condusului pentru care BMW este renumit poate fi atribuită în primul rând tehnologiei de ultimă oră utilizată pentru şasiu şi sisteme de control. O notă deosebită în această privinţă este tehnologie care previne patinarea roţilor faţă, ARB pe scurt, care permite sistemului DSC (controlul dinamic al stabilităţii) să intervină mult mai rapid şi cu o sensibilitate mult mai mare. BMW M135i xDrive este echipat suplimentar cu un diferenţial de patinare limitată pe puntea faţă, în timp ce suspensia adaptivă este disponibilă ca opţiune pentru toate variantele de model. Există şi alte caracteristici noi, precum conceptul de afişare şi operare de ultimă generaţie, BMW Head-Up Display fiind oferit pentru prima dată la acest model, plus gama extinsă de sisteme de asistare a condusului şi servicii digitale de la BMW Connected şi BMW ConnectedDrive, inclusiv Asistentul Personal Inteligent BMW.

Prezentat în premieră la un salon auto: noul BMW Seria 8 Gran Coupé - automobil sport de lux, cu patru uşi
Producătorul auto premium BMW îşi continuă ofensiva în segmentul de lux prin adăugarea prin adăugarea unei a treia variante de model în noua gamă BMW Seria 8. Noul BMW Seria 8 Gran Coupé îmbină calităţile de performanţă remarcabile cu designul spectaculos şi spaţiul superior oferite de un automobil sport de lux, cu patru uşi. Ampatamentul mai mare cu 201 milimetri faţă de BMW Seria 8 Coupé îmbunătăţeşte confortul călătoriei. Fiecare milimetru a fost folosit pentru a creşte nivelul de spaţiu din spate, unde doi pasageri se pot bucura de sentimentul autentic de automobil sport. Există şi un al treilea scaun în compartimentul spate, care este potrivit pentru utilizarea în călătorii scurte.

Automobilul sport cu patru uşi a fost derivat direct din noul BMW Seria 8 Coupé. În afară de proporţiile distinctive ale noului BMW Seria 8 Gran Coupé, noul model se diferenţiază clar prin designul lateral şi spate. O prezentare luxoasă la interior este asigurată printr-o echipare standard generoasă care include tapiţerie cu piele Vernasca, panou de instrumente şi montanţi acoperiţi cu piele, iluminare ambientală şi BMW Live Cockpit Professional. De asemenea, există şi o serie de accesorii opţionale care sunt disponibile exclusiv pentru varianta cu patru uşi din noul portofoliu BMW Seria 8: un acoperiş panoramic din sticlă cu dimensiuni foarte generoase, aer condiţionat cu reglare pe patru zone, parasolare electrice pentru geamurile laterale spate şi lunetă sau sistemul de sunet Bowers & Wilkins Diamond+ 3D Surround care foloseşte membrane din dimant pentru o claritate maximă a sunetului. Puterea celor trei motoare disponibile la lansare în septembrie 2019 variază de la 235 kW/320 CP la 390 kW/530 CP şi sunt combinate cu o transmisie Steptronic cu opt trepte şi cu tracţiune integrală BMW xDrive. Este disponibil şi BMW 840i Gran Coupé cu tracţiune spate.

Prezentat în premieră la un salon auto: noile BMW M8 Coupé şi BMW M8 Cabriolet - automobile sport de înaltă performanţă pentru segmentul de lux
BMW M GmbH îşi intensifică ofensiva actuală de modele şi face o incursiune în segmentul de lux cu noile sale maşini sport de înaltă performanţă. Performanţele remarcabile sunt asigurate de motorul V8 cu tehnologie M TwinPower Turbo, cu plajă mare de turaţii, care generează 441 kW/600 CP la noile BMW M8 Coupé şi BMW M8 Cabriolet şi 460 kW/625 CP, la noile BMW M8 Competition Coupé şi BMW M8 Competition Cabriolet. Motorul de înaltă performanţă este asociat cu o transmisie Steptronic M cu opt trepte, cu Drivelogic, în timp ce sistemul de tracţiune integrală M xDrive şi diferenţialul M activ se ocupă de transferul excelent al puterii la drum. Cu o acceleraţi 0 – 200 km/h în 10.6, respectiv 10.8 secunde, versiunile competition sunt cele mai rapide modele BMW din istorie.

Conceput în funcţie de cerinţele specifice ale utilizării pe circuit, tehnologia de şasiu personalizată include un sistem de frânare nou dezvoltat care oferă două setări diferite ale pedalei de frână, care pot fi selectate la apăsarea unui buton. Experienţa de condus poate fi personalizată suplimentar cu ajutorul butonului Setup, o altă caracteristică nouă care oferă acces direct la setările pentru motor, amortizoare, direcţie, M xDrive şi sistemul de frânare, astfel încât acestea să poată fi configurate individual pentru a se potrivi cu preferinţele personale şi situaţia actuală de condus. Butonul M Mode de pe consola centrală, care îşi face debutul, poate fi utilizat pentru a modifica atât funcţionalitatea sistemelor de asistare a condusului, cât şi informaţiile afişate în panoul de instrumente şi Head-Up Display. Potenţialul dinamic al noilor automobile sport de înaltă performanţă străluceşte şi prin indiciile de design M familiare, care sunt rezultatul cerinţelor funcţionale, dar şi în stilul habitaclului specific modelului. Aici, cockpitul conceput pentru a oferi o experienţă de condus emoţionantă se contopeşte cu o aură exclusivă de lux.

Prezentat în premieră la un salon auto: noul BMW Seria 3 Touring . mai mult spaţiu pentru fler sportiv
Sportivitatea caracteristică şi funcţionalitatea versatilă stabilesc tonul pentru noul BMW Seria 3 Touring, care îşi face debutul în cadrul IAA Cars 2019 şi care va ajunge în showroomuri în septembrie 2019. Dotată cu cea mai recentă generaţie de motoare şi tehnologie de şasiu de ultimă generaţie, a şasea generaţie a modelului Touring stabileşte încă o dată etalonul pentru agilitate şi dinamică în clasa medie premium. În fruntea gamei de modele se află noul BMW M340i xDrive Touring, cu motorul pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, ce oferă 275 kW/374 CP. O versiune plug-in hybrid a BMW Seria 3 Touring va fi oferită în premieră din vara anului 2020.

O serie de detalii inteligente oferă un impuls suplimentar funcţionalităţii de ultimă generaţie a modelului Touring, inclusiv şinele antiderapante pentru podeaua portbagajului şi hayonul cu deschidere separată a geamului, o caracteristică emblematică pentru modelele Touring ale mărcii. Capacitatea portbagajului poate fi crescută de la 500 litri la maximum 1.510 litri. Ambianţa premium a interiorului, specificaţia standard de înaltă clasă, conceptul sofisticat de afişare şi operare - care opţional poate fi modernizat pentru a include şi controlul prin gesturi şi Asistent Personal Inteligent BMW - şi cele mai noi servicii digitale de la BMW Connected şi BMW ConnectedDrive sunt combinate pentru a asigura niveluri impresionante de plăcere a condusului şi confort al pasagerilor.

Prezentat în premieră la un salon auto: noul BMW X1 - Sports Activity Vehicle compact în formă maximă
Vizitatorii ediţiei 2019 a Salonului Auto de la Frankfurt vor găsi noul BMW X1 mai atrăgător ca niciodată. Modelul Sports Activity Vehicle care s-a dovedit de mare succes în segmentul compact premium, intră acum în lumina reflectoarelor cu designul revizuit cu atenţie, tehnologia de propulsie mai sofisticată şi dotările de top pentru control/operare şi conectivitate. Designul iese în evidenţă datorită grilei BMW mai mari şi a farurilor şi stopurilor LED cu aspect nou. Gradul ridicat de variabilitate şi ambianţa premium rafinată din habitaclu se adaugă la funcţionalitatea de ultimă generaţie a automobilului. Pe lângă aceasta, noul BMW X1 este disponibil opţional cu un sistem de operare mai avansat, cu display central de până la 10,25 ţoli (26,04 cm), o multitudine de sisteme de ultimă oră de asistare a condusului şi o gamă extinsă de servicii digitale de la BMW ConnectedDrive.

Noul BMW X1 vine cu o gamă largă de motoare pe benzină şi diesel de ultimă generaţie, cu trei sau patru cilindri, care produc puteri cuprinse între 103 kW/140 CP şi 170 kW/231 CP. În funcţie de varianta particulară, motoarele pot fi combinate cu o transmisie manuală cu şase trepte, o transmisie Steptronic cu şapte trepte, cu dublu ambreiaj, sau o transmisie Steptronic cu opt trepte - puterea poate fi transferată către puntea faţă sau prin intermediul sistemului de tracţiune integrală BMW xDrive. O variantă plug-in hybrid va fi adăugată la noua gamă de modele BMW X1 în primăvara anului 2020.

Prezentat în premieră la un salon auto: BMW Vision M NEXT - viitorul condusului sportiv
BMW Vision M NEXT a fost unul dintre punctele de atracţie ale evenimentului #NEXTGen organizat la BMW Welt din Munchen. Vizitatorii IAA Cars 2019 pot descoperi o avanpremieră a viitorului electrificat al mărcii BMW M.  Alături de BMW Vision i NEXT, de asemenea prezent la Frankfurt, BMW Vision M NEXT reprezintă o versiune prototip a experienţei de condus BMW de mâine. Complet electric, BMW Vision iNEXT aduce în prim plan modul de condus EASE, ilustrând modul în care condusul autonom este pregătit să transforme viaţa la bordul automobilelor. Pe de altă parte, BMW Vision M NEXT pune accentul mai mult pe experienţa pură şi emoţionantă a condusului în modul de condus BOOST.  Cele două concepte, EASE şi BOST au fost prefigurate pentru prima dată o dată cu concept carul BMW Vision NEXT 100, ilustrând două direcţii de aplicare a soluţiilor de condus autonom: libertatea deplasării complet automatizate, prin modul EASE, sau adrenalina unui mod de condus sportiv, cu inteligenţa artificială în plan secund, asistând pentru un maxim de performanţă şi siguranţă. Noul BMW Vision M NEXT ia forma unei maşini sport plug-in progresive, cu un design plin de emoţie şi un interior purist care pune accentul pe condusul activ. Sistemul de propulsie Power PHEV deschide o nouă dimensiune în condusul sportiv, oferind posibilitatea de a alege între tracţiunea integrală electrică şi tracţiunea spate puristă, cu propulsie pur electrică sau cu puterea unui motor turbo pe benzină, cu patru cilindri. Acesta generează o putere a sistemului de 441 kW/600 CP şi permite maşinii să sprinteze de la 0 la 100 km/h în doar trei secunde. De asemenea, există şi un mod BOOST+, care pune la dispoziţie un plus de putere la apăsarea unui buton pentru o experienţă de performanţă şi mai emoţionantă. Maşina are o autonomie de până la 100 de kilometri atunci când se rulează în regim complet electric, ceea ce permite ca majoritatea călătoriilor să fie efectuate cu zero emisii locale - atât în zonele urbane, cât şi în afara acestora.

Cu proporţiile de maşină sport inconfundabile, silueta înclinată, în formă de pană, uşile gullwing şi stilul clar, drept al spatelui, BMW Vision M NEXT reuşeşte să îmbine indicii de design clasic pentru performanţe dinamice cu plăcere de condus durabilă. În interiorul habitaclului, tehnologia inovatoare este utilizată pentru a concentra atenţia conducătorului asupra a ceea ce se întâmplă pe drumul care urmează. "Logica de concentrare" duce faimosul accent BMW asupra conducătorului la nivelul următor prin adaptarea informaţiilor afişate la situaţia de condus în schimbare. Pe măsură ce automobilul accelerează, mesajele se schimbă din ce în ce mai mult în câmpul vizual direct al conducătorului şi se concentrează din ce în ce mai mult pe informaţiile legate de condus.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare