Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Pole position şi clasare în Top 10 pentru Alexander Sims în deschiderea sezonului de la Diriyah

Bucureşti/München. Alexander Sims (Marea Britanie) a încheiat pe locul al optulea în cursa de deschidere a Sezonului 6 al Campionatului FIA Formula E ABB de la Diriyah (Arabia Saudită). Pilotul BMW i Andretti Motorsport a pornit din pole position după o performanţă magnifică în calificări. El a condus plutonul cu monopostul #27 BMW iFE.20 pentru prima jumătate a cursei. Cu toate acestea, el nu a reuşit să prevină mai mulţi adversari să îl depăşească în partea finală a cursei.

BMW Motorsport
·
FIA Formula E
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 112,21 KB)
  
Photos(19x, 42,96 MB)

Bucureşti/München. Alexander Sims (Marea Britanie) a încheiat pe locul al optulea în cursa de deschidere a Sezonului 6 al Campionatului FIA Formula E ABB de la Diriyah (Arabia Saudită). Pilotul BMW i Andretti Motorsport a pornit din pole position după o performanţă magnifică în calificări. El a condus plutonul cu monopostul #27 BMW iFE.20 pentru prima jumătate a cursei. Cu toate acestea, el nu a reuşit să prevină mai mulţi adversari să îl depăşească în partea finală a cursei. Sims a fost recompensat pentru pole position şi locul al optulea cu şapte puncte în clasamentul piloţilor.

După ce a început ultima cursă a Sezonului 5, de la New York (SUA), de pe prima poziţie a grilei, Sims a obţinut al doilea pole position consecutiv. Maximilian Günther (Germania) a rulat în Top 10 pentru mare parte din cursa lui de debut la BMW i Andretti Motorsport. Cu toate acestea, o penalizare drive-thru primită pentru încălcarea unei reguli tehnice l-a retrogradat până pe poziţia a 18-a.

Reacţii după cursa 1 din Diriyah E-Prix:

Roger Griffiths (director de echipă BMW i Andretti Motorsport): "Din păcate, nu am reuşit să transformăm performanţa fantastică a lui Alexander Sims din calificări într-un rezultat bun în cursă pe care l-ar fi meritat. Am reuşit să controlăm plutonul la început, dar, pe măsură ce cursa s-a dezvoltat, am avut mai multe probleme cu a face faţă vitezei plutonului urmăritor. Aceasta ne-a costat în final. Maximilian a făcut o cursă inteligentă la debutul său pentru echipa noastră, chiar dacă s-a chinuit cu echilibrul maşinii. Din păcate, penalizarea l-a costat multe locuri. Treaba noastră este să învăţăm ceva din cursa aceasta şi să revenim mai puternici în cursa a doua. Am arătat viteza de care dispune BMW iFE.20. Acum trebuie să punem în practică acest lucru în cursă."

Alexander Sims (#27 BMW iFE.20, calificări: locul 1, cursă: locul 8): "Când porneşti din pole position, cu siguranţă speri la mai mult decât locul al optulea. Faza iniţială a decurs destul de bine, dar am observat destul de devreme că trebuie să consum prea multă energie pentru a menţine adversari în spatele meu. Cu siguranţă nu am avut aceeaşi viteză cu adversarii noştri pe întreaga distanţă a cursei. Din păcate, ulterior am fost prea conservatori cu gestiunea energiei în ultimele tururi, după care am pierdut câteva locuri după o manevră agresivă, dar corectă a lui Nick de Vries în ultimul tur. Per total, o zi nefericită - şi una pe care trebuie să o analizăm înaintea cursei de mâine."

Maximilian Günther (#28 BMW iFE.20, calificări: locul 9, cursă: locul 18): "Nu a fost un start de sezon bun. Am fost în puncte pentru aproape întreaga cursă şi am luptat pentru poziţie. Din nefericire, am primit o penalizare, care m-a constat locul în Top 10. Aceste lucruri se întâmplă în motorsport - şi, din fericite, este doar una din multe curse ale acestui sezon. Ne vom învăţa lecţia şi încercăm să îmbunătăţim mâine."

Flota BMW i
BMW i este "Official Vehicle Partner" al Campionatului FIA Formula E ABB în Sezonul 6. Liderii flotei BMW i sunt două modele: BMW i8 Roadster Safety Car, care a fost modificat special pentru utilizare pe circuit, şi BMW i8 Coupé Safety Car. Flota BMW i include BMW i3s în rol de "Maşină a Directorului de Cursă" (Race Director Car) şi BMW 530e în rol de "Maşină Medicală" (Medical Car).

Clasamente după etapa 1/14

Piloţi: 1. Sam Bird 26p; 2. André Lotterer 18p; 3. Stoffel Vandoorne 15p; 4. Oliver Rowland 12p; 5. Robin Frijns 10p; 6. Nyck de Vries 8p; 7. Alexander Sims 7p; 8. Edoardo Mortara 6p; 9. Jérôme d'Ambrosio 2p; 10. Mitch Evans 2p.

Echipe: 1. Envision Virgin Racing 36p; 2. Mercedes-Benz EQ Formula E Team 23p, 3. TAG Heuer Porsche Formula E Team 18p; 4. Nissan e.Dams 12p; 5. BMW i Andretti Motorsport 7p; 6. Venturi Racing 6p; 7. Mahindra Racing 2p; 8. Panasonic Jaguar Racing 2p.

Ce urmează
Următoarea etapă din Sezonul 6 al Campionatului FIA Formula E ABB va avea loc la 23 noiembrie, la Diriyah (Arabia Saudită).

Unde se vede Formula E
Sezonul 2019/2020 al Campionatului FIA Formula E ABB este transmis în România pe canalul pan-european Eurosport şi prin intermediul platformei Eurosport Player.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare