Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Group şi Daimler Mobility AG deschid calea pentru creştere profitabilă a joint-venture-urilor de mobilitate

Creştere dinamică a serviciilor de mobilitate ale joint-venture-urilor: aproape 90 de milioane de clienţi, +44% e la începutul anului 2019. +++ Noua organizaţie-umbrelă susţine direcţia eficientă şi concentrarea activităţilor. +++ FREE NOW îşi măreşte valoarea mărfurilor brute (rata de rulare) / veniturile semnificative ale platformei ating un nou record de peste două miliarde de euro.

Corporativ
·
Resurse umane
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~164,93 KB)
  
Photos(5x, ~66,35 MB)

Related Links.

München/Stuttgart. După lansare cu succes a joint-venture-urilor YOUR NOW în februarie 2019, companiile îşi menţin tendinţa de creştere dinamică: aproape 90 de milioane de oameni folosesc în prezent serviciile de mobilitate ale joint-venture-urilor pentru car-sharing, ride-hailing, parcare, încărcare şi platforme multimodale, care sunt oferite în peste 1.300 de oraşe de pe mapamond.

 

Acţionarii stabilesc acum planul pentru următoarea etapă de expansiune a joint-venture-urilor, care va fi axată pe creştere profitabilă. Serviciile oferite de joint-venture-uri vor continua să fie adaptate nevoilor clienţilor şi vor fi grupate pe trei piloni: 1. FREE NOW. 2. SHARE NOW. 3. PARK NOW & CHARGE NOW. Introducerea unei noi organizaţii-umbrelă, cu începere de la 1 ianuarie 2020, va susţine gestiunea eficientă a acestor trei piloni.

 

Rainer Feurer, vicepreşedinte executiv BMW Group pentru investiţii: "Ca acţionar, credem cu tărie că prin combinarea acestor servicii în trei piloni vom consolida impactul şi concentrarea joint-venture-urilor într-un mediu foarte competitiv, şi cu creştere rapidă. Ambii acţionari susţin modelul de afacere YOUR NOW şi sunt determinaţi să dezvolte joint-venture-urile într-un jucător de frunte al pieţei de mobilitate." Franz Reiner, director executiv al Daimler Mobility AG: "Deschidem calea pentru ca joint-venture-urile YOUR NOW să obţină rentabilitate durabilă. În acelaşi timp, parteneriatele sunt din ce în ce mai importante pentru succesul pe piaţă şi, pentru aceasta, sunt deschişi pentru o accelerare a creşterii."

 

FREE NOW ajunge la venituri ale platformei de peste două milioane de euro şi atinge aproape 300 de milioane de călători

FREE NOW (anterior mytaxi), unul din principalii furnizori de mobilitate din Europa, care include serviciile de taxi şi ride-hailing FREE NOW, Beat, Kapten şi serviciul de scutere electrice Hive, se îndreaptă spre câştiguri-record pentru 2019: rata anuală de rulare GMV (volumul mărfurilor bute; veniturile platformei) va atinge peste două miliarde de euro - o creştere semnificativă faţă de valoarea anului trecut. În 2019, numărul total de călătorii va fost mai mare cu 120% faţă de 2018: FREE NOW va fi efectuat aproape 300 de milioane de călătorii în 18 ţări din Europa şi America Latină la finalul acestui an. Peste 39 de milioane de pasageri au profitat de serviciile oferite de peste 800.00 de şoferi afiliaţi. Creşterea s-a datorat în parte şi lansări cu mare succes a Beat în Mexico City şi a Kapten în Londra, precum şi extinderii serviciului Ride - închiriere de maşini - al FREE NOW în Germania, care permite clienţilor să rezerve o maşină închiriată, cu şofer autorizat, la un preţ fix.

 

FREE NOW este pe drumul spre o creştere şi în 2020: servicii suplimentare de mobilitate, cum ar fi scuterele electrice, biciclete electrice, car-sharing şi transportul public, vor fi integrate în aplicaţie, alături de activitatea principală de ride-hailing. Această integrare a ofertelor de mobilitate multimodală se bazează pe competenţa REACH NOW în combinarea mai multor servicii de mobilitate, cu opţiuni de rezervare, pe o singură platformă ("Mobility-as-a-Service"/ MaaS). Serviciile REACH NOW sunt utilizate în prezent de peste şapte milioane de oameni din 20 de oraşe din întreaga lume. În sudul Germaniei, opţiunile de ride-sharing la cerere au fost extinse în colaborare cu Autoritatea de Transport Karlsruhe (KVV) din Ettlingen şi cu compania de transport public Stuttgarter Straßenbahnen AG (SSB) din Stuttgart. REACH NOW se va concentra din ce în ce mai mult pe dezvoltarea diverselor soluţii de mobilitate, cum ar fi platformele Mobility-as-a-Service şi soluţiile la cerere pentru şi cu oraşele şi companiile de transport public.

 

SHARE NOW va fi dezvoltată suplimentar în mod sistematic, în timp ce continuă integrarea car2go şi DriveNow

Furnizorul de car-sharing în sistem free-floating SHARE NOW, rezultat din fuziunea celor două servicii car2go şi DriveNow, a înregistrat aproape un milion de clienţi noi de la începutul anului. Prin adăugarea Parisului în ianuarie şi a Budapestei în aprilie, SHARE NOW şi-a extins amprenta europeană în 2019 pentru a include două capitale europene importante. În viitor, accentul va fi pe oraşele care promit o creştere rentabilă pe termen lung. O revizuire este în desfăşurare în prezent pentru a determina unde ar mai fi necesară reorganizarea.

 

În acelaşi timp, activitatea de car-sharing se dezvoltă în mod sistematic, iar integrarea cu succes a celor două servicii continuă: aplicaţia SHARE NOW este disponibilă din noiembrie 2019. La Viena, noua aplicaţie SHARE NOW permite în premieră ca vehiculele car2go şi DriveNow să fi rezervate şi închiriate direct, în viitor urmând şi alte oraşe. Oferta va fi extinsă, în urma unei etape-pilot de succes care a testat car-sharing pe termen lung la Milano şi Hamburg. Car-sharing pe termen lung oferă opţiunea de închiriere a automobilelor SHARE NOW pentru o perioadă de până la 14 zile.

 

CHARGE NOW este reţeaua de încărcare cu cea mai rapidă extindere din Europa; PARK NOW îşi extinde semnificativ poziţia de lider în soluţii de parcare digitale

CHARGE NOW este principalul agregator al infrastructurii de încărcare din Europa şi, prin urmare, un factor-cheie pentru o mai mare penetrare a pieţei de mobilitate electrică. Serviciile de încărcare CHARGE NOW oferă deja acces la 85% din reţeaua de încărcare europeană din 30 de pieţe europene. Acesta cuprinde peste 130.000 de puncte de încărcare şi contracte cu aproximativ 400 de operatori de puncte de încărcare. Numai în Germania, CHARGE NOW realizează o acoperire de piaţă de 98%. CHARGE NOW este furnizat de Digital Charging Solutions GmbH, care dezvoltă şi soluţii individuale personalizate de încărcare pentru alţi producători de automobile şi operatori de flote.

 

PARK NOW permite clienţilor să folosească o aplicaţie pentru a căuta şi a plăti spaţiile de parcare. În 2019, PARK NOW şi-a extins şi mai mult poziţia de lider în soluţii de parcare digitale: 36 de milioane de clienţi din 10 ţări ale Uniunii Europene şi SUA folosesc serviciile PARK NOW Group. În 2019, PARK NOW a ajuns la 230 de milioane de tranzacţii cu brandul său principal, plus Parkmobile, RingGo şi Parkline. PARK NOW se dovedeşte ca partener pentru municipalităţile moderne şi a fost recompensat cu Premiul European de Parcare pentru soluţii de parcare pe baza de emisii din Marea Britanie.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:
BMW Group România
Alexandru Şeremet
Tel.: +40-726-266-224
E-mail: alexandru.seremet@bmwgroup.com

Acest document conţine declaraţii orientate spre viitor care reflectă opiniile noastre actuale cu privire la evenimentele viitoare. Cuvintele "anticipează", "asumă", "cred", "estimează", "aşteaptă", "intenţionează", "ar putea", "poate", "planifică", "plănuieşte", "ar trebui" şi expresiile similare sunt utilizate pentru a identifica declaraţiile orientate spre viitor. Aceste declaraţii sunt supuse la numeroase riscuri şi incertitudini, inclusiv o dezvoltare nefavorabilă a condiţiilor economice globale, în special un declin al cererii în cele mai importante pieţe ale noastre; o agravare a crizei datoriilor suverane în zona euro; o deteriorare a posibilităţilor noastre de refinanţare pe pieţele de credit şi financiare; evenimentele de forţă majoră, inclusiv dezastrele naturale, actele de terorism, tulburările politice, conflictele armate, accidentele industriale şi efectele acestora asupra activităţilor noastre de vânzări, achiziţii, producţie sau servicii financiare; modificări ale ratelor de schimb valutar şi ale reglementărilor tarifare; o schimbare în preferinţele de consum spre automobile mai mici, cu marjă redusă; sau o posibilă lipsă de acceptare a produselor sau serviciilor noastre, ceea ce limitează capacităţile noastre de a atinge preţurile dorite şi de a utiliza în mod adecvat capacităţile de producţie; creşteri de preţ pentru combustibil sau materii prime; întrerupere a producţiei din cauza lipsei de materiale, greve ale angajaţilor sau insolvenţe ale furnizorilor; o scădere a preţului de revânzare a automobilelor second-hand; implementare eficientă a măsurilor de reducere a costurilor şi de optimizare a eficienţei; perspective de afaceri pentru companiile în care deţinem o cotă de participaţie semnificativă; implementarea cu succes a cooperărilor strategice şi a joint-venture-urilor; schimbări legislative, ale regulilor şi politicilor guvernamentale, în special cele cu privire la emisiile automobilelor, economia de combustibil şi siguranţa; rezoluţia investigaţiilor guvernamentale în desfăşurare şi a investigaţiilor cerute de guverne şi încheierea procedurilor legale în desfăşurare sau viitoare ameninţări; şi alte riscuri şi incertitudini, unele dintre acestea fiind descrise sub titlul "Raport de Riscuri şi Oportunităţi" în cel mai recent Raport Anual al Daimler. Dacă unele dintre aceste riscuri şi incertitudini se materializează sau dacă ipotezele care stau la baza oricăreia dintre declaraţiile noastre orientate spre viitor se dovedesc a fi incorecte, rezultatele reale pot fi semnificativ diferite de cele pe care le-am exprimat sau care implică astfel de declaraţii. Nu intenţionăm şi nu ne asumăm nici o obligaţie de a actualiza aceste declaraţii orientate spre viitor din moment ce ele sunt bazate exclusiv pe situaţia de la data publicării.

Daimler pe scurt
Daimler AG este una dintre cele mai de succes companii auto din lume. Prin diviziile sale Mercedes-Benz Cars & Vans, Daimler Trucks & Buses şi Daimler Mobility, Daimler Group este unul dintre cei mai importanţi furnizori de automobile premium şi unul dintre cei mai mari constructori de vehicule comerciale. Daimler Mobility oferă servicii de finanţare, leasing, management de flote, produse de investiţii şi brokeraj de carduri de credit şi asigurări, precum şi servicii de mobilitate inovatoare. Fondatorii companiei, Gottlieb Daimler şi Carl Benz, au făcut istorie cu inventarea automobilului în anul 1886. Ca pionier al ingineriei auto, Daimler vedea modelarea mobilităţii într-un mod sigur şi durabil ca o motivaţie şi o obligaţie. Concernul este orientat spre tehnologii inovatoare şi ecologice, precum şi spre automobile sigure şi superioare care atrag şi fascinează. Daimler investeşte constant în dezvoltarea sistemelor de propulsie eficiente, obiectivul pe termen lung fiind condusul fără emisii: de la motoare termice high-tech, trecând pe la automobile hibrid, până la trenuri de rulare electrice propulsate de baterii sau pile de combustie. Eforturile companiei se concentrează şi pe conectivitatea inteligentă a automobilelor, condusul autonom şi noi concepte de mobilitate. Daimler consideră că acest lucru reprezintă aspiraţia şi obligaţia sa de a-şi asuma responsabilitatea faţă de societate şi mediu. Daimler îşi comercializează automobilele şi serviciile în aproape toate ţările lumii şi are facilităţi de producţie în Europa, America de Nord şi de Sud, Asia şi Africa. Pe lângă cel mai valoros brand auto premium din lume - Mercedes-Benz (sursă: studiul Interbrand, 17/10/2019) -, şi Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach şi Mercedes me, portofoliul său de mărci mai include smart, EQ, Freightliner, Western Star, BharatBenz, FUSO, Setra şi Thomas Built Buses, dar şi brandurile Daimler Mobility: Mercedes-Benz Bank, Mercedes-Benz Financial Services, Daimler Truck Financial. Compania este listată la bursele de valori de la Frankfurt şi Stuttgart (simbol bursier DAI). În 2018, concernul a vândut 3,4 milioane de vehicule şi a avut o forţă de muncă de aproximativ 298,700 de angajaţi. Veniturile concernului s-au ridicat la 167,4 miliarde de euro, iar EBIT a fost de 11,1 miliarde de euro.


BMW Group
Datorită celor patru mărci ale sale - BMW, MINI, Rolls-Royce şi BMW Motorrad -, BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete şi oferă servicii financiare şi de mobilitate premium. Reţeaua de producţia a BMW Group cuprinde 31 de facilităţi de producţie şi asamblare în 15 ţări; compania are o reţea globală de vânzări în peste 140 de ţări. În 2018, BMW Group a vândut, la nivel mondial, peste 2.490.000 de automobile şi peste 165.000 de motociclete. În anul fiscal 2018, profitul brut a fost de 9,815 miliarde de euro, iar veniturile au fost de 97,480 miliarde de euro. La 31 decembrie 2018, BMW Group dispunea de o forţă de muncă de 134.682 de angajaţi. Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Astfel, compania a pus bazele unei dezvoltări durabile în plan ecologic şi social prin lanţul de valori, responsabilitatea vastă a produselor şi un angajament clar pentru conservarea resurselor ca parte integrantă a strategiei sale.
www.bmwgroup.com; www.bmw.ro
Facebook: http://www.facebook.com/BMW.Romania
Twitter: http://twitter.com/bmwromania
YouTube: http://www.youtube.com/bmwgroupromania
Instagram: http://www.instagram.com/bmwromania
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmwromania
Site-uri de presă:
press.bmwgroup.com/romania

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare