Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Welt Jazz Award 2020. Urmând noua temă "The Melody at Night", premiul intră în al 12-lea sezon

Sărbătorind cea de-a 12-a ediţie, formatul de succes şi consacrat al BMW Welt Jazz Award va introduce un nou concept. Urmând tema "The Melody at Night", şase ansambluri internaţionale remarcabile din Norvegia, Polonia, Germania, Luxemburg şi Italia vor evolua în cele şase concerte gratuite organizate marţi seară. Şi în timp ce concertele vor avea loc tot în clădirea Double Cone a BMW Welt, audienţa acestei ediţii se poate aştepta să fie întâmpinată de un nou decor.

Corporativ
·
Teme culturale
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~102,23 KB)
  
Photos(9x, ~24,94 MB)

Related Links.

Bucureşti/München. Sărbătorind cea de-a 12-a ediţie, formatul de succes şi consacrat al BMW Welt Jazz Award va introduce un nou concept. Urmând tema "The Melody at Night", şase ansambluri internaţionale remarcabile din Norvegia, Polonia, Germania, Luxemburg şi Italia vor evolua în cele şase concerte gratuite organizate marţi seară. Şi în timp ce concertele vor avea loc tot în clădirea Double Cone a BMW Welt, audienţa acestei ediţii se poate aştepta să fie întâmpinată de un nou decor.

Creat la crepusculul muzicii blues, al dansurilor târzii din noapte şi al jam sessions de la primele ore ale dimineţii, jazzul a fost o creatură a nopţii încă de la începuturi. Acesta este motivul pentru care în "Great American Songbook", termenii "noapte" şi "lună" se vor regăsi mai des chiar şi decât "dragoste". Prin urmare, muzicienii aleşi pentru BMW Welt Jazz Award 2020 vor explora tema acestei ediţii, "The Melody at Night", aruncând o privire detaliată asupra nopţii şi a melodiilor asociate cu aceasta - şi, în premieră, concertele vor avea loc marţi seară în loc de matinee duminicale.

După ultimul eveniment din data de 10 martie, un juriu de specialitate va alege două ansambluri care să evolueze în concertul final ce va avea loc în auditoriul BMW Welt, unde va fi anunţat şi câştigătorul. Pe lângă premiul financiar de 10.000 de euro, ansamblul câştigător va primi un trofeu creat special de BMW Design. Locul al doilea va primi 5.000 de euro. În plus, ansamblul favorit al audienţei va primi Premiul Publicului, care include o reprezentaţie la festivalul "Jazz Sommer 2020", găzduit de hotelul Bayerischer Hof din München.

Dieter Reiter, primarul oraşului München, a declarat: "Sunt sigur că BMW Welt Jazz Award va aduce din nou o audienţă entuziastă în clădirea Double Cone a BMW Welt pentru a experimenta nou-veniţii remarcabili ai scenei jazz în reprezentaţiile gratuite de seară. În numele Municipalităţii München, aş dori să mulţumesc BMW Group pentru acest angajament excepţional şi de durată".

Ilka Horstmeier, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru resurse umane, a devenit patronul BMW Welt Jazz Award: "În fiecare an, BMW Welt Jazz Award oferă o ocazie fantastică pentru ca artiştii talentaţi să-şi dovedească aptitudinile. Jazzul reprezintă numeroase virtuţi relevante în universul muncii din prezent: creativitate, improvizaţie, învăţare continuă, toleranţă şi diversitate culturală. Suntem încântaţi să oferim, în premieră, şase reprezentaţii de seară care inspiră şi care respectă tema "The Melody at Night". Aş dori să mulţumesc partenerilor noştri pentru cooperarea strălucită".

Anul următor va aduce şi a cincea ediţie a BMW Welt Young Artist Jazz Award, care este oferit în colaborare cu Municipalitatea din München. Tinerii artişti de jazz care provin din München sau din zona limitrofă sunt eligibili pentru înscriere. Aşa cum s-a văzut anterior cu câştigătorii premiului - Josef Reßle, Roman Sladek, Martin Brugger şi Hannah Weiss -, membrii juriului BMW Welt Jazz Award vor decide nivelul de susţinere acordat participanţilor.

Programul BMW Welt Jazz Award 2020

Concerte între orele 19.00 şi 21.30, în clădirea Double Cone a BMW Welt:

14 ianuarie 2020                    Cecilie Grundt Quintet

21 ianuarie 2020                    Andrea Hermenau Quintet

11 februarie 2020                  Adam Bałdych Quartet

18 februarie 2020                  Peter Gall Quintet

25 februarie 2020                  Reis/Demuth/Wiltgen

10 martie 2020                      Giovanni Guidi Quintet

Intrarea este gratuită, dar locurile sunt limitate şi nu pot fi garantate. Accesul se face de la ora 18.00.

Concertul final la auditoriul BMW Welt, de la ora 19.00

9 mai 2020                             Concertul final, cu cei doi finalişti desemnaţi

Biletele pentru concertul final se vor pune în vânzare la 14 ianuarie 2020, la BMW Welt şi München Ticket.

Evenimentele de anul acesta vor fi găzduite de Hannah Weiss, câştigătoare a BMW Welt Young Artists Award 2019.

Juriul

Juriul format din specialişti reputaţi, care s-a dovedit de succes în anii anteriori, va fi condus de Oliver Hochkeppel (jurnalist de muzică şi afaceri culturale la cotidianul german Süddeutsche Zeitung) şi va include următorii membri:

Roland Spiegel, redactor muzical şi specializat în jazz la Bayerischer Rundfunk (radioul public din Bavaria) BR‑KLASSIK,

Andreas Kolb, redactor-şef al JazzZeitung.de şi neue musikzeitung,

Heike Lies, muzicolog, divizia de muzică şi teatru muzical a Departamentului de Afaceri Culturale al oraşului München,

Christiane Böhnke-Geisse, director artistic al festivalului internaţional de jazz "Bingen swingt".

Artiştii şi ansamblurile

14 ianuarie 2020: Cvintetul Cecilie Grundt

Saxofonista Cecilie Grundt este una dintre ultimele descoperiri ale scenei jazz din Norvegia. Cu pregătire la Stavanger, Trondheim şi Valencia, muziciana în vârstă de 28 de ani a fondat prima sa trupă, Matrjosjka, în 2016, urmată imediat de cvintetul său în 2017, pe care se concentrează cel mai mult, dar cântă şi în diferite alte ansambluri şi big banduri. Spre deosebire de mulţi alţi muzicieni jazz tineri din Scandinavia, Grundt nu a ajuns la jazz prin intermediul folkului, al rockului sau al muzicii de avangardă; modelele sale au inclus saxofonişti emblematici tradiţionali, de la Dexter Gordon trecând pe la Charlie Parker şi Sonny Rollins până la Jan Garbarek. Acesta este motivul pentru care albumul ei de debut s-a intitulat "Contemporary Old School" (Şcoală Veche Contemporană) - o legătură amuzantă cu inspiraţia care se regăseşte în toate piesele ei. Împreună cu trompetistul Øyvind Mathisen, pianistul Håvard Aufles, basistul Morten Stai şi bateristul Åsmund Smidt, ea va dezvolta noi melodii şi scenarii bazate pe această tradiţie la BMW Welt Jazz Award.

21 ianuarie 2020: Cvintetul Andrea Hermenau

Timp de mai mulţi ani, pianista, solista, percuţionista şi compozitoarea Andrea Hermenau a fost parte integrantă a scenei de jazz din München. Ea a făcut parte din Cvartetul Etna şi Cvartetul Fjoralba Turku, din diferite ansambluri ale lui Harald Rüschenbaum, din Deep Jazz al lui Jerker Kluge ca parte a unui trio, sau, împreună cu saxofonista Carolyn Breuer, din propriul său grup. Surprinzător, până acum a înregistrat un singur proiect sub propriul nume. Cu toate acestea, numele ei se potriveşte perfect cu ediţia următoare a BMW Welt Jazz Award. În "Splendori ale nopţii", a aranjat şi a compus piese care pentru ea reprezintă muzica nopţii şi îi accentuează calităţile poetice. Ca parte a unui cvintet din care mai fac parte saxofonistul Till Martin, basistul Sven Faller, bateristul Bastian Jütte şi vibrafonistul american Tim Collins, Hermenau îşi creează sunetul de pian armonizat, sentimentul de ritm foarte dezvoltat, pasiunea pentru sunetele Europei de Sud şi cântecul ei liric redus.

11 februarie 2020: Cvartetul Adam Bałdych

De timpuriu, violonistul polonez Adam Bałdych a fost considerat un copil precoce în ţara sa şi şi-a lansat cariera internaţională la doar 16 ani. După studiile urmate la Berklee College of Music, el a fondat primul său band, Damage Control, şi a început să cânte la marile festivaluri. În 2011, el a semnat cu casa ACT a lui Siggi Loch, iar de atunci a lucrat cu pianiştii Yaron Herman, Iiro Rantala şi Helge Lien. Acum, acest muzician câştigător a mai multor premii este rezident în New York, iar criticii vorbesc despre tehnica lui incomparabilă care contribuie la "redefinirea sunetului viorilor". Cu actualul său proiect, Sacrum Profanum, Baldych revine la originile sale clasice - împreună cu colegii săi polonezi, pianistul Krzysztof Dys, basistul Michal Baranski şi bateristul Dawid Fortuna, el se concentrează pe "muzica sacrală" şi marii ei compozitori, de la misticul medieval Hildegard von Bingen şi compozitorul renascentist Thomas Tallis la muzicianul avangardist contemporan rus Sofia Gubaidukina.

18 februarie 2020: Cvintetul Peter Gall

Născut la Bad Aibling şi stabilit în Berlin, Peter Gall este unul dintre cei mai de seamă baterişti şi compozitori ai Germaniei. A interpretat alături de chitaristul de jazz Kurt Rosenwinkel şi numeroşi cântăreţi precum Thomas Quasthoff, Jane Monheit, Kim Sanders, Jasmin Tabatabai, Peter Fessler şi New York Voices, precum şi alături de fratele său, pianistul Chris Gall, dar este şi o prezenţă constantă în banduri precum Subtone sau Web Web al lui Robert Di Gioia. La BMW Welt, Gall va prezenta primul său album ca lider de band. Paradox Dreambox este un caleidoscop impresionant al sunetului de jazz modern prezentat în colaborare cu colegi remarcabili ai scenei inovatoare de jazz din Germania şi Europa. Aceştia sunt laureatul Echo Jazz laureate, saxofonistul Wanja Slavin, legenda olandeză a chitarei Reinier Baas, pianistul Reiner Böhm - câştigător al Neuer Deutscher Jazzpreis - şi promiţătorul basist Felix Henkelhausen.

25 februarie 2020: Reis/Demuth/Wiltgen

Micul Ducat al Luxemburgului este casa unei noi generaţii de muzicieni care lucrează cu succes la dezvoltarea unui jazz european deschis şi tânăr, independent de stilul original din SUA al genului. Unii dintre cel mai faimoşi reprezentanţi internaţionali ai mişcării sunt pianistul Michel Reis, basistul Marc Demuth şi bateristul Paul Wiltgen. După ce fiecare a lucrat la propriile proiecte de succes, cei trei muzicieni, care se cunosc încă din timpul şcolii, au format un trio în 2011. Trioul are trei albume foarte apreciate de critică încă de la lansare; cel mai recent este "Once In A Blue Moon", care va fi prezentat la BMW Welt. Jonglând cu ideile, albumul trioului prezintă o mutică captivantă şi surprinzătoare care atrage audienţa şi care este susţinută de interpretarea plină de încredere a celor trei muzicieni.

10 martie 2020: Cvintetul Giovanni Guidi

Când a participat la prelegerile sale de jazz ca adolescent, pianistul Giovanni Guidi a fost descoperit de trompetistul Enrico Rava, legenda de jazz a Italiei, iar de atunci îl acompaniază la pian pe Rava. Pe lângă faima pe care a cunoscut-o, Guidi a continuat să obţină recunoaştere internaţională pentru propriile proiecte. Împreună cu basistul Joe Rehmer şi bateristul portughez João Lobo Guidi interpretează ca trio - totuşi, pentru actualul program, "Avec le temps", el completează ansamblul cu alte două nume de seamă ale scenei jazzului italian, clarinetistul Francesco Bearzatti şi chitaristul Roberto Cecchetto. Cvintetul, pe care Guidi îl numeşte - în glumă - "Infernul" datorită potenţialului său, favorizează sunetele impresioniste, lirice şi de blues când îl omagiază pe poetul, compozitorul şi şansonetistul Léo Ferré sau pe recent decedatul trompetist polonez Tomasz Stanko.

Această ediţie a BMW Welt Jazz Award se bucură din nou de sprijinul generos al nmz şi al Departamentului de Afaceri Culturale al oraşului München. În premieră, hotelul Bayerischer Hof din München va fi partener al BMW Welt Jazz Award, unde câştigătorul Premiului Publicului va avea reprezentaţii la festivalul "Jazz Sommer 2020" găzduit de hotel. În plus, postul de radio egoFM va fi un partener nou şi va transmite toate concertele.

Despre angajamentul cultural BMW Group

De aproape 50 de ani, BMW Group a iniţiat şi s-a implicat în peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durată în arta modernă şi contemporană, în muzica jazz şi cea clasică, precum şi în arhitectură şi design. În 1972, trei picturi de mari dimensiuni semnate de Gerhard Richter au fost create special pentru a fi expuse în foaierul sediului central BMW Group de la München. De atunci, artişti precum Andy Warhol, Jeff Koons, Daniel Barenboim, Jonas Kaufmann şi arhitecta Zaha Hadid au cooperat cu BMW. În 2016 şi 2017, artista Cao Fei din China şi americanul John Baldessari au creat două noi automobile pentru colecţia BMW Art Car. Pe lângă iniţiativele comune precum BMW Tate Live, BMW Art Journey şi concertele "Opera for All" din Berlin, München, Moscova şi Londra, compania este şi partener al unor muzee şi expoziţii de artă de renume, precum şi al unor orchestre şi teatre de operă de pe mapamond. Ca parte a programului de artă "Muse", Rolls-Royce este partener al iniţiativei "The Dream Commission" împreună cu două instituţii de artă renumite la nivel internaţional. Împreună cu Fundaţia Beyeler şi Galeriile Serpentine, artişti debutanţi consacraţi sunt invitaţi să propună o lucrare de imagine în mişcare ce oferă o experienţă senzorială captivantă. Artiştii sunt nominalizaţi şi aleşi de personalităţi reunimite ale lumii artistice precum Daniel Birnbaum, Hans Ulrich Obrist, Cao Fei şi Theodora Vischer. BMW Group garantează libertatea absolută de creaţie în toate activităţile culturale în care este implicată - deoarece această iniţiativă este tot atât de esenţială pentru producerea unei lucrări de artă revoluţionare ca şi pentru inovaţiile importante într-o afacere de succes.

În România, BMW a consolidat parteneriate de tradiţie, aşa cum este Festivalul de muzică de cameră SoNoRo, şi se implică în diverse proiecte culturale aşa cum a fost colaborarea cu artistul Adrian Mitu pentru seriile Blue Coffee şi Blue Hero. La nivel naţional, prin reţeaua de dealeri BMW, sunt susţinute o gamă largă de proiecte culturale, aşa cum este Festivalul de Teatru de la Sibiu.

Mai multe informaţii: www.bmwgroup.com/culture şi www.bmwgroup.com/culture/overview.

Facebook: https://www.facebook.com/BMWGroupCulture

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroupculture

@BMWGroupCulture

#BMWGroupCulture

BMW Welt - Inima mărcilor ia pulsul oraşului

Anual, BMW Welt are peste trei milioane de vizitatori. Cu arhitectura sa de avangardă, BMW Welt este punctul central al tuturor mărcilor din BMW Group - BMW, subbrandurile BMW M şi BMW i, MINI, Rolls-Royce Motor Cars şi BMW Motorrad -, care sunt prezentate într-o manieră impresionantă în propriile universuri de experienţă. Dar BMW Welt nu înseamnă doar expoziţiile şi preluările noilor automobile, care sunt puncte de atracţie pentru pasionaţii de maşini de pretutindeni. De-a lungul anului, vizitatorii se pot bucura de programe variate de cultură, artă şi entertainment, precum şi de locaţia populară în care au loc peste 400 de evenimente externe. Diferitele restaurante ale BMW Welt oferă o varietate de deliciile culinare, până la gastronomie recompensată cu stele Michelin. În BMW Welt Junior Campus, copiii şi tinerii se pot bucura de tururi cu ghizi şi ateliere pe tema mobilităţii şi a dezvoltării durabile.

Informaţii suplimentare: www.bmw-welt.com

Facebook: http://www.facebook.com/bmw.welt

Instagram: https://www.instagram.com/bmwwelt

Twitter: @BMW_Welt

#bmwwelt #bmwweltjazzaward

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare