Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Explorarea viitorului: mobilitate şi sunet în era digitală

În perioada 18-20 ianuarie are loc DLD 2020, reţeaua globală de conferinţe şi media despre inovaţie, digitizare, ştiinţă şi cultură. Prin două mese rotunde - "Crearea relevanţei - Cum adaugă brandurile valoare în vremuri de volatilitate şi incertitudine?" şi "Sunetul în era digitală: de la opera viitorului la designul auto", BMW inspiră dialogul asupra tuturor problemelor care au impact asupra viitorului nostru. BMW este partener oficial al Conferinţei DLD 2020 de la München.

Corporativ
·
Evenimente corporate
·
Teme culturale
 

Bucureşti/München. În perioada 18-20 ianuarie, DLD 2020 Munich reuneşte cei mai influenţi factori de opinie, lideri de industrie, companii start-up şi giganţi digitali la München pentru a 16-a oară. DLD este o reţea globală de conferinţe şi media despre inovaţie, digitizare, ştiinţă şi cultură. Peste 150 de vorbitori şi 1.000 de participanţi se vor afla la #DLD20. Prin două mese rotunde - "Crearea relevanţei - Cum adaugă brandurile valoare în vremuri de volatilitate şi incertitudine?" şi "Sunetul în era digitală: de la opera viitorului la designul auto", BMW inspiră dialogul asupra tuturor problemelor care au impact asupra viitorului nostru. Fidel motto-ului - Explorează viitorul. Fii inspirat. Alătură-te discuţiei. -, BMW este partener oficial şi de durată al Conferinţei DLD 2020 de la München.

"Crearea relevanţei - Cum adaugă brandurile valoare în vremuri de volatilitate şi incertitudine?"

Conferinţa DLD 2020 München, Duminică 19 ianuarie, ora 11.55, Alte Kongresshalle, München

În cadrul conferinţei DLD 2020 de la München, Margit Wennmachers (partener la Andreessen Horowitz) i se va alătura lui Jens Thiemer (vicepreşedinte executiv BMW pentru clienţi şi brand) pe scenă pentru o masă rotundă pe tema oportunităţilor şi provocărilor din comunicarea de marketing a zilelor noastre. Titlul acestei discuţii va fi: "Crearea relevanţei - Cum adaugă brandurile valoare în vremuri de volatilitate şi incertitudine?". Prin abordarea temelor precum cum să modernizăm moştenirea unei mărci, cum să gestionăm reglementările cu schimbare rapidă sau cum să ajungem la generaţiile noi, ambii vor oferi o prezentare generală a activităţii lor zilnice şi a celor mai noi tendinţe în marketingul modern.

"Ca partener oficial al DLD 2020, suntem foarte încântaţi să ne alăturăm discuţiei şi să luăm parte la două mese rotunde pe parcursul week-endului. Marca BMW a fost interesată mereu de inovaţie, a căutat noi oportunităţi şi, mai ales în era digitală, acest lucru devine şi mai esenţial. De aceea, credem cu tărie că DLD oferă una dintre cele mai bune platforme de a strânge inspiraţie şi de a intra în dialog cu un grup foarte special de lideri de gândire şi opinie", spune Jens Thiemer, vicepreşedinte executiv BMW pentru clienţi şi brand.

" Sunetul în era digitală: de la opera viitorului la designul auto"

Conferinţa DLD 2020 München, Sâmbătă 18 ianuarie, ora 18.00, Alte Kongresshalle, München

Sunetul ne înconjoară constant şi este crucial pentru înţelegerea lumii - de la zgomot prin muzică la sunete de la maşini şi dispozitive. Cum va juca sunetul un rol în proiectarea vehiculelor electrificate pentru viitor? Prin ce se inspiră designul sonor pentru maşini şi, în acest context, ce rol joacă muzica clasică şi opera canonizate în societatea tehnologică de astăzi? De ce este important să menţinem această formă de artă şi să ajungem la noi audienţe într-o lume definită de algoritmi?

Matthias Schulz, director artistic al Operei de Stat Unter den Linden, va discuta despre opera viitorului şi noua sa colaborare BMW Opera Next în domenii digitale cu designerul BMW de sunet, muzicianul şi compozitorul Renzo Vitale. Lucrând împreună cu compozitorul Hans Zimmer, Renzo Vitale colaborează la dezvoltarea sunetului electric pentru BMW Vision M NEXT şi BMW IconicSounds Electric. Muzicianul Henrik Schwarz va oferi perspective asupra modului în care opera poate fi dezvoltată şi transferată în era digitală.

"Designul de sunet ne oferă noi oportunităţi de a evoca emoţiile pozitive în automobilele noastre, pe care le interpretăm şi ca instalaţii de artă performativă foarte complexe. Sunt numele de brand "BMW IconicSounds Electric", o ofertă de sunet vizionar va fi creată pentru viitoarele automobile electrificate de la BMW", spune Renzo Vitale, designer BMW de sunet.

Despre BMW Opera Next

Bazându-se pe parteneriatul lor pe termen lung ce datează din 2007, Opera de Stat Unter den Linden şi BMW au anunţat, în 2019, o nouă cooperare: BMW Opera Next utilizează oportunităţile prezentate de digitalizare pentru a deschide noi perspective şi noi moduri de accesare a lumii operei de către publicul tânăr.

Ca parte a conceptului, creatorii iniţiativei intenţionează nu doar să permită noi perspective asupra operei şi a sunetului viitorului prin crearea de conţinut digital, ci şi să ofere spaţiu pentru discuţii şi discursuri în aceste domenii, ca parte a DLD 2020 München.

Pentru mai multe informaţii accesaţi:

https://blog.staatsoper-berlin.de/kategorie/bmwoperanext

https://press.bmwgroup.com/q30jX (engleză)

https://press.bmwgroup.com/nEADe (română)

Despre angajamentul cultural BMW Group

De aproape 50 de ani, BMW Group a iniţiat şi s-a implicat în peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durată în arta modernă şi contemporană, în muzica jazz şi cea clasică, precum şi în arhitectură şi design. În 1972, trei picturi de mari dimensiuni semnate de Gerhard Richter au fost create special pentru a fi expuse în foaierul sediului central BMW Group de la München. De atunci, artişti precum Andy Warhol, Jeff Koons, Daniel Barenboim, Jonas Kaufmann şi arhitecta Zaha Hadid au cooperat cu BMW. În 2016 şi 2017, artista Cao Fei din China şi americanul John Baldessari au creat două noi automobile pentru colecţia BMW Art Car. Pe lângă iniţiativele comune precum BMW Tate Live, BMW Art Journey şi concertele "Opera for All" din Berlin, München, Moscova şi Londra, compania este şi partener al unor muzee şi expoziţii de artă de renume, precum şi al unor orchestre şi teatre de operă de pe mapamond. Ca parte a programului său de artă "Muse", Rolls-Royce este partener a două instituţii de artă renumite la nivel internaţional în cadrul iniţiativei "The Dream Commission". Împreună cu Fundaţia Beyeler şi Galeriile Serpentine, artişti începători şi consacraţi sunt invitaţi să propună lucrări de imagine în mişcare ce oferă o experienţă senzorială captivantă. Artiştii sunt nominalizaţi şi aleşi de personalităţi renumite ale artei precum Daniel Birnbaum, Hans Ulrich Obrist, Cao Fei şi Theodora Vischer. BMW Group garantează libertatea absolută de creaţie în toate activităţile culturale în care este implicată - deoarece această iniţiativă este tot atât de esenţială pentru producerea unei lucrări de artă revoluţionare ca şi pentru inovaţiile importante într-o afacere de succes.

În România, BMW a consolidat parteneriate de tradiţie, aşa cum este Festivalul de muzică de cameră SoNoRo, şi se implică în diverse proiecte culturale aşa cum a fost colaborarea cu artistul Adrian Mitu pentru seriile Blue Coffee şi Blue Hero. La nivel naţional, prin reţeaua de dealeri BMW, sunt susţinute o gamă largă de proiecte culturale, aşa cum este Festivalul de Teatru de la Sibiu.

Mai multe informaţii: www.bmwgroup.com/culture şi www.bmwgroup.com/culture/overview.

Facebook: https://www.facebook.com/BMWGroupCulture

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroupculture

@BMWGroupCulture

#BMWGroupCulture

#BMWOperaNext

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

GENEVA MOTOR SHOW

Geneva, 03.March - 08:15 CET.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Geneva International Motor Show.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare