Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Manufacturing rămâne cel mai mare exportator auto din SUA ca valoare

Valoarea exporturilor de la uzina din Carolina de Sud a totalizat aproximativ 9,6 miliarde de dolari în 2019. +++ Uzina va produce modelul BMW cu numărul 5.000.000 în acest an.

BMW Welt, Museum, fabrici
·
Fabrici
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~100,85 KB)
  
Photos(1x, ~5,97 MB)

Bucureşti/ Spartanburg, S.C. USA. Pentru al şaselea an consecutiv, BMW Manufacturing este liderul exporturilor auto din SUA ca valoare, conform datelor furnizate de Departamentul de Comerţ al SUA. În 2019, uzina din Carolina de Sud a exportat 246.014 modele BMW X, cu o valoare ce a totalizat aproximativ 9,6 miliarde de dolari. Automobilele BMW produse la Spartanburg (Carolina de Sud) au fost exportate prin Portul Charleston (Carolina de Sud, aproape 195.000 de unităţi) şi prin alte cinci porturi din sud-est: Savannah, Brunswick (ambele din Georgia), Jacksonville, Miami şi Everglades (toate din Florida). Peste 18.000 de modele BMW au fost exportate pe calea ferată.

"În fiecare zi, echipa uzinei din Spartanburg produce cinci modele BMW X cu vânzări importante, patru modele X inspirate din motorsport şi două modele X plug-in hybrid, vândute în peste 125 de ţări din lumea întreagă", a declarat Knudt Flor, preşedinte şi director executiv al BMW Manufacturing. "Pe lângă faptul că este cel mai mare exportator auto din SUA ca valoare, uzina noastră continuă să fie şi cea mai mare facilitate din reţeaua de producţie globală a BMW. Aceste realizări sunt semnificative şi consolidează angajamentul actual al BMW faţă de SUA."

În 2019, BMW Manufacturing a stabilit un nou record de producţie prin cele 411.620 de automobile BMW X produse. Anul trecut a fost un an semnificativ pentru lansări la uzina din Spartanburg.

  • (Aprilie) Lansarea primelor BMW X3 M şi BMW X4 M
  • (August) Lansarea celei de-a treia generaţii BMW X6
  • (August) Lansarea BMW X5 xDrive45e (a doua generaţie a modelului plug-in hybrid)
  • (Decembrie) Lansarea primului BMW X3 xDrive30e (model plug-in hybrid)
  • (Decembrie) Lansarea celei de-a treia generaţii BMW X5 M şi BMW X6 M
  • Primul an complet de producţie pentru primul BMW X7.

"Când primul BMW a părăsit linia de asamblare a uzine din Spartanburg, acum mai bine de 25 de ani, peisajul economic al Carolinei de Sud a început o transformare care va fi definit Carolina de Sud ca un adevărat stat de brand", a declarat Bobby Hitt, secretarul de comerţ al Carolinei de Sud. "Parteneriatul remarcabil între BMW şi Carolina de Sud continuă să prospere, iar acest lucru este evident prin faptul că statul nostru rămâne lider naţional al exporturilor de automobile finalizate."

"De peste 25 de ani, autoritatea portuară din Carolina de Sud a avut un parteneriat puternic cu BMW Manufacturing", a declarat Jim Newsome, preşedinte şi director executiv al Autorităţii Portuare Carolina de Sud. "Operaţiunile noastre din Portul Interior Greer aduc automobilele din partea de nord a statului în partea de coastă prin intermediul căii ferate, iar Portul Charleston permite BMW să exporte 70% din automobilele sale produse în Carolina de Sud în peste 125 de ţări. Industria auto este o parte vitală a economiei statului nostru. Suntem mândri să susţinem nevoile de transport ale industriei auto şi aşteptăm cu nerăbdare succesul şi creşterea viitoare ale BMW."

În perioada 2010-2019, uzina BMW Group din Spartanburg a exportat 2.285.285 de automobile din totalul de 3.335.871 de unităţi produse. Aceasta înseamnă că aproape 70% din producţia totală a uzinei a fost exportată în acest deceniu. În cursul anului 2020, uzina va sărbători un reper de producţie semnificativ, când va produce automobilul BMW cu numărul 5.000.000 produs în Carolina de Sud.

Uzina BMW Group din Spartanburg produce zilnic peste 1.500 de automobile şi are o capacitate anuală de până la 450.000 de maşini. Uzina reprezintă o investiţie de peste 10,6 miliarde de dolari şi are peste 11.000 de angajaţi.

BMW Manufacturing Co., LLC

BMW Manufacturing Co., LLC este o subsidiară a BMW AG din München (Germania) şi este producătorul global al modelelor Sports Activity Vehicle BMW X3, X3 M, X5, X5 M şi X7 şi Sports Activity Coupé BMW X4, X4 M, X6 şi X6 M. Pe lângă unitatea de producţie din Carolina de Sud, subsidiarele BMW Group din America de Nord includ operaţiuni de vânzări, marketing şi servicii financiare în SUA, Canada şi în toată America Latină; şi o companie de design şi un birou de tehnologie în California. Pentru mai multe informaţii despre BMW Manufacturing, accesaţi www.bmwusfactory.com.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare