Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Consiliul Director l-a numit pe Frank Weber în Consiliul de Administraţie al BMW AG

Klaus Fröhlich se va retrage din Consiliul de Administraţie la vârsta de 60 de ani +++ Frank Weber va conduce divizia de dezvoltare cu începere din luna iulie +++ Reithofer: "Succesor competent pentru Klaus Fröhlich" +++ Zipse: "Completare excelentă a Consiliului de Administraţie" +++

Corporativ
·
Cifre şi informaţii corporate
·
Oameni
·
Membrii Consiliul de Administraţie BMW Group
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Bucureşti/München. În cadrul întâlnirii de astăzi, Consiliul Director al BMW AG l-a numit pe Frank Weber (53 de ani) ca nou membru al Consiliului de Administraţie. Cu începere de la 1 iulie 2020, Weber va prelua conducerea diviziei de dezvoltare, preluând postul de la Klaus Fröhlich, care se va retrage la împlinirea vârstei de 60 de ani.

Frank Weber s-a alăturat BMW Group în 2011 ca director de dezvoltare completă a automobilelor şi a fost responsabil pentru linia de produs Rolls-Royce şi, ulterior, pentru clasa de lux BMW. Licenţiat în inginerie mecanică, el a deţinut anterior diferite poziţii de conducere la alţi constructori auto, în principal în dezvoltare.

"Suntem încântaţi că am găsit un succes foarte competent pentru Klaus Fröhlich în persoana lui Frank Weber. Ca director al liniilor de produs, el a jucat un rol decisiv în succesul gamelor de lux foarte populare: BMW Seria 7, Seria 8, X5 şi X7", a declarat preşedintele Consiliului Director al BMW AG, Norbert Reithofer.

"Doresc să-mi exprim cea mai mare apreciere faţă de Klaus Fröhlich pentru numeroşii săi ani de serviciu de succes - nu doar pentru perioada petrecută în Consiliul de Administraţie al BMW AG. De peste 30 de ani, Fröhlich a avut contribuţii importante care au asigurat poziţia de lider tehnologic a companiei în domenii precum mobilitatea electrică, EfficientDynamics, conectivitate digitală şi procese. În numele întregii companii, dorim să-i urăm tot binele în viitor şi suntem încrezători că Frank Weber va continua această poveste de succes", a adăugat Reithofer.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG, Oliver Zipse, a declarat: "Aştept cu nerăbdare să lucrez împreună cu Frank Weber. Perspectiva şi competenţa internaţională în domenii precum responsabilitatea automobilului ca ansamblu şi mobilitatea electrică îl fac o completare excelentă a Consiliului de Administraţie."

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare