Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Jimmy Broadbent, unul din cei mai faimoşi sim racers ai momentului, vorbeşte despre testul său exclusiv în simulatorul BMW Motorsport

Broadbent: "Categoric, cel mai bun simulator în care am stat vreodată." +++ Povestea video a lui Jimmy Broadbent (https://youtu.be/PUNERYwlKhQ) a fost vizualizată de aproape 1 milion de ori în mai puţin de o lună.

BMW Motorsport
·
Sim Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~138,13 KB)
  
Photos(2x, ~3,24 MB)

Bucureşti/München. Jimmy Broadbent (Marea Britanie) este probabil cel mai important influencer al momentului în domeniul sim racing aflat în expansiune. Canalul YouTube are aproximativ 425.000 de abonaţi şi în această perioadă dificilă, în care motorsportul real nu este posibil, el concurează constant în compeitiţii virtuale împotriva piloţilor profesionişti şi a altor sim racers de calibru. În week-endul următor, el va face echipă cu pilotul oficial BMW Bruno Spengler (Canada) într-un model BMW Z4 GT3 virtual pentru cea de-a doua cursă din Seria Digitală de Anduranţă Nürburgring. Acum câteva săptămâni, Broadbent a avut şansa exclusivă de a încerca simulatorul BMW Motorsport de la München (Germania). Povestea video despre experienţă a strâns peste 900.000 de vizualizări.

Jimmy, cum a fost experienţa ta în simulatorul BMW Motorsport?
Jimmy Broadbent: Am fost încântat şi abia am aşteptat momentul acesta. Chiar am fost nerăbdător şi a fost distractiv acolo. Cred că trebuie să vedeţi şi videoul.

Ai menţionat acel video. Este unul dintre cele mai accesate videouri de la canalul tău YouTube?
Broadbent: Aşa este! Se apropie de un milion de vizualizări, ceea ce este mult, mai ales pentru conţinut de sim racing. Aceasta şi pentru că este rar ca o persoană obişnuită să vadă un simulator profesionist precum acesta, aşa că a fost o şansă rară de a împărtăşi impresiile cu fanii mei pe care BMW Motorsport mi-a oferit-o.

Deci ai o comunitate care este interesată şi de subiecte de tehnică?
Broadbent: Da, categoric. Piloţii sim precum comunitatea mea, dar şi eu avem acasă mini versiuni ale acestui simulator. Aşa că să vedem un simulator profesionist, cu şasiu DTM real şi proiector, este precum o fantezie pentru fanii sim racing.

Să vorbim despre experienţa ta în simulatorul BMW Motorsport: Aşa cum se vede în video, ai fost foarte rapid - aproape o secundă mai lent decât Sheldon van der Linde, pilot oficial BMW în DTM. Ai fost surprins?
Broadbent: A fost puţin surprins pentru că am văzut alţi oameni care lucraseră mult în simulator, apoi au încercat să lucreze pe un simulator profesionist şi au avut probleme, aşa că este plăcut să nu fiu dezastru. (Râde) Trebuie să recunosc că sunt o persoană competitivă, aşa că mă enervez când alţii sunt mai rapizi decât mine.

Sheldon van der Linde ţi-a oferit sfaturi de ajutor?
Broadbent: Mi-a oferit câteva sfaturi foarte utile, în special pentru frânare pentru că acest lucru mi-a fost dificil la început. Inginerul BMW Motorsport care a fost în simulator m-a ajutat şi el foarte mult prin sfaturile oferite. Mi-a arătat un grafic şi a spus: "Priveşte, asta este ce face Sheldon, asta este ce faci tu, fă ce face şi el". După acest sfat, am mers mai repede cu o secundă din prima încercare, aşa că sfaturile sunt foarte preţioase - chiar şi pentru un sim racer. Oricine vrea să meargă foarte repede şi are ocazia ar trebuie să folosească analiza datelor.

Care este cea mai mare diferenţă între simulatorul tău de curse, care este unul high-end, şi simulatorul BMW Motorsport?
Broadbent: În primul rând, mişcarea. Am fost în simulatoarea care aveau mişcare, dar era făcută în mod eronat. Este foarte uşor să exagerezi mişcarea. Dar reglajul a fost cel potrivit în simulatorul BMW Motorsport. Se simte ca şi cum ai fi în BMW M4 DTM, acoperind tururi pe Hockenheimring. Apoi este cockpitul real, foarte cool şi realist, cu pedală de frână, scaun şi ecranul uriaş, pe care am putut vedea circuitul şi mediul înconjurător la fel ca în viaţa reală. Pe ecranul meu de acasă, nu pot privi decât la apex în acul de păr. Aici pot vedea ieşirea din viraj şi să privesc întreaga trasă. Per total, categoric a fost cel mai bun simulator în care am stat vreodată.

Revenind la tine, cât timp petreci în cursele sim?
Broadbent: Mult. Este o meserie şi un hobby pentru mine, ca un vis care nu se termină, dar mă concentrez pe o gamă largă de sim racing în videourile mele. De exemplu, am pilotat un BMW M8 GTE virtual, apoi am pilotat un monopost de Formula 1, după care am condus o maşină de raliuri, toate în aceeaşi zi. Probabil că aceasta este problema mea. Avem o vorbă în Marea Britanie: este maestru în toate meseriile, dar nu stăpâneşte nici una. În principal mă bucur de varietatea pe care sim racing o oferă şi prezint această varietate în videourile mele.

Ca expert în sim racing, ce părere ai de evoluţia actuală?
Broadbent: Când am început eu, ideea de a oferi premii în bani sau de a implica piloţii profesionişti ai constructorilor nu apăruse. Lucrurile s-au schimbat şi acum este ceva obişnuit. Să avem BMW implicat este un suflu nou. Recent - în parte din cauza situaţiei globale, în care mare parte din cursele reale nu mai au loc -, am fost în curse alături de Philipp Eng, Bruno Spengler, Nick Catsburg şi alţii. Este plăcut să vezi că BMW Motorsport se implică efectiv şi nu vede sim racing doar ca un lucru de marketing. Iar băieţii sunt foarte rapizi.

Anul trecut, ai făcut primele tururi pe adevărata Nordschleife de la Nürburgring alături de Nick Catsburg. Există şi „dovada video”. Cum este versiunea reală faţă de „Infernul Verde” virtual?
Broadbent: Cea mai mare diferenţă a fost că, dacă făceam un accident, aş fi primit cea mai mare factură de plată. (Râde) Altfel a fost incredibil de asemănător - în afară de diferenţele de nivel şi forţa centrifugală. Mergând pe circuit, ştii virajele, unde să frânezi - totul. Principalul lucru este să îţi găseşti ritmul într-o maşină reală. Cred că a fost bine, chiar dacă am fost puţin nervos să am un pilot profesionist, precum Nicky, alături de mine. Altfel, cred că aş fi rulat ceva mai repede.

Video: Jimmy Broadbent şi Nick Catsburg pe Nürburgring-Nordschleife: https://youtu.be/uAT2FfVqkF8.

Ai ambiţia de a concura în curse reale?
Broadbent: Am început s-o fac tot mai des în ultima vreme. Anul trecut am concurat în principal în karting. Planificasem să particip în RCN în acest an, în curse ce au loc la Nürburgring. Acum aşteptăm şi vedem ce se întâmplă.

Te interesează să testezi o maşină de curse BMW Motorsport reală?
Broadbent: 100%. Cred că , dacă cineva răspunde "nu" la întrebare, ar trebui să nu se mai vorbească cu el. (Râde) Vom vedea ce îmi rezervă viitorul.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare