Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Podium pentru pilotul oficial BMW Philipp Eng pe varianta Nordschleife virtuală de la Nürburgring

Contingent mare de piloţi oficiali BMW în acţiune la cea de-a doua etapă din Digital Nürburgring Endurance Series powered by VCO. +++ Philipp Eng a ocupat locul al doilea cu echipa BS+COMPETITION. +++ Opt modele BMW Z4 GT3 la startul clasei SP9.

BMW Motorsport
·
Sim Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~264,91 KB)
  
Photos(15x, ~28,73 MB)

Bucureşti/München. Sezonul de curse virtuale continuă în ritm accelerat. A doua cursă din Digital Nürburgring Endurance Series powered by VCO a avut loc sâmbătă. Pilot oficial BMW, Philipp Eng (Austria) a încheiat pe podium în cursa de trei ore ce a avut loc pe varianta Nordschleife de la Nürburgring (Germania). Împreună cu coechipierii săi Alexander Voß şi Laurin Heinrich (ambii Germania), el a ocupat locul al doilea în clasamentul general, la comenzile #189 BMW Z4 GT3. Prin aceasta, el a adus prima clasare pe podium pentru echipa BS+COMPETITION.

Cursele în simulator devin tot mai populare în situaţia din prezent. Prin urmare, etapa a doua din DNLS powered by VCO, care a fost transmisă în direct pe internet, a avut un platou de concurs foarte puternic. Numeroşi piloţi profesionişti dintr-o varietate de competiţii au figurat printre cei aflaţi la start. Pe lângă Eng, printre aceştia s-au numărat piloţii oficiali BMW Bruno Spengler (Canada), Martin Tomczyk (Germania), Jens Klingmann (Germania) şi Jesse Krohn (Finlanda), precum şi BMW Junior Team cu Neil Verhagen (SUA), Dan Harper (Marea Britanie) şi Max Hesse (Germania). În total, echipele BMW - inclusiv echipa BMW M Customer Racing, Walkenhorst Motorsport - au înscris opt modele BMW Z4 GT3.

În sim racing piloţii concurează de acasă, fiecare la propriul simulator de curse. În timpul schimbului virtual de piloţi, pilotul predă maşina coechipierului său, care se poate afla într-un alt oraş, într-o altă ţară sau chiar alt continent. În afară de forţa g, solicitarea fizică este aproape la fel de mare ca într-o maşină de curse adevărată. În caz de accident, maşina trebuie să revină la stand pentru reparaţii şi să aştepte o perioadă de timp adecvată daunelor suferite înainte de a putea reveni pe circuit. De asemenea, controlul cursei poate impune penalizări de timp.

Una dintre caracteristicile sim racing este că piloţii profesionişti din motorsportul real pot concura alături de sim racers profesionişti. Fanii se pot implica şi ei. Aceştia pot urmări acţiunea în direct pe internet şi pe diverse canale de socializare, cum ar fi pagina Facebook a BMW Motorsport sau, în cazul Racing League Romania, pe pagina de Facebook BMW România. Piloţii îşi implică şi fanii pe propriile canale de socializare. De exemplu, Eng a arătat pe Instagram cum a sărbătorit acasă, inclusiv o bătaie cu şampanie pe balconul casei sale. Mii de fani din întreaga lume au fost implicaţi pe diferite canale în timpul celei de-a doua etape a DNLS powered by VCO. În plus, toţi câştigătorii de clasă au fost disponibili pentru un interviuri într-o conferinţă de presă digitală după cursă.

Cursa
La calificări, Eng a dus #189 BMW Z4 GT3 pe locul al treilea al grilei virtuale. În calitate de pilot de start, el a promovat imediat un loc, iar echipa BS+COMPETITION era pe locul secund când a predat maşina lui Voß. Echipa a păstrat uşor această poziţie până când Heinrich a trecut linia de sosire cu BMW Z4 GT3 după puţin mai mult de trei ore de cursă. Victoria a revenit echipei Williams Esports.

Al doilea BMW Z4 GT3 din clasamentul general a fost maşina #35 Walkenhorst Motorsport. Mikkel Jensen (Danemarca), Jody Fannin (Marea Britanie) şi Christian Krognes (Norvegia) s-au clasat pe poziţia a noua, reuşind un loc în Top 10. Krohn, pilot oficial BMW, a concurat pentru echipa VRS Coanda Simsport. El şi coechipierii săi - Martti Pietilä (Finlanda) şi Tommy Ostgaard (Norvegia) - au terminat pe locul al 14-lea la "general", cu #108 BMW Z4 GT3.

Spengler, un alt pilot oficial BMW, a concurat cu BMW Z4 GT3 în culorile Black Beast caracteristice pentru Team BMW Bank (#107). Coechipierii săi au fost binecunoscutul YouTuber sim racing Jimmy Broadbent (Marea Britanie) şi Nils Koch (GER). Cei trei au început puternic, dar apoi au fost obligaţi să se oprească pentru reparaţii, pierzând timp, iar în cele din urmă au terminat pe poziţia a 25-a. BMW Team Green Hell, cu Tomczyk, Klingmann şi Kay Kaschube (Germania), a lansat o impresionantă cursă de recuperare de pe locul al 16-lea al grilei, dar a pierdut teren după un accident - în cele din urmă a ocupat locul poziţia a 27-a. BMW Junior Team a fost victimă unui accident petrecut după 20 de minute de cursă, ceea ce a dus la o oprire lungă pentru reparaţii. În final, Verhagen, Harper şi Hesse au încheiat pe locul al 50-lea cu #113 BMW Z4 GT3.

Declaraţii după cursa a doua din DNLS powered by VCO

Philipp Eng (#189 BMW Z4 GT3, BS+COMPETITION, locul 2 la general, locul 2 în clasa SP9): "Sunt încântat că am terminat pe poziţia a doua şi am reuşit primul podium pentru echipa BS+COMPETITION. A fost foarte distractiv şi pulsul meu a fost mai mare decât într-o maşină de curse adevărate, pentru că nu aveam chiar acelaşi control ca într-o maşină reală, poate şi pentru că îmi lipseşte încă un pic de pregătire. Cu toate acestea, maşina a fost excelentă, setarea a fost perfectă, iar strategia a fost bună. Am lucrat perfect ca echipă, ceea ce a fost esenţial pentru noi să reuşim clasarea pe podium."

Rezultate BMW Z4 GT3 - etapa a doua din DNLS powered by VCO

Locul 2 general / locul 2 clasa SP9: #189 BS+COMPETITION (Philipp Eng, Alexander Voß, Laurin Heinrich)

Locul 9 general / locul 9 clasa SP9: #35 Walkenhorst Motorsport (Mikkel Jensen, Jody Fannin, Christian Krognes)

Locul 14 general / locul 11 clasa SP9: #108 VRS Coanda Simsport (Jesse Krohn, Martti Pietilä, Tommy Ostgaard)

Locul 19 general / locul 14 clasa SP9: #118 VRS Coanda Simsport (Marc Basseng, Jörn Schmidt-Staade, Paschalis Gkergis)

Locul 24 general / locul 17 clasa SP9: #34 Walkenhorst Motorsport (David Pittard, Sam Michaels, Scott Michaels)

Locul 25 general / locul 18 clasa SP9: #107 Team BMW Bank (Bruno Spengler, Jimmy Broadbent, Nils Koch)

Locul 27 general / locul 20 clasa SP9: #112 BMW Team Green Hell (Martin Tomczyk, Jens Klingmann, Kay Kaschube)

Locul 50 general / locul 21 clasa SP9: #113 BMW Junior Team (Neil Verhagen, Dan Harper, Max Hesse)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare