Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

eSports: Etapa de anduranță de pe Nürburgring Nordschleife oferă provocarea supremă din Racing League Romania powered by BMW

Singura etapă de anduranță din sezonul actual Racing League Romania powered by BMW se ține pe cel mai dificil circuit permanent din lume, Nürburgring Nordschleife. "Iadul Verde" - așa cum a fost poreclit de triplul campion mondial de Formula 1, Sir Jackie Stewart - îi va testa pe piloții virtuali într-o cursă de 60 de minute. Etapa va fi transmisă live duminică, 12 aprilie, pe pagina de Facebook BMW România, și va fi televizată pe Telekom Sport 3 marți, 14 aprilie, de la ora 17.00.

Racing League Romania
·
BMW Motorsport
·
Sim Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~387,81 KB)
  
Photos(5x, ~17,2 MB)

București, 10 aprilie. Pe măsură ce numărul înscrierilor în campionat se apropie cu pași repezi de borna istorică de 200 de participanţi, concurența devine din ce în ce mai acerbă pe serverele oficiale Racing League Romania powered by BMW. Pe lângă această rivalitate între piloți, etapa următoare anunță o nouă dimensiune a provocării: traseul deosebit de dificil din Munții Eifel. Se va folosi varianta Endurance Cup, care cuprinde și o porțiune din circuitul modern de Grand Prix, după care piloții se vor îndrepta spre bucla nordică, totalizând astfel 24 de kilometri pe tur. Etapa a cincea va fi unică, rulându-se într-o singură cursă de 60 de minute, unde punctele vor fi dublate pentru participanți. Ca de obicei, sistemul de precalificări este implementat în timpul săptămânii, pentru a ordona piloții pe cele trei servere disponibile, fiecare având o capacitate maximă de 30 de concurenți.

Ultimele cifre care contorizează incidentele pe pistă sunt în scădere, astfel că echipa de comisari de cursă a avut un număr surprinzător de mic de acroșaje de analizat după etapa precedentă de pe Norisring. Deși era de așteptat ca scurtul circuit stradal să fie scena unor accidente în lanț, acest lucru nu s-a adeverit, cele două manșe fiind deosebit de spectaculoase atât pentru privitori, cât și pentru piloți. Deciziile ferme continuă să dea un exemplu pentru standardul la care se aspiră, o suspendare de o etapă fiind acordată în urma carambolului de la startul primei manșe. Majoritatea sancțiunilor au venit în prima cursă, iar acest lucru i-a promovat în puncte pe piloții care au reușit să aibă dueluri curate.

La vârful clasamentului se păstrează componenții Apex Hunters Red, câștigătorii ultimelor patru manșe din RLR. Cristian Berindea s-a desprins după un parcurs aproape perfect la Norisring - o victorie și un loc secund. Coechipierul său, Andrei Bechir, se află la doar șapte puncte în spate, în timp ce incidentele îl distanțează puțin pe Victor Nicolae, ocupantul locului al treilea. Alex Cascatău rămâne cel mai bun pilot real, pe locul al patrulea, după o etapă calmă în care a urcat la doar un punct în fața lui Cristian Moisescu. Victor Taraș urcă și el în ierarhie până pe poziţia a șasea, urmat de Radu Dumitrescu, Bogdan Moldovan, Leo Borlovan și Bogdan Mutu.

Victoria de la Nürburgring va fi răsplătită de către Motul - partener al Racing League Romania powered by BMW. Motul va oferi vouchere pentru schimburi de ulei sau obiecte de merchandising - geci, tricouri, șepci și alte produse Motul - învingătorului rundei de anduranță a sezonului.

Crama Histria se alătură Racing League Romania în actualul sezon și urmează să recompenseze ocupanții podiumurilor din fiecare manșă cu gusturile alese ale vinurilor dobrogene. Prim producător de vinuri ce se aventurează într-o asociere cu lumea curselor virtuale, acest partener deschide noi punți de comunicare pentru RLR și va avea o contribuție însemnată într-un demers de storytelling care a mai bifat o bornă importantă în această săptămână: lansarea podcastului Racing League Romania de către Alexandru Șiclovan și Mihai Fira. Primii musafiri au fost pilotul de motociclism George Cațan și instructorul de circuit Andrei Morțilă, concurenți cu rezultate notabile încă de la debut în campionat.

Reluarea etapei a patra, de pe Norisring, poate fi revăzută aici: bit.ly/RLR_S5_Etapa4.

Primul episod al podcastului RLR este disponibil aici: bit.ly/RLR_Podcast_E1.

Spectacolul inedit oferit de Racing League Romania continuă, campionatul fiind perfect plasat pentru a susține și mișcarea #StămAcasă menită să responsabilizeze populația în vremuri de criză. Motorsportul virtual pregătește a cincea etapă pe cel mai de temut circuit al Europei, Nurburgring Nordschleife, duminică 12 aprilie, pentru care precalificările sunt deschise până duminică la ora 16:00.

Înscrierile sunt deschise pe tot parcursul sezonului, iar procedura și detaliile sunt disponibile pe forumul Racing League Romania: bit.ly/Forum_RLR.

Noul sezon din RLR powered by BMW poate fi urmărit integral în transmisiune live pe pagina de Facebook BMW România.

Programul etapelor (în direct):

Calendarul competițional:

Etapa 5

12 aprilie

Nürburgring Nordschleife (Endurance Cup)

Etapa 6

19 aprilie

Virginia International Raceway

Etapa 7

26 aprilie

Circuit de Spa-Fracorchamps

Etapa 8

3 mai

Zandvoort

Etapa 9

10 mai

Kyalami Grand Prix Circuit

Etapa 10

17 mai

Brands Hatch GP

 

Despre circuit

 

BMW M3 E30 a ajuns pe podium încă de la prima prezență a Nordschleife în DTM, prin Markus Oestreich și Christian Danner în 1988. Un an mai târziu, BMW a trecut la roțile de 18 inch și modelele înscrise de Schnitzer pentru Johnny Cecotto și Roberto Ravaglia au vizitat podiumul. Cea de-a treia ediție a adus și victoria, grație fostului pilot de Formula 1 Jacques Lafitte, care a fost vârful de lance al unei triple Bigazzi de generic, cu șampanie pentru Winkelhock și Soper. După un an de pauză, Nordschleife a revenit în 1992 în calendarul DTM, iar Johnny Cecotto a plecat din pole și s-a clasat în ambele manșe pe locul secund. BMW M3 E30 devenise favoritul piloților privați, nu mai puțin de 12 astfel de mașini rulând în "Iadul Verde" la ultima prezență a mașinilor de Grupa A în seria germană de turisme.

Astăzi, multe dintre aceste exemplare continuă să fie păstrate în condițiile optime pentru competiție şi, an de an, cursa de trei ore a modelelor clasice - desfăşurată înaintea Cursei de 24 de ore de la Nürburgring - adună pe Nordschleife un număr însemnat de M3 E30, la bordul cărora sunt adesea glorii de odinioară precum Armin Hahne, Marc Hessel sau Eric van de Poele. Ca o curiozitate, ecarturile considerabile ce se formează pe un tur de circa 25 de kilometri cu un asemenea grad de dificultate sunt legitime: în DTM, pe grila din 1992, aveam o diferență de până la 25 de secunde între Cecotto și numele importante ce rulau cu aceeași mașină!

 

Clasament Piloți

 1. Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 136p
 2. Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 129p
 3. Victor Nicolae (East Friendly Racing) – 110p
 4. Alex Cascatău (West Competition Racing) – 82p
 5. Cristian Moisescu – 81p
 6. Victor Taraș (Lunar RO Racing) – 66p
 7. Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 57p
 8. Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 46p
 9. Leo Borlovan – 30p
 10. Bogdan Mutu – 27p

 

Clasament echipe

 1. Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 265p
 2. West Competition Racing (Cascatău-Dumitrescu) – 139p
 3. East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 115p
 4. Lunar RO Racing (Taraș-Hellmann) – 86p
 5. WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 53p 

 

BMW în motorsport facts

În fiecare săptămână vă propunem o informaţie inedită din universul BMW în motorsport.

Legătura dintre BMW şi Nordschleife a produs multe momente legendare în istoria motorsportului. Hubert Hahne a fost primul care a coborât aici sub pragul de 10 minute pe tur într-un turism. Se întâmpla la 6 august 1966, într-o cursă suport pentru Marele Premiu al Germaniei, pilotând un BMW 1800 TI. Prima cursă Nürburgring 24h a fost câştigată de Hans-Joachim Stuck şi Clemens Schickentanz în 1970, de această dată cu un BMW 2002 TI. Stuck avea să revină cu o nouă victorie în 1998, una foarte specială, alături de Marc Duez, Andreas Bovensiepen (actualul CEO Alpina) şi Christian Menzel. Era pentru prima dată în istorie când un diesel - BMW 320d (E36) - se impunea într-o cursă de 24h importantă. În 2004, la 34 de ani de la prima victorie în cursa de 24h de la Nürburgring, Stuck mai termina o dată pe prima poziţie aici. Reuşea această performanţă alături de Pedro Lamy, Dirk Müller şi Jörg Müller pe un BMW M3 GTR (E46), primul BMW M3 echipat cu un propulsor V8.

În şase sezoane DTM, BMW M3 E30 a reuşit 40 de victorii, dar şi referinţa absolută pentru un tur de circuit pe Nordschleife în DTM, în versiunea de 25,359 km de la acea vreme. Venezueleanul Johnny Cecotto obţinea pole position în 1992 cu timpul-record de 8:44,33 şi o viteză medie de 174,1 km/h. Tot Cecotto avea să înregistreze şi cel mai rapid tur în regim de cursă, o zi mai târziu, cu 8:46,93 (viteză medie 173,2 km/h).

---

 

West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

Parteneri: BMW România, Motul, Telekom Sport, Michelin Motorsport, APR Competition, 100% Sport, Racing Sim, Crama Histria

Înscrierile și regulamentul complet pentru Racing League Romania powered by BMW se fac pe forum, unde se găsesc și mai multe informații: http://bit.ly/Forum_RLR

Mai multe despre Racing League Romania:
https://www.facebook.com/Racingleague.Romania/

Pagina de Facebook BMW Romania:
https://www.facebook.com/BMW.Romania/


Comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion
Alexandru Șiclovan

+40729476569

alexandru@westcompetition.ro

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare