Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Week-end de sim racing de succes pentru piloţii oficiali BMW: Philipp Eng câştigă cursa de 24 de ore de la Nürburgring, dublă victorie pentru Maximilian Günther

Piloţii oficiali BMW au avut parte de un nou week-end de succes în sim racing. "iRacing 24h Nürburgring powered by VCO" s-a încheiat cu victorie pentru Philipp Eng (Austria) şi echipa lui. Sâmbătă, Maximilian Günther (Germania) a sărbătorit un dublu succes. Întâi, el a câştigat prima cursă din campionatul "ABB Formula E Race at Home Challenge", apoi a obţinut victoria la general în clasamentul pro din "THE RACE All-Star Cup".

BMW Motorsport
·
Sim Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~96,53 KB)
  
Photos(12x, ~22,11 MB)

Bucureşti/München. Piloţii oficiali BMW au avut parte de un nou week-end de succes în sim racing. "iRacing 24h Nürburgring powered by VCO" s-a încheiat cu victorie pentru Philipp Eng (Austria) şi echipa lui, în timp ce Bruno Spengler (Canada) şi coechipierii lui au urcat pe podium după ce au terminat pe poziţia a treia. Sâmbătă, Maximilian Günther (Germania) a sărbătorit un dublu succes. Întâi, el a câştigat prima cursă din campionatul "ABB Formula E Race at Home Challenge", apoi a obţinut victoria la general în clasamentul pro din "THE RACE All-Star Cup". De asemenea, BMW Motorsport SIM Racing a pregătit un design special pentru BMW M8 GTE virtual pe platforma iRacing.

Victorie şi locul al treilea în cursa virtuală de 24 de ore de la Nürburgring-Nordschleife
Cursa de 24 de ore de la Nürburgring (Germania), desfăşurată pe varianta Nordschleife, este unul dintre punctele de atracţie din calendarul competiţional pentru piloţi, echipe şi fani - şi la fel este şi în sim racing. "iRacing 24h Nürburgring powered by VCO" este unul dintre cele nouă evenimente speciale organizate de iRacing în 2020. Pentru 24 de ore, de sâmbătă după-amiază până duminică după-amiază, peste 1.400 de echipe şi aproximativ 5.000 de piloţi, inclusiv multe nume binecunoscute din motorsportul real, au participat la o competiţie palpitantă prin Infernul Verde. Datorită numărului mare de participanţi, platoul de concurs a fost împărţit în diferite "eşantioane", aşa că au fost peste 20 de "curse într-o singură cursă".

După 24 de ore interesante de cursă, victoria şi locul al treilea pe podium au revenit piloţilor oficiali BMW, care au evoluat cu modelul BMW Z4 GT3 digital. Eng şi coechipierii săi - Laurin Heinrich şi Alexander Voss (ambii Germania) - au trecut linia de sosire în calitate de câştigători după 175 de tururi cu #089 BMW Z4 GT3 înscris de BS+COMPETION. Cei trei au preluat conducerea cu mai puţin de patru ore înainte de încheierea cursei şi nu au mai cedat prima poziţie. Avansul lor la final a fost mai mic de 30 de secunde faţă de MAHLE RACING TEAM, echipa de pe poziţia a doua. Succesul echipei BS+COMPETITION a fost completat de Spengler şi colegii săi, Nils Koch şi Kay Kaschube (ambii Germania), în #7 BMW Z4 GT3 care a urcat pe treapta a treia a podiumului.

"Sunt epuizat complet, dar sunt extrem de fericit", a spus Eng după victorie. "Acest succes este unul pentru istorie şi, probabil, una dintre cele mai mari victorii ale mele, alături de cele din cursele reale de 24 de ore. Am avut noroc să am coechipieri fantastici precum Alex şi Laurin. Nu numai că sunt foarte rapizi, dar nici nu au făcut vreo eroare. E mai mult decât impresionant. A fost prima cursă de 24 de ore pentru echipa noastră BS+COMPETITION şi am obţinut victoria de la prima încercare - nu puteam fi mai fericit. Este foarte fain că, şi în aceste condiţii, putem scrie istorie pentru BMW."

"A fost o cursă superbă", a adăugat Spengler. "Sunt foarte recunoscător colegilor mei, pentru că am învăţat foarte mult de la ei. Sunt atât de buni, conduc foarte constant şi sunt uimitori pe acest circuit. Nils şi Kay au făcut o treabă fantastică, iar acelaşi lucru este valabil şi pentru întreaga echipă. Obţinerea primului şi celui de-al treilea loc este un rezultat de echipă extraordinar. Echipa este încă relativ nouă, aşa că aducerea a două maşini pe podium este cu adevărat specială, mai ales dacă te gândeşti la cât de ridicat este nivelul în iRacing. La final, totul a fost să aducem maşina la sosire şi să nu facem erori stupide când obosim. A funcţionat - este un rezultat fantastic şi sunt foarte fericit."

O parte dintre piloţii oficiali BMW vor reveni în acţiune pe varianta virtuală Nürburgring-Nordschleife chiar în week-endul următor, sâmbătă 2 mai, în a patra etapă din Digital Nürburgring Endurance Series powered by VCO. 

Günther a câştigat clasamentul general Pro din "THE RACE All-Star Cup"
Sâmbătă, Maximilian Günther a sărbătorit două succese majore, unul după altul, începând cu victoria sa în prima cursă de campionat din "ABB Formula E Race at Home Challenge". După ce a câştigat cursa de test din urmă cu o săptămână, pilotul BMW i Andretti Motorsport a obţinut din nou primul loc pe circuitul virtuală din Hong Kong (China). De data aceasta, el a fost recompensat cu 25 de puncte. Max este lider în clasamentul general după prin dintre cele opt etape.

La doar câteva ore, el a obţinut victoria în clasamentul general Pro-Driver din "THE RACE All-Star Cup". La intrarea în marea finală, Günther ocupa primul loc, cu acelaşi număr de puncte ca Mike Epps (Marea Britanie), dar într-o cursă palpitantă pe varianta virtuală Nürburgring (Germania), el a terminat pe locul al şaselea, chiar în faţa rivalului său, devansându-l la general şi obţinând premiul în numerar de 30.000 de dolari, pe care îl donează pentru susţinerea copiilor defavorizaţi şi traumatizaţi.

"Ce zi", a declarat Günther. "Am venit direct din cursa de Formula E şi nu am avut timp să exersez pentru finala «THE RACE All-Star Cup». Am început marea finală de pe locul al optulea, dar am putut profita de erorile celor din faţa mea. Sunt încântat că am terminat sezonul ca cel mai bine clasat pilot Pro-Driver şi pe locul al treilea în clasamentul general. Sunt foarte fericit că am câştigat cei 30.000 de dolari în numele Fundaţiei Verena Januschke pentru copiii defavorizaţi şi traumatizaţi."

BMW Motorsport SIM Racing mulţumeşte eroilor în lupta cu COVID-19 printr-un design special
În prezent, sim racingul trece printr-o perioadă de expansiune, în parte şi datorită pandemiei COVID-19, ceea ce face imposibil motorsportul în viaţa reală. Având în vedere acest lucru, BMW Motorsport foloseşte sim racing pentru a mulţumi eroilor din criza actuală printr-un design special "Race Like A Hero". Toţi utilizatorii iRacing pot descărca acest design special pentru BMW M8 GTE de pe platforma "Trading Paints" şi să o folosească pe circuitul virtual.

Designul poate fi descărcat la: b.mw/RaceLikeAHeroLivery.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare