Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

eSports: Victoria lui Andrei Bechir la Zandvoort aduce titlul echipelor pentru Apex Hunters Red în Racing League Romania powered by BMW

Manșa secundă din Olanda, una din cele mai spectaculoase din istoria campionatului.

BMW Motorsport
·
Sim Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~324,23 KB)
  
Photos(23x, ~72,86 MB)

București, 4 mai. Etapa a opta din totalul de zece programate în Racing League Romania powered by BMW a avut loc pe Circuit Park Zandvoort, traseu ce ar fi trebuit să găzduiască în aceeași zi Marele Premiu de Formula 1 al Olandei, după o pauză de 35 de ani. Cei mai buni sim raceri autohtoni au oferit un spectacol de zile mari, într-o minivacanță de 1 mai plină de curse.

Veniți după maratonul de gaming în care au alternat la comenzile unor modele de stradă (Seria 1 M Coupé), de turisme (uzualele M3 E30 DTM) și, în fine, în cockpitul monoposturilor de Formula 2, protagoniștii RLR au avut parte de un scenariu inedit în etapa de campionat de la Zandvoort. Absențele medicale ale lui Cristian Berindea și Victor Nicolae deschideau larg poarta pentru o operațiune de succes a lui Andrei Bechir, care putea să împuște doi iepuri dintr-un foc: să securizeze matematic titlul la echipe, dar și să recupereze mare parte din deficitul de puncte ce-l separa de Berindea.

Primul pas a fost continuarea seriei Apex Hunters Red în calificări, sarcină de care Bechir s-a achitat cu destulă ușurință - 0.445s a fost ecartul considerabil dintre poleman și colegul din prima linie, Bogdan Moldovan (WCR Academy).

Cursa 1

Mihai Drăgan a fost cel mai rapid dintre cei 30 de precalificați și s-a plasat apoi pe poziţia a treia a grilei primei manșe, însă, după doar câteva viraje, a ieșit din lupta pentru puncte. De asta au profitat componenții West Competition Racing, Alex Cascatău tranșând favorabil disputa cu Radu Dumitrescu pentru a treia treaptă a podiumului. În frunte, Bechir s-a desprins de Moldovan și a avut o singură tresărire la o frânare întârziată în virajul Tarzan, dar a revenit în timp util și nu a pierdut prima poziție. În urma primilor patru, Cristian Moisescu a avut nervii tari într-un pluton secund ce i-a mai numărat pe Cezar Toader, Bogdan Mutu, Victor Taraș și Mihai Neg. Esențialul loc 10, ce garanta pole-ul pe grila inversată a manșei secunde, a fost disputat de Mihnea Hiru, Tudor Mihai și Robert Prepeliță, cel dintâi având câștig de cauză la mare luptă.

Cursa 2

Prima linie a purtat culorile Cramei Histria, însă Bogdan Mutu a demarat senzațional de pe poziția a patra a grilei și s-a insinuat printre Neg și Hiru, preluând conducerea în doar câteva secunde. Nimeni și nimic nu i-a stat în cale lui Mutu în drum spre cea de-a doua victorie consecutivă într-o manșă cu grilă inversată, scenariul succesului din Belgia fiind tras la indigo în Olanda - un ritm susținut, pe care urmăritorii nu l-au putut replica. Cu rezerve, Mutu a forțat în penultima buclă, acontându-și astfel și punctul suplimentar pentru cel mai rapid tur al cursei.

În urma acestuia a fost spectacolul de înaltă clasă: o bătălie prelungă în care doar câteva secunde au cuprins locurile 2-10 timp de jumătate de oră. Revelația etapei a fost Mihnea Hiru, care a ținut cu dinții de locul secund până la final, în pofida insistențelor adversarilor uzuali din campionat. Victor Taraș a completat podiumul, însă va fi investigat pentru manevra de depășire asupra lui Radu Dumitrescu.

Andrei Bechir a trecut linia de sosire pe poziția a cincea, punctele strânse la Zandvoort asigurând baremul matematic necesar pentru ca echipa Apex Hunters Red să devină campioană. Berindea și Bechir au obținut toate cele 8 pole-uri din sezonul actual și totalizează deja 10 victorii din 15 starturi. Totodată, Bechir s-a apropiat amenințător de Cristian Berindea: între cei doi mai sunt doar 17 puncte înaintea ultimelor două etape ale stagiunii, la Kyalami și Brands Hatch. A noua întâlnire cu Racing League Romania powered by BMW va avea loc duminică 10 mai, iar precalificările sunt deschise până duminică la ora 16:00.

Imaginile din comunicatele de presă sunt compuse de către Claudiu Morar, fotograf The Car Guys, într-o nouă încercare de a folosi skill-urile dobândite în realitate și pe plan virtual. Modul foto din Assetto Corsa a fost folosit pentru a capta grila de BMW M3 E30 DTM în acțiune și a reda în fotografii viteza celui mai de succes turism de competiție din istorie.

Profilurile protagoniștilor din RLR, precum și clasamentele actualizate și toate informațiile complementare despre competiția virtuală sunt disponibile în secțiunea dedicată de pe site-ul BMW România: bmw.ro/BMW-eSports.

Victoriile de la Zandvoort vor fi răsplătite de către PC Coolers, Motul și Crama Histria- parteneri ai Racing League Romania powered by BMW. Câștigătorii de manșă vor primi un scaun de gaming Playseat Challenge, respectiv o carcasă PC AQIRYS. Motul va oferi vouchere pentru schimburi de ulei sau obiecte de merchandising învingătorilor de curse, iar Crama Histria va recompensa ocupanții podiumurilor din fiecare manșă cu gusturile alese ale vinurilor dobrogene.

Reluarea etapei a opta, de pe Circuit Park Zandvoort, poate fi revăzută aici: bit.ly/RLR_S5_Etapa8.

Al patrulea episod al podcastului RLR este disponibil aici: bit.ly/RLR_Podcast_E4.

Înscrierile sunt deschise pe tot parcursul sezonului, iar procedura și detaliile sunt disponibile pe forumul Racing League Romania: bit.ly/Forum_RLR.

Noul sezon din RLR powered by BMW poate fi urmărit integral în transmisiune live pe pagina de Facebook BMW România și pe canalul de YouTube Racing League Romania.

Programul etapelor (în direct):

20:25 Începutul transmisiunii

5 minute

20:30 Calificări

10 minute

20:40 Pauză

5 minute

20:45 Manșa 1

30 minute

21:15 Pauză

5 minute

21:20 Manșa 2 (grilă inversată pentru top 10)

21:50 Interviuri cu ocupanții podiumurilor

30 minute

10 minute

 

 

 

Calendarul competițional:

Etapa 9

10 mai

Kyalami Grand Prix Circuit

Etapa 10

17 mai

Brands Hatch GP

 

Clasament Piloți (provizoriu)

 1. Cristian Berindea (Apex Hunters Red) - 239p
 2. Andrei Bechir (Apex Hunters Red) - 222p
 3. Victor Nicolae (East Friendly Racing) - 174p
 4. Alex Cascatău (West Competition Racing) - 159p
 5. Cristian Moisescu - 153p
 6. Radu Dumitrescu (West Competition Racing) - 146p
 7. Bogdan Moldovan (WCR Academy) - 120p
 8. Victor Taraș (Lunar RO Racing) - 114p
 9. Bogdan Mutu - 111p
 10. Robert Prepeliță - 93p

 

Clasament echipe

 1. Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) - 461p
 2. West Competition Racing (Cascatău-Dumitrescu) - 305p
 3. East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 180p
 4. Lunar RO Racing (Taraș-Hellmann) - 156p
 5. WCR Academy (Moldovan-Georgescu) - 134p 

 

West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

Parteneri: BMW România, PC Coolers, AQYRIS, Playseat, Motul, Telekom Sport, Michelin Motorsport, APR Competition, Racing Sim, Crama Histria

Parteneri media: The Car Guys, 100% Sport

 

Înscrierile și regulamentul complet pentru Racing League Romania powered by BMW se fac pe forum, unde se găsesc și mai multe informații: bit.ly/Forum_RLR.

Mai multe despre Racing League Romania: facebook.com/Racingleague.Romania.

Pagina de Facebook BMW Romania: facebook.com/BMW.Romania


Comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion
Alexandru Șiclovan

+40729476569

alexandru@westcompetition.ro

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare