Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW M8 GTE îşi extinde seria de victorii în IMSA iRacing Pro Series la Mid-Ohio - primul succes al sezonului pentru Nick Catsburg

BMW M8 GTE a câştigat cea de-a treia cursă a sezonului din IMSA iRacing Pro Series, desfăşurată la Mid-Ohio (SUA), şi astfel a rămas neînvins în sezonul IMSA virtual după succesele de la Sebring (SUA) şi Laguna Seca (SUA). Pilotul oficial BMW Nick Catsburg (Olanda) a sărbătorit prima sa victorie, devansându-i pe Robby Foley (SUA), pilot al Turner Motorsport, şi pe unul dintre titularii de la BMW Team RLL, Connor De Phillippi (SUA), la finalul unei curse palpitante.

BMW Motorsport
·
IMSA Series
·
Sim Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~89,31 KB)
  
Photos(25x, ~51,34 MB)

Bucureşti/München. BMW M8 GTE a câştigat cea de-a treia cursă a sezonului din IMSA iRacing Pro Series, desfăşurată la Mid-Ohio (SUA), şi astfel a rămas neînvins în sezonul IMSA virtual după succesele de la Sebring (SUA) şi Laguna Seca (SUA). Pilotul oficial BMW Nick Catsburg (Olanda) a sărbătorit prima sa victorie, devansându-i pe Robby Foley (SUA), pilot al Turner Motorsport, şi pe unul dintre titularii de la BMW Team RLL, Connor De Phillippi (SUA), la finalul unei curse palpitante. În consecinţă, trei piloţi BMW au fost pe podium pentru a treia cursă la rând. După o eroare în calificări, Philipp Eng (Austria) a început cursa pe poziţia a 46-a, dar a reuşit o recuperare impresionantă. El a încheiat al patrulea, completând cvartetul BMW.

După ce a câştigat primele două curse, Bruno Spengler (Canada) a obţinut pole position la Mid-Ohio cu BMW M8 GTE, după care a condus cursa până a fost momentul efectuării unui pit stop. Catsburg a trecut în fruntea şi şi-a apărat poziţia în faţa lui Spengler şi a lui Foley. În final, Spengler a trecut linia de sosire pe locul al şaselea.

Nick Catsburg (#10 BMW M8 GTE, BMW IMSA Team Black, locul 1): "A fost o cursă foarte strânsă. Toţi cei din frunte am avut un ritm foarte apropiat. A fost prima dată când am reuşit să menţin aceeaşi viteză cu Bruno. Apoi am riscat mai mult la pit stop cu cantitatea de combustibil, ceea ce ne-a permis să trecem de Bruno, dar acest lucru a însemnat că a trebuit să economisesc spre final şi să rezist în faţa lui Robby. Din fericire am reuşit şi să obţin prima mea victoria din acest sezon."

Robby Foley (#96 BMW M8 GTE, Turner Motorsport, locul 2): "După ghinionul din primele două curse, lucrurile au mers bine de această dată. Sunt încântat că am dus BMW M8 GTE al Turner Motorsport pe podium. Am ratat de puţin pole position în calificări. În timpul cursei a fost o dispută strânsă şi au fost şi unul-două contacte. În final, Nick a fost un pic mai rapid decât mine."

Connor De Phillippi (#25 BMW M8 GTE, BMW IMSA Team Red, locul 3): "Podiumul este un rezultat fantastic pentru mine pentru că a fost doar a doua mea cursă pe simulator. Tururile multe parcurse ca pregătire au dat roade. Am încercat să rulez curat şi am reuşit destul de bine. Am ales strategia potrivită. Desigur, ceea ce m-a ajutat cel mai mult a fost faptul că am luat startul mai pe sus pe grilă faţă de Laguna Seca, dar trebuie să recunosc că a fost multă adrenalină. A fost ca în motorsportul real."

Philipp Eng (#26 BMW M8 GTE, BMW Team Austria, locul 4): "Seara nu a început tocmai bine. Am făcut o eroare în turul decisiv din calificări. Sincer, să iau startul de pe locul al 46-lea a fost o mare provocare din punct de vedere mental, dar am avut o maşină foarte rapidă în cursă şi am progresat relativ bine. Şi pit stopul a funcţionat perfect. Acest lucru a făcut posibilă această urmărire fantastică. A fost foarte distractiv."

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare