Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Dublă pentru BMW Z4 GT3 pe varianta Nordschleife virtuală - Bruno Spengler şi Philipp Eng au avut o sâmbătă lungă de sim racing

Piloţii oficiali BMW au dominat încă o zi din sim racing. Bruno Spengler (Canada) şi Philipp Eng (Austria), dar şi echipele lor au asigurat o dublă pentru BMW Z4 GT3 în a patra cursă din Digital Nürburgring Endurance Series powered by VCO. Imediat după aceea, ambii piloţi au trecut la monoposturile lor virtuale pentru participarea în prima etapă a "THE RACE All-Stars Series".

BMW Motorsport
·
Sim Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~93,59 KB)
  
Photos(19x, ~47,1 MB)

Bucureşti/München. Piloţii oficiali BMW au dominat încă o zi din sim racing. Bruno Spengler (Canada) şi Philipp Eng (Austria), dar şi echipele lor au asigurat o dublă pentru BMW Z4 GT3 în a patra cursă din Digital Nürburgring Endurance Series powered by VCO. Imediat după aceea, ambii piloţi au trecut la monoposturile lor virtuale pentru participarea în prima etapă a "THE RACE All-Stars Series", în care concurează în ProCup pentru echipa BMW Motorsport SIM Racing.

Etapa a patra din DNLS powered by VCO
A patra rundă a DNLS powered by VCO, cursa de trei ore Eibach de pe bucla Nordschleife de la Nürburgring (Germania), a avut un final dramatic. Principalii protagonişti au fost două modele BMW Z4 GT3. După trei ore de cursă agitate, pline de acţiune interesantă şi o serie de evenimente imprevizibile, ultimii kilometri s-au dovedit spectaculoşi. În imediata apropiere a liniei de sosire, plutonul era condus de #189 BMW Z4 GT3 al BS+COMPETITION, învingător în cursa iRacing 24h cu o săptămână înainte. Maşina, al cărei echipaj a fost format din Eng şi coechipierii Alexander Voß şi Laurin Heinrich (ambii Germania), a fost depăşită în ultimul moment de #107 BMW Z4 GT3, condusă pentru Team BMW Bank de către Spengler, Nils Koch şi Kay Kaschube (ambii Germania).

Cele două BMW Z4 GT3 s-au duelat roată la roată. În ciuda unui contact care a inclus o răsucire pentru maşina #189, ei aveau un avantaj suficient de mare faţă de cel mai apropiat adversar pentru a asigura o dublă pentru BMW Z4 GT3. Victoria i-a revenit lui Spengler şi Team BMW Bank, locul al doilea fiind obţinut de Eng şi BS+COMPETITION. În total, opt BMW Z4 GT3 au concurat în cea de-a patra etapă a DNLS powered by VCO. Ceilalţi piloţi oficiali BMW în cursă au fost Martin Tomczyk, Jens Klingmann (ambii Germania) şi Jesse Krohn (Finlanda), precum şi BMW Junior Team cu Max Hesse (Germania), Dan Harper (Marea Britanie) şi Neil Verhagen (SUA). Tomczyk şi Klingmann au fost colegi în cockpitul maşinii înscrise de H&R BMW Team Green Hell, alături de Robby Foley (SUA) în premieră.

Deschiderea sezonului "THE RACE All-Stars-Series"
La aproape două ore după succesul lor pe Nürburgring-Nordschleife, Spengler şi Eng au revenit în acţiune pe versiunea digitală a Sepang International Circuit din Malaysia, locul unde a avut loc prima etapă a "THE RACE All-Star-Series" 2020, alături de o serie de nume faimoase din motorsportul real şi sim racing. BMW Motorsport SIM Racing participă cu propria echipă în categoria ProCup, cu Spengler şi Eng ca piloţi pentru deschiderea sezonului în competiţia cu monoposturi digitale. Calificările sunt urmate de două curse de 15 minute, cea de-a doua având grila în ordine inversată.

Miile de fani de pe mapamond, care au urmărit evenimentele prin livestream, au fost delectaţi cu curse-sprint agitate care au inclus un platou de concurs de 40 de participanţi la ProCup. În prima cursă, Spengler a trecut linia de sosire pe poziţia a 23-a, în timp ce Eng a abandonat timpuriu. Plecat de pe locul al 14-lea în a doua cursă, Spengler a făcut o cursă de recuperare senzaţională încheiată cu locul al doilea pe podium după şapte tururi. Şi Eng a ajuns rapid în Top 10, după ce a pornit al 16-lea. Cu toate acestea, o coliziune l-a retrogradat cinci locuri. În a doua jumătate a cursei, Eng a recuperat treptat locurile pierdute şi a încheiat pe poziţia a 10-a.

Declaraţii după ziua lungă de sim racing:

Bruno Spengler: "A fost o zi nebună. Cursa de pe Nordschleife a fost specială. Am plecat de pe locul al optulea şi am reuşit să recuperez trei locuri. Apoi, coechipierii mei Nils şi Kay au făcut o treabă foarte bună şi am reuşit să obţinem victoria. Suntem încântaţi cu prima noastră victorie în DNLS powered by VCO. Imediat după aceea a fost timpul pentru THE RACE. Prima cursă nu a mers aşa bine, pentru că nu am prea multă experienţă acolo, dar, cu grila în ordine inversă, cursa a doua a fost mai bună, iar locul secund este un rezultate mare."

Philipp Eng: "Ziua a început foarte bine cu după-amiaza de pe Nordschleife. Am avut o performanţă bună în calificări şi am obţinut locul secund pe grilă. Cursa a fost interesantă şi a fost plăcut să obţinem o dublă pentru echipă, chiar dacă au fost ceva controverse în ultimele viraje. Acele lucruri se pot întâmpla când te lupţi pentru victorie. Din păcate, fusese deja un contact anterior cu un model TCR şi acest lucru ne-a constat o jumătate de minut. Fără acel incident, probabil că ar fi fost o victorie relaxată pentru noi. Nu am avut mult timp să mă antrenez pentru THE RACE, aşa că sunt mulţumit cu clasarea în Top 10 din manşa a doua. Categoria, a fost foarte distractiv."

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare